09. maj. Mandag. 9 grader, gråt og vinden er let fra sydøst.
Hører ikke trissen og sover til klokken lidt i seks. Fra i dag nævnes kabalerne kun hvis jeg ikke får lagt dem, husk lige det senior.!
Rutiner sættes i gang og mens Aase bader ringer de fra Næstved Fysioterapi og aflyser dagens træning. Årsagen blev jeg ikke helt klar over, men pyt. Aase har det fint med det og jeg beslutter at gå ud og handle i Aldi og køber alt for meget, som sædvanlig. Henrik kommer en tur forbi for at hente en sprøjtepistol til trykluft.
Hjemme for at læsse af og så læsses bilen med 6 store plastsække med tom emballage, dåser og plastflasker. Styrer Toyotaen mod Fensmark og forsøger at komme af med den tomme emballage, men det er sgu ikke bare lige. Jeg har endnu ikke være ude og aflevere flasker uden det er problemer med samtlige flaskeautomater, dette gjaldt også i dag, så vi stod i kø til den ene automat der fungerede periodevis. Efter knapt en time lykkedes det mig at få alle flaske talt og fik bonnerne ud af maskinen og sammen med tidlige bonner gik jeg på indkøb i Super Brugsen. Aftensmaden blev reddet og frokosten i morgen samt, indkøb af Coca Cola, både med og uden sukker. Skejede så lidt ud og købte to flasker fransk champagne, den ene lyserød, de skal nydes på en lun sommer dag / aften. Måske nogen vil være behjælpelig med det forehavende. 😊 Hilste lige på genboen Hanne og hunden Sofus.
Vi spiser mørbrad og flødekartofler, købt i SuperBrugsen i Fensmark. Det var såmænd ikke så ringe endda.
Lidt tv, jeg ser Inspektor Frost inden lukketid.

10. maj. Tirsdag. 9 grader, lidt sol og vinden er svag fra sydøst.
Må op en tur, har vist bællet for meget vand. Hører trissen lidt senere og nu kniber det sgu med at få systemet tilbage i sove tilstand. Står op ved godt syvtiden og sætter sving i dagens rutiner. Jeg har til hensigt at rulle på lossen igen i dag, med vores overskud af både jern, plast, diverse til forbrænding og over tres blomster krukker i forskellige størrelser. En herre vil købe kompressoren, han vil vise sig i løbet af dagen. Fruen går ti megarunder og cykler en time og jeg smutter i fitness lokalet i 2 x 25 minutter. Det var slemt, har ikke motioneret i fitness lokalet siden sidste onsdag og så er der altså for længe imellem.
Efter badet ruller jeg en tur på apoteket, hvor der kun var to kunder foruden mig. Det har jeg sgu aldrig oplevet tidligere. Hurtig ekspedition med hjælp fra den nydelige farmaceut. Ruller til Kenny efter ost og marmelade, men osten gemte sig stadig i Netto. Hjem igen og aftensmaden var et par velvoksne frikadeller fra SuperBrugsen i Fensmark til et stykke brød. Kompressoren afhentes og betales kontant.
Lidt tv og jeg ser Barnaby inden fruen hjælpes til køjs og katten bliver fodret.
Vi nåede så for øvrigt at få knapt 6 millimeter regn i går.

11. maj. Onsdag. 11 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydøst.
Hører trissen ganske tydeligt, for hun talte uafbrudt fra hun kom til hun gik. Må op en tur og slumrer så videre til ved godt fem tiden. Står op ved syvtiden og roder lidt med computeren inden jeg vækker Aase og katten. Ritualerne gennemføres og så går jeg ud og roder i udhuset. Alt inventaret hives frem i lyset og reoler og skabe samt en bundplade ruskes fra hinanden og saves i stykker så de kan være i bilen. Ad sted til lossen med skramlet og nu mangler der kun et underskab og et mindre overskab. Det må klares i morgen eftermiddag.  Undervejs ringes der fra Toyota at leasingkontrakten er klar til underskrift på E-Boks. Nå du, nu nærmer vi os stærkt en spritny Toyota lige hjemkommet fra fabrikken i Tyrkiet og skal bare klargøres. Tror sgu det er på tide at få skiftet den gamle ud, der er til stadighed nogle mærkelige lyde fra bremser, forhjulslejer / kardanger og eller kobling, den skulle fandeme nødig gå i stykker inden for den næste uges tid.
Efter et tiltrængt bad sættes aftensmaden i ovnen, kartofler, sovs og rødkål til et par skiver kamsteg. Jeg laver lidt ekstra sovs, nemlig bearnaisesovs som jeg godt kan lide, så kan Aase få den brune sovs som hun sætter mest pris på, men for fanden, bearnaisesovs er altså kalorietungt gamle mand.
Ser lidt ligegyldigt tv og så er det sengetid, troede jeg. Jeg har en eller anden dims som hver time giver sig til at bippe. Kan simpelthen ikke finde synderen. Katten kommer også og vil have aftensmad. Er lidt i tvivl om han er helt på toppen. Spiser kun lidt og sover næsten 10 timer i døgnet.

12. maj. Torsdag. 10 grader, gråt med lidt sol ind imellem, vinden er frisk fra sydøst.
Hører trissen, det er ellers Aases foretrukne. Sover lidt afbrudt, da jeg stadig, et eller andet sted, har en dims som dinger hver time og jeg kan sgu stadig ikke finde den. Shit.
Vækker Aase ved godt halvottetiden og ritualerne startes. Har en aftale med Toyota / Jesper om at prøve en Toyota CHR og forsøge at få Aase flyttet over på det forreste passagersæde samt at opbevare en kørestol. Efter badet ruller jeg ad sted til Toyota. Får en hurtig instruktion af Jesper om de meste almindelige / basale valg når bilen skal startes / køres. Jøsses, man skal sateme vænne sig til IKKE at bruge koblingen, for den mangler sgu, men når det så er sagt er det virkelig en fornøjelse at køre i en Toyota CHR, den er i den grad villig og kvik, når der trædes på speederen og næsten lydløs når den kører. Henter Aase og vi kører en kort tur og hun er tilfreds med udsyn og sædekomfort, dog lå hun lidt langt ned / sofastilling, men det kan rettes på vor ’egen’ når den tid kommer, hvis det er nødvendigt.
Er lidt imponeret over hvor god oversigten bagud er, trods de lidt små side og bagruder. Oversigten er faktisk bedre end på den gamle Yaris. Generelt en meget behagelig bil at stifte bekendtskab med. !
Jesper håber på at kunne have plader på køretøjet på lørdag. Nu må vi se.
Jeg går atter i gang med at tømme skuret for skabe og skuffer og kører skramlet på lossen og måtte sgu ad sted to gange og en gang til havlossen. Nu gider jeg simpelthen ikke rydde mere op for nærværende. Snupper et bad og så spiser vi veganersteaks og kartoffelmos og jeg laver lidt rødvinssovs. Fruen var tilfreds. Forsøger at se lidt tv, men jeg havde vist bællet for meget rødvin, det var jo ikke det hele der blev brugt til sovs. Hjælper fruen til køjs og fodrer den kræsne kat inden jeg falder omkuld på sengen.

13. maj. Fredag. 9 grader, gråt og efterårsagtigt. Vinden er til tider frisk fra sydvest.
Hører trissen men slumrer videre til klokken godt fem, hvor jeg løber en kort tur, indendørs.
Vækker fruen ved halvottetiden og så er dagens ritualer indledt. Morgenmaden er fortæret og jeg går i gang med at rengøre bilen og bagefter sætte bagsæder og hattehylde på deres respektive pladser. Tømmer handskerum og andre gemmesteder for diverse småting.
Går en tur på loftet og finder nogle tagbøjler som har været brugt når vi i ’gamle’ dage hentede juletræer til venner og familie på Saltø gods, de lægges i bilen. Tager en cykelholder beregnet til at spænde på anhængertrækket samt en cykelreparations stativ med ned og sætter dem til salg på Facebook.
Så er der en der gerne vil købe B.B. Lassens’ søsters rollator. Hun kommer og ser den på søndag. Et hundehoved på Facebook vil købe cykelholderen og han vil sende GLS med pengene osv. Idioten dylles af Facebook.
Så hentes Lene og Kenny, som har købt hveder og pålæg som nydes til en kop eftermiddagskaffe, derefter ser vi de sidste km af dagens Giro etape inden vi returnerer til Hvedevænget.
Aftensmaden springes over, hvederne i gavmildt antal dækker behovet for kalorier i dag.
Ser lidt Barnaby og Frost som er optaget tidligere og efter at have hjulpet fruen til køjs og fodret katten, finder jeg mit ydmyge leje.

14. maj. Lørdag. 11 grader, vinden er frisk fra vest og solen skinner periodevis.
Hører ikke trissen, men det var sgu fordi ingen kom. Slendrian kalder jeg det.  
Småslumrer til ved godt syv tiden og så står jeg op og forbereder dagens rutiner. Vækker Aase, giver katten morgenmad og efter en stund spiser vi også morgenmad. Jeg er sat lidt i venteposition, da jeg endnu ikke har hørt fra Jesper hos Toyota. Beslutter at gå i træningslokalet og straks ringer Jesper og fortæller at han har nået at få sat nummerplader på bilen og om jeg kan komme mellem 12:30 og 13:00 og få en kort vejledning i brug af køretøjet. Springer træningen over og suser i bad så jeg kan blive klar til at rulle den gamle øse mod Toyota. Lander hos Toyota præcis klokken 12:45. Går ind og afleverer nøgler, registreringsattest og manual til Jesper. Så er det min tur, efter at Jesper har fået et kontonummer hvor til han kan sætte gysserne ind for den gamle bil. Vi gennemgår instrumenteringen og brugen af dusinvis at knapper overalt foran førerpladsen. Kan garanteret ikke huske det halve af det efter en halv time, selvom Jesper er rimelig god til at vise mig hvad en bil anno 2022 er i stand til. Okay, jeg overtager bilen med tak til Jesper for handlen samt info og ruller mod Figenvej. Nøj, jeg skal sgu passe på, den løber hurtig forbi den tilladte hastighed på landevejen og undervejs må jeg altså træde på bremsen flere gange for at få den ned under 80 km i timen.
Hjemme igen hvor fruen og kattene venter. Aase spørger om jeg fik sagt farvel til den gamle Verso. Både ja og nej, jeg er temmelig tilfreds med at være sluppet af med den til en rimelig pris og jeg har ikke noget forhold / følelser for en genstand, heller ikke selv om den trofast har hjulpet os med mange opgaver gennem de sidste 17 år. Vi drikker et glas rødvin og siger goddag til den nye C-HR C-LUB, mens vi ser lidt cykling fra Italien. Aftensmad og så tror jeg festen slutter med lidt afslapning foran flimmerkassen.
Aase går lidt tidligere til køjs og jeg sætter mig med et glas køligt hvidvin og så er det sengetid også for katten.

15. maj. Søndag. 8 grader, nogen sol og vinden er ved at friske op fra sydvest.
Hører ikke trissen, men hun kom dog i nat. Vågner allerede omkring kvart over fire og har som så ofte før vanskeligheder med at falde i søvn igen. Pusler lidt og læser i manualen til den nye Toyota. Uha, det er sgu en ordentlig mundfuld. Fruen banker tidligt og vi lægger ud en times tid tidligere end sædvanligt.
Morgenmad med lidt godt og vel ristet brød til, det lykkes næsten hver søndag. 😊
Rengør lige den rollator vi har til salg, da der kommer en og ser på den omkring middagstid og så vaskes der lidt og tørre tumbles, inden jeg går i gang med ugens regnskab. Fik en regning fra Seas- NVE som det så ikke længere hedder, endnu en komplet uforståelig ændring af navn, men regningen var en tredjedel større end sidst. Dette er statsstøttet svindel af højeste karat, Danmark er selvforsynende med strøm, hvad er så årsagen til den stigning??? og aktionærerne bliver endnu rigere på bekostning af krig og ufred i Europa, rendyrket svinsk moral. For øvrigt blev navnet ændret til Andel Energi, komplet nonsens. Formodentlig ligger der noget skatteteknisk bag den ændring.?
Vi har gjort lidt rent i dag og ved middagstid kommer et ældre ægtepar fra Korsør for at se på Bodils rollator og den køber de minsandten. Om eftermiddagen kommer Bodil med rabarber kage og vi drikker en kop kaffe til. Bodil har medbragt en møntsamling som vi ser lidt på, der er rigtig mange gamle mønter, men de har formodentlig ikke den handelsværdi som i tidligere tider. Jeg foreslår Bodil at henvende sig til Lauritz.com for at få dem vurderet. En hyggelig eftermiddag er gået og Bodil ruller hjemad og vi spiser hurtigmad med et enkelt glas rødvin til. Lidt søvndyssende tv og alle stiler mod køjen.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata