14. marts. Mandag. Jøsses, de mandage kommer altså i en lind strøm. 5 graders varme, let vind fra sydlige retninger og en del sol.
Hører trissen, og kan sgu ikke falde i søvn igen. Atter tyer jeg til kabalerne og forsøger at slumre lidt, ind i mellem.
Står op ved syv tiden og begynder forberedelserne til dagens rutiner. Katten kommer og vil have morgenmad og det får han selvfølgelig, hvorefter han går ind og sover i fitnessrummet. Det skal jeg heller ikke bruge i dag, så han kan sove i fred.
Fruen er vågen og vi starter med mandagens rutiner. Vi skal jo til Vadestedet til klokken kvart i tolv.
Bror kommer en tur og er meget ’snaksalig’, han er jo en rar fyr og hvis han fik lov, flyttede han sgu nok ind.
Ud ad døren lidt i god tid og vi når at cykle godt 20 minutter inden John kom og tog over. Sms’er med Helle som tilbyder at komme og pudse vinduer på onsdag. Dejligt og meget velkomment, det når jeg simpelthen ikke. Vi ruller mod den nye Aldi og handler som sædvanlig for en formue, til gengæld handler vi efterhånden kun én gang om ugen, undtagen når vi benytter os af Bilka ToGo. Det er tydeligt at mange varer er blevet dyrere og der er mange tomme hylder især i frostområdet.
Hjemme igen og spiser en lidt sen let frokost. Jeg tager en slapper mens Aase drikker kaffe.
Aftensmaden er en hurtigret fra Aldi. Vi ser lidt tv og styrer så mod køjen.

15. marts. Tirsdag. 5 grader, gråt og tåget. Vinden er let fra sydvest.
Hører ikke trissen og sover til klokken næsten seks. Det må være rødvinen til hurtigretten der aktiverede sovegenet. Lægger kabaler og står så op og begynder dagen. Aase banker og vi går i gang med dagens rutiner. Efter morgenmaden kommer Stine og hjælper Aase, ved justere på den grundlæggende styrke på høreapparaterne, så Aase forhåbentlig bedre kan følge med i hvad der foregår. Det ser ud til at lykkes og hun viste os også hvordan det er muligt at besvare telefonopkald og tale / høre via høreapparaterne og fjernbetjeningen. Det var du god til at vise os, Stine. 😊 Undervejs i seancen kommer Næstved Haveservice, en uge før end planlagt og det er lidt forstyrrende. Men nu er de da i gang.
Fruen cykler en times tid efter kaffen er nedsvælget. Bagefter er der biksemad på menuen.
Min bedste dyreven, katten og jeg gik en runde udenfor og han synes vist vi har molesteret haven hvor der tidligere var god mulighed for at ligge på lur. Beklager missemand, men vi må altså gøre noget for at få haven tilbage på sporet.
Biksemad med spejlæg og rødvin er nu ikke det værste man kan komme ud for.
Forsøger at se lidt tv, men rødvin indeholder åbenbart noget søvndyssende.
Hjælper fruen til køjs og kravler så også i seng.

16. marts. Onsdag. 4 grader, gråt og vinden er svag fra sydøst.
Har ikke hørt trissen, men vågner ved godt fire tiden. Lægger kabaler og sover så lidt igen. Fruen banker ved halvottetiden og dagens rutiner tager sin begyndelse. Efter morgenmaden går jeg ud og begynder at fælde elefantgræsset som har svinet det meste af haven med blade. Ruller lige en tur på lossen med det meste affaldet. Så kommer Helle medbringende kost og spand, næsten. Hun har til hensigt at pudse vores vinduer indvendigt og det tager vi imod med kyshånd, for de er ikke pudset siden sidste år ved samme tid. Hun nøjes så ikke helt kun at pudse dem indvendigt, vinduerne mod havesiden pudses også udvendigt. Tusinde tak Helle, det pyntede enormt.
Vi drikker lidt kaffe og snupper et par stykker kage til samt en lille likør. Så ruller Helle hjem ad og jeg kravler i bad.
Flødekartofler og veganer hakkebøffer skylles ned med ét glas rødvin. Vil forsøge at holde mig vågen til Bonderøven selvom jeg i dag næsten har fået mere luft på en dag end i hele sidste uge.
Det lykkedes dog, næsten. Beboerne i huset går alle til ro.

17. marts. Torsdag. 4 grader, gråt og vinden er svag fra sydøst.
Hører trissen og trisser så ud tisser. Sover videre. Vågner ved sekstiden og lægger alle kabalerne og så står vi op og starter ritualerne.
Bagefter spænder jeg traileren bag Toyotaen og ruller på havelossen med afklip fra elefantgræsset.
Ellers gør vi klar til en tur på Vadestedet midt på eftermiddagen.
Vi kommer i god tid og Aase cykler et kvarters tid inden John dukker og exercerer med fruen i barren og senere med en gåtur uden hjælpemidler. Seancerne er ikke lange, men det passer vist Aase ganske godt.
Hjemme igen og så i regnvejr, det er ikke lige Aases kop te. Vi drikker kaffe og spiser en af Lenes gode hjemmelavede pandekager med smør og sukker på. For en gangs skyld sneg der sig en sidevogn med.
Lidt cykling fra Belgien til kaffen gør ikke eftermiddagen ringere.
Flødekartofler og Bilka frikadeller afslutter dagens hovedmåltider med et glas rødvin til.
Lidt tv med ulykker og krig, som er godt stof, skulle man tro.
Vi går tidligt til køjs.

18. marts. Fredag. 4 grader, solen skinner lidt og vinden er svag fra sydøst.
Hører trissen og må op bagefter. Sover dog videre inden kabalerne lægges ved seks tiden.
Står op ved halvottetiden og så starter fredagens rutiner. Morgenmaden afsluttes og så går vi i gang med dagens gerninger. Aase rydder op efter morgenmaden og jeg fylder vand på gasfyret. Bagefter går jeg ud og klipper resterne af elefantgræsset ned med plæneklipperen og klipper så roserne bagefter.
Aase går de 15 runder og cykler en time. Jeg går i bad og ser lidt cykling sammen med katten.
Gullasch og kartoffelmos til aften samt et par glas rødvin.
Aase ser X-Factor og jeg ser Frost. Så er det sengetid og katten sover allerede.

19. marts. Lørdag. 4 grader, solen skinner fra en skyfri himmel og vinden er svag fra nordvest.
Hører trissen, hun var her tidligt, slumrer dog videre til klokken fire hvor rødvinen ville ud.
Lægger kabaler, men gider ikke rigtigt, så jeg venter med de sidste to. Fruen banker og vi løber lørdagen i gang med de sædvanlige rutiner. Katten får morgenmad og vil vist ’snakke’ lidt, men jeg har ikke rigtig tid om morgenen.
Overvejer hvad jeg skal foretage mig i dag, kan ikke gå i haven når det er weekend, selvom pensionistpolitiet jo er nedlagt da Peter døde. Tror jeg render en tur med kammerat Dyson. Det gjorde jeg så, men først efter at 2 x 15 minutters træning på cykel og løbebånd er gennemført. Aase går de 15 runder og cykler en time. Så er der cykelløb på fladskærmen og det var et spændende cykelløb.
Vi spiser en laksemad med sidevogn og lidt køligt øl.
Ikke en skid der var værd at se i tv’et, og heller ikke fra Netflix, så for første gang i lang tid sætter jeg en dvd i afspilleren og ser lidt af en af mine yndlingsfilm, A Good Year, inden jeg beslutter mig for at gå til køjs.

20. marts. Søndag. 4 grader, lidt skyet, som dog ændrer sig til noget sol efter en times tid.
Hører trissen og lægger kabaler, dem alle sammen i løbet af kort tid. Forsøger at sove lidt mere, men det kniber, så jeg står op og vækker fruen så vi kan komme i gang med søndagsritualerne.
Efter morgenmad og bad drøner jeg en tur i Aldi og køber ind til en uges tid. Det er dog ikke altid det indkøbte kan vare en uge.!
Ville have været en tur i Jysk for at se på nogle havemøbler, da Aase ikke synes vi skal blive ved med at slås med de gamle positionsstole og det store uhåndterbare bord. Tabte dog tråden lidt og satte mig og så damecykling, som så blev afbrudt af Eurosport, som synes de skulle holde kunderne for nar og skifte til Discovery+. Overvejer nu seriøst om ikke jeg skal nedlægge mit abonnement på de to Eurosport kanaler.
Det blev til hurtigmad og så så jeg min film færdig fra i går. Mad til katten og vi går alle til køjs.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata