15. august. Mandag. 17 grader, let skyet og vinden er let fra sydøst.
Hører ikke trissen, men må op en tur ved halv sekstiden. Lægger kabaler fra både i går og i dag og forsøger så at slumre lidt, men fruen banker og vi står op og går i gang med dagens ritualer.
Er ikke sprængfyldt med energi, lidt træt efter turen i går og så har jeg desværre ondt i ryggen og det generer voldsomt efterhånden. Overvejer at aflægge en medicinmand et besøg.
Vi gør klar til en tur til Vadestedet, men foretager os ikke så meget inden afgang, luften er varm og tung.
Det bliver en hurtig seance, John kører hårdt på men kun i kort tid.
Vi ruller hjem og gemmer os inden døre. Men efterhånden er varmen også ved at være sluppet indendørs.
Biksemad til aften samt et glas kølig hvidvin.
Så er der tv-avis og den helt store nyhed er Søren Papes udtalelse om at han ønsker at være statsministerkandidat. Krigen i Ukraine og tørken som har ramt Europa, er kun biting.
Atter lidt tv og mit tv viser inspektor Frost. Katten når at få natmad inden vi går til køjs.

16. august. Tirsdag. 19 grader, luften er tæt på 90% fugtighed og virker trykkende nu. Det er gråt og truer med regn. Vinden er svag fra syd.
Hører trissen, som kører Aases seng op og ned når hun skal arbejde. Så er det som oftest en ny ung dame. Ganske rigtigt, Aase sagde senere, at hun var meget ung og ikke var helt så god til at skifte hende, men det kommer jo efterhånden. Sorte får morgenmad og lidt senere kommer Bror også og han har umiddelbart stort behov for at der skal kæles.
Får lagt nogle kabaler inden jeg står op og starter dagens ritualer. Fruen vil have shorts på og ingen sokker i skoene, nu er hun vist lidt vovet.
Vi forventer at Marlene fra VISP kommer en tur og foretager en kontrol af Aases høreapparater. Hun har holdt ferie i Sydfrankrig i 35-40 graders varme fortæller hun.
Vi spiser en let frokost og bagefter ruller jeg en tur i Aldi og køber ind til en uges tid.
Ser cykling fra Danmark Rundt og spiser en stor rejemad suppleret med et glas køligt hvidvin.
Senere lidt tv for pensionister og jeg ser som oftest Inspektor Frost.
Så er der natmad til katten og vi andre falder omkuld på sengen. Heldigvis er der ingen af os der plages af varmen, heller ikke om natten.

17. august. Onsdag. 15 grader, mest sol og vinden er næsten ikke eksisterende og bliver det heller ikke i løbet af dagen. Hører trissen og må op, vi drikker jo en del om aftenen, dog mest vand.
Vågner ved godt fem tiden og lægger alle kabalerne og beslutter at kontakte en medicin dame i dag, da ryggen i den grad gør ondt. Ved sgu ikke hvad jeg har foretaget mig som kan provokere de smerter.
Men først ritualerne og så lykkes det mig at få en tid sidst på formiddagen hos medicinkvinden.
Efter morgenmaden og et bad drøner jeg mod lægefabrikken og får foretræde og Charlotte foreslår at jeg forsøger med nogle stærke smertestillende depottabletter i første omgang og så vi følger op på sagen om en uge. Ok det er et udgangspunkt, hun tror det er muskulære smerter og jeg er ikke helt sikker på det, men må naturligvis følge ekspertisen i første omgang. Ad sted til apoteket og hjem og guffe medicinen.
Var for øvrigt inde hos dyrehandleren og købe fuglekugler som stort set er steget til det dobbelte. Indehaveren fortalte at hans udgifter til strøm stor set var steget til det dobbelte. Tænk, sådan en biks der handler med dyr ting, har en udgift på 10000 kr. om måneden til strøm. Vil Danmark virkelig være det bekendt.? 
Helle kommer på visit og fortæller lidt om hvad der rører sig i resten af familien og får en tår is kaffe.
Vi klarer naturligvis det meste af verdenssituationen samtidig, så hvis nogen er i tvivl om noget så spørg bare. Pensionisterne ser lidt cykling fra Danmark Rundt og bagefter spiser vi en burger. Det har været varmt det meste af dagen og der har stort set ikke været nogen vind.
Har indtaget 2 x 2 stærke tabletter i løbet af dagen og smerterne er blevet mindre, men er det nu vejen frem.?  Lidt tv til pensionisterne og jeg ser jo som sædvanlig inspektor Frost.
Så er det sengetid for fruen og jeg sætter mig udenfor med et halvt glas hvidvin, men det lufter lidt og er for koldt til bare at sidde i boksershorts. Godnat.

18. august. Torsdag. 17 grader, nogen sol og vinden er svag fra sydøst. Det har regnet ca. 7 millimeter i nat.
Hører ikke trissen, men må op ved halvtretiden. Sover videre til klokken halv syv.
Lidt kabaler og så banker fruen og ritualerne igangsættes. Det var en nydelig ung mand der kom forbi i nat, siger Aase.
Efter morgenmaden træder vi lidt vande, for det er stadig temmelig varmt og jeg forsøger at ’spare’ lidt på rygmuskulaturen ved at ligge ned på sengen en del af formiddagen.
En let frokost og så går turen til Vadestedet og John herser med fruen et kvarters tid. Ved ikke helt om det er John der ikke kan tåle varmen, men sessionerne er lidt korte lige pt. Aase har normalt ingen problemer med varmen. Vi ruller direkte hjem og sætter os i skyggen i indkørslen og får et stykke kage og en kop kaffe.
Får en sludder med Linda og Marley inden Kenny ringer og aftaler lidt omkring hans tur til mormor og Liva i morgen. Mormors fødselsdagsgave er forsinket og det kniber for Kenny at få den med til Maribo i morgen.
Han løser problemet siger han, så det regner vi med.
Vi snupper en burger som aftensmad og skyller efter med kold hvidvin.
Lidt tv og jeg ser jo inspektor Frost. Godnat til katten.

19. august. Fredag. 19 grader står der minsandten på vejrstationen. Vinden er svag fra sydøst og det er lidt gråt. Hører ikke trissen og sover til klokken halv syv. Når at lægge nogle kabaler inden Aase banker og dagen starter med de sædvanlige ritualer. Efter morgenmaden er det vaskesengetøjsdag.
Har stadig ondt i ryggen og er sgu ikke glad for den stærke medicin, da den jo stopper hele systemet.
Bestiller varer fra Bilka ToGo og henter dem først på eftermiddagen og drejer indenfor hos Aldi på tilbagevejen. Vi var gået tør for hvidvin og det går altså ikke.
Flødekartofler og frikadeller er aftensmaden og så er der Vuelta på skærmen. Vi har sat hold igen og det er altid hyggeligt at følge cykelvennerne fra lænestolen.
Lidt tv inden sengetid.

20. august. Lørdag. 17 grader, svag vind fra sydøst og det er periodisk overskyet.
Hører trissen tydeligt, men forsøger at sove videre, må dog efterfølgende op en tur.
Kabaler og fruen banker og lørdagens ritualer gennemføres. Katten får morgenmad og dagens gerninger gennemføres. Kører en tur via Silvan til Kenny, som er ved at male lejligheden på Hvedevænget.
Hjemme igen og der er cykling fra både nær og fjern.
Burgere udgør aftensmåltidet, for de store pølser jeg havde købt, kunne Aase ikke lide. Det havde jeg godt nok gættet da jeg selv smagte på dem.
Ser Spise Med Price fra DRTV og er starter med de allerældste som jeg synes var de bedste.

21. august. Søndag. 11 grader, svag vind fra sydvest og solen diskuterer lidt med skyerne.
Høre ikke trissen og sover til klokken seks inden kabalerne lægges og de driller i dag.
Aase banker og vi banker dagens rutiner i gang.
Lidt administrativt arbejde og så forsøger jeg at få bugt med de forbande rygsmerter med medicin, øvelser og infrarød varme. Men godt bliver det sgu ikke. Der vaskes, tørres og lægges på plads.
Så ser vi lidt cykling fra nær og fjern og midt på eftermiddagen hentes malermesteren Kenny på Hvedevænget. Han lægger et stort arbejde i at lejligheden fremstår nydelig. 😊
Vi snupper en pizza sidst på eftermiddagen og så rulles junior med pakkenelliker til stationen og han sætter kursen mod Søborg. Snobs. 😊
Lidt pensionist tv og så er det sengetid.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata