27. juni. Mandag. 19 grader, svag vind fra nordvest og solen forsøger at trænge igennem disen.
Vækkes af trissen, hun er en af dem der taler temmelig højt. Jeg slumrer dog videre til klokken halv seks.
Lidt kort behandling og så startes morgengymnastikken. Bagefter sættes der gang i rutinerne efter at Aase har banket på væggen.
Vi har god tid i dag, da Aase jo ikke skal til fysioterapeut, hverken i dag eller de næste tre uger, John har jo ferie. Vi starter vores eget træningsprogram, Aase går de 15 runder og cykler en time og jeg smutter i fitnesslokalet og snupper 2 x 15 minutter på redskaberne. Havde startet blæseren med køling på og det holder temperaturen på et acceptabelt niveau, ca. 25 grader.
Synes det er for varmt til at foretage sig nogen ude i solen, 31,2 grader, står der lige nu på termometret, vel at bemærke i skyggen.
Vi slapper lidt og spiser kartoffelmos og veganer schnitzler og holder ellers lav profil og kattene har vi stort set ikke observeret i dag. Den sorte mand kommer dog og får tidlig aftensmad. Aase går tidligt til køjs og jeg sætter mig og ser lidt tv med et stort glas koldt vand. Ja, den er god nok, det var vand.

28. juni. Tirsdag. 14 grader, svag vind fra nordvest og solen skinner fra en næsten skyfri himmel.
Hører trissen og må op en tur, det var alt det vand jeg drak i går, næsten to liter. Sover videre men bliver vækket af vor faste pensionær, som synes han skal have morgenmad klokken fire. Du lever livet farligt missemand. Slumrer dog videre og lige til klokken syv. Nå da, når dog at gennemføre morgengymnastikken inden fruen kalder. Dagen går i gang og så dukker rottefængeren op, han har jo endnu ikke haft held med sit forehavende. Vi aftaler at forsøge at bøje reglerne lidt for bespisningen med den ikke særlig humane gift. Jeg bøjer dem, for han bliver fyret hvis han flytter maden ud af jernkassen.
Følger jo med i hvad der foregår om nattet i redskabsrummet via kameraet og har stadig kun set den samme lidt store rotte udover en enkelt lille mus.
Vor dørklokke ved hoveddøren virker ikke finder vi ud af da rottefængeren ankommer og jeg må så op og nedtage klokkespillet og teste det. Øjensynlig er det en defekt ledning der er årsag til den manglende lyd. Klipper et stykke af og rengør klokken og sætter så kassen op på væggen igen. Har testet den med et par ledninger på køkkenbordet og den virker atter.
Fodrer fuglene og håndluger mellem granitstenene, det er dog et umådelig kedeligt arbejde.
Bilka aftensmad, men spiseligt. Lidt tv og så nærmer vi os sengetid. Katten får natmad.

29. juni. Onsdag. 15 grader, svag vind fra syd og solen skinner.
Hører ingen trisse og sover til klokken seks. Lidt hovedbrud fra morgenstunden og så banker Aase og vi går i gang med dagens ritualer. Aase går sine 15 runder og cykler en time efter at hun har lagt dagens kabaler.
Jeg er sat lidt på holdt, da vi jo venter på at Næstved Haveservice skal komme og klippe hækkene. De møder op ved frokosttid og spiser lige frokosten inden Viggo og Giuseppe går i gang.
Jeg har være inde hos naboen mod vest og fortælle om den kommende hækkeklipning. Han fortæller at der kommer en havemand i morgen og klipper hækken hos dem. Det kan jo næsten ikke passe bedre.
Ca. tre timer tager det at klippe hækkene og resultatet er i hvert fald ganske nydeligt og der er ryddet fint op. Hanne, vor nye genbo med hunden Sofus, har forsøgt at kontakte Næstved Haveservice og kom ikke igennem og nu har de ferie. Viggo går dog over og ser på opgaven og principielt kunne opgaven godt ligne det vi lige har fået foretaget og prisen har hun fået oplyst af mig.
Vi spiser hurtigmad efter jeg har været i bad og så er der holdpræsentation af TDF-rytterne og det er et par journalister fra TV2 der står for præsentationen.
En rigtig god præsentation uden af være for opstyltet, synes pensionisterne.
Så er dagen ved at gå på hæld og katten kommer og får sin aftensmad.

30. juni. Torsdag. 10 grader, nogen sol og vinden er svag fra øst.
Hører ikke trissen, men vågner ved tretiden og lister en tur, sover videre til klokken seks og så er det sidste dag for at nå at lægge alle månedens kabaler, men vi er begge godt med, så det lykkes jo.
Fruen banker og jeg er klar efter at have udført morgengymnastikken. Rutinerne gennemføres og så snupper jeg CHR’en og ruller mod Kenny, da jeg har lovet ham at vi skal en tur i Harald Nyborgs nye domicil.
Det er et stort lokale, men vi finder hver især hvad vi skal bruge og ruller en tur i Storcenteret hvor vi møder Liva og Anja. Det er sgu for sjældent at vi ser vores yngste barnebarn, det har hverken Aase eller jeg det godt med.  Så ruller vi mod Hvedevænget efter at have indtaget en stor isvaffel på Kurts Torv. Vi aftaler at Kenny køber ind til en gang grillmad til aften og kommer en tur i løbet af eftermiddagen. Aase går de 15 runder og cykler en time og jeg smutter i Aldi og køber lidt fornødenheder.
Lidt senere hopper jeg på løbebåndet og på spinningscyklen i 2 x 15 minutter og Kenny kommer med overlevelseskost og en engangsgrill og vi sætter os udenfor i der rigtig gode vejr og får et køligt glas Lambrusco og så steger Kenny dagens pølser og bagefter er desserten Tiramisu. Dejlig eftermiddag, også at Aase kan sidde ude, hvilket ikke er så ofte, da hun jo er lidt kuldskær.
Sønnike ruller mod Hvedevænget på den gamle Avenue cykel og forventer at aflægge Liva et besøg i morgen. Ingen tv men jeg sidder udenfor i godt 20 graders varme sammen med Sorte en times tid efter at Aase er gået til køjs og så er det sengetid.

01. juli. Fredag. 18 grader, gråt og det truer med regn, vinden er svag fra sydøst.
Hører ikke trissen, men må op ved tretiden, den kolde hvidvin slår til igen.
Vågner ved sekstiden og ser lidt på kabalerne inden jeg starter på morgengymnastikken. Står så op omkring halv otte og fodrer katten inden jeg vækker fruen. Rutinerne tager over og jeg havde håbet på at kunne komme lidt udenfor og klippe lidt i nogle buske, men tordenvejr og regn satte en stopper for det projekt, så det blev fitness lokalet i 2 x 15 minutter, mens Aase går de 15 runder og cykler en time. Så er der ellers TDF-cykling resten af dagen på fladskærmen og Aase kommer ind i stuen og ser det på storskærm,
Vi spiser så galt også derinde. Men ellers er der ikke de store sindsoprivende udsendelser for pensionister. Efter Aase er gået til køjs, ser jeg noget af en film om Jason Burne, men den slutter sent, så den optages.
Natmad til katten.

02. juli. Lørdag. 10 grader, det er sgu ikke imponerende når det er højsommer. Solen skinner dog og endnu er vinden svag. Hører ikke trissen, eller gør jeg? Vågner dog ikke før omkring klokken seks og kaster mig fluks over dagens kort kunstner. Slumrer lidt videre og når ikke dagens gymnastik inden Aase banker. Dagen er sat i gang og efter morgenmaden bestiller jeg varer på Bilka ToGo til afhentning mellem klokken 14 og 16.
Inden da når jeg at udføre gymnastikken, den tager normalt også 15 minutter, og kommer i fitness rummet og snuppe 2 x 15 minutter, mens Aase cykler en time. Ser naturligvis noget TDF-cykling hvor starten går i Roskilde og slutter i Nyborg. Ikke den mest sindsoprivende etape, men Storebæltsbroen forceres af rytterne, det gjorde den også af Henrik og mig i 1998 og det på MTB. Mener vi kørte godt 70 km og vi kørte både frem og tilbage. Altså fra Slagelse til Nyborg og tilbage igen. Tænk det er 24 år siden. 😊
Så er der aftensmad og den består i dag af et stjerneskud, samt et glas hvidvin.
Begge kattene, Sorte og Bror, har været her og har fået deres ration mad, tror nu nok at Sorte vender tilbage et sted mellem klokken 21:30 og 23:00.
Forsøger at se et eller andet på fladskærmen, men mangler samarbejde mellem øjenlågene og mig.
Fruen hjælpes til køjs og jeg følger trop lidt senere.

03. juli. Søndag. 18 grader, gråt og vinden er let fra sydøst.
Hører ikke trissen, men vækkes af høj musik, tror det kom fra de sædvanlige uopdragne mennesker på hjørnet. Slumrer dog videre til klokken seks. Hvor jeg kaster mig over kortene på mobilen.
Aase banker en times tid senere og vi indleder dagens ritualer. Opvaskeren proppes med servicet fra morgenmaden med noget besvær, den var godt fyldt i forvejen, og startes så. Det er altid Aase der tømmer opvaskeren og når den er så proppet, bliver jeg skældt ud. 😊
Kattene har fået morgenmad og så tror jeg det er min tur til at bade.
Lidt administrativt arbejde og oprydning og så går fruen de 15 runder og cykler en time. Jeg springer ikke akkorden i dag og nøjes med at se cykling fra lænestolen. Forsøger at holde søndagen fri for motion, hvis jeg ellers har nået de mål jeg har sat mig for ugen. Etapen i dag er heller ikke den mest sindsoprivende jeg har set i TDF. Vi erfarer så at der har været skyderi i centeret Fields på Amager og der er flere er døde og sårede og det går resten af aftenen med at følge med i, da alle andre programmer er udgået.
Vi går til køjs til normal tid og katten får sin natmad.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata