31. januar. Mandag. 3 grader, noget gråt, men næsten vindstille til en forandring.
Hører trissen svagt og må op en kort tur. Lægger kabalerne og småslumrer så lidt til klokken halv otte.
Ritualerne startes op og bagefter går Aase i gang med at støve af, både her og der. Jeg går i soveværelset da katten forlader huset. Fjerner alle vore ting fra værelset og blotter den 1½ mands seng, som primært blev brugt af Aase. Tager et par billeder og sætter den til salg på Facebook for den latterlige lave pris af 300 kr. inklusive topmadras, alene topmadrassen koster mere som ny.
Har også kontaktet Kræftens Bekæmpelses genbrugssted, for at høre om de vil have sengen. Men har endnu ikke hørt fra dem. Har også tilbudt dem vores 5 gamle malerier, samt vores bowlingudstyr.
Det varer ikke så længe før der er en interesseret dame på Messenger, men det viser efter lidt tid at det er en plattenslager, som vil sende en GLS Ekspres bil for at hente sengen, men jeg skal betale forsikringen og transporten i første omgang, sindssyge kvinde. Jeg annullerer købet og så går gimpen amok og truer mig med retssag og andre slibrigheder fordi hun ikke kan annullere ordren hos GLS Ekspres (det er så heller ikke det normale GLS, men endnu et platuglefirma) uden at betale for transporten.
Må til sidst blokere hende fra Facebook for at lukke kæften på hende. Jøsses hvad dog findes af idioter i dagens Danmark.
Fik dog ryddet op i soveværelset, så sengen hurtigere kan flyttes ud, når det bliver nødvendigt.
Aftensmaden er forårsruller og blæksprutteringe.
Lidt ligegyldigt tv og så er det sengetid.

01. februar. Tirsdag. 3 grader, gråt og det småregner og vinden er i nordøst.
Nattrissen er ’Jeps’ som aflægger fruen en visit. Kan ikke falde i søvn igen, så månedens første kabaler lægges. Småslumrer så til klokken godt syv og tænker lige over hvilke af dagens opgaver der skal på ‘at gøre’ listen. Ritualerne har jo altid første prioritet.
Sender lige en tanke til Peter som desværre døde for et år siden i dag. ☹ Ham savner jeg sgu.
En tur i LIDL for en gangs skyld, er dagens anden prioritet, inden da har vi modtaget vores bestilling på fitness udstyret. Tredje prioritet er oprydning i indbakken og makulering af ikke længere relevante papirer. Hvis det kan nås, vil jeg gerne ud pakke løbebåndet i løbet af dagen. Alt blev nået og vi fik også lige afprøvet løbebåndet for en kort bemærkning. Tror lige det passer til os. Kræftens Bekæmpelse har reageret, de kommer og henter varerne på torsdag. Katten bliver sgu nok lidt ked af det, for han sover og har sovet på den seng de sidste to år. Ikke direkte på sengen men på et lag af tæpper.
Eftermiddagskaffe med drømmekage og hurtigmad til aften, inden diverse tv-aviser og andet ligegyldigt tv.

02. februar. Onsdag. 5 grader, noget blæsende fra ??? og det veksler mellem gråt og sol.
De tre ??? skyldes at naboens vindmåler er blæst ned og vores savner jo batterier. Så kan kun delvis gætte mig til hvorfra vinden kommer, men der er altså nok af den. Tror den kommer fra nordvest.
Hører trissen ønske fruen tillykke med fødselsdagen og har så atter vanskeligt ved at falde i søvn igen.
Lægger kabaler og står så lidt tidligere op for at gøre klar til morgenmad med mere til fødselaren. Tillykke frue, må du få en fornuftig dag ud af det.
Blomsterne leveres i en lind strøm i løbet af formiddagen, med en enkelt undtagelse. Vi spiser en let frokost garneret med et glas øl og et par snapse. Ellers går dagen med afslapning og bestilling af smørrebrød fra Bilka til på lørdag. Det kikser dog med den sidste transaktion, betalingen, da den udbyder der behandler sikkerheden ved betaling for Bilka, går ned med database fejl.
Venter et par timer og forsøger så igen, denne gang med held. Vil dog holde øje med om beløbet trækkes flere gange.
Tester løbebåndets computer for mulighederne. Vi har det lidt anstrengt med at den bipper højlydt ved mange lejligheder og det er sgu ikke til at leve med. Der må findes en løsning.
Får en snak med Pia, som ringer og ønsker fruen tillykke og hun fortæller blandt andet at Kurt er testet positiv for Corona, men at han ellers er frisk nok.
En laksemad og et glas hvidvin er ikke det værste man kan udsættes for.
Ser lidt tv, men både fruen og jeg er lidt trætte, så det bliver til tidlig sengetid.

03. februar. Torsdag. 3 grader, gråt og regnfuldt og vinden er..?
Vækkes kort af trissen og slumrer videre til fruen banker på væggen for lidt assistance, vi snupper lige en time mere inden vi står op og gør klar til Kræftens Bekæmpelse kommer og afhenter seng med mere.
Katten er ikke helt tilfreds med jeg futter rundt i soveværelset og flytter ting og sager for at det skal være muligt at få sengen ud.
Fætter Ib har 77 års fødselsdag i dag, jeg ved godt nok ikke hvor han befinder sig, men vinker lige med flaget.
Så er sengen, bowlingkuglerne og fem malerier hentet. Vi er begyndt at finde nye varer fra vort overflødighedshorn. 😊
Jeg snupper 15 minutter på løbebåndet, mens Aase rydder op i soveværelset.
Er vist klar til et bad! Håber på at få pakket spinningscyklen ud i løbet af dagen. Når de to totur-instrumenter er stillet op, er det min hensigt at lave en plan for brugen af dem begge, i starten 15 minutter på hver, mindst tre gange om ugen. Optimistisk måske, men jeg er rimelig god til at holde lagte planer, når jeg selv skal sige det. 😊
Ok, går til biddet og begynder at samle cyklen, mange dele, men efter et par timer er cyklen klar, tester lidt og strammer skruer og møtrikker efter testen.
Lidt problematisk at få sadlen til at blive siddende på skinnen og håndgrebet til at stramme med er placeret lidt for tæt på saddelpinden. Ruller løbebånd og cykel ind i soveværelset, hvor der nu er blevet lidt bedre plads.
Biksemad til aften og så lidt tv og beslutter så at gå lidt tidligere til køjs efter Aase har fået lidt hjælp. Katten er gået til ro i soveværelset, selvom han virker lidt forvirret over hvor sengen er blevet af. Har lagt en gammel madras på gulvet og et par tæpper ovenpå og så er han vist tilfreds.

04. februar. Fredag. 4 grader, grå med lidt regn og mit gæt er, at vinden kommer fra nordøst.
Hører trissen, men falder i søvn igen efter at have lagt alle kabalerne. Vågner ved halvottetiden og så sættes ritualerne i gang.
Efter morgenmaden ruller jeg en tur i Aldi og handler for alt for meget.
Let frokost efter fruen har gået 15 runder med Tor og cyklet en time. Så er det min tur, jeg går 15 minutter på løbebåndet og cykler ca. 25 minutter på den nye cykel. Er lidt i tvivl om der er fejl på computeren, da tidstællingen ind i mellem, går tilbage til nul. Det ser jeg mere på næste gang cyklen skal i brug. Men ellers fungerer den faktisk udmærket.

05.februar. Lørdag. 3 grader, gråt og vinden er let fra nordvest.
Hører trissen som også glemmer at låse døren efter sig. Slumrer videre og vågner ved halv syvtiden og lægger alle kabalerne inden jeg vækker Aase. Så er ritualerne sat i gang.
Jeg skal hente smørrebrød i Bilka omkring klokken halv tolv, inden da, støvsuger jeg lidt og spritter toiletterne af inden gulvene vaskes, altså dem uden tæpper og Aase dækker bord og rydder køkkenet.
Så er det tid til at hente smørrebrødet i Bilka. Snupper lige lidt kattemad med i samme varme.
Smørrebrødet ser lækkert ud og er placeret i plastbakker som godt kan stilles på bordet som de er.
Vi retter spisebordet an og så kommer Lene og Kenny og de medbringer lidt godt øl fra Skovlyst. Lidt senere kommer Helle og Morten med gaver og blomster til fruen og så kaster vi os over fadene.
Det er godt smørrebrød som vist dækker forventningerne til smørrebrød, måske lige fiskefileten kunne have været lidt mindre, det kneb i hvert fald for fruen at indtage den, hun gik kold inden starten. 😊
Et par enkelte snapse er ikke det værste til smørrebrød. Så en kop kaffe og en sidevogn og Morten stemmer min 60 år gamle guitar og giver et par numre. Du er et hyggeligt bekendtskab, Morten. 😊
Gæsterne forlader os, alle på gåben, og vi giver os til at rydde lidt op og vaske op. Så ser vi lidt på tv’et, men jeg har nogen vanskeligheder med at holde øjenlågene oppe, men får dog hjulpet fruen til køjs, inden jeg slumrer ind i tv-stolen. Vågner efter midnat og går så til køjs.

Morten giver et nummer.

06. februar. Søndag. 4 grader, lidt sol og vinden er let fra nordøst og derfra kommer der ikke noget godt.
Hører ikke trissen og vågner ved sekstiden og lægger kabalerne. Står op ved godt halvottetiden og så vækkes Aase og søndagsritualerne startes.
Ordner lidt regnskab og undrer mig over at udgifterne til ejendomsskat og renovation efterhånden har nået et komplet uacceptabelt niveau. Det kan jo kun skyldes komplet uduelige lokalpolitikere og borgmestre som fuldstændig har sluppet jordforbindelsen.
Aase ringer til Anette, vores tidligere genbo, for at høre om hun kunne tænke sig lidt socialisering i eftermiddag og da hun bekræfter, henter jeg hende først på eftermiddagen.
Et par timer går med udveksling af lokale oplevelser og snak om familien.
Kører hende hjem sidst på eftermiddagen og så bikser jeg lidt mad sammen til pensionisterne. Skylles ned med lidt rødvin. Aase sætter sig så på cykeltræneren og ruller en times tid.
Jeg ser Den Klassiske Musikquiz og så nærmer sengetiden sig.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata