06. juni. Mandag og 2. Pinsedag. 14 grader, gråt og det regner periodevis og vinden er svag fra syd.
Hører trissen men sover videre og vågner ved fem tiden. Pusler lidt med opgaverne på Ipaden og Iphonen.
Har haft krampe i det ene ben og det andet gør bare ondt. Står op ved halvottetiden og sætter gang i ritualerne. Stort kattebesøg i dag, første mand på banen i dag var Bror, så kom Røde (Leo) og så kom vor faste pensionær, som jeg de sidste par dage har fået klippet lidt, så han ikke ser lige så laset ud.
Så er der Royal Run, som vist er blevet noget af et tilløbsstykke. 😊 Ser lidt fra Aalborg hvor Kronprinsen løber en mile. Senere på dagen er der lidt fra Næstved.
Aase drager ad sted med rollatoren på de 15 runder og cykler en time. Helle møder op i mellemtiden og luger ukrudt i den spirende hæk langs indkørslen samt langs vejen. Jøsses hvor det pynter. Tak Helle.
Vi snupper en kop kaffe og et stykke kage, inden Helle drager hjemad. Aase ser lidt mere Royal Run og jeg ser lidt cykling fra Frankrig. Aftensmaden er også i dag flødekartofler, men i dag med pølser til.
Aase tømmer opvaskeren og jeg render en tur med Mr. Dyson.
Vi ser lidt tv og så kravler fruen i seng og jeg rydder lidt op og går til køjs.

07. juni. Tirsdag. 14 gader, svag vind fra sydvest og solen og skyerne kæmper sine kampe.
Hører trissen, men kun kort, vågner ved halv sekstiden og pusler lidt inden morgenmotionen. Fruen banker og tirsdagens rutiner tager sin begyndelse.
Under morgenmaden kommer rottemanden og vi enes om at sætte et par smækfælder op, selvom jeg har det meget dårligt med den slags totur instrumenter. Får et nummer jeg kan ringe til når / hvis der går en rotte i fælden. Jeg ruller en tur i Aldi og køber ind til en uges tid. Aase går de 15 runder og cykler en time og jeg snupper 2 x 15 minutter i fitness lokalet. Det er 9 dage siden jeg sidst motionerede på udstyret.
Ser lidt cykling fra Frankrig imens, når forbindelsen ellers vil.! Oplever oftere og oftere at Fibias net forbindelse er laaaangsom om eftermiddagen, tror de er ved at begå den samme fejltagelse som Stofa, nemlig at have alt for mange kunder på en multiplexer ad gangen.
Hurtigmad og så lidt tv-avis. Men ellers ikke noget der kunne holde et par pensionister fanget. Begge går tidligt til køjs.

08. juni. Onsdag. 11 grader, svag vind fra sydvest og solen kan ikke komme igennem skylaget og det smådrypper periodevis.
Hører ikke trissen, men må op en tur ved halvtretiden. Klokken fem kommer katten og vil have morgenmad inden han lægger sig i stuen. Selvom jeg ikke skriver om det, lægger jeg altså stadig kabaler om morgenen inden jeg står op. Lidt morgengymnastik og så startes ritualerne. Går ud og ser til smækfælderne, men de er ’heldigvis’ tomme. Jeg har det fandeme ikke godt med at et dyr, uanset arten, kan komme i klemme uden at dø med det samme i sådan en fælde. Der er dog ikke ’gevinst’ til morgen og jeg samler lidt sammen til begge lossepladser. Jeg kan jo ikke have så meget i den nye bil som i den gamle, men det er faktisk en fordel, for så får jeg tømt lidt hurtigere ud i skraldet.
Hjemme igen og studser lidt kanter med Peters, hvor det mærkeligt at du ikke er her mere, kanttrimmer og rydder op i baghaven. Efterhånden ser det nogenlunde ud udenfor på parcellen. Vi ser lidt enkeltstart fra Frankrig og bagefter spiser vi en laksemad, samt en modificeret dyrlægemad. Der lister sig et par snapse ned sammen med det kølige øl.
Bror har været fraværende en dags tid men dukker så op i dag.
Jeg forsøger at se lidt tv, men efter et par Skagen snapse må jeg give delvis op. Hjælper fruen til køjs og ser et par YouTube videoer og finder så mit kyske leje.

09. juni. Torsdag. 12 grader, lidt sol, lidt skyer og vinden er svag fra syd.
Hører ikke trissen, men må altså op en tur, skulle vist ikke have drukket det kolde øl.
Ved halv sekstiden kommer den sorte pensionær og får lidt tidlig morgenmad og lister så ud igen.
Efter hjernegymnastikken starter jeg den fysiske gymnastik, fysioterapeutens øvelser og lidt vægttræning.
Så er det op og sætte gang i dagens ritualer. Efter morgenmaden, er det min hensigt at snuppe en tur i fitness rummet, men Pia ringer og fortæller lidt om hvorledes flytningen fra hus til lejlighed er gået. Som vi forstod det er det gået med rimelig få forhindringer. Kurt har sagt ja til at ferie afløse på sin tidligere arbejdsplads og det har han det vist rigtig fint med. Under samtalen kommer vores sorte kat med en stor lodden sag i munden og dumper den på græsplænen. Vi må afbryde samtalen med Pia og jeg går ud og ser på dyret som ligger stendød på græsset. Kunne ligne rotten som generer os i redskabsrummet og jeg skriver til rottemanden og medsender et billede. Det viser sig ikke at være en rotte, men en mosegris som jo er en mus. Satans nok, det havde nu været rart at får afsluttet den sag, men vi forsætter med fælder og kameraovervågning. Henter billeder fra i morges og ganske rigtig, boltrer rotten sig stadig og går uden om alle fælderne. Så skal vi ad sted til fysioterapeut og finder en p-plads uden for handicap båsene som alle er optaget som sædvanlig. John er tilfreds med Aases fremgang med hensyn til at gå frem og tilbage i barren og ja, hun er blevet bedre, men glemmer det vist når hun er hjemme. Vi ruller forbi den ’nye’ Aldi og ser efter nogle småting de ikke havde i vores ’normale’ Aldi. Der møder vi Djeb, som var en af pigerne jeg ofte talte med og som var god til at finde tingene når der var flyttet om i forretningen. Hun er stoppet i Aldi og læser nu til Sosu-assistent.
Hjemme igen og vi får en tår eftermiddagskaffe med et stykke banankage af Bodils.
Aftensmaden er skinke Schnitzler og kartofler med sovs samt et glas rødvin.
Lidt tv-avis og hver gang bliver humøret en smule dårligere. Aase går til køjs og jeg sætter mig og ser et par afsnit af Ørkenens Sønner fra YouTube. Deres ordspil og humor ligger meget tæt op ad min og jeg kan bestemt grine af deres utrolige opfindsomhed. Så et afsnit hvor lokaliteterne skulle ligne Ricks Cafe fra filmen Casablanca og hvor Ingrid Dværgmand i Asger Reers skikkelse træder ind på scenen. Det var noget af en griner. I filmen er det Ingrid Bergman der spiller Ricks tidligere kæreste.

10. juni. Fredag. 13 grader, lidt sol og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen men slumrer videre til klokken seks. Lidt gymnastik også til hjernen og så står jeg op og indleder dagens rutiner. Vækker fruen og så går det bare derudaf. Aase støver af og mopper gulvene og jeg vasker og tørrer tøj og når minsandten også at motionere 2 x 15 minutter i fitness lokalet. Meget let frokost og senere lidt kaffe mens vi ser cykelløb fra Frankrig. Aftensmaden var endnu engang et solidt stykke laksemad med grønne asparges, mayonnaise og ’kaviar’ samt et glas øl og en Skagensnaps.
Nu er gassen gået af ballonen og Barnaby venter. Katten får tidlig aftensmad og lister ud. Aase lister til køjs og jeg ser et enkelt afsnit af Ørkenens Sønner efter Barnaby inden jeg finder køjen.

11. juni. Lørdag. 14 grader, nogen sol og vinden går fra næsten vindstille til pelikan fra sydvest i løbet af et par timer. Hører trissen og må op en tur kort efter. Slumrer lidt videre inden kabalerne lægges og fruen vækkes. Rutinerne tager over og Aase rydder af og jeg går ud og gør klar til at Lene og Kenny kommer og maler flethegn. Aase går så de obligatoriske 15 runder og cykler en time. Malerne ankommer og går i gang og jeg snupper 2 x 15 minutter i motionslokalet. Kattene har vi ikke set meget til i dag.
Kaffepause og lidt cykelløb. Sorte dukker op et par gange og virker sulten
Malerne starter igen og noget senere bestiller Kenny pizza og arbejdsdagen er slut. Tak for hjælpen til Lene og Kenny. Jeg rydder op udenfor og ser til fælderne og det nåede at blive lidt sent inden vi fik konsumeret aftensmaden. Fruen går til køjs og det gør jeg også om fem minutter. Katten når endnu engang at få lidt spiseligt.

12. juni. Søndag. 14 grader, pelikanen er ved at lette fra vest og solen sender sine stråler gennem de lette skyer. Hører trissen men sover videre til klokken halv seks. Ser lidt på opgaverne og står så op ved halvottetiden og vækker Aase. Ritualerne tager deres begyndelse.
Jeg plages stadig af ondt i ryggen og tager en ’bombe’ i anledning af det er søndag. Ordner lidt regnskab og så går Aase de 15 runder og cykler en time, mens jeg forbereder en minimal frokost.
Så kommer Kenny for at male flethegn og efter kaffen ser vi cykling fra Frankrig, hvor Jonas Vingegård vinder dagens etape. 😊 Vi har et par gange haft besøg af en solsort som kommer og snupper noget af kattenes tørkost som står inden for døren i bryggerset. I dag lykkes det mig af få et billede af kattemadstyven.
Kenny ruller mod Hvedevænget og vi snupper en gang flødekartofler og en frikadelle.
Rydder lidt op udenfor og møder Hanne som er ude at gå tur med Sofus samt et midlertidigt plejebarn, kaldet Jensen, det er også en hund.
Lidt tv og så finder pensionisterne køjen.  

Solsorten i bryggerset.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata