02. maj. Mandag. 0 grader da jeg var oppe ved godt fem tiden, stille vejr, men solen er endnu ikke nået at komme frem, men det gør den en god times tid senere. Vinden er svag fra vest.
Hører ikke trissen, men hun var her ved halvtretiden.
Lægger kabaler men mangler en enkelt da jeg står op omkring halv otte. Vækker fruen og dagens rutiner tager over.
Mens vi spiser morgenmad, ringer Birthe, hende der købte traileren og hun fortæller at den ikke kan blive synet uden der kommer nye dæk på og at der er kortslutning i ledningsnettet som også skal laves. Hun spørger om handlen kan gå tilbage og selvfølgelig kan den det, jeg vil ikke prakke folk noget på som ikke er i orden. Hun kommer med den og hun får skillingerne tilbage. Jeg ringer til Fensmark trailer og de vil gerne se på den, så den spændes bag Toyotaen og jeg ruller mod Fensmark. Taler med Michael som er ejer af Fensmark Trailer og vi bliver enige om at han vil købe den og så er den på plads.
Hjemme igen hvor vi spiser en let frokost inden Aase går ti megarunder med rollatoren og cykler en time og jeg snupper 2 x 20 minutter i fitness lokalet.
Henter Kenny til en kop kaffe og vi giver ham en fødselsdagsgave, nemlig en kombineret støvsuger og gulv vasker.
Vi spiser en burger og Kenny rulles til Hvedevænget så han kan komme i gang med den nye maskine.
En herre fra Ringsted er interesseret i Suzuki tanktasken, som er sat til salg på Facebook og kommer for at se den først på aftenen. Den køber han og ruller atter mod Ringsted.
Fruen hjælpes til køjs og jeg ser lidt af Ørkenens Sønner, men falder sgu i søvn.

03. maj. Tirsdag. 8 grader, nå da, lettere gråt og vinden er svag fra sydvest.
Heller ikke i nat hører jeg trissen. Men hun var her, sagde Aase til morgen. Vågner ved sekstiden og lægge alle kabalerne. Så er det op og sætte fut i fruen, hun skal til frisør klokken tolv, så bad og hårvask er en del af dagens ritualer. Jeg når minsandten også at bade denne formiddag og så ruller vi til frisøren.
Vi lister os ind via den fine rampe Sussanne har købt og Aase bliver klippet og det pyntede gevaldigt.
Så ruller vi hjemad via Aldi ved Åsen, hvor der som så ofte før er mange gabende tomme hylder. Hvidvinen på tilbud var udsolgt. ☹
Hjem og lægge varerne på plads og så kommer Helle og får eftermiddagskaffen inklusive en wienerbrødssnegl, samt en sludder om løst og fast samt om ’store’ dejlige Loui og om Mia som jo nu hedder Josefine, vist i et forsøg på at flygte fra sig selv, men tro mig, det vil aldrig lykkes. Sjælen følger med uanset hvad.  Møffe har talt. 😊
Aftensmaden fortæres, hvis man da kan kalde æggekage med pølser for aftensmad.
Ser Barnaby og ser så lidt på Ørkenens Sønner’ og går for sent i seng.

04. maj. Onsdag. 5 grader, nogen sol og vinden er svag fra sydvest.
Hører ikke trissen, det er en god trisse. Går en kort tur ved sekstiden og lægger så kabalerne.
Rutinerne udføres og så er det tid til at skifte, vaske og tørre sengetøj. I dag kunne dyner med mere komme ud og blive luftet. Fruen lægger kabaler og så gør hun klar til 10 megarunder og en times cykling.
Jeg gør den lette frokost klar og så tænker jeg om det er muligt at nå en tur i fitness lokalet. Nå, vi må se. Jeg har en bunke udendørsarbejde at ordne.!
Det blev fitnessen der overtalte mig. 2 x 25 minutter blev det til og jeg fik sgu sved på panden. Medicinpigerne kom og dossere medicin til fruen, synes sgu de var lidt tunge i røven eller var det den anden ende? Aase sagde sit cpr nr. til dem og de hørte kun det de ville høre og følgelig kunne de ikke få cpr nummeret til at dukke op på skærmen. Jeg råbte fra fitness lokalet, højt og tydeligt det søgte nummer, men nej, så Aase måtte skrive det til dem på et stykke papir. ☹
Det er tid til at sætte hold til Giroen og det får vi begge klaret inden sengetid.
Så er det badetid. Aftenens menu var hurtigmad og desserten Risi Fruti.
Sætter mig og ser Inspektor Frost som jeg havde optaget, men det var kun første del af to, så anden del må komme førstkommende fredag.
Katten får natmad, han er ikke begejstret for det kyllingekød han får fra det sidste indkøb. Jeg har det mistænkt for at være pumpet, selvom der ikke står noget på pakningen. Godnat.

05. maj. Torsdag. 8 grader, atter noget sol og vinden er let fra sydvest.
Hører trissen, men falder i søvn igen. Vågner ved sekstiden og alle kabalerne lægges.
Op med sig, synes jeg er lidt træt lige pt. og har ondt i ryggen, tror det er for lidt rødvin, har lige holdt en uges pause med vinen, troede det måske det var den der var årsag til træthed, men ikke lige umiddelbart.
Så i morgen giver jeg den gas igen. 😊
Jeg går ud og fjerner alt hvad der står på græsplænen, da vi i dag forventer at Næstved Haveservice kommer og slår græsset. En let frokost og så er plæneklipperen her, det er sgu ikke noget der tager lang tid med en maskine af den størrelse. Han klipper dog ikke det nye stykke endnu.
Vi gør klar til en tur til Vadestedet og Aase cykler et lille kvarter inden John kommer og inviterer til en tur rundt i alle lokalerne og bagefter en tur i barren og lidt udstrækning af venstre håndled. Så er fruen træt og vi vender næsen hjemad.
En kop kaffe med en kokosmakron til og så går jeg ud og skiller et gammelt havebord. Det skal på lossen i morgen. Tarteletter med høns i asparges synes Aase godt om, min begejstring kan ligge på kanten af et frimærke. Vi ser lidt tv, jeg ser en ny krimiserie, opdagede jeg, troede det var et enkeltstående afsnit.
Godnat til alle.

06. maj. Fredag. 2 grader, lidt gråt og vinden er svag og kølig fra sydvest.
Hører ikke trissen og sover til klokken halvseks. Kabalerne gennemføres og jeg småslumrer lidt og står så op ved halvottetiden og vækker fruen. Rutinerne tager over og bagefter samler jeg skrammel til lossen x 2.
Forsøger at rydde redskabsrummet på længere sigt, så det måske bliver muligt at lægge nogle fliser derinde. Efter turene til lossen er det frokost og Aase cykler en time og jeg slapper lidt til Giroen 2022.
Slås lidt med ondt i ryggen og i nakken udover de efterhånden noget vrangville fingre på højre hånd. Lidt mere varme i luften ville altså være rart.
Rydder op, delvis i hver fald, i redskabsrummet og så laver Aase eftermiddagskaffe og vi ser lidt mere Giro.
Aftensmaden er flødekartofler og Bilka frikadeller.
Aftenens tv er består af Barnaby.

07. maj. Lørdag. 13 grader, gråt og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen og sover i det hele taget aht. Kabalerne lægges, minus en, som må onduleres senere.
Rutinerne træder ind på scenen og efter morgenkaffen er der en der vil købe skydestigen og kommer for at hente den et kvarter senere. Se, så er der noget ved at handle.
Ellers tror jeg den står på en tur i det lokale fitnesscenter. Næh, det gjorde det sgu ikke. Først går jeg ud og sorterer hvad der er af sager i haveskuret og kasserer en stor del af det til vores containere og sætter en anden stor del parat til at blive kørt på lossen i næste uge.
Har så også solgt havebænken, som desværre først bliver hentet i næste uge.
Let frokost og fruen går de 10 megarunder og cykler en time, mens jeg går ud og begynder at stikke kanter af på græsplænen. Så er der minsandten en der vil købe havebordet og de fire stole og hun kommer og henter det efter en halv time. Det går fint med handlen i dag. 😊
Aftensmaden er mørbradgryde, også selvom det ikke har været i nærheden af en gryde. Lidt rødvin til som senere gør øjnene lidt trætte efter en del frisk luft i løbet af dagen. Sofus kommer på en kort visit og så kommer Hanne også for at hente ham. Får en kort sludder blandt andet om at hendes kloak til stadighed er stoppet og må renses.
Får vist set det meste af Frost, men er altså ikke helt sikker. Kontrollerer det i morgen. Godnat til Aase og katten.

08. maj. Søndag. 5 grader, sol og vinden er svag fra nordvest. Det er sgu den retning der gør at vinden er rædsom kold.
Hører ikke trissen og vågner ved sekstiden. Kabalerne klares, men skylder en fra i går.
Fruen banker og vi starter søndagsritualerne.
Aase har de foregående dage, afprøvet en moppe som hun kan styre og holder derved gulvet rimelig rent. Jeg startede dog Dysonen alligevel og kørte en runde, inden jeg afprøvede moppen som våd. Det fungerer også udmærket, hvis ikke snavset sidder for fast.
Let frokost efter at fruen har gået fem megarunder og cyklet en time. Så kommer Kenny på cykel og jeg henter Anette, så pigerne kan sidde ude og få et glas kølig hvidvin. Vejret viser sig fra sin gode side så det blev til et par timer udenfor. Anette køres hjem og Kenny bestiller burgere som indtages inden han cykler hjemad. Vi slapper lidt og jeg ser Rick Stein rejse rundt og spise i Tyrkiet denne gang.
Katten får lidt sparsom natmad, han er ikke begejstret for kyllingefileten i øjeblikket, så han får tørkost og lidt tun fra dåse.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata