28. februar. Mandag. Minus 1 grad. Solen skinner fra en skyfri himmel og vinden er let fra sydlige retninger.
Hører ikke trissen, men har sovet dårligt.
Vi indleder dagens ritualer efter jeg har lagt alle kabalerne og bagefter går jeg i bad.
Vi har en aftale i Roskilde, hvor Aase formodentlig skal have endnu Botox indsprøjtning.
Vi bliver hentet af Flextrafik klokken 12:10, det forventer vi i hver fald. Det var næsten på klokkeslættet og vi ruller med Rikke til Roskilde og er der i god tid. Vi kommer dog ikke ind før til den aftalte tid.
Aase bliver behørigt behandlet, men jeg synes den gode læge var lidt usikker på hvor og hvor meget der skulle stikkes. Nå det lykkedes dog og vi slipper ud et kvarters tid før bliver hentet til hjemturen.
Når der køres med Flextrafik bliver man nogle gange udsat for at der er flere med. Vi måtte en tur via Haslev for at få sat et par personer af.
Hjemme igen og vi beslutter i dagens anledning at spise et godt belagt stykke med fersk røget laks, mayonnaise og kaviar, dog ikke russisk og bagefter en ostekiks og der skylles med et par snapse og et glas øl. Lidt tv bliver det også til, selv om trætheden er ved at indfinde sig, vi har dog været på farten i godt 5 timer. Godnat også til katten.

01. marts. Tirsdag. Minus 1 grad. Solen skinner også i dag og vinden er let fra vest.
Hører trissen, men sover videre til klokken halv syv. Lægger kabalerne og står så op og vækker fruen, så vi kan få sat ritualerne i omdrejninger. Efter morgenmaden og tøjvask med mere, ruller jeg en tur til Aldi og køber lidt til livets ophold,
Aase træner med rollatoren og hun når de 15 runder og en time med cyklen.
Jeg står på spinningscyklen i 20 minutter og så på løbebåndet, også i 20 minutter. Katten var ikke helt tilfreds med det arrangement. 😊 Han lister ind i stuen.
Så er der lidt cykling fra Belgien på fladskærmen og katten kommer og vil ’snakke’ og se cykling. Så vi snupper lige den sidste times cykling med lidt fællesskab på sofaen.
Spiser nogle ruller med oksekød og drikker et glas rødvin til aften. Lidt forskelligt tv til fruen og jeg ser Barnaby og så er det sengetid missemand. Han har lagt sig på sofaen i motionsafdelingen.

02. marts. Onsdag. Minus 2 grader, nogen sol og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen og hun er tidligt på den, har lidt besvær med at falde i søvn igen. Slumrer dog et par timer og kaster mig så over dagens kabaler. Alle løses og så knurrer jeg lige en skæppe mere. Fruen banker og vi går til ritualerne med krum hals og sidevind. Efter morgenmaden bestiller jeg smørrebrød fra Delikatessen i Bilka til konsumering på lørdag.
Let frokost og Aase går de obligatoriske 15 runder og cykler en time. Jeg springer, næsten da, på hhv. løbebånd og på spinningscykel i 20 minutter.
Du havde vist indtaget lidt rigelig frokost senior, kufferten var tung.
Så træner vi lidt med Aases venstre arm. Vi har fået et sæt papirer med visuelle øvelser med hjem fra Roskilde og vi vælger i første omgang et par stykker og går dem igennem.
Så er der aftensmad og det er også i dag oksekød i ruller og også et glas rødvin sneg sig med.
Så er der Ukraine Tv-avis. Den ene lyver stærkere end den anden, så det er sgu ikke til for udenforstående at fatte omfanget af den krigsforbrydelse der foregår.
Vi ser lidt uskyldigt tv og så nærmer det sig sengetid.

03. marts. Torsdag. Minus 1 grad, det er lidt tåget og vinden er vist svag fra sydlige retninger.
Hører trissen og må op en tur ved firetiden. Kan ikke rigtig falde i søvn igen og gider ikke lægge kabaler, så det det bliver til noget småslumring. Fruen banker og vi sætter dagen og rutinerne i gang.
Efter morgenmaden sætter jeg mig ved computeren og gør en bestillingsliste klar til Bilka ToGo. Udfylder resten i morgen inden otte, så kan varerne hentes mellem klokken 12 og 14.
Finder Mr. Dyson frem og går så til den det bedste jeg har lært. Er lidt mere omhyggelig end sædvanligt og det tærer på batteritiden og må så holde en pause mens Aase går de 15 runder med rollatoren og bagefter cykler næsten en time. Efter mit bad, kontakter jeg først en murer som vi gerne vil have til at se på soklen på huset, han kommer mandag eftermiddag. Så kontakter jeg Næstved Haveservice, for at høre om de kan rydde baghaven. De kommer så også mandag eftermiddag. Håber på det ikke er samtidigt. Men så er det da overstået på en enkelt dag. Nå, det kommer jeg vist til at ændre lidt på.!
Midt på eftermiddagen er der så nok strøm på batteriet til at tage rundt i stuen en tur. Overvejer at købe et batteri mere. Katten kommer og spiser og sover derefter lidt i fitness lokalet.
Vi spiser biksemad med spejlæg til aften. Et glas rødvin fulgte med på sidelinjen.
Fruen ser Løvens Hule og jeg finder en Barnaby på onlinelageret. Katten får aftensmad og så går det mod køjen.

04. marts. Fredag. Minus 2 grader, fuld sol og vinden er svag fra vest, tror jeg.
Hører trissen og sover generelt noget afbrudt. Kabalerne lægges og så banker fruen og fredagens ritualer kan begynde. Morgenmad og lidt vask af duge, så de kan være rene til i morgen. Katten får morgenmad og går ud i kulden.
Jeg ruller en tur til Toyota og afleverer den lånte bil og får så min egen med tilbage.
Taler lidt med Jesper som sælger Toyota biler alt det han kan. Vi ser på et par stykke jeg kunne tænke mig, men levering kan tidligst finde sted i september 2022 eller i maj 2022, lidt afhængig hvilken type Toyota du vil have. Jeg kunne jo tænke mig en Toyota Yaris Cross, men det hurtigste Jesper kan fremskaffe, er en Toyota C-HR C-Lub Smart. Vi aftaler at jeg kontakter ham og aftaler nærmere.
Aase tager lige en tørn med støvekost og håndstøvsuger. Så ser huset da nogenlunde ud, synes vi selv.
Vi spiser noget færdigmad fra Bilka og så ser vi lidt tv-avis, Aase ser så X-Factor og jeg ser Inspektor Frost.
Katten får sen aftensmad og går så ind på sofaen i fitness lokalet for at sove.

05. marts. Lørdag. Minus 2 grader, nogen sol og svag vind fra vest.
Vækkes ved halvfiretiden af trissen og kan sgu ikke falde i søvn igen. Spekulerer lidt over hvad dagen kan bringe da det jo er min 77-års fødselsdag. Lægger kabaler og så banker fruen og vi går i gang med dagens ritualer. Efter morgenkaffen ruller jeg en tur til Parkens bager og køber lidt kransekage konfekt. Smutter lige ind til Aldi på vejen hjem for at få et par livsnødvendige varer med hjem. Rødvin, hvidvin og yoghurt.
Hjemme igen og venter så bare på at klokken skal nærme sig halv tolv så jeg kan hente smørrebrødet i Bilka. Det lykkes og så er det tilbage til Figenvej. Jeg er dårligt nået hjem før de ringer fra Delikatessen i Bilka og beder mig om at kontrollere om jeg har fået det bestilte smørrebrød med i kasserne. Vi går det lige igennem og tilsyneladende er det det rigtige smørrebrød jeg har hjembragt.
Ruller en tur til Hvedevænget hvor Lene og Kenny venter og så går det atter til Figenvej. Lene har bagt pandekager og hun samler lige en pandekagelagkage som kan nydes til kaffen.
Så kommer Helle, Maria og Jonas og vi gør klar til at fortære smørrebrød med mere.
Maria er jo tromletyk på maven og det er jo enormt spændende hvornår hun skal føde. Hun er undersøgt på Slagelse Sygehus i går og vurderingen er at drengen vejer ca. 3600 gram. Det er sgu meget frøken Heim. Tror bestemt ikke du holder 3 uger endnu, er helt sikker på at du føder om ca. 14 dage, nærmere bestemt den 20. marts. Din oldemor ville blive begejstret, det var nemlig hendes fødselsdag. Tænk Maria, jeg bliver så oldefar. Det er både fantastisk og lidt skræmmende.
Lidt tv til os begge, Barnaby til mig og Aase ser Melodunte Gran Prix.

06. marts. Søndag. Minus 2 grader, en del sol og vinden er svag fra vest.
Hører trissen, falder dog i søvn igen og vågner ved sekstiden. Kabaler og lidt småslummer og så er klokken halv otte og ritualerne tager sin begyndelse.
Morgenmad og lidt oprydning og vask. Fruen hopper på cyklen og ruller en time efter frokost. Jeg går mod badeværelset og bliver stoppet af Palle på telefonen og vi får en god sludder om løst og fast. Vi er meget enige om at Melodi Gran Prix gider vi ikke se mere, når det ikke er med danske tekster og engelsk for øvrigt fylder for meget i den danske hverdag. Jeg må stoppe samtalen da jeg skal hente Anette og helst nå i bad inden da. Jeg er også enig med Palle om vi vist ses for lidt og jeg godt kunne tænke mig at besøge familiens sommerhus. Det kan jo desværre kun vanskeligt lade sig gøre, da Aase jo ikke bare færdes i hvilket som helst terræn. Men lad os nu se.
Vi har besøg i haven af, tror jeg, genboens hund som synes at maden til fuglene er lige noget for ham. Jeg har ikke en skid imod han kommer forbi, men vil sgu være ked af han får dårlig mave af mad han ikke er vant til at indtage.

Genboens hund, måske.


Henter Anette og vi får et par hyggelige timer hvor Anette også får Lenes pandekagelagkage at smage og hun kunne sgu lide den, hun er ellers temmelig kræsen. Vi savner virkelig Peter og Anette som genboer.
Kører Anette hjem og vi spiser et par stykker overskuds smørrebrød fra i går. Et glas øl og et par snapse bliver det også til. Får lige en snak med Kenny via mobilen.
Vi gider ikke se tv-avis, det er sgu ikke andet end død og ulykke. Hvor har der været og hvor er der mange idioter til i vores Verden, hvor alle ellers kunne have det godt og leve på et højt niveau, hvis man ikke brugte penge og kræfter på våben til udryddelse af menneskeheden. Desværre er tendensen at der bliver flere og flere af den slags psykopater.
Kun lidt tekst-tv til mig og fruen går i seng og det gør jeg også.

 
Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata