05. september. Mandag. 14 grader, lidt sol og en stiv pelikan fra sydøst.
Hører trissen, som har en længere snak med Aase inden hun atter forlader huset klokken 02:15.
Slumrer periodevis videre til klokken halv seks. Kabalerne lægges, men en enkelt må vente til senere, da det er tid til at sætte gang i rutinerne.
Vi gør klar til at besøge Vadestedet ved frokosttid og efter lidt håndspålæggelse af John, forsætter vi til den store Aldi, hvor der i dag mangler tomatjuice og danskvand på flaske.
Hjemme igen og vi forsøger at slappe lidt af på en dag uden cykling på fladskærmen. Lidt eftermiddagskaffe og til aften en burger.
Pensionisterne ser lidt ligegyldigt tv inden sengetid.

06. september. Tirsdag. 13 grader, lidt sol og pelikanen levr i bedste velgåen fra sydøstlig retning.
Høre trissen og har lidt vanskeligheder med at falde i søvn igen. Vægges ved halv sekstiden af katten som er sulten, han ’glemte’ også at komme i går aftes. Han går atter udenfor.
Nå, så kan jeg jo lige så godt lægge kabalerne. Gider ikke stå op, men så banker fruen og vi sætter ritualerne i sving. Efter morgenmaden rydder Aase op og jeg finder kammerat Dyson og vi render lige en runde og så kommer Helle og kaster sig over ukrudtet i hækken mod øst. Efter godt et par timer har hun ryddet ukrudtet og lister hjemad. Tusinde tak Helle, det pyntede gevaldigt og chancen for at hækken vokser sig stor og voldsom er så blevet større. Pensionisterne gør klar til en tur til Aases frisør og er på plads ved halvtotiden. Susanne er altid til at få en snak med, hun er en rigtig frisør. Hjemme igen og vi kaster os over cykelløbet fra Spanien hvor Mads Petersen vinder etapen i fin stil.
Æggekage, som ikke er Aases livret, udgør aftensmaden. Fremstiller det nu ikke for at genere hende, men havde både æg og pølser som nærmere sig udløbsdatoen.
Da prisen på strøm er sat kunstigt meget i vejret, forsøger jeg for første gang at starte opvaskeren hen på natten hvor strømmen er billigere end her til aften. Det er faktisk 5 kroners forskel pr. kilowatt time.

07. september. Onsdag. 14 grader, lidt sol og vinden er frisk fra sydøst.
Hører trissen og yderligere en medarbejder som Aase senere sagde hed Allan. Kabalerne lægges og så står vi op til onsdagens ritualer.
Har massivt ondt i ryggen, så forsøger at holde lav profil det meste af dagen. Vi venter på at der kommer en medarbejder fra hjemmeplejen og dosserer medicin til Aase, men da klokken bliver 14:30 ringer jeg og spørger om de har glemt os. Ja, delvis er svaret, men der har været sygdom blandt personalet så medicin fordeleren kommer først efter klokken 15. Det er ok, bare vi ved de kommer.
Aftensmaden er hurtigmad fra Aldi og det skyldes ned med et par glas rød og eller hvidvin.
Lidt tv efter fruen er gået til ro, men rødvinen lagde som næsten altid et slør over øjnene og jeg vågner ved midnatstid i tv-stolen og lister så i seng.

08. september. Torsdag. 14 grader, gråt og vinden er ganske frisk fra sydøst.
Hører intet før jeg står op ved halvsekstiden og går en lille tur. Lægger kabalerne og småslumrer lidt indtil katten banker på vinduet og synes vist det er på tide med lidt morgenmad.
Det bliver klaret og så er det fruens tur til at stå op og sætte sig under bruseren inden morgenmaden.
Aase lægger lidt kabaler og lidt senere spiser vi en let frokost og så prøver vi hendes nye telefon i brugen af MitID og andre apps, som hun godt kan bruge med lidt mere øvelse.
Så er det ad sted til træning på Vadestedet og der blæser en stiv pelikan så vi skal være forsigtige med bildøre når Aase skal ud og ind.
Lidt intensiv træning og vi vender næsen hjemad igen, det er ikke vejr til at køre en lille tur.
Eftermiddagskaffe med en kage til og så lidt Vuelta inden aftensmaden som er biksemad.
Katten kommer og får lidt mad og lister mærkværdigvis atter ud i regnen, men ved dog at hvis han holder sig tæt på husmuren er det tørvejr. 😊
Ser lidt tv inden Aase hjælpes til køjs og så går jeg også mod køjen.

09. september. Fredag. 13 grader, og det er gråt og siden i går aftes har vi fået 26 millimeter regn. Vinden er svag fra nordøst.
Hører trissen som det lykkes at vælte Aase vandflaske. Så kommer katten sgu også og vil have natmad. Lidt afbrudt søvn bliver det til og udover at være lidt slatten har jeg ondt i højre ben / hofte som jeg forsøger at dæmpe med et par ’bomber’ i løbet af dagen. Vasker på livet løs, tørretumbleren kører og opvaskemaskinen sjasker porcelænet til. Kunne ikke finde et billigt tidspunkt at foretage alle de strømslugende opgaver på.  Aase støver af i næsten i hele huset. Har stadig ikke forstået hvad det er der gør at strømmen internt i Danmark kan blive så kostbar. Nogen må tjene afsindige beløb på at gå Putins ærinde og svine den europæiske befolkning til. Er det energiselskaberne der er Putins forlængede arm? så burde de lukkes straks, men i stedet kan jeg se at man fra politisk hold sikrer dem økonomisk i hoved og røv, kan med min bedste vilje ikke fatte hvordan det hænger fornuftig sammen. Så har regeringen nedsat elafgiften med 4 øre, jamen er vores politikere da fuldkommen idioter.? Det batter jo ingen steder at man kan spare et par hundrede kroner på årsbasis som normal familie, når udgiften er steget med tusindvis af kroner.
Ser cykling fra Spanien og atter er Mads Petersen på banen og vinder etapen.
Flødekartofler og veganerschnitzler er dagens aftenmenu, Desserten er Risi Frutti.
Katten kommer og får aftensmad.
Bodil Lassen ringer og hører om vi vil have besøg i morgen hvis hun tager banan kage med. Det vil vi naturligvis. Lidt tv og så er det sengetid til en gang torden og nogen regn.

10. september. Lørdag. 13 grader, lidt gråt og vi har fået omkring 13 millimeter regn i løbet af natten.
Trissen er på besøg og jeg sover videre. Lægger kabaler og står op ved godt syvtiden, men fortryder og træder vande en halv time mere. Rutinerne sættes i gang og vi rydder lidt op her og der og Aase støver lidt mere af mens jeg vasker gulvet. Katten får morgenmad og lægger sig i fitness lokalet. Så ruller jeg en tur til Bilka ToGo og henter lidt varer. Hjemme igen hvor jeg møder Hanne og Sofus. Han er som altid mægtig glad for at hilse på mig og jeg på ham. 😊
Så kommer Bodil B. Lassen på visit med sin nye Yaris, det er en pæn bil, men jeg ser bagagerummet og der kan ikke være en kørestol, for ellers ville jeg skifte. CHR’en er dyr i leje. Kunne spare 800 kr. om måneden ved at lease en Yaris, men den går altså ikke. ☹
Bodil har bagt banankage og den smager virkelig godt, hun har fået afstemt banansmagen så den ikke bliver for dominerende. Vi fik et par stykker som lægges i fryseren. En eftermiddag går hurtigt og Bodil ruller hjem og vi varmer tarteletterne som fyldes med kylling og asparges. Der smutter et glas rødvin ned samtidig.
Atter lidt tv og så er det sengetid.

11. september. Søndag. 13 grader, lidt gråt og vinden er svag fra nordøst.
Hører trissen men sover så en time mere. Må op ved halvfiretiden og så kniber det med at sove, men jeg har også drukket kaffe med koffein i går eftermiddags, det gør jeg normalt ikke, men glemte helt at tage en koffeinfri kapsel. Kabalerne lægges alle sammen og så står jeg op og sæter sving i ritualerne. Efter morgenkaffen, rydder Aase op og jeg kigger lidt på ugens økonomiske transaktioner. Katten får morgenmad og lægger sig i fitness lokalet. Vi har ikke set noget til Bror i fem dage nu, det er lidt mærkeligt og selvom det ikke er min kat, har jeg det lidt skidt med at han ikke dukker op.
Holder lidt lav profil generelt, da ryggen stadig skaber sig selvom jeg er begyndt at tage depotmedicinen fast. Tager en tablet morgen og aften, men de holder ikke helt i et halvt døgn, men ca. 8-9 timer, så begynder ryggen og hoften at skabe sig. Men det er dog bedre end slet ikke at tage noget, for så kan jeg sgu ikke gå mange skridt uden smerter.
Aftensmaden er flødekartofler og veganer steaks med et glas vin til.
Katten får aftensmad og lister atter ud.
Lidt tv og det er sengetid.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata