10. januar. Mandag. 2 grader, det er lyst i vejret for en gangs skyld. Vinden er svag fra vest.
Vækkes af trissen ved tre tiden og forsøger at slumre videre, men nej, forsøger så at lægge kabalerne men mangler en enkelt da søvnen atter overmander mig. Vågner ved halv syvtiden og forsøger uden held at lægge den sidste kabale. Står op og vækker Aase, så vi kan få sparket gang i mandagen. Rutinerne gennemføres og vi gør klar til at rulle mod Vadestedet ved frokosttid.
Ingen handicap p-pladser ledige, så vi tager den sædvanlige oppe i det sydlige hjørne.
15 minutters cykling inden John kommer og tager fruen med på briksen for lidt udstrækning af venstre arm og ben. Hvorefter de går en tur. Omkring 15 minutter tager det og Aase har næsten tabt vejret.
Vi ruller ind til den ’gamle’ Aldi for at supplere beholdningerne. Kan dog ikke få skraldeposer og der er alt for mange gabende tomme hylder.
Hjemme igen, hvor vi lige træder vande en times tid. Lidt senere kravler jeg på loftet med al julestadsen og juletræet. Pølser og pasta er dagens hovedmenu og et stykke chokolade er desserten.
Lidt Corona tv-avis uden de store nyheder. Vi ser noget om dronningen og jeg ser noget om et giftangreb på et par russere. Uha, siger jeg bare og anden del kommer i morgen.

11. januar. Tirsdag. Minus 2 grader, gråt og vinden er svag fra sydvest.
Hører ikke trissen, men vågner ved halv firetiden, men vender tilbage til søvnen. Katten vil ud ved sekstiden. Klokken halv syv, lægges kabalerne og ved halv ottetiden står jeg op og vækker Aase. Så er der gang i rutinerne og jeg vasker og tørrer tøj, går ud med skraldet og tager lige en kigger i postkassen.
Så er det tid til fruens træning samt den lette frokost.
Så gik gassen ellers af ballonen og vi slapper det meste af dagen og det gør katten også.
Vi venter en pakke, men den kommer ikke inden spisetid. Vi fik veganer hakkedrenge og flødekartofler.
Bring leverer en pakke vi har bestilt, på et lidt sent tidspunkt. Klokken er godt 20.
Ser lidt om møbeldesign og så anden del af giftangrebet i London. Hvis ikke der havde været en usædvanlig kvik kvinde til at styre det scenarie, kunne beboerne i en hel storby nemt være blevet udryddet.
Rusland gjorde sig derved skyldig i international terrorisme. Føj for en tankegang. ☹
Sengetid for alle.

12. januar. Onsdag. 2 graders varme, lidt tåget og vinden er svag fra sydvest.
Er vågen på et tidspunkt midt på natten, men falder i søvn igen. Vågner ved halvsekstiden og kaster mig straks over kabalerne, som lægges hurtigt og så slumrer jeg en time mere.
Katten kommer og får lidt morgenmad da jeg står op og lægger sig så i soveværelset.
Fruen vækkes og rutinerne tager sin begyndelse. Det er INR tid og den er helt normal denne gang, modsat de to foregående gange.
Et par katte kommer på gæste visit og får lidt til ganen. Aase er ved at tørre støv af og rydde op.
Jeg skriver blogindlæg. Så kommer ånden over mig og jeg begynder at samle pap sammen til lossen.
Jøsses mand, hvor er der meget. Fylder lastrummet på Toyotaen med papkasser samt et par poser med småt brændbart og lidt kemikalier.
Jeg må sgu gå fire ture til containeren inden jeg havde tømt bilen for pap. Så gælder det småt brændbart, men her er kæden sgu da hoppet af for genbrugsstationen, for det er der ikke noget der hedder mere. Derimod er der tre containere med samme ordlyd, jeg ikke huske hvad de blev kaldt, men der var helt ude i hampen. Jeg smed alligevel mine sække op i den ene. Mødte en ældre dame, som mente at man efterhånden skulle besidde en doktorgrad for at kunne sortere sit affald korrekt.
Hjemme igen hvor Aase stadig rydder op og støver af. Jeg kontakter Helle for at høre om hun vil have en lidt sen ’julegave’, det vil hun da, men er på vej til at blive vaccineret for tredje gang.
Lidt frokost og jeg ruller til Birkehegnet. Vi får en sludder og ser lidt på julegaven som også er en forsinket fødselsdagsgave og en tak for hjælpen udenfor i sommers. Det er en Bluetooth højtaler som kræver lidt læsning inden den tages i brug.
Jeg vender næsen mod Figenvej og får en snak med katten inde på sofaen indtil han vil ud.
Aftensmaden er ren overlevelseskost, så den forbigår jeg i tavshed.
Så er der pressemøde om Coronaen, men jeg springer over denne gang, da jeg efterhånden synes at det flyder og flagrer med restriktioner og ændringer til dem hver anden dag.
Ser en James Bond film og så godnat. Fruen er gået i seng og katten også.

13. januar. Torsdag. 7 grader, gråt og det blæser fra sydvest.
Vækkes af ’JEPS’ som er en herre der dukker op hos Aase i perioder og han talte i telefon. Finder det noget uhøfligt at ævle klokken 02:30. Falder dog i søvn igen og vågner klokken 06:30.
Vores sorte pensionær fodres og det gør Bror også.
Rutinerne startes efter kabalerne er lagt, ikke dem alle endnu.
Ved morgenbordet kommer den ældre herre fra apoteket med medicin.
Vi har en eftermiddags trænings session foran os på Vadestedet.
Slapper lidt indtil vi ruller mod Vadestedet og Aase cykler et kvarter inden John kommer og går nogle runder med Aase inden barren kommer i brug. Så ruller vi ellers videre til den ’nye’ Aldi efter nogle nødvendighedsartikler.
Katten venter på os ved hjemkomsten og han får et foder inden vi selv kaster os over de kulinariske specialiteter, en færdig ret til Aase og jeg luner et stykke pizza fra fryseren til mig selv.
Kan ikke huske hvad Aase ser i tv’et, men jeg ser Inspektor Frost og går så i seng bagefter. Fruen og katten er gået til køjs for kort tid siden.


Aase og John på udflugt.

14. januar. Fredag. 7 grader, lidt sol og vinden er let fra sydvest.
Hører nattrissen, men sover dog videre en stund, men vågner flere gange med en times mellemrum.
Står tidligt op, da jeg har en aftale med tandlægen midt på formiddagen. Vækker fruen og ritualerne tager sin begyndelse. Efter morgenmaden går jeg i bad og børster tænderne grundigt med den elektriske tandbørste. Så er det ad sted til Præstøvej og jeg er den eneste patient i venteværelset. Får en tur i stolen med tilhørende eftersyn, rensning og polering af det lidt sparsomme tandsæt. Man burde betale efter antal tænder og ikke som det er dag, 700 kr. uanset om man har 2 eller 32 tænder. Tror jeg vil foreslå tandlægen det. 😊 Se det er altså 350 pr. tand hvis man kun har 2 stifter, men slipper med ca. 22 kr. pr. tand hvis man har hele munden fuld.
Ruller ind til Aldi undervejs til Figenvej og køber blandt andet, sengetøj og T-shirts. Er hjemme inden frokost. Aase klager lidt over hun ruller på toilettet for at lade vandet lidt for ofte, så jeg tager tyren ved hornene og ringer til medicinfolket og får en recept på medicin, hvis vi lover at levere en urinprøve i eftermiddag. Starter atter Toyotaen og kører til onkel Harald for at hente fuglefoder.
Fik for øvrigt at vide at medicinen kan afhentes efter klokken 14, så efter at have afleveret urinprøven på laboratoriet drøner jeg til apoteket, men skuffes endnu engang, for selv om klokken er 14:15 er der endnu ingen recept dukket op, som apoteket kan effektuere. Er sgu en anelse irriteret, for det er ikke første gang jeg er ude for den slendrian. Kører til Figenvej og snakker lidt med katten en times tid og ved 16tiden ringer jeg til apoteket og du har nu 4 valgmuligheder og ved valg 2 får jeg af en telefonsvarer at vide recepten nu er klar. Atter ruller Toyotaen mod Sct. Jørgens Parks Apotek og køber en pakke med den nødvendige kemi.
Går ind i Fakta og henter aftensmaden, flødekartofler og marineret svinemørbrad.
Resten af aftenen går med lidt tv for os alle, undtagen katten.

15. januar. Lørdag, 2 grader, lidt sol og vinden er let fra vest.
Vækkes af nattrissen og sover periodisk noget afbrudt til jeg står op. Dog er kabalerne lagt.
Dagens rutiner tager sin begyndelse. Fruen holder lav profil, så ingen træning i dag.
Jeg vasker og tørrer tøj til den store guldmedalje det meste af dagen. Godt vi har forholdsvis nyt isenkram til rådighed.
Henter Kenny midt på eftermiddagen og vi runder Aldi på vej til Figenvej for at købe et sæt sengetøj mere magen til det jeg købte i går. Fruen har godkendt kvaliteten.
Lidt eftermiddagskaffe og en hyggesnak og så vælger vi at købe noget hurtigmad, på udenlandsk ofte benævnt Fastfood og få det bragt til døren. Aase er ikke helt tilfreds med sin bagte kartoffel med fyld, da den var skåret i stykker og oversjasket med en ubestemmelig salatblanding.
Sønnike køres hjem efterfølgende og han skal til Dictes fødselsdag i morgen og medbringer fra os en drejeskive og noget ler, så hun kan forsøge sig med at fremstille potter og krus. Godt tænkt junior. Spændende om hun kan forliges med noget sådan.
Aase ser vist X-faktor eller sådan noget og jeg henter en gemt Inspektor Frost fra onlinelageret hos Waoo. Den mulighed er jeg mægtig tilfreds med. Aase er gået til køjs og katten og jeg følger efter en times tid senere. Vi sover dog ikke samme sted.

16. januar. Søndag. 3 grader, mørkt og gråt og noget blæsende fra vest og der trues med vindstød af stormstyrke.
Sov med høreværn og hørte ikke en dyt før ved halvsekstiden, hvor en eller anden lyd vækkede mig.
Lægger kabaler til fruen banker på væggen og vi står op og tager hul på søndagsrutinerne.
Efter morgenmaden, startes opvaskemaskinen og også vaskemaskinen bliver rørt.
Katten sover sin skønhedssøvn, tror han i øjeblikket sover mindst 20 timer i døgnet. Han er heldigvis blevet glad for den tørkost jeg har købt de seneste gange, det drøjer dog en del på kyllingefileten som er hans yndlingsspise.
Jeg ordner lidt regnskab og så kommer katten og synes han vil ligge på sengen her i værelset og hygge lidt, han bliver mere og mere social anlagt.
Kort frokost og fruen går de 15 runder og cykler en time. Hun er noget friskere i dag end i går.
Lægger tøj på plads og skriver lidt på blogindlægget.
Aftensmaden er rester og Risi Frutti. Katten som stor set har sovet siden i morges kommer og spiser lidt tørkost som aftensmad og går så ud. Han vender så tilbage en god time senere og får lidt kylling inden han slumrer en times tid.
Ser en udsendelse om Pia Kjærsgaard, men synes ikke rigtig jeg lærte hende at kende og ledsage musikken var alt for høj og dominerende. Sengetid.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata