19. september. Mandag. 10 grader, gråt med byger og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen og må op en tur. Sover videre til klokken seks og så er det kabaletid. Vi starter rutinerne og hjemmehjælper Rikke med hesten er på banen ved badet. Rikke fortæller at hun har ofret tyve af de store på at få undersøgt hesten for skævhed i skulderpartiet, da sadlen langsomt glider af når hun rider. Uha, det er dyrt at være rytter. Spiser en let frokost og lidt senere startes Chr’en med kurs mod Aldi. Køber som sædvanlig alt for meget, men glemmer sgu den økologiske leverpostej.
lidt afslapning inden flødekartoflerne og den veganske schnitzel. Lidt ligegyldigt tv og så kommer aftentrissen og hjælper Aase til køjs. Jeg lister også mod køjen kort efter. Katten har fået natmad og lægger sig i kurven i fitness rummet.

20. september. Tirsdag. 4 grader, lidt sol og vinden er svag fra sydvest.
Hører ikke trissen og sover til klokken halv seks. Kabaler, og en ekstra time på øjet og så starter vi dagens rutiner. Nadja kommer og hjælper Aase med badet og kommer tilbage senere på dagen siger hun.
Vi spiser morgenmad og jeg løber, pral, går en tur med vennen Dyson. Ryg og ben i højre side har det bedre i dag.
Aase går de 15 runder og cykler en time og så kommer Nadja og ser til os igen.
Eftermiddagskaffe laver fruen og så slapper vi lidt inden aftensmaden som i dag er tarteletter med høns og asparges.
Lidt tv og så komme Sina og hjælper Aase til køjs og jeg ser Barnaby færdig inden jeg lister i seng. Katten kommer og vil sove i stuen, det er jeg ikke så begejstret for, men han sover godt under sofaen, så jeg jager ham ikke ud. Problemet er lidt at han vækker mig når / hvis han vil ud i løbet natten.

21. september. Onsdag. 9 grader, lidt sol og vinden er svag fra sydvest.
hører trissen langt væk og sover videre til klokken seks. Kabaletid. Falder i søvn igen og vækkes da Aase banker på væggen. Vi starter rutinerne, men Nadja dukker op og overtager det videre forløb til Aases forvirring. Opgaverne løses dog og vi går over til morgenmaden.
Lidt afslapning og så kommer Hussan minsandten og tilbyder Aase sin hjælp. Det er dog ikke nødvendigt, men vi får lige en snak inden han forsætter.
Så kommer fodterapeuten Jane og ordner vores fødder og Aase negle på hænderne. Se det var en positiv oplevelse og vi aftaler et besøg senere på året.
Kaffe og kage, mens Aase går de femten runder og cykler en time tid inden der kommer en hjemmehjælper og tilbyder sin hjælp med toiletbesøg og madlavning.  Det er imidlertid ikke nødvendigt med madlavningen, det klarer vi selv. I dag står den på Ris og forårsruller, selvom det ikke just er Aases livret.
Laver lidt mad til katten klar og ser så lidt tv-avis, troede jeg, men efter et glas rødvin smuttede der vist nogle minutter med lukkede øjne. Så er det ellers bare at vente på hjemmehjælpens aftenbesøg og det er Emma der giver en hånd i dag.

22. september. Torsdag. 11 grader, lidt sol og vinden er svag fra sydvest.
Hører ikke trissen men sover lidt afbrudt. Rutinerne indledes og jeg gør mig klar til en tur til Køge Sygehus for at blive røntgen fotograferet og få undersøgt min ryg. Hentes klokken 12:30 af en Taxa fra Mercedes og hvor jeg dog sidder godt i den. Hyggelig chauffør og vi får en ordentlig snak om dagens Danmark og lidt lokale emner. Fremme ved Køge Sygehus følger han mig hele vejen hen til stedet hvor jeg skal fotograferes. Flink mand Bøv. Venter lidt og så bliver jeg indkaldt til fotografering som foretages ganske hurtigt.
Kører ned med elevatoren og registrerer mig ved skranken og venter så på undersøgelsen. Har sat mig et sted som jeg var i tvivl om var det rigtige og spurte en ansat om det var det rigtige sted, men det vidste han ikke, spørg i receptionen sagde han. Arrogant skiderik. Lidt senere kom den samme person og indkaldte mig til undersøgelse, så han vidste jo godt om det var det rigtige sted., arrogante skiderik. Jeg svarede på spørgsmål som han havde kunne se, hvis han havde set i den elektroniske journal. Efter en lille halv time er han færdig med undersøgelsen hvor jeg har gået på tæer, hæle og almindelig gang og vi aftaler at jeg skal forsøge at få noget fysioterapi inden for de næste fire uger og hvis det ikke hjælper er der kun kirurgi der hjælper. Gud bedre det.! Hentes af Falck og sammen med en ældre dame kører vi mod Haslev og så mod Figenvej. Vi fik også en ordentlig snak og det viste sig at hun også havde en Toyota CHR.
Hjemme igen hvor Helle havde underholdt Aase det meste af eftermiddagen. Tak for det Helle. 😊
Vi spiser et par burgere og drikker et par glas rødvin inden sengetid. Katten er blevet fodret af pigerne i løbet af dagen, men han kommer og får natmad ved sengetid.

23. september. Fredag. 11 grader, lidt sol og vinden er let fra sydvest.
Hører ikke trissen, men må op en tur, rødvinen presser på. Sover lidt afbrudt, da benene og ryggen gør knuder. I det hele taget gør ryg og ben temmelig ondt, men forsøges døllet ned med medicin.
Rutiner startes da hjemmehjælpen er lidt længe om at dukke op. Vi har en hverdag der skal fungere og det passer ikke altid med den Kommunale Hjemmeplejes tidspunkter. Vi bader selv og så kommer Nadja og overtager seancen. Jeg har rædsomt ondt i ryg og ben og guffer stil stadighed medicin for at holde den gående. Ringer til lægen for at høre om en henvisning til fysioterapi og får at vide af Rikke at den skal foregå mellem klokken otte og ni. Må vente til mandag så.
Vi slapper lidt af og drikker kaffe først på eftermiddagen og pakker så en pakke ind til Loui som han skal have i dåbsgave. Barbara kommer på visit og får en snak inden vi spiser aftensmad som i dag er røget ørred med et glas hvidvin til.
Aase ser Vild med Dans og jeg zapper lidt og har svært ved at holde mig vågen. Ingen nathjælper til Aase så det klarer vi selv. Katten får natmad og sover så i stuen.

24. september. Lørdag. 8 grader, lettere skyet og vinden er svag fra sydvest.
Hører ikke nattrissen og sover til klokken fem og lægger så kabalerne inden jeg slumrer videre til klokken næsten otte. Vi starter rutinerne selvom der nok kommer en trisse som vil hjælpe. Hun dukker op da Aase er færdig med badet og bliver for at sludre lidt. Teidi hedder hun og er vist thailænder. En meget engageret og empatisk person som vi synes godt om, endnu.
En let frokost og jeg lægger mig lidt med noget koldt på benet, da det skaber sig temmelig meget i dag.
Aase står for eftermiddagskaffen og Sussi fra hjemmeplejen dukker op for lige at se om Aase har brug for hjælp. Hun kan sgu holde en i gang. Hende synes vi også godt om.
Prøver at holde mig i gang selvom benet er noget utilbens. Lægger mig lidt med noget koldt på benet. Synes det hjælper lidt. Så går jeg i gang med aftensmaden som består af pasta og en krebinet
Lidt tv til pensionisterne, Aase ser Den Store Bagedyst og jeg zapper lidt og gider faktisk ikke se noget.
Så komme Karoline og hjælper Aase til køjs og jeg gør tandbørsten klar og børster så stumperne inden sengetid. Katten har fået natmad.

25. september. Søndag. 11 grader, mest skyet, vinden er svag fra nordvest.
Hører trissen ganske tydeligt, men slumrer så videre. Vågner ved sekstiden og lægger kabalerne. Så banker Aase og vi står op og går i gang med dagens rutiner. Vi burde nok vente på morgentrissen, men vi synes det er rart at holde fast i vores rutiner så længe jeg kan være med. Vi er næsten færdige da Teidi kommer og så får vi en sludder om løst og fast. Hun er godt nok i særklasse med hensyn til empati og Aase er glad for hende fordi hun taler tydeligt, med lidt accent, og henvender sig direkte til Aase.
Jeg kaster fortøjningerne og ruller en tur i Aldi, da vi efterhånden mangler en hel del dagligvarer. Det gør de også i Aldi.! Får dog alligevel købt alt for meget.
Hjemme igen og der fyldes i køleskabet. Vil gerne have et større køleskab. Men vi har jo ikke plads til det siger Aase. Til aften spiser vi mørbradgryde fra Bilka. Så lidt tv-avis og nu er jeg i gang med redigering af blogindlæg. Har optaget en film i går, som jeg forventer at se i løbet af aftenen. Nå, det nåede jeg ikke.
 
 Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata