11. juli. Mandag. 9 grader var det, da jeg var oppe en tur klokken godt fire. Solen skinnede jo ikke, men den kom senere og vinden er svag fra nordvest.
Hører trissen, hun var her allerede klokken godt et, det er for tidligt folkens.! Sov jo så til ved firetiden og blundede til klokken halv seks. Kastede mig over kortene og fik løst opgaverne rimelig nemt.
Lidt morgengymnastik og så banker det på væggen og rutinerne går i gang.
Vi er lidt tidligere på færde da Kenny og jeg har en aftale med en advokat klokken halv elleve.
Kattene kommer og får morgenmad og så kommer mandagens plæneklipper, men jeg får ikke hilst på ham i dag. Jeg runder lige Aldi på vej hjem fra byen.
Efter aflæsning, ytrer Aase ønske om at gå en tur med rollatoren ude på vejen. Jamen dog, så er det det vi gør. En tre gange frem og tilbage med en kort pause ind imellem og vi bænker os udenfor og spiser lidt frokost inden vi går en tur rundt på parcellen også med rollatoren. Trods løse sten i indkørslen og en lidt knoldet græsplæne, når fruen faktisk rundt om huset. Bravo Aase, det gik sgu rigtig fint. Så er det tid til en time på træneren siger fruen mens hun ser tv. Jeg er stort set gået kold i dag og lægger mig og læser lidt.
Kommer aldrig rigtig op i fart igen, men flader lidt til TDF.
Vi spiser et eller andet og så ser vi lidt tv inden kattene fodres og fruen lægges i seng.

12. juli. Tirsdag. 10 grader, nogen sol og vinden er endnu svag fra nordvest.
Hører ikke trissen men vågner klokken halv fem, men slumrer lidt videre inden kortene behandles og gymnastikken starter. Så vækker jeg Aase og tirsdags ritualerne går i gang. Mad til kattene og så bliver de kostet udenfor. Så kommer rottefængeren og er lidt skuffet over at jeg stadig observerer bevægelse i redskabsrummet, så vi må forsøge en uge mere med løsthængende giftig mad.
Jeg klipper lidt buske og vi spiser en let frokost inden vi gør klar til at Aase skal til frisør først på eftermiddagen. Kommer i god tid til frisøren og vi kan sidde udenfor i parasollens skygge, mens vi venter på det bliver Aases tur. Så blev fruen klippet og det pyntede bestemt. Vi ruller videre til den store Aldi, for at se om der skulle være et par sommerbenklæder til Aase, men nej. Tager et par andre småting med og ruller så en tur til onkel Harald og køber lidt pærer og et sæt bremseklodser til Bertrams MTB, nu må vi sgu snart se at får klaret det job. Der er cykling på fladskærmen og minsandten om ikke Magnus Cort vinder dagens etape. Et par bøfsandwich købt i Aldi udgør dagens aftensmåltid sammen med lidt koldskål og et par kammerjunker. Et glas rødvin hjalp bøffen på vej. Pensionisterne slapper lidt foran tv’et inden sengetid.

13. juli. Onsdag. 10 grader, lidt sol, og vinden er allerede nu let fra nordvest.
Hører trissen, og går en lille tur inden det atter lykkes at få et par timer på øjet og ved fem tiden lægges kabaler og blundes.
Op og stå, fruen banker og dagens rutiner tager sin begyndelse. Efter morgenmaden samler jeg et læs sammen til lossen og ruller ad sted mens Aase lægger kabaler. Rimelig mange på begge pladser, men jeg får hurtigt læsset et par sække haveaffald af og på den næste plads en del papkasser og så går det hjemad.
Aase vil gerne gå de 15 runder og det bliver indendørs da det simpelthen blæser så voldsomt udenfor at vi ikke tør gå rundt på Figenvej. Hun hopper også på cyklen en times tid og jeg forsøger mig med 2 x 15 minutter i fitness lokalet.
Efter badet ringer det på døren og det er Hanne som eftersøger Sofus der er stukket af da Postnord afleverede en pakke. Han er på rundtur omkring huset og så kommer han ind i bryggerset og æder al kattens mad. Maden er fra i morges og man må sgu håbe at han ikke får dårlig mave af den type kost som han jo ikke er vant til at indtage. Hanne henter ham og så er roen genoprettet.
Hun er naturligvis ikke begejstret for hans udflugter, men jeg har sagt til hende at vi tager det som en oplevelse, han gør jo ingen fortræd og er bare en stor glad dreng og han kommer jo ikke flere gange om ugen og underholdningsværdien skal ikke undervurderes. 😊
Så er det TDF i de store bjerge og minsandten om ikke Jonas Vingegård vinder etapen og tager den gule trøje.
Vi spiser flødekartofler og pølser og snupper lidt koldskål som dessert.
Så ser vi lidt tv, men der er ikke noget at prale af. Godnat til Aase og katten.

14. juli. Torsdag. 10 grader, noget gråt og vinden er frisk fra nordvest.
Vækkes klokken to af katten som hopper op i sengen til mig, hvilket i den grad overrasker mig, for der var lukket indtil hans gemakker, så jeg står op og observerer at døren fra køkkenet ud til bryggerset og døren til fitness lokalet er åbne, dem lukker jeg ellers altid, samt at der står et træskin på spisebordet, det befinder sig normalt på hylden over Aases seng samt at hendes mulepose ligger i køkkenvasken. Hmm, trissen har muligvis ikke været her da Aase ikke er skiftet. Men nogen har været her på et tidspunkt. Om morgenen konstaterer jeg at havedøren er åben og sikkerhedskæden til yderdøren i entreen er monteret. Hvem der har foretaget de nævnte ting, henstår i det uvisse. Hælder til den anskuelse at der har været en tyv, hvordan fanden vedkommende så er kommet ind, men som er blevet forstyrret i sit forehavende og flygtet ud af havedøren.
Efter morgenrutinerne ringer jeg til Birkebjergscenterets hjemmepleje og får at vide at en af de godt kendte personer der har været her, men nogle ugler i mosen er der sgu. Næste gang hun kommer, må vi forsøge at få hendes version af torsdag nat. Burde måske anmelde det, men venter indtil vi måske kan få en forklaring fra hjemmeplejen.
Så er der TDF og jeg har ikke energi til en skid andet end at flade ud til etapen. Selvom den havde potentiale til en spændende etape, blev den jævnt kedelig. Vi spiser mørbradgryde og roder lidt her og der og katten kommer og får tidlig natmad.
Så er det sengetid for høns og pensionister.

15. juli. Fredag. 11 grader, Solen kæmper om pladsen på himlen sammen med skyerne. Vinden er som sædvanlig meget frisk fra nordvest. Hører ikke trissen, men Aase fik lige en sludder med hende omkring natten til torsdag og der var en vikar på som ikke kunne komme ind pga. sikkerhedskæden på døren var påsat. Da det ikke var mig der har sat den på, må vi konkludere at nogen har tvunget sig adgang til huset og er muligvis blevet forstyrret af hjemmeplejen og har sat sikkerhedskæden på døren og flygtet ud af havedøren.
Vikaren har vi ikke talt med, men Nanna som den sædvanlige trisse hedder, siger vikaren har påtalt til hjemmeplejen at hun ikke kunne komme ind. Har besluttet at lade det passere for denne gang.
Rutinerne startes og bagefter lægger fruen kabaler og går så de obligatoriske 15 runder inden hun cykler en time. Lidt vasketøj og så henter jeg posten, som der ikke var nogen af, men snakker så lidt med Sofus og Hanne. Jeg bliver inviteret indenfor og hun har sandelig ændret en del på interiøret, nyt køkken og nyt gulv, samt der er blevet malet hvidt næsten overalt. Men ganske forfriskende. Hun har stadig problemer med at få tv’et og internetforbindelsen fungerer hele tiden og jeg låner manualerne til teknikken og lover at se lidt på det og foretage en kontrol på om det er sat rigtigt op. Det ligner næsten vores, men er en generation nyere.
Så er der jo TDF og det ser vi lidt på inden jeg springer på løbebånd og cykel i 2 x 15 minutter.
Mads Pedersen vinder i dag og vi spiser hurtigmad inden jeg ser Barnaby og Aase lægger dagens sidste kabale. Natmad til katten.

16. juli. Lørdag. 10 grader, blæsende fra nordøst og det har vist regnet lidt i nat, men solen kæmper også i dag om pladsen på den blå himmel.
Ritualerne begyndes efter jeg nåede at bruge 15 minutter på gymnastikken.
Så er ugens morgen motionsprogram fuldført, så jeg kan holde fri i morgen med god samvittighed.
Når også at komme i fitness lokalet i 2 x 15 minutter.
Så går Aase i gang med sine 15 runder og har vist også ønske om at cykle en time.
Jeg står på løbebåndet og på spinningscyklen i 2 x 15 minutter om eftermiddagen.
Lidt eftermiddagskaffe til cykelløbet og så spiser vi pasta og veganersteaks.
Lidt ligegyldigt tv og så går vi begge til køjs efter at have fodret katten.

17. juli. Søndag. 12 grader, solen titter frem mellem de grå skyer og vinden er stadig frisk fra nordvest.
Hører trissen ganske svagt, hun er her tidligt. Sover til klokken godt halv fem og lægger så nogle af kabalerne inden jeg slumrer en time mere og så er det op og begynde på dagens ritualer.
Jeg ordner lidt regnskab og fremstiller en minimal frokost til Aase, som hun efter at have gået femten runder, tager med ind i værelset og spiser mens hun cykler.
Jeg rydder lidt op og går i bad efter at have fodret katten. Bagefter henter jeg Kenny så vi kan se lidt TDF mens vi slapper lidt.
Sikke et TDF, de væltede noget rundt mellem hinanden og en del ryttere udgik, Blandt andet to af Jonas Vingegårds hjælpere, nu kan den gule trøje altså hænge i en tynd tråd.
Vi spiser pizza som Kenny bestiller og så køres sønnen hjem via tankstationen.
Jeg ser det meste at Anne og Anders i Normandiet og Bretagne. De kommer jo også forbi de steder hvor vi ferierede i 1994. Så er det sengetid igen for både katte og pensionister.

 Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata