30. maj. Mandag. 11 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydvest.
Hører ikke trissen, men vågner ved halvfemtiden. Roterer lidt rundt i sengen og står så op ved syv tiden.
Gør klar til dagens rutiner og vækker Aase. Hun var langt væk. 😊
Efter morgenmaden ringer jeg til Øregangen og efter en halv time slipper jeg igennem og forklarer at Aase slås med en noget generende tørhed og slimdannelse i halsen og har gjort det i små fjorten dage. Hun får en tid i eftermiddag ved femtentiden.  Dog skal vi først en tur til Vadestedet, hvor den står på udstrækning af det dårlige ben og arm og så en gåtur. Bruger handicap p-pladsen i dag.
Hjem til Figenvej og indtager en lille bid frokost inden vi atter læsser fruen ud i bilen og ruller mod Omø Vej. Også her gjorde vi brug af handicap p-pladsen. Aase undersøges, men ørelægen kan ikke finde noget suspekt, hvilket naturligvis er godt, men på den anden side, hvad fanden gør vi så. Hun udskriver noget medicin som Aase kan forsøge sig med. Det er noget hun får i forvejen men den nye dosis er dobbelt så stærk. Atter hjemme og regnen pisker ned og vi tilbringer et kvarter i bilen inden det holder så meget op at vi kan komme tørskoet i land. Tortilla ruller magen til dem vi spiste i går, indtages og så er der tv-avis.
Det store nyt er der ikke at høre. Katten har vi ikke set siden i morges, men dukker op kort efter vi har spist. Snupper Dysonen og ruller en kort omgang. Ser lidt tv og hjælper så fruen til køjs og snupper et glas hvidvin til dagens tekst-tv inden sengetid.

31. maj. Tirsdag. 9 grader, lidt skummelt, med det bedrer sig i løbet af dagen og vinden er svag fra sydvest.
Høre ikke trissen, og vågner ved halv sekstiden. Slumrer dog lidt videre og står op omkring halv otte og dagens rutiner forberedes. Fruen sover tungt og jeg må vække hende, så hun kan komme op inden frokost. 😊Har til hensigt at køre på apoteket samt en tur i Fakta for at købe grønne asparges og jeg sniger mig også ind til isenkræmmeren Damborg.
Hjemme og Aase går de femten omgange samt cykler en time, men jeg småpusler med nogle mindre opgaver. Der er minsandten også cykling fra Frankrig hvor et løb vindes af Jakob Fuglsang. Havde ikke energi til at gå i fitness lokalet. Aftensmaden er pølser og pasta.
Resten af aftenen går med at se lidt tv og så er det sengetid.

01. juni. Onsdag. 11 grader, lidt sol og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen ganske tydeligt og forsøger at sove videre, men vækkes ved halv firetiden da katten mener det er morgen. Skrækkelige mis. Du får lidt morgenmad og så er det ellers ud med sig. Slumrer videre til klokken syv, hvor pelsdyret vender tilbage til en snack. Vækker Aase ved halv ottetiden og så lister hun på toilettet og i bad bagefter. Efter morgenmaden venter vi på medicinfordelingen og da vi skal stemme i dag, smutter jeg ad sted og får stemt JA og ruller så hjem og venter på at der kommer nogen og klarer medicinen så Aase også kan komme ad sted og stemme JA. Alt lykkes i en gasovn og vi ruller mod Næstved Arena og får stemt. Hjem via Aldi, og jeg går i gang med at luge ukrudt og bagefter skifte batterier på vores vindmåler som sidder på toppen af den sydlige husgavl. Kan ikke huske proceduren for at skifte batteri, for hvis det ikke gøres rigtigt, bliver visningen af vindretningen ikke korrekt. Det går selvfølgelig galt, så det må jeg rette i morgen når jeg har set i manualen hvorledes det skal gøres.
Vi snupper en kop kaffe og en Berliner og lidt senere sætter vi tænderne i et stykke laksemad med grønne asparges. En snaps til og et glas koldt øl og det hele smager bedre. En ostekiks lokker en snaps mere ned.
Nu er vi også godt fyldt op og vi nærmer os sengetid, for vi har taget os god tid til at spise og sludre lidt om dagen. Katten kommer og får sin aftensmad, selvom jeg i eftermiddag så han havde nedlagt en stor fugleunge, men rovdyret leger jo kun med fuglen til den dør. Et lidt kedelig endeligt for en musvit unge. Jeg skældte ellers katten ud, men han følger jo sine naturlige instinkter. Han spiser den ikke engang, men det gør skaderne eller kragerne så ungen forsvandt hurtigt fra græsplænen. Den sorte mand er sgu stadig, trods sin størrelse, afsindig hurtig når jagten går ind. Sengetid efter lidt ligegyldigt tv.

02. juni. Torsdag. 10 grader, det regner og vinden er let fra sydvest.
Hører ikke trissen og vågner ved halvsekstiden. Synes lige det var tidligt nok, så jeg vendte mig om på den anden side og småslumrede lidt mere. Står op efter at have gjort lidt morgengymnastik. Ryggen skaber sig lidt vel rigeligt i øjeblikket, så må vist forsøge at afhjælpe situationen med de gamle øvelser jeg fik af fysioterapeuten ude på sygehuset for efterhånden en del år siden.
Rutinerne overtager morgenen og katten får sin morgenmad og lægger sig i sin kurv tæt ved radiatoren.
Vi gør klar til en eftermiddagstur til Vadestedet. Jeg finder manualen frem til den gamle vejrstation og ser hvorledes jeg skal gøre for at får stillet vindretningen korrekt når der er skiftet batterier. Nu skal jeg bare op og hente den igen og i dag er det ikke vejr til det. Regn og rusk samt en stige og mig i 3 meters højde, næh tak. Vi ruller til Vadestedet og der er ingen handicap p-pladser ledige, men finder en bås hvor der god plads til at Aase kan komme ud. Som så ofte cykler fruen en tur inden John kommer og går tur med hende uden støtte og bagefter en tur i barren, hvor hun går forlæns og baglæns og i dag gik det rigtig godt.
Hjemad igen og vi snupper lige et stykke citronmåne til kaffen. Katten kommer og vil ’snakke’ og vi får en god ’snak’ i kurven og så falder han i søvn. 
Vi spiser flødekartofler og veganerhakkebøf. Ser lidt tv-avis, men uden de store nyheder.
Ved nattetid ønsker den ældre herre at komme ud, katten altså.!
Vi andre kravler i kanen.

03. juni. Fredag. 11 grader, solen maser på for at komme gennem skydækket og vinden er svag fra sydvest. Nattrissen er stille, så jeg vågner først omkring halv seks. Forsøger at få hjernen aktiveret, men det virker sgu lidt tungt. Også lidt morgenøvelser til morgen. Sætter gang i rutinerne en times tid tidligere end sædvanligt da vi har en aftale med Borgerservice ved elleve tiden om at få lavet et pas til Aase.
Ikke fordi vi skal ud at rejse lige nu, men så får jeg muligheden for at få fremstillet et Mit Id til Aase, så vi ikke skal vente til det passer det offentlige at sætte gang i processen.
Kører hjemmefra i god tid, da vi ikke kender mulighederne for handicap parkering på Kvægtorvets p-plads.
Nå, jeg vælger en almindelig p-plads med god plads omkring, hvis der ikke kommer nogen og parkerer lige ved siden af.
Op med elevatoren og hen og registrere at vi er ankommet, men som nævnt var vi i god tid og man kunne ikke registrere sig med mere end en halv time før det fastsatte tidspunkt. Så vi tager en slapper og forsøger lidt senere med bedre held. Hen til fotoautomaten og tage et billede, som ikke blev til noget, sagde den venlige herre som kaldte os til registrering. Han hjalp, fra sin plads ved computeren, med at sænke fotoautomaten til kørestolshøjde og så fik vi et billede. Så blev der taget fingeraftryk af fruen og det var så det. Vi kan forvente at der går op til fjorten dage inden vi kan hente passet.
Ad sted til Toyotaen, hvor der stadig er plads til at Aase kan stige ind uden problemer.
Hjemme igen og Aase tømmer opvaskeren og så kommer Helle et smut og får en kop kaffe og en snak.
Tak for visitten, det er altid rart at høre nyt fra den omkringliggende Verden, ikke mindst at Loui trives i bedste velgående. 😊
Aftensmaden er biksemad som ikke smagte af en skid. Kvaliteten er dalende. Aase rydder op og jeg fodrer fuglene.
Lidt blogindlæg og så gider jeg ikke mere computer. Ser Barnaby og efter at have hjulpet fruen, går vi til køjs.

04.juni. Lørdag. 4 grader, vinteren er på vej tilbage. Solen er på vej op og vinden let fra sydvest.
Hører trissen og må op et par timer senere, to colaer og en kop kaffen i aftes kan systemet ikke holde til i længden. Efter de sædvanlige kort kunstner står jeg op og vækker fruen. Rutinerne indledes og efter morgenmaden venter jeg bare på et go, fra Bilka ToGo. Det kommer ved godt 10tiden og så er det ad sted for at hente en del fornødenheder og prisniveauet er stadig på vej opad må det konstateres. Køber ofte et par pakker Deli færdigmad som nu er steget fra 100 kr. til 120 kr.
Hjem og fodre katten, men Bror har vi ikke set i dag og det hører sgu til sjældenhederne.
Aase motionerer de 15 runder og cykler en time, hvor jeg slapper lidt pga. af en mere end sædvanlig dum ryg og et højre ben hvor følelsen i foden er ganske dårlig. Jeg trækker cykel raceren frem i lyset og tester lige om jeg stadig kan få benet over sadlen og cykler en ultrakort tur. Det lykkes dog, men der er sgu ikke noget at prale af. Så kommer junior cyklende og han har medbragt en hindbærsnitte til kaffen samt et par pølser med kartoffelsalat til aftensmaden, dertil en engangsgrill, så vi dog kan få grillet én gang i år.
Kenny vasker cykel og jeg benytter samtidig tiden til at luge ukrudt i den spirende hæk mod øst. Marley, naboens hund, synes vist han vil hjælpe mig og rusker et stort stykke op af jorden, desværre var det hækplanten han snuppede, men tanken var da tiltalende.  
Efter kaffen kommer der gang i grillen og vi får et glas hvidvin fra Puglien, støvlen på Italien og det er god vin som smager af sol og sommer. Tænk vi har siddet ude siden først på eftermiddagen og nyt solen og desværre også en del vind og larm fra de omkringboende.
Junior ruller hjemad og har efterladt en fars dag gave i form af lakridspiber og et par grillhandsker. Tak sønnike.
Ser lidt tv-avis, men går hurtig kold i den sædvanlige snak.
Skriver lidt blogindlæg og hjælper så Aase til køjs og jeg sætter mig udenfor, nu hvor roen er faldet over Figenvej og drikker et glas hvidvin.

Årets første grill dag.

05. juli. Søndag. 14 grader, nå da, vinden er svag fra syd og solen skinner det bedste den har lært.
Hører ikke trissen, men måtte op og hælde vand fra, for meget kold hvidvin tror jeg.
Vi starter rutinerne og efter morgenmaden, går jeg ud og forsætter hvor jeg slap i går, nemlig at luge i hækken mod øst. Helle har godt nok lovet at komme i morgen og give en hjælpende hånd, men der er også nok at tage fat på. Manger stadig en tredjedel af hækken og så er der plantestenene som trænger til en kærlig hånd. Laver lidt frokost til os begge og Aase går de 15 runder og cykler en time, mens jeg roder videre udenfor. Vi er vist tæt på at dagen er at betragte som en sommerdag. Temperaturen nærmer sig de 25 grader, men det lufter en del. Vi sætter os udenfor og drikker eftermiddagskaffen, til akkompagnement af hundeglam, skrigende unger i trampolin og noget højttalende naboer. Mærkværdigvis var der ingen der slog græs. Vi lister indenfor for at se det sidste af et cykelløb i Belgien.
Aftensmaden var flødekartofler og frikadeller suppleret med et glas rødvin, som ikke smagte mig i dag. Det er sgu da utroligt, at det der smagte godt i går, næsten ikke kan drikkes i dag.
Lidt tv-avis med samme type kedeligt indhold som i går.
Ser lidt James Bond og så går fruen til køjs og jeg slukker for 007.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata