29. august. Mandag. 15 grader, det har regnet lidt, 1,4 millimeter og vinden er let fra nordøst.
Hører trissen men sover videre. Mener at det blæste kraftigt en gang i nat.
Vågner ved godt fem tiden og alle kabaler lægges i en ruf. Står op ved godt syvtiden og vi indleder dagens ritualer men henblik på en tur til Vadestedet.
Katten kommer og får morgenmad og lægger sig så i kurven i fitness lokalet. Han er nok klar over at det ikke forbliver tørt hele dagen.
Ad sted til Vadestedet og en halv time senere tilbage til Figenvej efter at fruen havde fået udstrakt arme og ben og gået et par runder. Vi spiser en minimal frokost og så kommer Helle og hygger lidt med kaffe og kage, samt fortæller lidt fra den store Verden og går så ellers i gang med at pudse vinduer indvendigt Jøsses hvor det pynter, tak Helle. 😊
Vi spiser et par burgere og ser lidt tv inden sengetid. Katten er kræsen og kommer flere gange for at få mad, indtil han finder ud af at det er ’genbrugsmad’. Han viser sin utilfredshed ved at kratte lidt i min seng og i stolene ved spisebordet. Ud med sig dit utaknemmelige kræ. 😊

30. august. Tirsdag. 12 grader, nogen sol men vinden er kølig og let fra nordøst.
Hører trissen og kan sgu ikke falde i søvn igen og lægger kabaler og forsøger at snuppe en time mere uden det store held. Vækker Aase og ritualerne aktiveres. Vi har en aftale klokken 12.01 hos Borgerservice for at få hjælp til at oprette et MitID, da det jo ikke kunne lykkes for os selv at komme igennem de kringlede procedurer. Med lidt hjælp fra en venlig ung dame, går rimelig hurtigt og så er appen aktiv på den nye iPhone SE. Tak for det. Vi smutter en tur i Kvickly, hvor Aase møder en tidligere kollega og mens de sludrer, går jeg rundt og snuser i forretningen og jeg synes de har et mere varieret vareudvalg end tidligere. Vi bør nok overveje at besøge Kvickly lidt oftere.  Køber et par frikadeller med rødkål til de lune flødekartofler som aftensmad.
Aase snupper de 15 runder og cykler en time inden aftensmaden.
Lidt senere ruller jeg en tur i Aldi og køber alt for meget, hvis man skal se på det samlede beløb.
Lidt pensionist tv og så er den dag gået.

31. august. Onsdag. 11 grader, masser af sol og vinden er svag fra nordøst.
Hører trissen, men slumrer lidt videre. Ritualerne startes, og da vi ingen faste aftaler har, ruller jeg en tur til Hvedevænget for at se hvad det er junior har stillet i kælderen som skal til lossen. Får samlet fire kasser med dit og dat og ruller så på lossen.
Let frokost og vi slapper lidt inden cyklingen fra Spanien, hvor en masse falder for Coronaen eller bare falder. Et par laksemadder udgør aftensmaden og vi snupper lige et glas hvidvin.
Atter noget pensionist tv og så hjælpes fruen til køjs og jeg forsøger at se lidt tv i forbindelse med Dianas død for 25 år siden, men har svært ved at holde fokus, så finder sengen i stedet.

01. september. Torsdag. 9 grader, sol og vinden er svag fra nordøst.
Hører trissen svagt men sover videre til klokken næsten seks. Kabalerne lægges og så banker katten på vinduet, han er sulten og vi finder lidt mad til pelsdyret. Næste bank er på væggen og Aase er vågen og dagens ritualer indledes.
Jeg overvejer at kommer på nakken af både løbebånd og spinningscykel. Nå, da, det blev ikke kun ved overvejelserne. 2 x 15 minutter, men ved lidt lavere belastning end sædvanligt. Ryggen gør stadig ondt og højrebenet virker til tider lidt ’koldt’. Var sidst på bånd og cykel i slutningen af juli. Det er for lang en pause senior.!
Vi ruller til Vadestedet først på eftermiddagen og Aase får et kvarters træning, primært ved barren.
Hjem igen og vi nyder kaffen udenfor i det ganske lune vejr. Aftensmaden er pasta og pølser samt lidt citronfromage. Under et skift fra en stol til en anden, smutter Aase på gulvet, heldigvis uden at kommer til skade. Vi får løftet hende på plads igen.
Lidt ligegyldigt tv og katten får natmad og så godnat.

02. september. Fredag. 5 grader, føj for den, vi nærmer os vinteren. Solen skinner og vinden er svag.
Hører hverken det ene eller andet og vågner ved sekstiden. Kabalerne trynes og larmen fra genboens håndværkere holder mig vågen sammen med masser af hundeglam. Nogen burde vist sættes på plads.
Vi står op ved halvottetiden og sætter gang i rutinerne. Jeg har en aftale med Kenny om et par ture til lossen i løbet af formiddagen, når han er klar efter et besøg hos frisøren. Han har et par ukrainske piger til at slutrengøre lejligheden inden den sættes til salg. Han har sat den til salg hos den traditionelle ejendomshandler og ikke hos en af de billige.
Vi ruller på lossen et par gange og jeg tager et læs med til Figenvej, hvor jeg lige har til hensigt at sortere det endnu engang. Ledninger og mindre elektroniske gadgets må ikke komme i samme affaldscontainer.
Ruller ind til Aldi undervejs, men de har nærmest ingen varer på hylderne, så jeg ruller videre til den store ’nye’ Aldi for at købe et par livsfornødenheder. På min vej til Figenvej smutter jeg indenfor hos Netto for at købe fedt til den sildemad jeg forventer vi skal indtage sidst på eftermiddagen. Men nej, de har ingen fedt og jeg forlader biksen uden at købe noget.
Vores sene frokost indtages og det er SIDSTE gang jeg køber spegesild hos Aldi, de var tørre og uden smag og har ikke en skid med spegesild at gøre. Elendigt. Vi får dog et par snapse og et glas øl til, hvilket jo bløder lidt op på den dårlige oplevelse. En røget ørred med røræg udgør ønsket om røget ål for en kort bemærkning. Næste frokost bliver kun til noget hvis jeg har tid til at hente både sild og røget ål hos fiskemanden i Karrebæksminde også selv om det koster det dobbelte.
Lidt tv til at gå til køjs på. Katten får natmad.

03. september. Lørdag. 11 grader, nogen sol og vinden er let fra nordøst.
Hører ikke trissen og sover til klokken seks og så er det kabaletid. Slumrer en halv time mere og så går vi i gang med lørdagens rutiner. Katten sover udenfor på en stol hvor jeg har efterladt en hynde.
Efter morgenmaden, går Aase i gang med dagens motion og jeg går i gang med at sortere lidt af godset fra Kennys overskudslager. Når dog også at komme i bad i dag.
Så dukker Henrik op og får en sludder om menneskerne i vores periferi.
Cykling fra Spanien følges i løbet af eftermiddagen og jeg har sat mig på varmepuden samtidig.
Aftensmaden er oksekødsruller fra Bilka og dem synes Aase godt om. Et glas vin sniger sig med ned.
Ser så lidt tv-avis, så humøret ikke bliver for højt.
Ser lidt på DR-TV og nogle af de gamle Spise Med Price.
Sengetid for pensionisterne.

04. september. Søndag. 14 grader, nogen sol, og vinden er let fra sydøst.
Hører trissen lang væk og sover så videre til klokken fem. Kabalerne lægges og så snupper jeg lige en time mere på den anden side. Står op ved halvottetiden og så går vi ellers i gang med ritualerne. Katten får morgenmad samt en snak og går så udenfor i det lune men blæsende vejr.
Jeg er ikke just sprængfyldt med energi, men sorterer lidt på kabler med mere som gerne skulle på lossen i næste uge. Fruen går de 15 runder og cykler en time til Vueltaen, som jeg har plantet mig for at også se, efter vi har indtaget en minimal frokost.
Vi ser begge Vuelta og jeg sidder med varme på bagdelen, som efterhånden generer temmelig voldsomt.
Aftensmaden består af oksekødsruller ligesom i går samt et gals vin til at tage den værste smag. Risi Frutti og citronfromage er desserten. Katten har vi ikke set noget til siden i morges. Nå, han dukker dog op først på aftenen, men lister snart ud igen efter en kort ’snak’

Så en information til de brugere som ’automatisk’ får en e-mail når jeg har fremstillet et blogindlæg. Servicen nedlægges, så dette indlæg er sidste gang hvor der udsendes en e-mail.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata