23. maj. Mandag.  11 grader, lidt sol og pelikanen træner med udgangspunkt i sydvest.
Hører trissen og må op en tur, men sover så til klokken seks. Står op ved godt syvtiden og gør klar til dagens rutiner som også indebærer en tur til Vadestedet.
Kattene fodres, efterhånden er Bror en del af hverdagen og er jo meget omgængelig.
Så kommer manden med plæneklipperen og giver det hele en ordentlig omgang. Det pyntede sgu gevaldigt.
Bad til undertegnede og så pakkes CHR’en, det er ikke bare ligetil som på den gamle bil. Lidt kreativitet må der til for at få plads til kørestolen inklusive løsdele. Vi skulle gerne en tur i Aldi på hjemvejen og der skal også være plads til et par bæreposer. Vi er landet på Vadestedet, men Aase kan ikke komme til at cykle da den er optaget og vi aftaler at hun cykler bagefter. Jeg ruller en tur til Figenvej i ventetiden, da jeg havde glemt handicapskiltet. Nu ligger det permanent i bilen. Aase får en tur sammen med John og så ruller vi mod den ’nye’ Aldi og finder vores handicap p-plads.
Jøsses, de er ved at bygge om allerede, den har vel kun været åbnet et år. Sikke et roderi, havde jeg vist det, var jeg ikke kørt hertil. Vi finder dog det meste og så skal bilen pakkes igen, men det kan lade sig gøre med lidt snilde.
Hjemme igen og vi indtager en sandwich købt i Aldi og så er frokosten klaret.
Aase lægger kabaler og jeg pusler lidt med nogle papirer inden jeg går ud og klipper nogle vildskud af forskellig art, som havde gemt sig i hækkene.
Aftensmaden var kartoffelbåde med sovs og et par veganer steaks.
Vi tømmer de indendørs skraldespande og jeg sniger mig ud i containerne med dem og undervejs får jeg en sludder med naboerne som jo havde konfirmation i går. Det var gået ganske godt i det store hele.
Nu er de ved at rydde op og er stort set færdig her til aften. Hilser lige på Malte og Marley.
Lidt Inspektor Frost og lidt hjælp til fruen og det er sengetid.

24. maj. Tirsdag. 14 grader, gråt og regnfuldt og der er kommet 12 millimeter regn i nat. Vinden er let fra sydvest. Hører trissen, hun er her allerede 01:45, tidligt synes jeg, så sover jeg videre til klokken halv fem, hvor katten banker på vinduet og ligner en der godt kunne tænke sig noget morgenmad. Skrækkelige kat, det er alt for tidligt.
Rutinerne startes og vi føjer, som et forsøg, lidt massage af Aases ben til rutinerne, i en periode, for at se om det eventuelt kunne hjælpe på de i perioder noget tykke ben.
Jeg kravler på løbebåndet og efterfølgende på spinningscyklen i 2 x 25 minutter. Tror det var dårligste dag i denne måned, der var simpelthen intet i benene. Øv, øv… ☹
Slapper det meste af eftermiddagen med lidt cykling fra Italien. Aftensmaden er forårsruller og ris, ikke just Aases yndlings ret.
Lidt tv og jeg forsøger at se Barnaby og det lykkes for det meste. Aase går tidligt til køjs og jeg ser dagens sidste nyheder fra tekst-tv.

25. maj. Onsdag. 11 grader, noget gråt og vinden er svag fra sydvest.
Hører ikke trissen, men vækkes af den sorte herre, igen var klokken halv fem. En gang til og vi har en aftale med dyrlægen, knægt.
Småslumrer en stund og står så op til dagens ritualer. Morgenmad og så ruller jeg en tur på lossen, dem begge to og svinger ind på tanken på hjemvejen for at se om jeg kunne få bilen vasket, men der var optaget og jeg gider ikke vente.  Det var måske meget godt, for senere gav det sig til at regne og så blev støvet vasket af. Om eftermiddagen har jeg aftalt med Kenny om at hente ham så vi kan sludre lidt over en kop kaffe. For øvrigt har han fået job hos Bygma i Søborg, så tillykke med det. 😊
Vi bestiller 3 x kylling fra Pyramiden, som indtages efter at have set dagens etape i Giroen.
Herren køres til Hvedevænget via et kort stop hos Aldi. Hjemme igen, hvor Aase ordner lidt i køkkenet og rydder op inklusive skraldeposerne, for i morgen er der afhentning af ’madvognen’.
Vi flader lidt ud foran tv’et og Aase lægger kabler lidt senere og jeg ser Barnaby.

26. maj. Torsdag og Kristi Himmelfartsdag. 14 grader, en strid pelikan fra sydvest og det skifter mellem sorte skyer og sol. Hører ikke trissen og sover nogenlunde til klokken næsten seks, kan dog huske at jeg i perioder kunne høre blæsten. Har et vindue stående lidt på klem.
Rutinerne påbegyndes, kattene får mad og fruen får dryppet øjne. Færdig gør et par blogindlæg og så går Aase de 15 runder og cykler en time, men jeg går i bad. Så er der cykling fra Italien og det følger vi lidt i løbet af eftermiddagen. Magnus Cort var med udbruddet hjem, men havde ikke benene og blev nummer tre. Vi spiser rester fra i går, men kokken havde vist lidt for travlt med cykelløbet for maden blev varmet lidt for meget, så fritterne blev knasende og kyllingen lidt tør. Det kan jeg godt med, men fruen er ikke til de knasende sager. Snupper en Risi Fruti til dessert, det udlignede det lidt.
Ser lidt hokus pokus med Jan Hellesøe. Han er bestemt en god underholder.
Alle begynder at lede efter et natligt hvilested.

27. maj. Fredag. 10 grader, halvmørkt og vinden er frisk fra sydvest.
Hører ikke trissen, men må alligevel op en tur, kold cola og sodavandsis trykker på blæren. 😊
Slumrer til omkring halvseks. Vi har ikke noget særligt på programmet i dag og det er godt det samme, for det stormer nærmest, regn og hagl kastes ned over os om formiddagen.
Rutinerne er gennemført og opvaskeren gennemfører et rengøringsprogram og det gjorde vaskemaskinen i går. Aase rengør køkkenet og tørrer støv af i forstuen. Jeg snupper 2 x ½ time på totur instrumenterne. Havde bestemt ikke gode ben. Så er det badetid og bagefter cykling fra Italien, men har mere end svært ved at holde fokus, men får dog set cyklingen til ende.
Dagens kulinariske indslag er hurtigmad og et glas rødvin. Det er mere end en uge siden jeg sidst snuppede et glas og bliver øjeblikkelig bims og bæller vand for at udligne virkningen. Det hævner sig senere. ☹
Ser Barnaby og hjælper så fruen til køjs og ser slutningen af krimien.

28. maj. Lørdag. 9 grader, det er sgu ikke pralende for en forårsdag. Vinden er frisk fra nordøst.
Hører ikke trissen, og sover til klokken godt 5 og nu skal det altså gå stærkt. 😊
Står op efter et par timer med lidt slummer i perioder. Rutinerne startes og Aase går i gang med at tørre støv af og katten får morgenmad og jeg går i gang med at fodre Næstved Kommune med info omkring de stadig stigende priser på brug at den gammeldags analoge telefonordning, som bruges til at have en alarm som Aase kan bruge hvis det kniber gevaldigt en dag. Næstved Kommune betaler regningerne, men jeg skal kunne dokumentere at vi har betalt for ordningen og det er satans omstændigt når man betaler via Betalingsservice, så det fis går der en rum tid med. Nå, så besluttes det at lave et nyt pas til Aase, det vil alt andet lige gøre det nemmere at oprette et Mit Id. Starter via Borger.dk og vælger Næstved Kommune og når igennem alt det indledende, bare for at får at vide at der i Borgerservice ikke er en tid de næste 30 dage. Ok, det er så i orden, men giv mig dog for fanden muligheden for at vælge en dato længere ude i periferien, men nej, de kluntede vinkelskrivere som har sat systemet i produktion, har ikke tænkt så langt, hvilket jo kendetegner både de statslige og kommunale systemer. BORGEREN er glemt.! Det er kun systemet der tilgodeses. …huller. Undskyld. Den vrede gamle mand har talt.
Henter Kenny, som har lovet han vil tage makronsnitter og aftensmad med til Figenvej og vi skal se cykling fra Italien. Hyggelig dag, dem må vi have nogle flere af. Fodrer katten med polsk kyllingefilet og han er sgu begejstret.
Ruller junior til Hvedevænget og så går det atter mod Figenvej. Det er sgu en fornøjelse at køre i den Toyota. Ser noget, eller var det et eller andet i flimmerkassen. Slutter med at se en gammel Ørkenens Sønner, da alle sønnerne var unge og slanke. Godnat til Aase og katten.

29. maj. Søndag. 14 grader, solen kæmper for at brænde hul i skylaget, men det lykkes ikke rigtigt. Vinden er svag fra sydvest. Hører ikke trissen. Står op ved halvsekstiden og inspicerer toilettet med mere.
Småslumrer til klokken halv otte og så sættes der gang i søndagsrutinerne.
Efter morgenmaden lægger Aase kabaler og jeg smutter i fitnessrummet og snupper 2 x 25 minutter. Har ikke gode ben for tiden. Ude i elefantgræsset sidder der en leopard i ministørrelse. Ny kat i kvarteret tror jeg. Så er der enkeltstart den sidste dag i Giroen. Kenny vinder vor lokale liga og Aase sætter bundproppen i. Jeg bliver tredje sidst. Efter vi har spist tortilla ruller, så er der lidt krigs tv-avis og bagefter ser jeg en udsendelse om designeren Arne Jacobsen. Det er blandt andet ham med æg stolen. Katten får natmad og vi nærmer os sengetid.

En mini leopard.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata