12. september. Mandag. Det er mørkt og mere sanser jeg ikke.
Vægges klokken 3 om natten med afsindige smerter i ryggen / lænden og må efter en lille halv time ringe 112. Aldrig har jeg haft sådanne smerter og kan sgu dårlig forstå hvad der foregår. Aner jo ikke hvad årsagen er. Bliver hentet og kørt til Slagelse Sygehus og undervejs for jeg noget smertestillende gennem et drop. Har ikke rigtigt styr på hvad der foregår på sygehuset, men ender i en seng på akutafdelingen, hvor jeg modtager alskens medicin, som jeg ikke synes hjælper en skid på smerterne.
Bliver mødt af mange velmenende mennesker som alle har gode råd og medicin til enhver lejlighed. Sendes til scanning sidst på dagen. Indtager bunker af medicin og har kun ringe erindring om hvad der foregår.
Har dog kommunikeret med Helle og Kenny og de hjælper Aase og hjemmeplejen er blevet adviseret om mere hjælp til Aase. Sidst på dagen kommer Morten forbi med lidt tøj og andre fornødenheder. Tak for det.
Kan faktisk ikke huske særlig meget fra aftenen, hvilket formodentlig skyldes den smertestillende medicin og umådelig træthed.

13. september. Tirsdag, Ingen status på vejret.
Sover afbrudt det meste af natten, både pga. smerter og på grund af larmen fra afdelingen. Alle snakker højt og morer sig og klaprer med skabe og skuffer og hjælpemidler.
Er en anelse smadret af flere årsager, medicinen, ondt i ryg og ben, dog mindre end i går samt en anelse forvirring om hvad der nu skal foregå. Fyldes stadig med masser af medicin. Et par fysioterapeuter dukker op og fortæller om øvelserne er vejen frem til at blive smertefri. Det vil jeg sgu gerne se før jeg tror det. Nu må vi se, senere kommer der megastor sort herre som er læge og spørger mig om det samme som alle de andre, hvor gør det ondt, hvor længe har det været sådan, ryger du og hvornår har du haft den diskusprolaps osv… Så kommer en herre som vil kontrollere min hjertefunktion, men jeg er ikke så samarbejdsvillig synes han, for jeg vil helst ligge på siden, så gør det mindst ondt i skroget. Dagen går og sidst på eftermiddagen kommer lægen Michael og fortæller lidt om skanningsresultatet. Mine skøre knogler er blevet lidt mere skøre og skæve, men det er nogle nerver der er i klemme som er årsag til smerterne og det kan man ikke bare ændre på, måske kirurgisk eller intensiv træning, men min situation er givet videre til Køge Hospital, da de der skulle have ekspertisen i rygproblemer. Dem hører jeg fra på et tidspunkt. Så siger han minsandten, hvornår vil du hjem, i aften eller i morgen.? Se det kom jo lidt bag på mig, så jeg spørger om der ikke kan gøres mere her på stedt. Næh, det kan der ikke, det er en akut afdeling og når det konstateret hvad problemet er så overgår patienten til andre lokaliteter. Jeg vælger så at tage hjem i aften og bliver hentet af Falck og rullet til Figenvej med et par vældig flinke herrer, som jeg helt ærligt har mistænkt for at have røget hash, ikke fordi de virkede skæve, men de duftede meget tydelig af den søde røg. Hjemme igen og vælter straks om på sengen, mens jeg sludrer med Aase og Kenny, inden jeg snupper et par ’bomber’ til sengetid.

14. september. Onsdag. 10 grader. Mener det har regnet en del af natten og det er gråt og vinden er frisk fra nordvest.
Hører trissen og vågner gentagne gange pga. af smerter og render så lidt rundt i lokalerne. Forsøger dog at undgå at vække Aase og Kenny. Snupper atter lidt bedøvende og forsøger at sove lidt mere. Men så banker katten sgu på vinduet og jeg må fodre ham lidt, selv om jeg sgu humper noget og er lidt rundt på gulvet. Kenny har ellers stået for serveringen til den kræsne herre og det er vist gået ganske fint.
Flere gange i døgnet kommer der folk fra hjemmeplejen og tilbyder Aase deres hjælp og umiddelbart fungerer det ganske fint.
Kenny står også for dagens serveringer til pensionisterne, da jeg ligger ned det meste af tiden. Er ikke til de store udskejelser. Går tidligt til køjs efter at aftentrissen har været her og hjulpet Aase i seng. Det kan jeg ikke klare endnu.

15. september. Torsdag. 11. grader. Det blæser fra nordvest og det er mørkt endnu.
Hører trissen, da Aase og hende får en længere sludder. Vågner senere med ondt i ryg og ben og jeg må vist revurdere hvornår jeg skal tage den smertestillende tablet til natten. Tog den vist for tidligt i går.
Kenny går ud og handler, efter morgenmaden. Køber en gave til Liva samt ser lidt på hjælpeudstyr til pensionisterne hos onkel Harald.
Jeg holder stadig lav profil, men har det dog lidt bedre, især om formiddagen. Er megatræt i skroget om eftermiddagen. Kenny er taget til Søborg så vi står selv for serveringen til aften. Det bliver til noget mørbradgryde som Kenny har købt hos Aldi.
Vi synes ikke der er det store i tv’et og da trissen har hjulpet Aase til køjs, går jeg også i seng.
Katten får natmad.

16. september. Fredag. 11 grader, lidt sol, men det blæser fra sydvest.
Også i nat hørte jeg trissen og havde også ondt i ryg og ben, glemte at ændre tidspunktet for ’bomben’ i aftes. Dog synes jeg at det bliver lidt mindre smertefuldt. Jeg hjælper fruen på toilettet og en tur i badet, for et bad har hun ikke fået i denne uge. Morgen trissen laver så morgenmad til hende og hjælper med tøjet.
Let frokost klarer vi selv og Aase træner lidt med rollatoren og vi vasker op og vasker tøj mens strømmen er ’billig’. Jeg laver en aftale med en fodterapeut om at hun aflægger os et besøg i næste uge. Så slapper vi lidt inden ’aftensmaden’ som er et par burgere.
Kenny kommer hjem til aften fra et heldags besøg hos mormor og Liva samt en masse tøser som fejrer fødselsdag. Tror bestemt de hyggede dem, synes at kunne se på billederne som Kenny sendte til os.
Kenny har frikadeller og boller med fra mormor og kage fra Tilde. Dejligt.
Kenny skal videre til Søborg og ruller herfra lidt i klokken 21 og er så i Søborg ved 23tiden. Det har sgu været en lang dag mester Kenny. Godt du klarer den.
Sengetid for pensionister og katte.

17. september. Lørdag. 11, grader, noget gråt og vinden er let fra sydvest.
Hørte trissen som er Nanna og det er hende Aase rigtig godt kan lide. Er oppe på at hælde vand fra, vi drak store mængder væske i løbet af i går. Katten når at banke på vinduet da jeg er oppe og han får lidt tidlig morgenmad inden han lægger sig i fitness studiet.
Vi venter på Godot, eller er det hjemme plejen måske, klokken er godt halv ti da der dukker nogen op. Det er for sent folkens og det har de fået besked om. Inden Aase bliver ordnet og har fået morgenmad, er klokken over halv elleve. Nadja lover at forsøge at få rettet lidt på tidspunktet.
Kenny og Lene ringer for at høre hvorledes det står til og tak det kunne skam være meget værre og snobberne fra Søborg har det nogenlunde, men Lene er åbenbart eksponeret for enhver form for forkølelse og døjer med hoste. Det skal motioneres væk frue. 😊
Vi sniger os gennem dagen og spiser Tildes hjemmelavede chokoladekage til kaffen og en af mormors te boller. Begge dele smagte fortræffeligt.
Slapper lidt mellem besøgende fra hjemmeplejen og til aften spiser vi mormors frikadeller til flødekartoflerne. Ser tv avis, næsten da, for jeg slumrede sgu hen og nåede så kun at se vejrudsigten.
Aftentrissen dukker op og hjælper Aase til køjs.

18. september. Søndag. 10 grader, gråt og det har regnet godt 4 millimeter. Vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen og må en tur på det lille hus. Klokken halv fem kommer katten og synes vist at det er tid til morgenmad, vi er ikke helt enige.!
Slumrer og lægger kabaler inden jeg står op og ser til fruen om hun ønsker lidt hjælp til bad med mere. Det gør hun og vi starter de normale rutiner inden Natja kommer og da hun dukker op, kan hun bare forsætte til den næste på skemaet.
Efter morgenmaden rydder Aase køkkenet og jeg ser lidt på ugens transaktioner og bagefter går fruen nogle omgange med rollatoren. Senere drikker vi kaffe og spiser Tildes gode chokoladekage.
Ser lidt cykling fra VM i Australien. Så kommer Sussi forbi og hun er altid i mægtig godt humør og hun har fundet en plante som hun ikke rigtig ved hvad er og hun spørger mig om jeg ved det. Nu er jeg jo den helt rigtige at spørge om den slags, for jeg aner ikke en skid om planter. Derimod er Aase klar i spyttet og siger det er en lavendel. Nå, siger Sussi, så skal jeg nok ikke tørre den og strø den over maden. 😊 Sussi, du er en dejlig forfriskning i dagens tromme rum.
Vi spiser en færdigret fra Bilka, som er lidt for stærk synes Aase, men jeg synes faktisk den var god til rødvinen, som var vegansk. Virkelig god rødvin. Så træder vi vande lidt, mens vi venter på at aftentrissen kommer og hjælper Aase til køjs. Jeg er lidt indisponibel pga. af den forbandede ryg og højre ben.
Katten får natmad og han lægger sig i fitnessrummet på sovepuden.
Jeg siger godnat til Aase og går så i gang med at gøre min medicin klar til næste uge.


 Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata