20. december. Mandag. 0 grader, solen skinner og vinden er svag fra nordvest.
Vågner ved halvfemtiden og lister en lille tur. Lægger alle kabalerne i en ruf og slumrer så en times tid mere. Så er det op og i gang senior, vi skal en sidste tur på Vadestedet for i år.
Ritualerne gennemføres og vi træder vande indtil vi aktiverer Toyotaen og ruller ad sted mod Vadestedet. Ingen handicap p-pladser ledige, men vores sædvanlige p-plads er ledig.
Ind og cykle godt 10 minutter på combi-cyklen og så kommer John og aftaler med Aase at det er udstrækning der er den primære behandling i dag.
Færdig for i dag, og vi siger på gensyn efter nytår og kører en tur i Aldi på hjemvejen.
Aase støver af og jeg samler vores nylig indkøbte kunstige juletræ. Kønt er det sgu ikke, men det bliver det vel når det har fået lidt pynt på sig.
Pølser og pasta er dagens menu. Så er der Corona-tv-avis, hvor antallet af smittede slår alle rekorder. Godt 10400 personer er registreret smittet.
Lidt billeder på fladskærmen blandt andet The Julekalender.
Nærmer os sengetiden og fruen går først til køjs, så katten og jeg lukker og slukker.

21. december. Tirsdag. Minus 6 grader, vindstille og solen viser sit klare åsyn.
Vækkes midt på natten af trissen og så igen ved fem tiden da katten vil ud. Et kvarter senere vil han ind.
Katten får lidt morgenmad og den månedlige pille mod alskens udyr, men spiser den ikke i første omgang. Men lidt senere på dagen ryger den med.
Vækker Aase og vi tager fat på dagens rutiner.
Morgenmad og så er en pakke leveret af GLS dukket op.
Efter morgenmaden begynder Aase at pynte juletræet og efterhånden bliver træet nu ganske fint.
Vi gør de elektriske julelys klar og dem sætter jeg på. Eftermiddagskaffe og et par æbleskiver er ikke det værste man har.
Fruen støver af i stuen og lægger en julebordløber på sofabordet.
Vi spiser en laksemad og en ostemad til aften inden tv-aviser og The Julekalender. Jeg ser filmen ’Alene Hjemme’, den kan jeg stadig godt grine lidt af.
Katten og jeg får en snak inden han lægger sig under sofaen for natten.

22. december. Onsdag. 1 grads varme, lidt sol, som kort efter forsvandt, vinden er svag fra sydvest.
Vågner ved halvettiden, synes ikke jeg havde fyldt noget særligt på dunken, i hvert fald ikke vin eller andet alkohol. Måtte alligevel frekventere toilettet. Falder i søvn igen, men vækkes af nattrissen ved halv firetiden og så igen ved halvfemtiden af katten som vil ud. Klokken halv seks vil han ind og synes at det var på tide med lidt morgenmad. Han lægger sig så i kurven i stuen. Jeg lægger mig i sengen og lægger alle kabalerne for i dag. Står så op ved syvtiden og vækker fruen, vi vil være i god tid, da vi får visit af Liva, mormor, Anja og Tilde først på eftermiddagen. Jeg løber lige en tur med Dysonen og tager en spritklud med rundt på toiletterne og vasker gulvet i forstuen.
En venlig herre fra Karrebæk Vognmandsforretning ringer til mig og forklarer lidt omkring parkeringen af containeren ved Retten i Næstved. Det er ikke Karrebæk Vognmandsforretning der har parkeret containeren på handicap parkeringen, men et firma som har lejet containeren. Det havde jeg godt nok gættet mig til, da Karrebæk Vognmandsforretning formodentlig ikke bruger stilladser, men han beklagede meget og fortalte at han havde rettet henvendelse til firmaet om at få den container leveret tilbage. Han undrede sig dog over at Retten i Næstved ikke havde bedt om at få fjernet containeren for længst. Det er vi helt enige om. Jeg sagde tak for hans respons og så gider jeg altså ikke gøre mere ud af det. Burde jo godt nok banke lidt på firmaet som har lejet containeren, men gider ikke. Det er jul, så f… resten.
Henter sønnike på Hvedevænget og Kenny har medbragt julegaverne til Liva fra os og familien i Vangede, Lene, Dicte og Bertram. Liva har bestemt at frokosten skal være pizza og Kenny har bestilt den så vi kan nå at spise den samt pakke gaver ud inden familien skal tilbage til Maribo.
Mariboerne har medbragt en dejlig kurv med chokolade, og mormors hjemmelavet marmelade, den marmelade er altså i særklasse. Vi har lige taget hul på et glas brombær marmelade, du fredsens hvor det smager godt. Vi har en rigtig hyggelig eftermiddag med en Liva i fuld vigør. Du er dejlig at opleve frøken Jørgensen. 😊
Med ønsket om Glædelig Jul og Godt Nytår drager familien Jørgensen atter mod Maribo. De skulle ellers have holdt jul i et lejet sommerhus, men måtte aflyse den seance da en af deltagerne havde til raget sig Corona. Mormor var ikke helt tilfreds med den aflysning, da hun havde håbet på et par dage hvor hun ikke skulle lave mad etc. Det kan vi sgu godt forstå.
Kører junior til Hvedevænget og tusinde tak Kenny, for din uvurderlige indsats ved køb at gaver, mad og som arrangør af en tidlig juleaften. 😊
Pensionisterne slapper lidt om aftenen med et enkelt glas rødvin, ad gangen. 😊
Katten og jeg ser lidt The Julekalender inden han kravler ned og forsvinder ind i soveværelset.
Fruen hjælpes til køjs og jeg flader ud foran fladskærmen og ser Alene Hjemme 2, men den kan ikke leve op til den første. Jeg lister mod køjen.

23. december. Torsdag. 0 grader, tunge grå skyer præger himlen, og vinden er svag fra sydvest.
Vækkes ved to tiden af en kat der gerne vil ud og en time senere af trissen som gerne vil hjælpe fruen.
Katten kommer ind da jeg står op lidt senere for at frekventere toilettet.
Er en anelse slatten da jeg ved fem tiden beslutter at lægge kabalerne. Mangler så kun en kabale da jeg står op og vækker fruen.  
Vi skal forsøge at være færdige til at jeg kan nå at hente Kenny og køre i Bilka efter vores juleaftens menu. Det lykkes naturligvis, vores timing er bare på plads. Henter Kenny og vi ruller mod Bilka. Køber et par småting med, kattemad, både tørkost og lidt kyllingefilet. Vi ser lige på et 70 tommer tv på vejen ud. Det var et LG-tv, men jeg køber aldrig andet end Philips.
Så når vi Figenvej og drikker en kop kaffe og spiser af Pias fremragende småkager og hjemmelavede chokolader. Har aftalt med Maria at hun kommer og henter sin kombineret fødselsdagsgave og vi har købt hus gave, samt vi skal være forældre gave og sidst, men ikke mindst, Julegave.
Vi er jo normalt ikke på gaver med familien, hvis de er over 18 år. Men ingen regler uden undtagelser.
Maria er en usædvanlig dejlig og nydelig ung kvinde som vi holder meget af, ikke mindst når hun kommer på visit og fremvise en babybule og et køretøj som svarer til hendes ønsker. En Ford Kuga med automatgear er bestemt ikke at foragte. Du er rigtig god at tale med Maria og Aase kan altid høre og forstå hvad du siger. 😊
Sneen falder og vi spiser lasagne forberedt i Bilka samt et glas rødvin.
Jeg drak det sidste gløgg fra i søndags om eftermiddagen og blev godt svirrens, selvom der kun var et enkelt krus tilbage. Vi spiser lasagne til aften samt et glas rødvin og havde jeg ikke været snurrens, blev jeg det. Fik end ikke set The Julekalender pga. lyd og billedudfald. Fandt dog afsnittet under Waoo’s arkiv.
Så er det sengetid misser. Han er dog for længst gået omkuld.

24. december. Fredag. Skulle det nu være undgået nogens opmærksomhed, kan jeg ganske kort nævne, at det er Juleaften. 0 grader, der ligger stadig lidt sne fra i går og det truer med mere sne. Vinden er let fra nordvest.
Vækkes af trissen, så af katten og derefter af julens dæmoner. Er lidt bims da jeg står op, efter at have lagt alle kabalerne.
Morgenritualerne gennemføres og Aase rydder op i køkkenet og jeg vasker og tørrer tøj til den store guldmedalje.
Let frokost efter at fruen har gået 15 runder og cyklet en time og jeg har været i bad.
Henter Kenny midt på eftermiddagen og han medbringer et par gevaldige poser med gaver fra nær og fjern.
Vi slapper lidt til en likør inden anden forberedes af de to køkkenskrivere. Kenny klarer det meste og jeg kommer bare med gode råd. 😊
Vi indtager en komplet julemenu bestående af en hel and, brune og hvide kartofter, rødkål og tyttebær samt risalamande alt sammen fra Bilka og vi er enige om at det kan der ikke klages over, hverken mængdemæssigt eller kvalitetsmæssigt. Kenny og Lene har sponseret mandelgaverne. Aase tager den ene, flotte vaser fra Kähler og Kenny den anden, en whisky likør.
Så tændes træet, altså lysene og der fordeles julegaver, selvom det principielt er strengt forbudt at give gaver blandt de voksne, men nogen forstår jo at gradbøje de uskrevne regler, jeg nævner ingen navne, Lene.
Uanset regler, er vi bestemt glade for vore gaver og vi siger tak til Dicte, Bertram og Liva for børnenes kreationer, kager, slik og ikke mindst nødder, som jeg vil forsøge at kæmpe mig igennem, sammen med et par glas rødvin. Rødvin og nødder smager rigtig godt.
Hen på aftenen bestiller Kenny en Taxa og ruller mod Hvedevænget og vi forbereder os på at gå til køjs. Klokken er godt halv elleve. Jeg sætter mig sammen med katten og ser lidt tv inden jeg også lister mod sengen.

25. december. Lørdag. Minus 12 grader, det er skræmmende, den globale opvarmning taget i betragtning, solen skinner og det lufter lidt fra nordvest.
Hører trissen i nat, men faldt atter i søvn og vågnede ved godt sekstiden. Lægger kabaler og står så op ved godt halv ottetiden. Gør klar til dagens ritualer og vækker Aase. Vi tager os god tid og spiser lidt sen morgenmad. Derefter ryddes der op og vaskes tøj.
Så slappes der en times tid, Aase med kabalerne og jeg sætter mig efter badet med katten og snakker lidt. Han er ikke til at jage udenfor og vil bare hygge.
Får dog lokket ham udenfor og det er næsten 20 timer siden han sidst har været ude.
Jeg sætter mig og ser en ’båndet’ udsendelse med Victor Borge som var / er en af mine største favoritter. Desværre synes jeg ikke om udsendelsen, som ikke rigtig viste det enorme humoristiske potentiale han besad. Så er katten tilbage og vi får atter en kort snak inden han lægger sig i kurven.
Vi spiser rester fra i går og snupper et glas rødvin til. Alt varmes I oven, undtagen rødvinen, så det er nemt at vaske op. 😊
Ser lidt Corona-tv-avis, men der er ikke noget væsentlig nyt under solen. Så går fruen et par runder med 4punktsstokken og så tager vi resten af dagen med ro.
Jeg ser en film om rockgruppen Queen og Fredie Mercury og går så til køjs.

26. december. Søndag. Minus 10 grader, nogen sol og vinden er svag fra nordvest.
Hører ikke trissen, men hører katten som kommer og vil ud ved halvfiretiden. Han kommer dog hurtigt ind igen. Lægger kabaler og står så op og vækker Aase. Søndagsritualerne gennemføres og vi er enige om ikke at sprænge akkorden i dag. Aase går 15 runder med rollatoren og cykler en time.
Jeg ordner lidt regnskab og går efterfølgende i bad. Let frokost og så er der Cykelcross på fladskærmen en stor del af eftermiddagen. Godt at slappe af til, sofacykelister bliver ikke over anstrengt, det skulle da så lige være fordi jeg knækker de fleste af nødderne fra Vangede. 😊
Veganer hakkedrenge og pasta er dagens ret og kulminationen på julens grov skaffe.
Aase går tidligt til køjs og jeg ser en dokumentar om Fredie Mercury, lidt en sørgelig historie for det meste.
Katten har lagt sig i kurven efter at have været ude et par gange,

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata