18. juli. Mandag. 10 grader, noget blæsende fra nordvest og gråt.
Hører trissen, kort efter jeg var en tur oppe og se mig omkring inden jeg atter gik i seng.
Vågner ved halvsekstiden og løser dagens kabaler. Let morgengymnastik og så startes dagens rutiner lidt tidligere, for nu er det atter træningsdag for Aase. Fodrer dyrene og gør så klar til afgang mod Vadestedet.
En handikap-p-plads var ledig, så den snupper vi og ruller så ind og starter med at Aase cykler på kombi cyklen som hun plejer. John kommer og går en tur med fruen og det gik til alles tilfredsstillelse. Så lidt udstrækning af venstre arm og ben og dagens seance er slut.
Vi ruller en tur i Bilka og køber lidt mad til både katten og os selv. Sniger mig indenfor i Aldi kort før vi er hjemme, for at købe kokosmakroner og franske vafler. Men nej, de havde sgu ingen af delene.
Hjemme til en tår eftermiddagskaffe og så går vi i gang med at gøre lidt rent. Det tager en del af eftermiddagen og til aften indtages lidt flødekartofler og en Bilka frikadelle.
Lidt ligegyldig tv og vi samt katten forbereder os på natten.

19. juli. Tirsdag. 12 grader, solen skinner og vinden er svag fra sydvest.
Hører ikke trissen og vågner ved godt fem tiden. Er vist nødt til at gå en kort tur. Lægger kabaler men er ellers ikke for kvik. Slumrer en god time mere inden jeg står op og vækker fruen. Rutinerne startes og varmen er ved at indfinde sig. Her klokken 10 er det 22 grader udenfor. Så kommer rottefængeren og vi aftaler at missionen er fuldført for denne gang, da der ikke er mere at se på billederne fra natkameraet.
På en måde lidt vemodigt at den flotte store rotte måtte lade livet.  
Pensionisterne beslutter at klappe hesten og kun foretage os det mest nødvendige. Jeg ruller en tur i Aldi for at købe vand, da vi erfarer fra vejrudsigten, at det i morgen kan blive op til 36 grader i skyggen. Vi er dog begge to rimelig varmebestandige. I 2018 viste vort termometer 42 grader ude på græsplænen, så vi forventer at holde stand. Helle kommer og får kaffen som i dag var is kaffe samt et par lidt kedelige småkager. Tak for visitten og informationerne om familien som vi ikke altid selv kan indhente.
Vi ser lidt TDF og bagefter spiser vi endnu engang flødekartofler, denne gang med veganer steaks som tilbehør, samt et glas hvidvin spædet op med dansk vand.
Det er for godt vejr til at se tv, så jeg sætter mig udenfor og lader køligheden holde min temperatur nede.
Natmad til katten og så lister alle til køjs.

20. juli. Onsdag. 14 grader, solen skinner og vinden er jævn fra sydøst.
Hører ikke trissen og vågner ved sekstiden. Kaster mig over kabalerne inden jeg snupper en halv time mere på ryggen. Rydder op og gør vores køleblæser klar til brug, da der trues med rekordvarme, men den tror jeg ikke rigtig på. Tænder alligevel for køleblæseren og den er dog i stand til at holde temperaturen ’nede’ på 25 grader, selvom det er 30 grader udenfor. Lidt morgengymnastik blev det dog til og Aase går de 15 runder inden hun sætter sig på cyklen. Jeg havde overvejet at gå i fitnesslokalet, men det blev sgu ved overvejelserne. Går i bad og ser TDF bagefter.
Temperaturen når ikke de 36 grader som nogen havde forudset, men kun 33 grader her hos os og i skyggen.
Vi har en nogenlunde fornuftig temperatur indendørs det meste af dagen, takket være blæseren, og kattene ser vi ikke meget til før til aften. Vi spiser en laksemad og drikker et glas hvidvin til, eller var det to.?
Så går fruen på jagt i klædeskabet og jeg holder mig langt væk.
Resten af aftenen er kun beregnet til afslapning inden sengetid.

21. juli. Torsdag. 14 grader, solen skinner gennem disen og vinden er svag fra sydøst.
Hører ikke trissen men vågner ved firetiden og slumrer så videre til klokken seks.
Lægger fire ud af fem kabaler og så banker fruen. Vi sætter gang i ritualerne og lidt senere startes opvaskemaskinen. Mens vi spiste morgenmad, kom der en spurvehøg ind over hækken med alle gråspurvene, men så ikke om det lykkedes den at snuppe en spurv. Begge kattene indfinder sig og får lidt at drikke og spise. Vi skal jo til fys i eftermiddag, selvom det ikke er det der er det mest spændende i 30 graders varme. Let frokost og jeg sniger mig i bad.
Så ruller det mod Vadestedet og Aase bliver holdt i ørene med gåture og flere ture i barren. Fruen er godt træt da vi ruller fra Vadestedet mod Aldi.
Handler en del, men kokosmakronerne er endnu ikke dukket op. Får en besked fra Lene at hun og Kenny venter på Figenvej, da Kenny ikke har fået sin nøgle med. Vi er dog snart hjemme og det viser sig at de har købt mad til aften som kan grilles. Vi spiser dog inde da pelikanen er løs. Pølser, koteletter, kartoffelsalat og flutes. Det var et fint initiativ, tak folkens. Vi ser dog først Jonas Vingegård udbygge sin føring og nærme sig TDF-sejren. Spændende etape. Kører de ’unge’ mennesker til Hvedevænget og så er der dømt afslapning.
Ser Aften tour, som jo stort set kun er en hyldest til Jonas Vingegård.

22. juli. Fredag. 14 grader, noget blæsende fra nordvest og solen har sit besvær med at trænge igennem.
Hører måske trissen og vågner efterfølgende flere gange. Lægger kabaler og forsøger så at sove et par timer mere. Pludselig er klokken godt halv otte og så er det tid til at stå op og indlede dagens ritualer. Aase vækkes og vi er i gang. Kattene møder trofast op og får en lille bid. Aase går de 15 runder og sætter sig på cyklen og jeg når lige morgengymnastikken inden jeg kører en tur til apoteket for at hente den medicin som Ulla har bestilt til katten.
Let frokost som var sandwich og den var Aase ikke så begejstret for.
Så er der TDF og jeg kombinerer det med 2 x 15 minutter i motionsværelset.
Aftensmaden var hjemmekomponeret smørrebrød efter fruens ønske.
Vi ser lidt tv og så er det sengetid.

23. juli. Lørdag. 14 grader, pelikanen er ved at lette fra nordvest og det er noget gråt.
Hører ikke trissen og vågner ved halv sekstiden. Lidt hjernegymnastik og en time mere på øjet indtil Aase banker. Så startes lørdagsrutinerne.
Lidt vask og tørring sættes i gang og så fodres fuglene. Vor genbo Hanne, kommer og spørger om vi vil have et par trillebøre med røde granit sten, som hun ønsker at komme af med. Det overvejer vi lige.
Ser en hel del TDF og drikker lidt kaffe med kager til og om aftenen snupper vi atter en laksemad. Laksen var på tilbud forleden, men havde også en forholdsvis kort tid til udløbsdatoen: Denne gang havde jeg husket at købe ’kaviar’. Et glas hvidvin supplerer måltidet.  Jeg ser en dokumentar omkring et fly der forsvandt et sted i Asien. Meget følelsesporno og alt for lidt fakta og utrolig mange genbrugte scener. Udsendelsen var delt op i tre dele af ca. en time, efter min bedste overbevisning kunne en time have gjort det.

24. juli. Søndag. 14 grader er standarden lige pt. Lidt sol og vinden er endnu svag fra sydvest.
Hører trissen svagt men sover videre til klokken halv fem og så kniber det med at sove igen så kabalerne må holde for. Rutinerne tager over og jeg er sgu ikke sprængfyldt med energi, så jeg træder lidt vande en stor del af dagen. Aftaler med Kenny at han kommer og ser den sidste etape i TDF og jeg henter ham og vi ruller via Mogenstrup Daglig Brugs for at hente en pakke til ham og via Netto for at købe en engangsgrill.
Kaffe på Figenvej og lidt TDF og så lidt grillmad som Kenny tager sig af og bagefter ser vi de sidste par omgange af TDF på Champs-Elysees i Paris.
Ruller Kenny til Hvedevænget og så hjem og ser ceremonierne fra TDF-afslutningen. Hvis nogen skulle være i tvivl, så vandt Jonas Vingegaard altså TDF 2022. Festligt og fornøjeligt. Jeg synes det har været et godt cykelløb, som desværre til stadighed blev ramt af positive Covid 19 prøver, med det resultat at ryttere måtte udgå. Fodring af katten og så går vi til køjs.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata