14. februar. Mandag. 5 graders varme, imponerende. Gråt og vinden er frisk fra sydvest.
Hører ikke nattrissen, men har sovet aht. Vågner flere gange, tror sgu jeg frøs.?
Morgenritualet gennemføres. Kravler på loftet for at finde en mindre sækkevogn, da jeg har til hensigt at flytte lidt rundt med den nye kommode, når den altså engang er samlet og det går jeg så i gang med efter at have slæbt en del større papkasser ud i redskabsrummet.
Det er sgu ikke bare lige at samle sådan en halvtung kommode, med et hav af dele og en brugsforvirring, som dog er af bedre kvalitet en sædvanlig, indholdet altså. Får færdiggjort sidestykkerne, med skruer og glideskinner. Katten kommer og ser på, men synes åbenbart ikke om min indsats, så han letter sig fra sovepladsen og går ud på badeværelset på bademåtten, der er jo også varme i gulvet, din hygge Frans.
Stopper for i dag og ser lidt cykelløb på fladskærmen og Aase laver kaffe.
Snupper en halv time på ryggen inden vi spiser til aften.
Ikke noget særligt i tv’et, så jeg bryder min regel om ikke at sidde ved computeren efter klokken 20.
Undervejs til køjen møder jeg Malte, som har sneget sig ind gennem vinduet i badeværelset. Gelejder ham ud gennem hoveddøren.

15. februar. Tirsdag. 5 grader, lidt sol og vinden er frisk fra sydvest.
Hører trissen, men sover så til klokke seks. Kabalerne lægges i en ruf og så små slumrer jeg til klokken halv otte og vækker så Aase. Dagens morgenrutiner gennemføres og så går jeg i bad, det nåede jeg sgu ikke i går. Fylder bilen med pap og flamingo samt et par andre småting og en enkelt stor ting, nemlig en flad skærm til en computer. Den stilles jo til genbrug. Pap og alt det andet læsses i de dertil indrettede containere. Hjem via apoteket og serverer en let frokost til fruen efter hun har gået de 15 runder. Hun sætter sig også på cyklen og ruller en time, mens jeg kører til Fensmark for at læsse flasker af. Ja, ja, nu kender man det igen, ingen af flaskeautomaterne virker og efter fem minutter venten ringer jeg på ’nødnummeret’ og så kommer der en og sætter gang i systemet. Den automat der tager enkelt flasker gik også i udu. Den bruges af mig kun til glasflasker. Så er jeg hjemme og overvejer om jeg skal arbejde lidt på kommoden inden jeg springer på motionsredskaberne. Nå, fik dog arbejdet lidt på kommoden, men motionen gik fløjten. Overlevelseskost til aften.
Så er der Putin tv-avis. Han har taget røven på alt og alle, tror han er på stoffer.
Ser lidt Barnaby og så er det sengetid også for fruen.

16. februar. Onsdag. 5 grader, gråt og regnfuldt og vinden er frisk fra sydvest.
Hører trissen svagt og er vågen ved godt firetiden og slentrer så en lille tur.
Vågner igen ved sekstiden og lægger fire ud af fem kabaler inden jeg står op og vækker Aase.
Rutinerne sættes i værk og efter badet ruller jeg en tur til Aldi efter nye forsyninger i pisse regnvejr.
Aase sniger sig gennem 15 runder med rollatoren og cykler så en time til den lette frokost.
Jeg springer på løbebåndet efter at have fodret katten og bagefter på løbebånd og spinningscykel. 2 x 15 minutter blev det til. Pasta og karbonader er det kulinariske indslag. Springer Putin Tv-avisen over og så står den på samling af skuffer til kommoden. Blev ikke helt færdig, men forventer at lægge sidste hånd på værket i morgen. Jeg ser Inspektor Frost og bagefter er det sengetid for alle husets beboere.

17. februar. Torsdag. 3 grader, det stormer fra vest og har gjort det hele natten og det har regnet.
Vi har fået ca. 18 millimeter siden i går sidst på eftermiddagen.
Hører trissen og kan sgu ikke falde i søvn igen. Lægger kabaler og forsøger at lægge en plan for dagen der forestår. Småslumrer lidt, men det stormer kraftigt og søvnen vil altså ikke rigtig indfinde sig.
Står op og vækker Aase og dagens rutiner kører derudaf.
Aase lægger kabaler efter morgenmaden og jeg hopper på torturredskaberne i 2 x 15 minutter.
Fruen snupper de obligatoriske 15 runder og ruller en time på cyklen. Let frokost og så går jeg ellers i gang med at samle skufferne til kommoden og bagefter monterer dem i kommoden. Det er sgu ikke bare lige at få sat dem på skinner og låst dem, de skulle jo nødig falde ud når de åbnes. Tror det lykkes og Aase synes rigtig godt om kommoden, nu skal jeg bare sorterer det kluns der skal i de enkelte skuffer. Øvelsen skulle jo gerne være, at det der ikke er nødvendigt / brug for, skal sorteres fra og kasseres / gives væk.
Katten kommer og kigger på et par gange. Han kunne godt se ud som om han gerne ville vide hvad fanden de to gamle foretager sig. Soveværelset har jo været hans domæne de sidste par år og han kan muligvis være nervøs for at blive sat på gaden. Rolig misser, det sker ikke, du er blevet et fast medlem af familien, vi ændrer blot lidt på indretningen. Der bliver stadig plads til dig gamle ven.
Flødekartofler og veganerbøffer er aftenens menu. Et glas rødvin gør ikke menuen ringere.
Jeg ser lidt Frost og Aase ser Løvens Hule og så går vi til køjs.

18. februar. Fredag. 4 grader, gråt og vinden er frisk fra sydvest og DMI truer med orkanagtige vindstød i løbet af aftenen.
Hører ikke trissen, men er oppe ved godt firetiden. Rødvinen havde vist indflydelse på højvandet. Sover videre til klokken næsten syv og så banker fruen. Vi må i gang med dagens rutiner.
Så er det i dag for to år siden Aase blev kørt ned. Det har og er ikke de to nemmeste år vi har tilbragt sammen. ☹
Senere går fruen de obligatoriske 15 runder med rollatoren samt cykler en time og jeg når 2 x 15 minutter på hhv. løbebånd og cykel. Rydder haven for løse genstande, da vejrprofeterne lover orkanagtige vindstød i løbet af aftenen.  Chefen for nattrisserne har ringet og spurgt om de måtte springe Aase over i nat pga. stormen. Det siger vi naturligvis ja til. Ingen grund til at færdes ude når vejret er så ekstremt.
Badetid og så er det kaffetid med mazarinkage mens cyklingen ruller over fladskærmen.
Aftensmaden er æggekage med bacontern og kartoffelskiver samt et glas rød saft fra druerne i Australien.
Aase ser X-Factor og jeg ser Barnaby.  Katten er stadig ude, så jeg har ladet vinduet i badeværelset stå åbent.

19. februar. Lørdag. 3 grader, gråt og stadig blæsende fra vest og vi har fået 24 millimeter regn inden for de sidste 24 timer.
Ingen nattrisse som nævnt i går, men jeg kan da sagtens vågne alligevel. Er oppe ved godt fem tiden og konstaterer at huset stadig er intakt, og går så til køjs igen.
Lidt kabaler, er ved at gå kold i kabaler. Står op og lørdagen sættes i gang med de sædvanlige rutiner.
Efter morgenmaden og en latent mangel på energi, springer jeg motionen over. Har også opfyldt ugens program, med de 3 sessioner i løbet af ugen. Aase går dog sine 15 runder og cykler en time.
Jeg springer i badet og bagefter slappes lidt indtil kaffetid og cyklingen på fladskærmen.
Noget senere skrælles og koges kartofler til stor glæde for fruen og der steges så nogle kyllingelår og der røres noget delvis færdigsovs op med sødmælk. Aase var tilfreds med menuen.
Lidt manuelt opvask, jeg hader det som pesten og så rusker jeg pappet af vores nyindkøbte sofa til fitness rummet. Da Toyotaen skal til mekaniker på mandag, vil jeg jo gerne af med alt den store papemballage inden da og håber på at det er til at komme til på lossen en søndag. Jeg har godt nok lånt en Yaris i næste uge, men bagagerummet kan jo dårligt indeholde en skotøjsæske.
Lidt tv til pensionisterne, kan ikke huske hvad Aase så, men jeg så Barnaby. Godnat.

20. februar. Søndag. 2 grader, gråt og blæsende fra vest.  
Hører trissen, hun er her allerede ved to tiden, jeg slumrer videre til klokken fire og så var Sangriaen løbet igennem systemet. Søndagsritualerne indledes og efter morgenmaden propper jeg bilen med pap til lossen og drøner ad sted. Jøsses Alvilda, der var sgu mange på en søndag, men jeg er heldig at få et sted at holde tæt på papcontaineren. Så slap jeg heldigvis af med det. Hjemme igen og fruen går de 15 runder og cykler en time. Så er der ellers landevejscykling hele eftermiddagen, så jeg bænker mig i sofaen og kort efter kommer katten og vil se med, samtidig med lidt ’snak’. Vi ser cykling i næsten halvanden time, så har han fået nok og lægger sig i kurven og sover videre. Hele tre cykelløb ser vi og så er det tid til lidt aftensmad. Kartoffelmos og veganer hakkedrenge. Kartoffelmosen blev lidt tynd, jeg kom vist for meget smør i blandingen eller også lidt for meget vand.
Når lige at se afslutningen på dagens fjerde cykelløb. Begynder at samle sofaen til fitnessrummet. Det har jeg sgu noget besvær med da den er tung som bare satan. Nu må vi se hvor langt jeg kan komme uden en hjælpende hånd. Lidt tv i form af Den klassiske Musikquiz og alle stiler mod køjen.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata