13. juni. Mandag. 14 grader, nogen sol og pelikanen forsøger også at lette i dag fra vest.
Hører trissen, men sover videre til klokken næsten halv syv.
Lidt morgen gymnastik af forskellig art og så kommer katten og får lidt spiseligt og Aase vågner og vi starter dagens ritualer. Bror møder op mens Aase bader og han får lidt håndspålæggelse og lidt at spise.
Det gør vi også og så kommer plæneklipperen futtene og finpudser græsset.
Vi gør klar til en tur på Vadestedet og ruller i god tid. Aase cykler ca. et kvarter og så kommer John og går tur og laver udstrækningsøvelser med hende. Da det er overstået, ruller vi en tur i den store Aldi og køber lidt af hvert til at opretholde livet med. Pelikanen er nu ved at tage rigtig fart.
Hjemme igen hvor Bror venter og lidt efter kommer Sorte også. De får lidt frokost og det gør pensionisterne også. Lidt senere cykelløb fra Schweiz på fladskærmen.
Aftensmaden er veganerkrebinetter og flødekartofler til Aase og spaghetti til mig.
Lidt ligegyldigt tv og sengen kalder.

14. juni. Tirsdag. 13 grader, frisk vind fra vest og det truer med regn.
Hører trissen, men sover dog videre til klokken halv fem, hvor katten vækker mig med ønsket om tidlig morgenmad. Pas nu på med den trafik misser, det kan være et skråplan at bevæge sig ind på.
Står op efter morgengymnastikken og vækker fruen og ritualerne sættes i gang.
Skorstensfejeren har meldt sin ankomst i løbet af dagen og rottemanden kommer på en kort visit, men der er stadig ingen gevinst.
Jeg overvejer at gå 2 x 15 minutter i fitness lokalet, men nu må vi se. Jo, det lykkedes. Et bad og vi ser cykling fra Schweiz samtidig med eftermiddagskaffen.
Hurtigmad til aften, kokken er lidt doven i øjeblikket. 😊 Lidt tv-avis uden de store sensationer. Jeg roder lidt på computeren og bestiller varer via Bilka ToGo. Fik også, med lidt hjælp fra supporten, min Bilka Plus app til at fungere. Fruen går til køjs og jeg snupper et afsnit af Ørkenens Sønner inden sengetid. Katten når at komme på visit for 27. gang i dag.

15. juni. Onsdag. 10 grader, let vind fra vest og solen skinner for det meste.
Hører trissen men slumrer hen igen og vågner ved godt fem tiden. Lidt tidligt, men forsøger at holde hjernen i gang og sover lidt, jeg drømte i hvert fald, inden jeg står op ved halvottetiden.
Aase vækkes og ritualerne tager sin begyndelse. Sorte får morgenmad og lister atter ud i haven.
Jeg har også i sinde at liste ud, men til Bilka for at hente varerne som blev bestilt i går.
Hurtig ekspedition og så hjemad og vælger den lange vej via Øverup, troede jeg, men der var vejarbejde og spærret for gennemkørsel, det skilt kunne de sgu godt have sat 200 meter tidligere, fjolser.
Hjemme igen og der læsses af og varerne lægges på plads, blandt andet et par svinemørbrader og noget kyllingefilet som finder vej til fryseren. Så kommer medicindamen og lidt senere Helle med varer købt i Rema. Jeg gider altså ikke Rema. Tak Helle og vi snupper en kop kaffe inden Helle igen cykler ud i det efterhånden rigtig gode vejr. Aase går de 15 runder og cykler en time. Vi ser cykling og så er der aftensmad. Kartoffelmos og mørbrad.
Katten får lidt rå mørbrad og det kunne han vist godt lide. 😊
Ser en dokumentar om Dean Martin, som ikke helt harmonerer med det jeg har læst om ham tidligere. Men det afhænger jo ofte om øjnene som ser.
Vi lister alle til køjs.

16. juni. Torsdag. 11 grader, lidt sol og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen mener jeg, men om morgenen ser det ikke ud til hun har været her, bleen som hun skal skifte, men ligger her stadig, men fruen nævner at hun var ’tørlagt’ midt på natten, det ændrede sig så senere.
Vågner ved firetiden og trykket er overvældende. Kaster mig over kabalerne som løses forholdsvis hurtigt. Så slumres der lidt og lidt senere læser jeg om fartpiloten der kan aktiveres i CHR’en.
Op og lave lidt morgengymnastik inden Aase vækkes. Vi har fri fra træningen på Vadestedet som følge af nogle ændringer på stedet. Vi har besluttet at afhente Aase pas på Borgerservice. Det var der ikke de store vanskeligheder ved og vi ruller lige en omvej, så Aase kan se at der er ved at blive anlagt et stykke vej i forlængelse af Rampen i den retning som peger mod Hvedevænget. Hvad det ellers går ud på har vi endnu ikke været i stand til at konstatere.
Hjemme igen og en let frokost indtages og vi forsøger forgæves at aktivere Aase Mit Id ved hjælp af det nye pas og det går fint indtil vi skal tage et billede til brug i Mit Id-appen. Det vil simpelthen ikke lykkes. Hvad i helvede skal det billede dog også bruges til.???? Efter sjette forsøg taber jeg tålmodigheden og smider telefon og pas aht.
Må forsøge en anden dag ellers må vi på Borgerservice igen.
Havde en del andre opgaver på programmet i dag, men gad ikke lave en skid, har dog vasket og tørret en hel del tøj. Vi når også en tur på lossen og så er der cykling på fladskærmen.
Pølser og pasta udgør dagens hovedmenu og så lidt citronfromage til dessert. Katten får aftensmad som i dag var en kombination af kyllingefilet og et lille stykke mørbrad. Begejstringen vil ingen ende tage. Men jeg henviser den ældre herre til tørkosten, hvis han ønsker mere mad. Et par glas vin ad sted kommer lyd og billede udfald i perioder. Men fruen hjælpes til køjs og jeg sniger mig mod køjen en halv time senere.

17. juni. Fredag. 9 grader, da jeg var oppe ved fem tiden. Solen er på vej op og vinden fra vest er svag endnu.
Hørte vist ikke trissen og sover til ved godt fem tiden og går så en inspektionstur til toilettet. 😊
Slumrer videre og vågner en god time senere og ser lidt på hvad dagen kan byde på af udfordringer.
Vi har heldigvis ingen faste aftaler, så det bliver hvad der dukker op af opgaver. Sengetøjet skal skiftes, men tror lige jeg vækker fruen først og tager så hul på ritualerne. Som nævnt sættes vasketøjet over og jeg tømmer tørretumbleren fra i går. Nå, det skal sgu også lægges på plads du gamle, ja, ja, rolig nu.
Men det plasker i maskinen går jeg ud og inspicerer fælderne i redskabsrummet. Den ene fælde er tom for mad og er smækket, men der er sgu ikke nogen fangst. Han er vist skide snu. Ser billederne fra natkameraet igennem, men kan ikke se hvornår fælden er smækket. Derimod ser jeg en mus pile over gulvet.
Sætter kameraet op igen, men aktiverer ikke den smækkede fælde. Måske i morgen.
Lufter dyner og tørrer sengetøj i tørretumbleren. Aase går de 15 runder og cykler en time og jeg snupper 2 x 15 minutter i motionsrummet.
Bror har været her talrige gange i dag og vil bare snakke, han ville jo gerne flytte ind tror jeg, men vi har altså ikke mulighed for at have to katte på kost og logi og som slet ikke to som ikke kan enes. Han har jo også et hjem, hvor han åbenbart ikke befinder sig godt nok. Så ser vi lidt cykling på fladskærmen og rytterne udgår efterhånden i større antal pga. Corona positive prøver.
Vi spiser færdigmad fra Bilka og fylder så lidt rødvin på tanken også.
Så er der Barnaby til mig og Aase lægger kabaler og katten får natmad.

18. juni. Lørdag. 18 grader, nå da og klokken er kun godt fem, solen skinner og vind er der ikke meget af, måske lidt fra nordvest.
Aase banker ved tretiden og det viser sig at hendes computer er tændt og forsøger at opdatere systemet. Jeg slukker for maskinen og går til køjs og kort efter hører jeg trissen. Slumrer til ved sekstiden og kaster mig over det sædvanlige hovedbrud. Ved godt syvtiden starter jeg de gymnastiske øvelser og går så i gang med at forberede dagens ritualer. Vækker Aase og hun eskorteres til toilet og bad, mens jeg forbereder morgenmaden. Katten har været her og få morgenmad og har lagt sig i kurven i soveværelset.
Så går Aase i gang med at støve af hvor hun kan komme til og jeg render en tur med hr. Dyson, mens der vaskes håndklæder med mere. Har været i redskabsrummet og henter nattens optagelser som jeg desværre får slettet da jeg overfører dem til den eksterne harddisk. Gamle fjols. Sagde du gamle fjols? det skulle jeg lige have hørt. 😊 Havde dog set de få optagelser igennem inden og der var INGEN stor rotte på de optagelser, men en lille rotte eller mus. Jeg sætter fælden op igen med ost og havregryn, så må vi se hvad der sker. Gider ikke motion i dag og efter badet sætter jeg mig foran fladskærmen og ser en masse cykling fra flere steder i Europa. Frankrig, Slovenien og Belgien. Så er man vist også mættet med cykling for i dag. Lidt eftermiddagskaffe og et stykke drømmekage inden aftensmaden som i dag blev flødekartofler og veganersteak efter fruen ønske. Et glas rødvin sneg sig med.
Skriver lidt blogindlæg og ’snakker’ en del med Bror. Gider ikke tv. Hjælper fruen i seng og sætter mig med et glas hvidvin og lidt knas. Sorte kommer og får natmad og lister så ud igen. Temperaturen udenfor er 20 grader her klokken 23.

19. juni. Søndag. 13 grader og regnen har pisket ned og tordnet som bare helvede det meste af natten. Vinden er svag fra vest.
Hørte trissen og kort tid efter torden i temmelig voldsom grad.
Har ikke sovet mange timer og står op og sætter ritualerne i gang. Ser på regnmåleren og siden i nat har vi fået godt 20 millimeter regn.
Pensionisterne sætter gang i træningen. Aase går de 15 runder og cykler en time og jeg springer på løbebåndet og bagefter på spinningscyklen i 2 x 15 minutter.
Badetid og afslapning til enkeltstart i Schweitz rundt. Også i dag kunne man se cykling fra flere lande og kanaler. Jakob Fuglsang endte som nummer 2 i Schweiz rundt.
Aftensmaden var flødekartofler og Bilka frikadeller.
Ruller en tur i Aldi til aften og køber blandt meget andet Swiffer til Aases duster.
Aase ser tv og jeg finder nogle afsnit af Ørkenens Sønner på YouTube.
Sengetid for pensionister og pelsdyr.


Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata