25. juli. Mandag. 14 grader, atter kæmper solen og skyerne om pladsen på den blå himmel. Pelikanen er ved at vokse fra sydøst.
Hører ikke trissen men vågner omkring klokken fem. Kabaler, og så slumrer jeg endnu en time til fruen banker, lidt hjælp til at komme på toilettet er ønskelig, for hun han ikke selv nå rollatoren.
Vi snupper lige en time mere og så banker det anden gang, men denne gang er det katten der banker på vinduet. Den forsultne stakkel fodres af og han går ud igen.
Vi starter mandagsrutinerne og lidt senere kommer Bror ind ad vinduet i badeværelset og så må han jo have en lille bid.
Vi gør klar til en tur på Vadestedet og finder atter en ledig p-plads. Aase går et par ture og får så udstrakt venstre arm og ben inden vi atter forlader John og beslutter at køre en lille tur. Vi ruller mod Karrebæksminde og stoppes så af Svingbroen. Forsætter efter godt 10 minutter og kører direkte til pandekagehuset og køber en softice til os begge to. Den var stor, selvom det var børnestørrelse.
Forsætter ud til p-pladsen på Enø, hvor vi holder en lille pause inden der rulles mod Græshoppen, som minsandten var oppe, også her ventede vi i ca. 10 minutter. Ruller over Saltø og Bistrup til Slagelsevej hvor vi kører ad Ring Nord med kursen sat til Figenvej. Så fik Toyotaen rullet en længere tur end sædvanligt. Ca. 60 km blev det til og det må jo siges at det er en utrolig let kørt bil, hvor der umiddelbart ingen ubehagelige overraskelser er i køreegenskaberne.
Lidt kvindecykling på fladskærmen, hvor der køres TDF for kvinder.
Aftensmaden er flødekartofler og veganer hakkebøffer. Ser serien Nul Stjerner, den synes jeg er festlig.
Så nærmer vi os sengetid og katten får natmad og fruen hjælpes til køjs.

26. juli. Tirsdag. 17 grader, gråt og det har regnet siger vejrstationen, som har registreret 1,5 millimeter nedbør. Det får vist ingen til at bygge en ark. Vinden er frisk fra nordvest.
Hører trissen, som siger vi ses i morgen, altså ikke til mig, men til Aase. Slumrer videre og vågner ved halvsekstiden og lægger dagens kabaler. Sover en time mere og så banker Aase og vi sætter gang i dagens ritualer. Vi har planer om at afrime fryseren og det gør vi så. Jeg tømmer den og pakker frostvarerne ind og sætter et par spande varm vand i fryseren, efter den er slukket altså. Efter den har stået et stykke tid skraber Aase isen af og jeg samler den op med fejebakken. Fryseren tørres, ud og indvendig og så starter vi atter strømslugeren og fylder varerne i. Den næste fryser vi skal have, skal være med automatisk afrimning ligesom køleskabet siger Aase. Det kan vi ikke blive uenige om.
Jeg demonterer en lang hylde i bryggerset, som Kenny og jeg tømte for klodsekasser med alskens elektronik og diverse ledninger, det meste relateret til ældre computere. Min ryg er efterhånden noget af en showstopper i flere henseender, kommer sgu nok til at lade nogen se på den. Rædselsfuldt.
Vi spiser biksemad med et spejlæg til og et enkelt glas rødvin.
Vi ser vist lidt tv og har glemt alt om hvad det var.
Fruen hjælpes til køjs og jeg ser et par afsnit af Ørkenens Sønner.

27. juli. Onsdag. Mener at der atter stod 17 grader på vejrstationen og vinden var frisk fra nordvest og solen fraværende.
Hører vist ikke trissen, men må op en tur og slumrer så videre til klokken halv seks. Kabalerne løses næsten, mangler kun en. Så banker katten på vinduet og vi enes om at give lidt spiseligt til den sorte mand. Han går derefter ind og sover i fitness lokalet. Fruen banker og onsdagens ritualer indledes. Har snuppet en ’bombe’ for at blive nogle af rygsmerterne kvit. Efter morgenmaden skiftes sengetøjet og vaskes samt tørres og vasketøjskurven tømmes og det bliver til et par om omgange vask mere i løbet af dagen. Jeg ruller en tur i Aldi og køber vildt ind, hvis man skal tro kvitteringen. Hjemme igen og Aase går de 15 runder og cykler en time, men jeg vasker og tørrer samt lægger på plads. Fodrer katten med lidt mørbrad og det er sgu lige noget der passer herren. Ser lidt kvindecykling og småslumrer undervejs.
Jonas Vingegaard er landet i Danmark og hele sceneriet går amok. Jeg gider ikke se det massehysteri, men Aase holder lidt øje med udviklingen mens hun lægger kabaler.
Æggekage er aftenens menu samt et glas rødvin.
Lidt tv inden fruen hjælpes til køjs og jeg ser lidt tv og vågner ved halvettiden. Rødvinen slog til igen.

28. juli. Torsdag. 14 grader, lidt sol og vinden er let fra sydvest.
Hører ikke trissen og heller ikke noget andet. Vågner ved sekstiden og lægger kabaler. Katten banker på vinduet ved syv tiden og han får morgenmad inden Aase vækkes. Rutiner gennemføres og ellers tager vi den med ro. Gør klar til at besøge Vadestedet og Christian kæmper med at få jorden væk fra carporten da han vil lægge fliser. Desværre ville vognmanden ikke medtage den jord der var gravet af pga. blandingen af jord og sten. Han må selv ad sted med jorden på en trailer.
Aases træning går fint siger John så vi forsætter. Kører direkte hjem og drikker kaffe og ser kvindernes TDF.
Burgere er aftenens menu samt et glas rødvin. Vi undrer os en smule over at vi ikke har set katten siden i morges. En times tid senere dukker han op og er sulten. Han spiser og vi får lige en ’snak’.
Vi ser lidt tv og så er det sengetid for pensionister, katten ser vi ikke til natten.

29. juli. Fredag. Nå, nå, da jeg var oppe ved fem tiden, var det kun 5 grader udenfor. Vi nærmer os med hastige skridt den kommende vinter. Senere kom solen frem og vinden er let fra sydøst.
Vi starter rutinerne ved halvottetiden. Bagefter kører jeg til onkel Harald mens Aase støver af og støvsuger stole med mere. Jøsses, der var kun få p-pladser ved Harald Nyborg. Købte lidt fuglefrø samt led pærer til lamperne i loftet. De halogen-spots er afsindig dyre at tænde for, så nu skifter jeg til led pærer efterhånden som de går ud.
Hjemme igen og Aase gør stadig rent og jeg går ud og klipper tujaen på terrassen ned i øjenhøjde. Det er tunge grene og jeg må have haveaffaldstønderne i brug. Kan jo ikke fylde dem, da de jo ikke kan være i ’sportsvognen’ hvis de er fyldte. Bilen er ikke just seniorvenlig til havebrug, men er afsindig god at køre i.
De ryggen efterhånden skriger ad mig, holder jeg op hen på eftermiddagen og ser lidt TDF for damerne inden badet kalder.
Aftensmaden er hvad vi havde i køleskabet og i fryseren. Pizza rester og en enkelt hamburger samt et glas rødvin. Lidt tv inden sengetid.

30. juli. Lørdag. Lidt varmere i dag ved fem tiden, tror der stod 11 grader og solen lysnede himlen i øst og vinden var vist jævn fra sydøst.
Hørte trissen, men slumrede videre og ved seks tiden kastede jeg mig over kabalerne og løste dem alle i en ruf. Så banker det på væggen og dagen tager sin begyndelse med lørdagsrutinerne. Katten får morgenmad som i dagens anledning var et stykke rå svinemørbrad, det faldt vist i god jord.
Har sat opvaskemaskinen i gang med en rutinemæssig rengøring, vaskemaskinen fik en tur i går.
Aase gør køkkenet rent og så bestiller jeg, godt nok noget sent, lidt til Bilka ToGo.
Aftaler med Kenny at hente ham til en tår eftermiddagskaffe og han har lidt gods med til os.
De bestilte varer i Bilka var stort set udsolgte, men lidt er der dog at hente og Kenny tager turen med til Bilka. Kenny bestiller kylling med mere fra Pyramiden ved hjemkomsten og vi ser lidt kvindecykling fra Frankrig.
Sønnen rulles til Hvedevænget og den destination nærmer sig sin afslutning, når den ’unge’ mand tager springet og flytter til hovedstaden inden for kort tid. Knæk og bræk junior.
Katten kommer og får natmaden.

31. juli. Søndag. 17 grader, vinden er svag fra sydøst og der er den sædvanlige kamp mellem skyer og sol.
Hører ikke trissen og sover til ved fem tiden. Lidt hovedbrud og så småslumrer jeg lidt til ved godt syvtiden.
Begynder dagens rutiner og er klar til at Aase vågner, men det trækker ud og til sidst må jeg vække hende.
Rutinerne forsætter og så er der morgenmad. Jeg ordner lidt regnskab og Aase ringer til Anette og hører om hun kunne tænke sig at få eftermiddagsvinen. Det kan hun og jeg henter hende ved halvtretiden og vi ruller til Figenvej via Fakta. Vi slår parasollen ud og sætter os på terrassen og nyder det lune vejr, som i skyggen har nået de 24 grader. Jeg ser lidt TDF for kvinder og lidt senere køres Anette til Sct. Jørgens Park.
Ruller hjemad via Seven Eleven og får vasket bilen, som var umanerlig støvet og fedtet.
Hjemme igen og i dag spiser vi rester og ser lidt tv. Jeg når dog først at tørre vandet af bilen og pudse ruderne. Natmad til katten og vi nærmer os sengetid.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata