26. september. Mandag. 10 grader, gråt og regnfuldt og vinden er frisk fra sydvest.
Hører trissen, men slumrer dog videre for det meste. Det jager periodevis i mit højre overlår og det vækker mig sgu hver gang, så det har været lidt småt med søvnen. Lægger kabaler og står så op og vi indleder rutinerne, selvom vi godt ved at Nadja kommer og hjælper og vi er ikke helt færdige da hun kommer og hjælper Aase færdig med dagens bad.
Morgenmad og så ruller jeg en tur i Sct. Jørgens Park og på Apoteket. Kiggede også forbi Damborg efter en justerbar stok, men en sådan havde de ikke. Hjemme igen og Aase tager en antihistamintablet. Hun har megastore myggestik som klør kraftigt.
Eftermiddagskaffe og så slapper vi lidt. Det ringer på døren sidst på eftermiddagen og det er Linda der kommer på visit medbringende æblekage, æblegrød, paradisæblegele samt friske æbler. Vi får en snak om løst og fast.
Vi spiser til aften og får kylling og kalkunfrikadeller til kold kartoffelsalat og æblekage til dessert. Det var en rigtig god og velsmagende æblekage som ikke var for sød.
Så kommer katten og vil have lidt aftensmad, han har også sovet siden i morges. Vi får lige en snak mens jeg ser noget af tv-avisen og så vil han ud. Ser noget af en film, Terminator: Dark Fate, med Arnold Schwarzenegger. Stopper og går til køjs. Katten har lagt sig i fitness rummet.

27. september. Tirsdag. 10 grader, gråt med lidt regn og vinden er let fra sydvest.
Hører trissen, men slumrer videre, men noget afbrudt pga. smerter i højre ben. Ved fem tiden lægger jeg kabaler og slumrer videre.
Står op ved halvottetiden og sætter gang i rutinerne. Vi er færdige da Nadja kommer og ligner en drukken mus. Det er sgu ikke sagen at jage en ung pige ud i regnen på cykel, men der er ingen ledige biler siger hun.
Vi får lige en sludder og hun lister ad sted igen. Hun holder fri i morgen.
Jeg ligger underdrejet en del af dagen som følge at det vrangvillige højreben og det gør satans ondt i perioder. Aase går de 15 runder og cykler en time. Lidt frokost undervejs og jeg så flader ud på sengen sammen med katten mens fruen motionerer.
Hurtigmad fra Aldi og så æblegrød med sødmælk og paradisæblegele til. Det var bestemt spiseligt.
Lidt tv og så går aftenen og aftentrissen kommer og hjælper Aase til køjs. Jeg kan gå selv, med lidt besvær.

28. september. Onsdag. 2 grader, solen skinner dog og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen tydeligt men falder hen igen til klokken fem, hvor der var overtryk i systemet. Falder atter i søvn og vågner lidt i syv. Så er det op og starte rutinerne, for jeg har en aftale med en ung dame klokken 10:30. Rutinerne gennemføres og hjemmehjælperen må gå igen med uforrettet sag. Det tog hun nu pænt. Så er der mere tid til de næste. Jeg smutter til Vadestedet med Toyotaen og opdager en lampe som lyser og ved at konsultere en checkliste på Toyotas app viser det sig at der er for lidt dæktryk i et eller flere hjul. Jeg kan sgu ikke kravle rund og puste luft i dækkene, så når jeg er færdig hos fysioterapeuten, ruller jeg til Toyota. Kommer ind til Pernille, hvor vi lige ridser situationen op. Hun indleder behandlingen med at give mig noget ultralyd og efterfølgende massage på ryggen, benene gemmer vi til en anden gang. Jeg gennemfører også tre øvelser som jeg skal foretage hver dag til næste onsdag.
Ad sted mod Toyota, i tæt trafik og masser af vejarbejde. Går ind til Henrik som går med ud og ser på hvad de 2 advarsels ikoner betyder. Den en slukker igen efter lidt kørsel, så den er ok. Den anden betød rigtig nok at der var for lidt luft i dækkene og den klarer Henrik i en håndevending. Da jeg er ved at forlade Toyota, møder jeg en tidligere kollega på Novenco. Ole Rasmussen, i dag kartoffelavler i stor stil, vi fik lige udvekslet et par minder og så gik dagen videre. Hjemme igen og vi snupper lige kaffen til cykelløbet Kroatien rundt. Senere aftensmad som flødekartofler og veganersteaks med et glas rødvin til.
Så er det tid til pensionist tv. Jeg ser noget af filmen fra i går, men bliver ikke færdig. Natmad til katten og Aase hjælpes til køjs af Sina.

29. september. Torsdag, 4 grader, og det regner og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen og vågner også lidt senere og må op en tur. Er vågen flere gange pga. af højre ben som gør satans ondt. Får lag alle kabalerne og står så op og starter ritualerne. Vi er næsten kommet igennem dem inden Barbara kommer og tilbyder sin hjælp og hun tager over til Aase er klar til morgenmaden. Vi får lige en sludder og hun fortæller hun kommer fra Polen, hvilket jeg aldrig ville have gættet. Hun rejste til Danmark fordi hun synes ikke at hendes ældste søn fik nok hjælp, da han er autist. I dag læser han på universitetet, så det tyder jo på at vi i Danmark har bedre muligheder når man er autist.
Vi springer Aases træning over i dag, da hun vist ikke har den bedste dag mentalt.
Vi drikker kaffe og spiser en pandekage med smør på.
Lidt cykling fra Kroatien hvor Jonas Vingegår vinder etapen. Vi spiser et stykke brød med varmrøget laks som aftensmad og så lidt tv-avis. Vi venter på hjemmeplejen som skal hjælpe med at lægge Aase i seng. Emma ringer og siger hun er forsinket og vi siger til hende at hun bare kan springe over i dag, vi klarer det selv. Det blev hun tydeligvis glad for. Katten får mad og så går vi ellers til køjs.

30. september. Fredag. 10 grader, gråt og blæsende fra sydvest.
Hører intet i løbet af natten og sover lige til klokken seks. Højst usædvanligt, end ikke benet vækkede mig.
Læger månedens sidste kabaler og står så op og starter rutinerne. Da vi næsten er færdige, kommer Nadja og vi får lige en sludder i stedet for arbejde. Det synes hun ikke at være utilfreds med. Hun er en sød og rar ung pige. Aase rydder op i køkkenet og jeg skifter sengetøj og lægger det til vask, selvom strømmen ikke er billig lige nu. Tror så at badet kalder. Så bestiller jeg varer fra Bilka Togo.
Nadja, kigger ind til frokost, men vi fremstiller jo selv frokosten, så det bliver til endnu en lille snak.
Fødekartofler og et par Rema frikadeller udgør det kulinariske aftensmåltid.
Lidt tv og natmad til katten og vi finder sengen alle sammen.

01. oktober. Lørdag. 10 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Hører ikke trissen og sover til klokken fem. Kabaler, lidt mere slummer og så banker fruen og vi går i gang med dagens rutiner. Nadja kigger forbi og slipper også for at hjælpe i dag og Aase siger hun ikke behøver at komme mere i dag. Jeg har en aftale med Bilka Togo og ved ti tiden kommer sms’en og jeg ruller ad sted.
Varerne afhentes og Bodil B. Lassen ringer og fortæller at hun har bagt banankage og hun da gerne vil dele med os, Hun kommer en tur i eftermiddag. Hjemme igen og fortæller fruen at vi får Bodil på visit, hvilket betyder at vi nok bør gøre lidt rent inden da. Så vi går i gang. Aase støver af og ordner køkkenet og jeg spritter badeværelse og støvsuger samt vasker lidt gulv, så bliver det vist ikke bedre. Vasker også håndklæder og jeg når også at komme i bad inden Bodil kommer. En hyggelig eftermiddag med nybagt banankage og der bliver også et stykke tilovers til nedfrysning. Bodil ruller hjem og vi siger tak for visitten og for banankagen. Skovruller fra Bilka er aftenens menu. Lidt tv og så bliver det atter sengetid.

02. oktober. Søndag. 10 grader, lidt fugtigt og det blæser fra sydvest.
Hører trissen og er oppe flere gange for at lade vandet. Ved fem tiden lægger jeg kabaler og småslumrer lidt indtil jeg synes det er tid til at begynde på dagens rutiner. Nadja kommer da vi sidder ved morgenbordet, så også i dag må hun nøjes med en sludder inden hun tager videre og hun kommer så lige en tur til middag for at hører om fruen klarer sig selv i dag. Det gør hun.
Kort efter kommer Bodil B.L. med en publikation omkring Præhospital Center, som jeg gerne vil læse. Hun får en kop kaffe og ruller så igen. Aase går amok og støver af overalt i stuen og jeg vasker tøj til den store guldmedalje, selvom strømmen ikke er den billigste på det pågældende tidspunkt. Men jeg vil gerne have det tørret og lagt på plads inden midnat. 😊
Ser en masse cykling om eftermiddagen og til aften er der atter skovruller på menuen.
Ser lidt tv-avis sammen med katten, men der er jo ikke så meget nyt under solen udover krigen i Ukraine og vestens kamp for at holde styr på den økonomiske situation.
Atter lidt tv til pensionisterne og katten får aftensmad inden sengetid.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata

.