17. januar. Mandag. 5 grader, gråt og fugtigt, vinden er meget frisk fra nordvest.
Vækkes klokken halvtre, ikke af trissen, men af vindstød som jeg tror var tæt på stormstyrke.
Forsøger at sove videre, men vinden rusker og hyler i træer og hus. Lægger kabaler og står så op og vækker Aase. Vi har en træningssession på Vadestedet foran os. Så er derefter en pause på en god måneds tid, mens John får opereret sin venstre arm. Han er så tilbage den 21. februar. Vi må selv sørge for at få trænet maximalt i den periode. Der er desværre ikke noget der hedder afløser.
Husker at få ringet til Næstved Lægecenter og får svar på Aases urinprøve og den er positiv for urinvejsinfektion og det er den rigtige medicin vi hentede i fredags. Så nu er det bare at vente.!
Ad sted til Vadestedet, hvor alle handicap p-pladser er optaget.
Combi-cyklen er optaget, men vi venter lidt og når at rulle ca. 10 minutter inden John kommer og går tur med Aase og får strakt venstre arm og ben.
Vi ønsker John held og lykke med operationen, det tror jeg han får brug for.
Vi ruller mod Figenvej og Aase foreslår vi henter et par sække med tomme dåser og flasker og kører til Fensmark Brugs og hælder dem i pantautomaten. Det gør vi så og jeg får 230 kr. ud af de to sække. Jeg kører nok en tur mere i morgen.
Hjemme igen og vi spiser en let frokost. Jeg sætter mig og ser Den Klassiske Musikquiz som jeg optog i går.
Så kommer katten og vi får lige en snak til det sidste af den gamle film, Navarones Kanoner.
Kartoffelmos og kyllingelår er dagens aftenmenu. En Barnaby film er aftenens adspredelse for mig. Går tidligt til køjs.

18. januar. Tirsdag. Minus 2 grader, lidt mørkt og vinden er svag fra vest.
Hører trissen som blandt andet siger til Aase at hun også kommer i morgen. Må efterfølgende op pga. af højvande. Slumrer lidt mere men så lægges kabalerne og jeg snupper et par timer mere indtil fruen banker.
Dagen ritualer gennemføres. Jeg har tænkt mig at male en del af tapetet i entreen da det jo blev udskiftet efter en fugtskade.  Som tænkt, så gjort. Malingen har jeg haft stående siden sidst på sommeren, så det er bare med at komme i gang. Først lidt afdækning og en stor tung kommode skal der flyttes og et spejl nedtages inden jeg kan starte med at røre malingen op og teste farven, men det må siges at damen som skannede et stykke af det medbragte gamle tapet, stor set har ramt plet med farven. Bravo.!
Det tager jo ikke lang tid at rulle malingen på max 1½ m2. Så er der oprydning og afvaskning, alt i alt tager det sgu dobbelt så lang tid at forberede og rydde op efter en sådan sjat malerarbejde end selve arbejdet.
Hurtigmad til aften og så er det lidt tv til alle inden sengetid.

19. januar. Onsdag. 2 garders varme. Lidt mørkt og vinden er frisk fra sydøst.
Hører ikke trissen i nat, men må alligevel op for en kort bemærkning. Katten vækker mig ved godt fem tiden og synes der er plads til lidt morgenmad. Lægger kabaler og slumrer videre til Aase banker.
Morgenens ritualer gennemføres og Bror samt Malte kommer på en kort visit, dog ikke samtidig.
Fruen går de 15 runder og cykler en time og imens drøner jeg en tur i Aldi og køber ind til en uges tid.
Reparerer lidt på tapetet i entreen, der kom lidt revner i det da jeg tog afdækningen af panelerne.
Lægger lige en kabale som jeg missede i morges. Så starter jeg forberedelsen af aftensmaden ved at koge kartofler, stege en schnitzel og roder mig så ud i at fremstille lidt hvidvinssovs, men slap vist nogenlunde heldigt fra det, ingen klager fra fruen i hvert fald.
Katten får lidt tørkost og vil så ud, nåh, nej, tror jeg venter lidt, det regner og blæser så jeg lægger mig lidt her foran havedøren indtil videre. Han gik sgu ud lidt senere. Godnat Aase.
Ser en James Bond film og så går jeg til køjs.

20. januar. Torsdag. 2 graders varme også i dag. Der blæser en pelikan fra nordvest, men solen skinner.
Nattrissen er stille så hende hører jeg ikke, men vågner ved fem tiden og går en tur. Lægger kabalerne og slumrer så til klokken otte. Vækker Aase og så er dagen sat på skinner.
Efter morgenmaden og oprydning i køkkenet, fruens job, lægger hun kabaler. Så er det mig der er træner i dag og de næste 5 uger, da John jo er indlagt for kirurgisk at få gjort venstre arme mere føjelig. Den generer ham når han spiller golf. Det er sgu meget han vil risikere at blive opereret, når armen ellers er velfungerende.
Så træneren har stillet firepunktsstokken parat og så går vi igennem hele huset med hjælp fra den og undertegnede. Jeg er kun med som verbal støttepædagog, da Aase faktisk godt kan selv. Hun cykler så en times tid mens den lette frokost indtages. Jeg henter reklamerne ud af postkassen, så bliver fruen glad, for det er tre uger siden vi sidst har fået reklamer. Aase foretrækker at læse dem på papir, men jeg er stort set ligeglad, de kan jo altid findes på Internettet.
Katten fik også frokost og gik så ind og sov videre.  Midt på eftermiddagen kommer han dog ind i værelset til mig og synes vi skal ’snakke’ lidt. En lille halv time senere vil han gerne ud.
Vi spiser biksemad og ser så Corona-tv-avisen, som fortæller at der er over 40000 smittede med Corona.
I eftermiddags blev net forbindelsen til den store flad skærm lidt utilbens og jeg genstartede tvboksen og gik så min vej.
Her til aften ville jeg så se lidt Inspektor Frost, men ups, der var stadig ingen forbindelse til det ydre rum.
Nå, jeg måtte i gang med at læse lidt i diverse manualer som sidste udvej. Forsøgte at følge både det ene og det andet forslag, men nej, enhederne ville ikke tale sammen. Gode dyr er rådne, selvom jeg har en idé om hvad der skal gøres, men kan ikke bare genstarte hele teknikken da fruen ser håndbold, så jeg venter til hun går til køjs.
Parrer de to trådløse enheder igen og starter så hele proceduren for at etablere lidt trådløst tv. Opdager til min skræk at fjernbetjeningen heller ikke fungerer og må så parre den igen med tv-boksen og se nu, der sker noget, boksen får en ip-adresse og systemet starter langsomt op. Hvad der var årsag til at alt faldt ud af synk, har jeg ikke den fjerneste idé om.???
Lidt sen sengetid for mig og katten.

21. januar. Fredag. 1 grads varme, det lufter en del fra nordvest, men den store lampe er tændt.
Hører trissen, men falder hen igen, men må op ved godt fem tiden. Kabalerne lægges og jeg snupper en god time mere på ryggen.
Står op ved halvottetiden og vækker Aase. Rutinerne følges og mens Aase rydder op, går jeg i gang med at bestille varer fra Bilka Togo, som skal hentes i morgen formiddag.  
Så er det motionstid for Aase, så vi starter med at træne lidt med ’Lars’ og bagefter går fruen gennem hele huset med firepunktsstokken og sætter sig efterfølgende på motionscyklen en times tid.
Eftermiddagskaffe og et stykke drømmekage forsøder eftermiddagen.
Vi slapper lidt med kabaler en times tid og så er der hurtigmad. Øv… men gad dog ikke lave andet i dag.
Snakker lidt med katten og se så Barnaby og derefter er alle draget til drømmeland.

22. januar. Lørdag. 2 graders varme, vinden er let fra vest og solen kigger frem ind i mellem.
Vækkes af fruen midt på natten og vi sætter kursen mod toilettet. Lidt senere hører jeg nattrissen som siger godmorgen til Aase og hun går så igen.
Op ved ottetiden efter alle kabaler er lagt i nat. Rutinerne tager over og jeg hopper i bad efter morgenmaden og forventer at høre fra Bilka Togo, så vi kan få hentet varerne inden frokost. Alt klapper og er hjemme igen og får lagt en del af varerne i fryseren og Aase snupper en tur på cyklen. Så kommer Henrik på visit og præsenterer sit nyeste køretøj en sort VW med automatgear, flot og potent køretøj. Er slet ikke misundelig, men lyver periodisk.
Demonterer batteriet på raketten og lader det op, men det var bestemt ikke helt fladt selvom maskinen står ude hele året. Troede måske frosten havde taget livet af det. Nu bliver batteriet altså ikke monteret igen før der er lidt lunere i vejret. Har blandt andet vasket håndklæder i dag og lagt dem i tørretumbleren og det koster jo en bondegård fordi vores Folketing har givet energiselskaberne et ta’selv bord, ligesom pengeinstitutterne har fået det med de negative renter. Storkapitalen har fede tider og pensionisterne bliver taget i røven, undskyld.
Vi spiser et stjerneskud fra Bilka til aften og det udgjorde det nemt for et helt måltid.
Aase ser håndbold og jeg ser lidt af en film jeg har optaget og går så over til Barnaby da den starter.
Aase og katten sover og det gør jeg også om lidt.

23. januar. Søndag. 5 graders varme, vinden er let fra nordvest og det er for det meste lidt skyet.
Hører trissen, men da Aase gik sent til køjs, var der ikke noget at komme efter.
Lægger kabalerne og står op ved halvottetiden. Gør klar til Aases morgenbad og morgenmaden og vækker fruen og ritualerne går sin skæve gang.
Aase går et par ture med firepunktsstokken og nogle ture med rollatoren inden hun sætter sig og cykler en times tid. Jeg ser resterne af filmen Flawless med Michael Caine og Demi Moore og jeg har vist tabt lidt forståelse undervejs.
Eftermiddagskaffe og citronmåne og vi pusler lidt hver for sig.
Kattens medicin er brugt og jeg kontakter Ulla og hun udskriver noget medicin samt nogle øjendråber til den ældre sorte herre. Jeg er sgu spændt på om jeg kan slippe godt fra at dryppe hans øjne et par gange om dagen.
Aftensmaden er kold kartoffelsalat og frikadeller og alt det vand man kan drikke, Aase snupper nu et glas rødvin, men jeg holder stadig hvid januar en uges tid endnu.
Jeg ser Rick Stein i Berlin og bag efter den klassiske Musikquiz. Et par gode programmer synes jeg.
Sengetid for alle beboere.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata