18. april. Mandag. 2 grader, men der er hvidt på tagene, solen skinner og vinden er svag fra nordøst.
Hører trissen, men falder dog hen igen lige til klokken fem. Kabaler og så småslumrer jeg til ved godt syv tiden.
Op med alle husets beboere og mandagsrutinerne holder sit indtog. Vi skal dog ikke til fysioterapeut på en helligdag. Lidt blogindlæg og så tænker jeg at en tur i fitness lokalet ville gøre godt. Det gjorde det, 2 x 20 minutter og jeg er lidt stegt.
Let frokost efter at Aase har gået de 15 runder og cyklet en times tid samtidig med cykelløbet i Alperne.
Jeg har i mellemtiden forsøgt at få lidt styr på en papirdynge, det papirløse samfund længe leve.
Flødekartofler og veganer hakkebøffer samt citronfromage er dagens luksus menu.
Lidt tv af både den ene og den anden slags og så søger vi natlogiet.

19. april. Tirsdag. 5 grader, sol og vinden er svag og kølig fra nordøst.
Ingen nattrisse, så jeg giver lige fruen en hjælpende hånd. Kabaler lægges og så starter jeg eller dagens rutiner. Efter morgenmaden, går jeg i gang med at telefonere. Starter med Hjemmeplejen hvor Birthe, som tager telefonen, ikke forstår en skid af hvorfor der ikke kommer nogen om natten. Hun skriver alle datoerne ned på computeren og sender en bandbulle til region vest som står for nattens manglende udskejelser. Nu må vi se om hendes anstrengelser bærer frugt.
Så ringer jeg til øjenlægen, som ikke tager telefonen pga. for mange opkald. Ring en anden gang lyder meldingen. Imponerende. Så det Toyotas tur hvor jeg bestiller et dækskifte til sommerdæk.
Næste telefonopkald går til Aases frisør så vi kan få en tid til fruen og det lykkedes. Så er det Aases tandlæges tur til at få et ring og også der får vi en tid.
Så dukker Næstved Haveservice op, to herrer og en dame, selvom aftalen lød på torsdag. De går i gang med at vertikalskære, som de kalder det at rive mos af plænen med en maskine. Det afrevne rives sammen og der eftersås og spredes gødning. Det afrevne fyldte godt i deres medbragte trailer.
De anbefaler mig at vande hele plænen og det gør jeg så, selvom det koster en bondegård at bruge vand til den slags.
Aase går de 15 runder og cykler en time og jeg taler med genboen Hanne og hendes 10 år gamle hund der hedder Sofus.
Vasker og tørrer tøj til den store guldmedalje samt flytter rundt på plænevanderen.
Pølser og pasta er aftenens kulinariske indslag. Bagefter ruller jeg en tur i Aldi efter fornødenheder.
Lidt pensionist tv, jeg ser i hvert fald Barnaby og Aase ser vist ’Kender du Typen’.
Sengetid og katten når lige at få lidt natmad og Malte kom på et kort besøg.

20. april. Onsdag. 5 grader, masser af sol og vinden er let fra nord.
Hører trissen som er her allerede klokken 02:15. Slumrer videre til godt halv seks og ser lidt på kabalerne inden jeg sover er time mere. Op og sætte gang i rutinerne og give katten morgenmad inden han går ind og sover i stuen.
Jeg snupper 2 x 20 minutter i motionsstudiet og så ringer Pia og vi får en status på deres flytte fra hus til lejlighed og alt synes at køre på sporet.
Har fået varer fra onkel Harald mens vi talte med Pia, nu må vi så se hvornår der bliver tid til at skifte delene på cyklen. Så kom medicintrissen Sussi, som altid har noget på hjertet, så vi når at få en sludder mens hun gør medicinen klar til de næste fjorten dage.
Blev sgu træt efter motionen i dag og slapper lidt til noget cykling fra Belgien, hvor Alejandro Valverde blev nummer to. Dagens menu er hurtigmad fra Aldi.
En film som jeg har optaget med Robert Redford påbegyndes, men afbrydes ved sengetid.
Aase hjælpes til køjs og katten får natmad inden natten rigtig er kommet i gang.

21. april. Torsdag. 3 grader, solen skinner og vinden er svag fra sydvest.
Nattrissen høres klokken 02:20. Sover dog videre til ved sekstiden, hvor kabalerne løses.
Rutinerne går i gang og bagefter er jeg en tur på loftet for at stille den lille sækkevogn derop. Har det princip, at når jeg er på loftet skal der noget med ned som enten kan sælges eller leveres til genbrugsstationen. Min kompressor som kun bruges i uhyre sjældne tilfælde, er nu på salgslisten og det er det medfølgende værktøj også, f.eks. malersprøjte, luftværktøj med manometer og et sandblæsnings-aggregat.
Vi gør klart til en tur til Vadestedet og Aase cykler ca. 15 minutter inden John kommer og inviterer på en gåtur uden hjælpemidler og en tur i barren. Bagefter ruller vi, via Shell efter brændstof, til Fensmark for at hente Kenny og lidt maling han skal have med til Hvedevænget. Jeg redder mig en bøtte skibslak til dørtrinene og lidt kaustisk soda til at rense afløbene med.
Hjemme igen og den sorte mand har passet godt på huset i de to timer vi var væk.
Lidt biksemad til aften og så lidt krimi på skærmen inden vi går til køjs.

22. april. Fredag. 5 grader, sol og vinden er let fra nordøst.
Hører trissen men slumrer videre til kabalerne lægges ved seks tiden.
Dagens rutiner gennemføres og bagefter smutter jeg en tur i Aldi.
Fitness studiet bliver sandelig også taget i brug. 2 x 20 minutter på løbebånd og spinningscykel og så går fruen de 15 runder og hun cykler en time til cykelløb på fladskærmen.
Bestiller varer i Bilka ToGo.
Lidt eftermiddagskaffe og senere kaster jeg mig over at lave lidt sovs til kartoffelmosen og nogle veganersteaks. Fruen var tilfreds.
En film med Johnny Debb er min aftenunderholdning.
Så er det sengetid også for katten som har været inde og spise og smide nogle totter hår temmelig mange gange i løbet af dagen.

23. april. Lørdag. 5 grader, sol og vinden kommer fra øst.
Hører trissen og lidt senere også brænd alarmen som er ved at gå tom for batteri. Ud af fjedrene og slå alarmen fra. Kabaler ved sekstiden og så startet rutinerne en god times tid senere.
Får besked midt på formiddagen, om at varer er klar til udlevering i Bilka ToGo.
Ad sted til Bilka og hjem igen, næsten grøn bølge både ud og hjem.
Let frokost og fruen går de 15 runder og cykler en time mens jeg går ud og stikker mælkebøtter.
Eftermiddagskaffen nydes og bagefter går vi ud og sætter os på terrassen for første gang i år sammen med et glas Sambuca med is.
Katten kommer og snupper min stol mens jeg var et smut i køkkenet.
Aftensmaden er kamsteg med kartofler, sovs og rødkål samt en ydmyg dessert, chokoladestykker med pebermynte. Tror der sneg sig et glas rødvin med undervejs.
Så ser jeg et afsnit af Inspektor Frost og så er det sengetid for alle.

24. april. Søndag. 5 grader, lidt sol som trues af skyer og vinden er svag fra nordøst.
Trissen optræder også i nat og jeg slumrer videre til klokken godt seks. Katten får morgenmad og så kommer der ellers gang i søndagsritualerne. Efter morgenmaden lægger Aase kabaler og jeg snupper 2 x 20 minutter i motionsrummet for fjerde gang i denne uge. Benene var ikke så samarbejdsvillige som først på ugen. Aase går de 15 runder og cykler en time og jeg går i bad.
Så er der cykelløb fra Belgien som vi kan slappe af til, vi så damernes løb lige efter frokost og nu er det herrernes tur.
Efter cykelløbet ruller jeg en tur til Kenny med et par ’påskeæg’ som han vil medtage når han i morgen ruller mod Søborg.
Vi spiser flødekartofler og en svineschnitzel og nedsvælger et glas rødvin. Den smagte mig sgu ikke rigtigt i dag, så det bliver ved det ene glas.
Opvask og så lidt tilberedning af medicin til undertegnede til næste uge.
Bror kommer og får lidt at spise og lister så ud i det kølige forår igen.
Sorte kommer ad et par gange og er kun lidt sulten og vi forbereder os på at finde køjen efter lidt ligegyldigt tv.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata