11. april. Mandag. 2 grader, nogen sol og let vind fra vest.
Hører trissen skal jeg love for, hun larmer som et gammeldags tærskeværk da hun hæver Aase seng. Hvordan fanden hun fik den til at støje sådan er mig en gåde, for jeg stod op efter hun var gået for at stille Aases natbord på plads og afprøvede hæve / sænke mekanismen og den sagde ikke en skid.
Nå, vi sover videre, sådan da, for jeg lægger lige kabalerne og snupper en time mere.
Op og stå, vi starter mandagen med de sædvanlige ritualer og gør jo så klar til en tur på Vadestedet en sidste gang inden Påske.
Aase cykler ca. 15 minutter på combi-cyklen og så kommer John og går en tur med hende inden udstrækning af venstre arm og ben.
Da seancen er slut ruller vi en tur ud og ser på det nye center på Vestergårdsvej og det er temmelig stort.
Jeg står på løbebåndet og spinningscyklen i 2 x 20 minutter efter frokosten.
Rester fra i går udgør dagens aften menu.
Synes ikke at der er noget interessant i tv’et og redigerer og udgiver blogindlæg i stedet.
Aase hjælpes til køjs og katten får natmad.

12. april. Tirsdag. Minus 2 grader, en del sol og en lidt kølig vind fra øst.
Hører trissen, men hun går stille med dørene og jeg slumrer videre et par timer inden kabalerne lægges.
Så er det op og i gang med dagens rutiner og Aase cykler en times tid inden frokost og så kommer Kenny og lidt senere Helle til en tår eftermiddagskaffe med mere.
Genboens hund hærger atter ejendommen, denne gang på jagt efter Sorte. Det er måske ikke det mest fornuftige hunden kan foretage sig, den sorte mand kan i perioder være endog meget hidsig.
En hyggelig eftermiddag hvor verdenssituationen klares. Helle ruller hjem ad og jeg kører Kenny til Hvedevænget hvor han har et stykke ost jeg skal have med hjem og hvor han har et par prøver på LVT-gulvbelægning som virker interessant.
Vi spiser hurtigmad fra Aldi og krydrer den med et glas rødvin.
Lidt krigs tv og så er det sgu nok, fruen hjælpes til køjs og katten får mad og jeg bæller et halvt glas hvidvin og går mod sengen.

13. april. Onsdag. Mener der stod 2 grader da jeg var oppe ved halv sekstiden. Vinden er let fra sydøst.
Heller ingen nattrisse denne nat, nu er det sidste chance folkens, næste gang falder der brænde ned. !
Vi starter ritualerne lidt tidligere op end sædvanligt så Aase ikke svømmer helt væk og jeg skal til frisør inden frokost. Katten får morgenmad og går ud, han kommer vist op og slås med Bror, for de råbte gevaldig op ude i indkørslen. Jeg ruller mod hairstylisten og bagefter en tur i Aldi.
Efter hjemkomsten går Aase de 15 runder og cykler en time og jeg går i fitness lokalet og tager 2 x 20 minutter hhv. på løbebånd og spinningscykel. Den sammenlagte distance ligger hver gang omkring de 7 km.
Kommer vist til at skylle legemet lidt, jeg blev en anelse svedig og skal have skyllet alle de små hår af som desværre kommer hver gang jeg bliver klippet.
Aftensmaden er æggekage med bacontern, cocktailpølser og kartoffelskiver samt et glas rødvin.
Forsøger at se lidt film, efter fruen er gået til køjs og katten har fået natmad, men må kaste håndklædet i ringen og gå i seng.

14. april. Torsdag. 8 grader, jamen dog, svag vind fra sydøst og det er tåget.
Nattrissen glimrer også med sit fravær i nat, jeg kommer vist til selv at tage over der også.
Op med fruen og rutinerne tager sin begyndelse ved godt syvtiden.
Efter morgenmaden ringer jeg til hjemmeplejen, men der er ingen der tager telefonen, tænker vi venter til Påsken er ovre. Skifter og vasker sengetøj med mere og så er der let frokost samtidig med at Aase går de 15 runder med rollatoren og cykler en time.
Jeg fodrer katten og springer så adræt på løbebåndet og bagefter på spinningcyklen, atter bliver det til 2 x 20 minutter. Så kommer katten og han vil ’snakke’ helst mens vi ligger i sofaen og ser tv, men jeg har ikke rigtig tid, da badet kalder. Han lægger sig på sofaen i motionslokalet.
Vi snupper lidt sen frokost, med sild, røget laks og en ostekiks, der sneg sig et par snapse ned samtidig med det kølige øl. Lidt tv til pensionisterne, men ikke noget nyt at hente.
Fruen hjælpes til køjs og katten får aftensmad og jeg slingrer mod køjen.

15. april. Fredag. 6 grader, svag vind fra sydvest og det er gråt.
Ingen nattrisse, hjemmeplejen i Næstved samler sammen til en gevaldig skideballe. Jeg er oppe og skifter Aase ved halvfemtiden. Aase slumrer videre og jeg lægger kabalerne og står så op ved godt syv tiden. Dagens rutiner indledes. Synes jeg er en anelse natstående og slasker lidt rundt om mig selv inden jeg laver frokost til fruen, som går de 15 runder og cykler en time og bagefter ruller jeg en tur i Aldi efter nogle få nødvendigheder.
Lidt cykling på fladskærmen, jeg har motioneret tre gange i denne uge, så tillader mig at holde fri. Man skulle jo nødig kommer i overtræning.
Vi spiser også lidt aften ’frokost’ i dag med et par klare til. Aldi har en Skagen Akvavit som faktisk er utrolig velsmagende, den minder lidt om O.P. Anderson, men koster kun det halve.
Lidt ligegyldigt tv og fruen hjælpes til køjs og katten får aftensmad. Jeg vælter også i seng.

16. april. Lørdag. Minus 2 grader, klart og vinden er svag fra sydvest.
Ingen nattrisse, så jeg tager turen i dag, ved halvfemtiden.
Tillykke til Danmarks Dronning. Mener hun bliver 82 år.
Har tænkt mig at stå på løbebåndet og snuppe en tur på spinningscyklen her i formiddag. Nemlig, som tænkt så gjort, 2 x 20 minutter blev det til og det var faktisk fjerde gang i denne uge, men i sidste uge blev det også kun til et par gange. Aase går de 15 runder og cykler en time mens vi ser kvindecykling fra Frankrig, Paris Roubaix køres i dag.
Udenfor skinner solen og vi nærmer os 16 grader, men vinden er kølig.
Flødekartofler og frikadeller samt et påskeæg fra Sommerbird er lørdagsmenuen.
Katten kommer og får sin kyllingefilet.
Ser en optaget Inspektor Frost og lidt af en Barnaby inden sengetid.

17. april. Søndag. 1 grad, nogen sol og en svag vind fra sydvest.
Jamen dog, trissen ankommer omkring 02:45 og jeg kan sgu ikke falde i søvn igen. Lægger kabalerne og småslumrer lidt til ved halvottetiden hvor jeg trækker rutinerne i gang.
Morgenmaden indtages og katten får også mad og lægger sig i stuen. Aase rydder op i køkkenet og jeg ser lidt på ugens energiforbrug og ordner lidt regnskab.
Let frokost og Aase cykler en time. Jeg henter Kenny og han har en MTB med som Bertram skal have når den lige har gennemgået et check. Der skal nogle nye pedaler til samt et bagdæk + slange og en ny kæde. Bremserne skal justeres, måske skal bremse klodserne udskiftes. Pedalerne har jeg liggende fra en anden cykel hvor jeg skiftede pedalerne ud med klikpedaler, dem monterer vi.
Så bestilles bagdæk, kæde og slanger, men bremseklodserne er jeg nødt til at have i hånden og sammenligne med dem der kan købes hos Harald Nyborg hvor vi har bestil de andre dele. Et par småting skal vist justeres, teleskop forgaflens hårdhed samt forgaflens lidt løse montering i forgaffelrøret. Så må der kunne blive en helt hæderlig MTB ud af den.
Vi ser Paris Roubaix for herrerne som er endagsløbet over alle endagsløb, synes jeg. Kenny bestiller pizza til aftensmaden og så rulles han til Hvedevænget. Vi rydder lidt op og ser lidt tv og jeg skriver blogindlæg.
Sengetid for alle husets beboere.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata