04. juli. Mandag. 13 grader, solen skinner og pelikanen er vist ved at lette.
Hører trissen kl. 02:17, falder atter tilbage på puderne og vækkes så klokken 03:30, hvorfor, fandt jeg ikke ud af. Synes at tiden måske kunne bruges til at lægge kabaler og lægger alle fem. Så forsøger jeg atter at falde omkuld og vågner så ved halv syvtiden. Morgengymnastik og lidt småslummer inden jeg står op og vækker Aase. Mandagsrutinerne indledes. Sorte møder op og Bror møder op og jeg forsøger at holde dem adskilt mens de spiser og så går de ud begge to.
Det gør jeg også, for at luge i indkørslen og langs hegnet til naboen mod øst. Når ca. halvdelen og har så ikke energi til at kravle rundt på knæene mere i dag. Hjælper fruen lidt så hun kan gå de 15 runder og cykle en time. Går ud og klipper vinen mod syd og studser roserne inden jeg går en tur, med græs kantklipperen. Sidste opgave er at klippe de skud der sidder og peger indad på vores stynede æbletræer. Så er gassen gået helt af ballonen og jeg kaster mig i badet. Æggekage til aften og så lidt opdatering fra TDF 2022 inden jeg går i gang med at opdatere blogindlæggene. Nu er klokken 21:15 og jeg gider ikke mere.

05. juli. Tirsdag. 12 grader, lidt sol kommer der gennem skyerne. Vinden er frisk fra sydvest.
Kan ikke huske om trissen vækkede mig, men var ellers vågen flere gange, sover generelt dårligt lige pt.
Op og sætte gang i rutinerne og ved ti tiden kommer rotte fængeren og han tror at vores lidt ukonventionelle tiltag har båret frugt. Jeg er nu ikke helt så sikker.!
Går i haven og klipper lidt hist og pist og sprøjter indkørslen med de sidste forbudte dråber. Har simpelthen ikke energi til at ligge på knæ og luge i et par timer igen i dag.
Lidt cykelløb på fladskærmen og så spiser vi flødekartofler og veganerkrebinetter.
Taler lidt med Kenny om lejlighed og finansiering.
Redigerer blogindlæg og springer tv’et over i dag. Katten får aftensmad efter at Aase er gået til køjs. Så lister jeg ad sted til min seng.

06. juli. Onsdag. 13 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydvest. Generelt en lidt kølig dag.
Hører trissen allerede klokken kvart i et, det er jo alt for tidligt at gimpen kommer, nu skal Aase ligge i mindst 6 timer uden at blive skiftet. Heller ikke hjemmeplejen har en fornemmelse af hvad deres handlinger har af konsekvenser for borgeren. Amatører.
Vågner atter et par gange i løbet af natten, gid fanden havde det, er noget smadret når jeg står op og vækker Aase. Vi aftalte i går at vi skulle se om vi ikke kunne få et check på hende hos lægen i løbet af dagen.
Efter en god halv time lykkes det mig at slippe igennem til lægehuset og få en tid om eftermiddagen hos en Hasan og så noget jeg ikke kan udtale. Det er absolut ikke min kop te at Aase skal konsultere en ikke dansker og desværre viser det sig også at han ikke har læst på lektien inden vi møder op og vi må fortælle ham at alle hans forslag til at forbedre Aases situation har vi prøvet de sidste to år, fjols.
Han laver dog en henvisning til en undersøgelse af Aases lunger. Han er dog at betegne som en arrogant skiderik som end ikke gad åbne døren for os selv om vi havde Aase i kørestol. Det danske sundhedsvæsen, min røv.
Hjemme igen og vi ser cykling fra Frankrig og det kan vi dog stadig glæde os over. Magnus Kord var atter fremme i skoene men tabte pusten til sidst og blev nummer 5. Du havde fortjent en sejr der, mester Kord.
Efter biksemaden kører jeg en tur i Aldi og glemmer huskesedlen som ligger på mobilen. Kom dog hjem med det meste, men manglede tre ting. Der var satans mange i butikken selvom klokken var næsten 19.
Lidt tv til fruen og jeg skriver blogindlæg og fodrer katten, som atter går ud i natten.

07. juli. Torsdag. 12 grader, noget gråt med solstrejf. Vinden er stadig lidt frisk fra sydvest.
Hører trissen som i nat gik med uforrettet sag, da fruen var tør. Er vågen lidt senere men orker ikke at stå op og sover så til klokken næsten syv.  Ups, så er der ikke meget tid til kabalerne, da vi jo som oftest står op omkring halv otte. Rutinerne går sin gang og mens vi samarbejder om påklædningen efter Aases bad ringer hendes telefon, men jeg når ikke at tage den. Ringer tilbage lidt senere og får fat i røntgen afdelingen på Næstved Sygehus. De har en tid til Aase i dag klokken 12:15. Den snupper vi og går i gang med forberedelserne. Vi vælger at køre hjemmefra i god tid da det stort set er umuligt at få en parkeringsplads og der nemt kan gå 10 minutter med at køre rundt. Men dog, om ikke der var etableret handikap p-pladser lige foran indgangen og der var to ledige og vi satte os så på den ene. Så nu er vi næsten en halv time foran planen. Vi registrerer os dog på skærmen og bliver anvist at følge den hvide linje til plads 5. Vi er dårlig landet før der kommer en venlig dame og henter Aase og hun vil ikke have hjælp af mig, så jeg flader ud med lidt sudoku på telefonen i det kvarter det tager at få taget billederne af Aases brystkasse. Med lidt held er der svar i morgen siger den venlige sygeplejerske.
Vi ruller mod Figenvej via Aldi hvor jeg så købte de fire ting der manglede i går. En runde i haven i kørestolen og så lidt let frokost og Aase hopper på cyklen og jeg snupper 2 x 15 minutter i kondirummet.   
Så er det kaffetid og tid til at se dagens etape fra TDF.
Katten fik lidt mad inden jeg gav mig til at motionere og nu ligger han og bogstaveligt talt snorker på min seng. Kommer vist til at gå i bad en gang til i dag.
Så er der cykling på fladskærmen. Aase holder mig orienteret mens hun cykler og jeg dasker lidt rundt om mig selv.
Aftensmaden er koldt røget laks på franskbrød med dansk mayonnaise og jysk kaviar samt et glas hvidvin.
Så er den engelske premierminister Boris Johnson stået af. Det fjols, jeg synes han var en god repræsentant for England trods sin flamboyante optræden. Han er bestemt ikke nogen gennemsnitlig kedelig person.
Lidt tv inden sengetid og mad til katten.

08. juli. Fredag. 12 grader og det lidt gråt og vinden er frisk fra nordvest.
Hører vist ikke trissen, men er vågen på et tidspunkt i løbet af den lyse nat. Trissen går også denne gang med uforrettet sag. Lidt morgengymnastik og så er det tid til kabalerne og bagefter vækkes fruen og vi sætter gang i rutinerne. Efter morgenmaden rydder Aase gevaldigt op i køkkenet og lægger kabaler bagefter. Først skiftes sengetøj og lægges til vask og så finder jeg vej til fitnesslokalet og snupper 2 x 15 minutter på udstyret. Så er det tid til at rulle en tur på apoteket og i Fakta efter grøn te med citron til fruen, samt et par berlinere og på vejen hjem, runder jeg lige Aldi for at købe sommer bukser til Aase.
Nu er det kaffetid til TDF hvor den første bjergetape skal køres.
Jonas Vingegård var meget tæt på at vinde den etape. Han blev dog nummer to.
Hurtigmad til aften og så pusler ellers hver især indtil der kommer Barnaby og fruen går til køjs. Tidlig natmad til katten.

09. juli. Lørdag. 14 grader, solen kæmper med skyerne og vinden er frisk fra nordvest.
Hører trissen svagt og i nat måtte hun arbejde lidt. Er oppe ved godt fem tiden men lister tilbage til dynen.
Lidt kort kunstner og en slummer på en halv times tid og så er det op, for fruen banker.
Lørdagsrutinerne tager sin begyndelse og efter morgenmaden går håndklæderne til vask og tørring.
Aase tørrer støv af i stuen og støvsuger stolene, der er vist noget med at Bror har sneget sig ind et par gange og sover på de fleste af stolene. Vi har måtte lægge ham lidt på ’is’ for han forsøger med alle midler at få smidt slæberne ind og den sorte mand smidt ud. Men den går ikke Bror trods din venlige optræden, men den sorte herre kom først og i år er det fem år siden.
Aase gør rent i stuen og støvsuger alle stolene og rydder minsandten også op på sit værelse.
Så springer jeg elegant ind i fitnessrummet og snupper 2 x 15 minutter, så sveden hagler.
Så er det tid til vask og tørring af undertegnede og bagefter skal fuglene fodres og så er der TDF på fladskærmen til eftermiddagskaffen. Lidt senere mørbradgryde og så sænker roen sig.
Jeg ser rester af en actionfilm inden sengetid og Aase er gået til køjs. Atter når katten at få sin natmad inden han igen smutter udenfor.

10. juli. Søndag. 11 grader, lidt sol mellem skyerne og vinden er let fra nordvest.
Hører trissen, men sover videre. Vågner ved godt fem tiden og får lagt egne kabaler inden jeg snupper et par stykker af Aases, som hun ikke kunne komme til rette med og så starter dagen med fruens banken på væggen og rutinerne tager over. Efter morgenmaden ordner Aase som altid køkkenet og ser så på sine kabaler. Hun går 15 runder og cykler en time inden vi ser TDF. Meget let frokost og så kommer Kenny og ser cykling med os. De helt store vindere på etapen i dag var Bob Jungels og mig. Jeg havde nemlig yderligere tre ryttere i top ti og scorede højeste score i vores interne liga konkurrence og flytter mig to pladser væk fra bunden, hvor jeg ellers har ligget siden Tourens start.
Vi spiser pizza til aften og Kenny ruller mod Hvedevænget. Kattene får også lidt at spise og så er der lidt tv til alle.
Senere, lidt natmad til katten og pensionisterne går til køjs.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata