08. august. Mandag. 12 grader, noget mørkt, men ingen regn. Svag vind fra vest.
Hører ikke trissen, men er vågen flere gange i løbet af natten og vågner så atter ved sekstiden og kaster mig over kabalerne. Lidt morgengymnastik og så står jeg op, vi skal jo en tur til Vadestedet inden frokost.
Ritualer overholdes og så dukke René sandelig op for at se lidt på opgaven omkring pudsning af soklen på huset. Jeg synes jeg bør hjælpe med at gøre plads til at han kan komme til at arbejde, så jeg aflyser Aases træning med accept fra fruen. Vi går i gang, Rene graver og klipper så det er en lyst og jeg fylder i affaldstønden og flytter diverse affaldsbeholdere samt andet løsøre efterhånden.
Vi når hele vejen rundt og får en pilsner inden René kører videre og så kommer han i morgen og går i gang med pudsningen.
Let frokost og fruen går de 15 runder og cykler en time mens jeg klipper buskene i indkørslen. Nok for i dag og jeg har allerhelvedes ondt i ryggen. Bad og lidt Voltaren samt en ’bombe’ og lægger mig lidt for at få strakt ryggen. Aftenens store kulinariske indslag er kyllingeburger samt et glas rødvin.
Jeg venter dog med rødvinen til jeg har været en tur i Aldi. Hjemme igen og et enkelt glas rødvin nydes til tv-avisen, som sædvanlig ikke er nogen nydelse.
Lidt DRTV med Anne og Anders og vi nærmer os med hastige skridt sengetiden.

09. august. Tirsdag. 11 grader, lidt mørkt, men det lysner i øst og vinden er svag fra syd.
Hører trissen og sover lidt afbrudt. Kabalerne får en tur og så står jeg op lidt tidligt for at sætte gang i rutinerne inden René dukker op med puds og vand ved otte tiden.
Katten får også morgenmad og er lidt husvild, da det foretrukne sovested udenfor er blevet optaget af nogen som kravler rundt og pudser sokkel. Rolig misser, alting får en ende.
Dagen går stort set med at hjælpe mureren lidt og servere en tår køligt øl. Han arbejder lige til klokken fire.
Vi snupper lidt hurtigmad fra Aldi og holder ellers lav profil.
Lidt tv og jeg ser Frost. Godnat misser.

10. august. Onsdag. 10 grader, svag vind fra vest og solen arbejder på at bestemme.
Det er Anettes fødselsdag, så herfra lyder et stort tillykke.
Hører trissen, som er en ung mand, hvis elles jeg gætter rigtig. Aase har eller bedt om at det kun er kvinder der kommer og skifter hende, men en smutter kan jo altid forekomme. Vi står tidligt op og sætter gang i rutinerne og René dukker op ved ottetiden og går straks i gang. Atter går det meste af dagen med at give René en hjælpende hånd, blandt andet med at lægge jorden tilbage langs soklen. Ved godt fjorten tiden er han færdig og vi snupper lige en pilsner inden han ruller herfra. Jeg har så et job med at skovle jord tilbage i nordgavlens sokkel hvor pudset endnu ikke er tørt. Det klares i morgen.
Lidt eftermiddagskaffe til fruen og vi sætter os et par timer i skyggesiden efter jeg har kørt Aase en tur rundt om huset så hun kan se resultatet af sokkelpudsningen.
Vi ringer til Anette og ønsker tillykke
Aftensmaden er en laksemad med et par glas hvidvin til. Lidt senere sætter vi os på terrassen under parasollen og deler en flaske kølig Lambrusco inden sengetid. Vejret er usædvanlig stille og lunt.

11. august. Torsdag. 12 grader, fuld sol og det er næsten vindstille for en stund. Måske lidt vind fra vest.
Så er det Marias fødselsdag, så også i dag udsender vi et højlydt tillykke med fødselsdagen.
Hører ikke trissen, men var vist også lidt vissen inden jeg gik til køjs i går. Vågner ved godt fem tiden og går en kort tur. Kabalerne lægges men der mangler sgu en fra i forgårs, jeg er bagud minsandten, Aase har klaret alle sine. Ritualerne startes og vi nyder det fine vejr med dørene åbne.
Efter morgenmaden gå jeg ud og rydder op bag huset og overvejer hvad der så skal spises til aften. Smutter en tur i Aldi og køber lidt til livets opretholdelse.
Vi bliver enige om at spise et par burgere udenfor, det er jo nem mad som kan som kan spises med fingrene. Aase drikker en pilsner til og jeg holder mig til dansk vand i dag.
Både Bror og Sorte kommer på visit og Bror er rædsom godt tilfreds med at han kan gå ud og ind i huset, men det er Aase ikke, så misse dreng kan du så liste ud.
Ser det sidste af en tv-avis og så farer der et lysebrunt lyn gennem indkørslen og jeg gætter på det er Sofus der er stukket af hjemmefra. Ganske rigtigt og han øjner lige chancen for at komme ind i huset hvor han støvsuger al kattemaden og mælken til Bror. Da han har været huset igennem et par gange, får jeg lokket ham udenfor og så kommer Hanne og henter ham. Vi får også en snak med Rikke og de to tynde hunde.
Roen er genoprettet. Lidt inspektor Frost og fruen hjælpes til køjs. Har ondt aht. I venstre storetå og har forsøgt at klippe neglen som er noget groet ned i skindet, men det har sgu ikke hjulpet, tvært i mod.
Bedøver det med et pust med en desinficerende spray og klorhexedin, men det hjælper sgu ikke meget.
Går til køjs efter at have påsat et plaster. Men, en time senere må jeg op og spraye tåen igen og falder så endelig i søvn.

12. august. Fredag. 13 grader, solen skinner fra en skyfri himmel og vinden er svag fra sydvest.
Vækkes af trissen men slumrer videre til klokken halv syv. Tåen er næsten faldet til ro.
Fruen banker og vi går i gang med rutinerne. Vasker et par hold tøj efter morgenmaden. Sætter mig med fødderne i sæbevand og håber på at det bedre min tå situation lidt. Går så ud og rydder lidt op udenfor inden frokosten indtages. Aase går de 15 runder og cykler en time og jeg ser lidt tv, men så vågner jeg op til dåd og pakker bilen med haveaffald og ruller på lossen. Hjem igen og fylde bagagerummet med lidt forskelligt og så går turen atter mod lossen. Der var ikke så mange på nogen af stederne, så det var et par hurtige turer, hvis man undtager den noget heftige trafik en fredag eftermiddag på vejen frem og tilbage.
Vi drikker kaffen på terrassen og lidt senere indtager vi atter et par burgere samt et glas øl.
Mens vi sidder derude, sniger der sig en stor flot snog ind over fliserne og forsvinder under flethegnet.
Så til tv og Barnaby viser sig på skærmen. Katten får natmad og går ud og vi går til køjs.

13. august. Lørdag. 15 grader, atter skinner solen fra den blå himmel og vinden er svag fra sydøst.
Hører trissen, men sover videre til ved fem tiden. Kabaletid og så slumrer jeg en time mere inden jeg får taget mig sammen til at stå op og igangsætte ritualerne.
Sorte kommer og ønsker morgenmad, men er lidt kræsen, men ned glider maden da.
Bad og morgenmad til fruen og bagefter hopper jeg i badet.
Ruller en tur til Hvedevænget og henter nogle glas som Kenny ikke ønsker at anvende, men vi synes nu de er pænere end dem vi har i forvejen.
De puttes i opvaskeren ved hjemkomsten og stilles i glasskabet bagefter. De gamle glas smed vi ud for et par dage siden. Aftaler med Kenny at vi i morgen kommer og tager et par flyttekasser med til Søborg i morgen hvor Kurt kommer og henter en stor del af noget gods som Kenny vil have med til Søborg.
Vi spiser atter brugere og jeg slipper let hen over madlavningen.
Katten får aftensmad og så ser vi lidt tv inden vi går til køjs.

14. august. Søndag. 14 grader, og solen er atter fremme på himlen og vinden er svag fra syd.
Hører trissen og må efterfølgende op en tur. Vi drikker utrolig meget vand i løbet af dagen.
Vi indleder ritualerne allerede ved sekstiden, så vi er sikre på at nå til Kenny omkring halv ti, hvor Kurt forventes at dukke op. Kurt er jo et morgenmenneske så han er allerede fremme ved ni tiden og vi forsøger at nå frem til Hvedevænget således at vi kan følges ad til Søborg. Det viser sig at Kurt kunne have alt hvad Kenny havde pakket, så vi i princippet var overflødige som pakdyr. Aase vil dog gerne med til Søborg så vi følger efter Kurt. Det er første gang vi er på motorvej med den nye bil og jeg skal lige vænne mig til dens få begrænsninger og dens styrke. Vi når Søborg uden problemer og Lene guider os til 8 sal.
Vi får læsset af og set lejligheden og udsigten fra 8. etage. Ikke så ringe endda.
Kurt foreslå at vi følger med til hans og Pias nye domicil på 5. etage inden vi atter ruller mod Næstved og det gør vi.
Vi får en kølig tår at drikke på terrassen, hvor det godt nok blæser en del, men vi får en hyggelig snak. Måske vi skulle overveje at finde en lejlighed i Næstved området af samme kaliber, men det findes vist ikke. Vi ruller mod Næstved først på eftermiddagen og det må jo siges at bilen opfører sig eksemplarisk også på motorvej. Umiddelbart ser det ud til at den kører omkring 18 km pr. liter. Det er en tredjedel mere end den gamle. Den er så også en ren fornøjelse at køre med.
Hjemme på Figenvej og vi snupper lige en drink og glæder os over at vi endnu engang er kommet helskindet hjem. Godt 200 km blev kørt. Aftensmaden er flødekartofler og veganer steaks. Så lidt tv og et par glas hvidvin mere og sengen kalder.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata