03. januar. Mandag. 6 grader og det er gråt, gråt, gråt. Jøsses hvor er det enerverende med disse grå dage. Vinden er let fra sydvest og det regner periodevis.
Hører trissen men falder i søvn igen og vågner ved sekstiden.
Kabalerne trynes og så er det tid at stå op og sætte fut i fruen og dagens ritualer, da vi atter skal i gang med Aases træning. Vi gør klar til en tur til Vadestedet og ruller i god tid. Parkerer på handicap p-pladsen tæt ved indgangen. Fruen cykler lidt inden John kommer og fører Aase til briksen hvor venstre arm og ben bliver strakt ud inden de går en runde. Tak for i dag og vi forsætter til den nye Aldi, hvor der købes stort ind, så vi kan klare os en uges tid. Desværre havde Aldi ingen leverpostej af de to slags vi helst vil indtage og heller ingen køkkenruller og lommeletterne var også fraværende.
Hjemme igen og køleskabet fyldes.
En let frokost og Aase giver sig til at demontere julestadsen, mens jeg ser Kurs mod Fjerne Kyster fra år 2016.
Slapper lidt sammen med katten mens Aase tømmer opvaskeren og så står den ellers på flødekartofler og veganersteaks.
Ser udsendelsen i serien med Dronningen og synes hun er en god fortæller. Aase går til køjs og det gør katten og jeg også.

04. januar. Tirsdag. 4 grader, gråt og det småregner og vinden er let fra nordvest.
Hører trissen, men har noget svært ved at sove videre. Lægger kabalerne og forsøger at snuppe et par timer mere under dynen med skiftende held.
Står op ved godt syvtiden og forbereder morgenmåltidet inden jeg vækker Aase.
Katten kommer og får morgenmad. Fruen eskorteres til badet og så er dagen startet.
Efter morgenmåltidet forsætter Aase med at plyndre juletræet og jeg starter et rense program på både opvaske- og vaske -maskinen. Bagefter er der lidt manuelt arbejde med rensning af filtre, etc.
Går i bad og kort efter kommer katten og vil ud ad vinduet, men da han opdager at det regner, vil han hellere have en bid mad inden han atter lægger sig i kurven.
Lidt frokost og Aase lægger kabaler.
Jeg kommer i tanke om en morsom hændelse fra det virkelige liv.
Peter og jeg har grinet nogle gange over den dialog, som foregik på Novenco engang sidst i halvfemserne lige efter Nytår.
Alle var vist ikke mødt frem på jobbet endnu. Fabriksdirektøren Christian kommer ind på kontoret med en bunke papirer i hånden og henvender sig til værkfører Ejvind, og siger så til ham:  Her er en ordre på 2 centraler som virkelig haster, den var øjensynlig landet medlem Jul og Nytår, hvem har du der kan gøre noget ved den sag? Christian var godt kendt med de fleste medarbejdere i værkstedet, så han foreslår: Knud kan vel klare at fremstille stumper til den ordre, hvortil Ejvind siger: næh, han er sgu ikke hurtig nok. Christian: Hvad med han så fremstiller stativet og en anden de andre dele. Næh, det er han også for langsom til siger Ejvind. Christian foreslår atter at Knud kan lave nogle dele som jeg ikke kan huske hvad var, men atter siger Ejvind, næh, det er han bestemt ikke hurtig nok til. Jamen for satan siger Christian, er det slet ikke noget han er hurtig til? Jo siger Ejvind så, han bliver hurtig træt. 😊
Christian der var en mand med en veludviklet humor, morede sig over svaret og vi andre grinede højlydt over den samtale. Tror nok løsningen blev, at Ejvind gik i værkstedet og hjalp Knud med at fremstille og samle en del af komponenterne, selvom det ikke var helt efter fagforeningsbogen.
Ugen efter mødte der så et par kvalificerede medarbejdere op og jeg mener også at kunne huske, at godset blev leveret til den ønskede tid. Men ca. 25 år er gået og der er naturligvis en vis usikkerhed forbundet med hændelsesforløbet. 😊 Peter kan jeg beklageligvis ikke spørge.
Så er juletræet plyndret og jeg pakker det i den originale kasse og har til hensigt at stille den på loftet.
Eftermiddagskaffen indtages sammen med en klejne.
Udover lidt generel oprydning sker der ikke de store udfoldelser.
Biksemad udgør aftensmåltidet og vi ser begge lidt på tv’et, Aase ser vist lokal-tv og jeg ser noget om design af møbler og bagefter en James Bond film.
Fruen går til køjs og jeg følger efter en god times tid senere.

05. januar, onsdag. 4 grader, lidt mindre gråt end sædvanligt og vinden er let fra nordvest.
Vågner ved godt fem tiden og har intet hørt i nat. Lægger kabaler, men kan sgu ikke løse den ene, selvom det ikke er en ekspert udgave. Må se på den senere.
Ritualerne påbegyndes og på et tidspunkt går Aase de 15 runder med rollatoren og cykler en time.
Hun går så i gang med at sortere juletingene og reducerer julekasserne 3 til 2. Det er sgu et større job hun der er begyndt på og det tager jo sin tid når venstre hånd ikke er til megen hjælp.
Jeg klipper noget tapet til og tapetserer i et hjørne i entreen og håber snart at kunne smøre noget maling på. Slapper lidt og katten kommer og hjælper mig. 😊
Vi spiser hurtigmad og ser lidt Corona tv-avis, her får jeg selskab af katten.
Ser Ingemann og Kongerækken og James Bond, Goldfinger.
Inden da godnat til Aase og til Katten.

06. januar. Torsdag. Minus 2 grader, rimelig klart og vinden er nærmest ikke til stede.
Hører trissen og lægger så lidt kabaler inden jeg slumrer videre til klokken godt syv.
Dagen rutiner udføres og vi tager det lidt afslappet inden Aase skal til fysioterapeut.
Katten gik vel til køjs omkring 21:30 i går aftes og han kommer ikke frem i lyset før ved 10-tiden i dag.
Han får lidt spiseligt og lister så udenfor.
Ser om der er kommet reklamer i postkassen, men nej.
Lægger mig og læser lidt, men øjenlågene bliver hurtig tunge. Vi når dog at komme ad sted ved 14tiden og lander på handikap p-pladsen ved Vadestedet i god tid. Det er rædsomt ubehageligt at køre bil på denne årstid om eftermiddagen, for solen står så lavt at solskærmen i bilen stort set ingen virkning har.
Fruen ruller godt 10 minutter på combi cyklen og så kommer John og inviterer på gåtur med firepunktsstokken og bagefter en tur i barren og til sidst en tur op og ned ad trapper. Nå da, det kan nok være at Aase fik noget for pengene i dag. Hun er træt og lidt rystet over turen på trapperne. 😊
Vi ruller fra Vadestedet mod Aldi for at købe et par småting. Kassepersonalet er sgu ikke de kvikkeste der er landet på planeten. Den ene kasse må lukkes fordi en kunde skal have gennemgået op til flere boner med fejl på og den anden kasse er ved at blive lukket for kassedamen havde spildt en smule vand. Hendes reaktion på det spildte vand var helt ude af proportioner. Endelig slap jeg igennem, selvom der var en madamme som ville ind ad udgangen fra kassen, hun glemte helt at holde afstand og masede sig igennem. Møgkælling, undskyld. ☹
Kaffe og kage ved hjemkomsten og nu rydder Aase de sidste indvendige lyskæder væk.
’Snakker’ lidt med katten og så spiser vi alle sammen til aften.
Lidt tv til pensionisterne og jeg ser også begyndelsen til en James Bond film, men vælger at gå til køjs inden slutningen.

07. januar. Fredag. Minus 2 grader igen, og ultra gråt med let vind fra nordvest.
Hører trissen og må op bagefter og forsøger så at slumre videre uden det store held. Kabalerne trynes og så småslumrer jeg til klokken otte.
Ritualerne gennemføres og jeg gør mig klar til at rulle ud i regnen, når jeg får en sms fra Bilka ToGo.
Får sms’en og så er det ad sted. Registrerer mig ved ankomsten og venter kun ca. 5 minutter så er varerne læsset på bilen. Fint koncept synes jeg.
Hjemme igen og hjælper med lidt opvarmning af ’Lars’ og fruen starter dagens motion de 15 runder med rollatoren, 1 times cykling og lidt senere et par runder med firepunktsstokken.  Godt gået frue.
Eftermiddagskaffe og lidt afslapning inden aftensmaden som var tarteletter med høns i asparges, men synes dog at der manglede lidt høns og asparges. Risifrutti var desserten.
 Aase ser Beliggenhed og jeg ser Barnaby, katten får natmad og så går alle til køjs.

08. januar. Lørdag. 2 grader, lidt gråt og der kommer lidt slud.
Hører intet i nat, men sov også med høreværn. Vågner ved sekstiden, starter opvaskeren og lægger dagens kabaler. Står så op og vækker Aase, så vi kan komme i gang med dagens opgaver. Rutinerne gennemføres og så tømmer Aase opvaskeren og rydder op i køkkenet og jeg løber en tur med Dysonen i det meste af huset og vasker gulvene. Frokosten springes over, men vi finder lidt kage frem til kaffen når Helle kommer på visit. Vi har som sædvanlig nogle hyggelige timer hvor pensionisterne får lidt at vide om hvad der rører sig på familiefronten og jeg forstår at Maria og Jonas har været ramt af Corona, men er ovenpå igen heldigvis.
Helle ruller hjemad og vi træder vande en times tid inden vi også i dag beslutter at spise tarteletter med høns i asparges. Vi vælger dog at varme tarteletfyldet i ovnen og fruen foreslår at komme lidt salt og piskefløde i, det råd følger jeg naturligvis og tarteletterne blev betragtelig meget bedre end i går. Aase har jo en del mere erfaring i den slags end en novice som mig.
Tv’et tændes og Aase ser noget om dronningen og jeg ser Barnaby, men gemte slutningen til senere.

09. januar. Søndag. 1 grad, meget gråt og vinden er let fra sydvest.
Vågner klokken tre og må op en tur. Trissen har været her. Forsøger at slumre igen men det lykkes ikke rigtigt. Lægger kabaler og for så et par timer mere på øjet. Står op og vækker Aase, så vi kan komme i gang med søndagens rutiner. Aase ordner køkken og jeg ordner lidt regnskab for ugen som gik.
Så træner vi ’Lars’ og bagefter går Aase 15 runder med rollatoren og cykler en time.
Ringer til Kenny for at høre om han kommer på visit, men han har disponeret i anden retning.
Jeg ringer til enkefru Hansen og hører om hun kunne presses til at drikke et glas vin i eftermiddag og minsandten det kunne hun. Jeg henter hende og et par timer går blandt andet med at udveksle jule og nytårsoplevelser.
Vi spiser lidt hurtigmad og ser så Corona tv-avisen. Katten kommer og får lidt spiseligt inden vi tager en kort ’snak’ på sofaen. Den sorte herre lister så atter ud.
Optager Den Klassiske Musikquiz mens jeg ser en udsendelse med Dronningen.
Sengetid for fruen og katten, jeg følger snart efter.

OBS. Har problemer med vejrstationen, som ikke længere kan opfange alle de fremsendte signaler, så vind data fra den forløbne uge kan ikke vises. Formodentlig mangler vindmåleren batteri, men jeg venter til det bliver varmere med at hente stigen.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata