31. oktober. Mandag. 9 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen og har tandpine, så det er så som så med søvnen. Starter rutinerne op og da morgenmaden er konsumeret, ringer jeg til tandlægen. Taler med sekretæren Helle og hun siger sgu at jeg bare kan komme med det samme da Bernt lige har fået et afbud. Børster tænder og så er det ad sted.
Jøsses Alvilda, det blev en længere seance. En time senere er en tand blevet befriet for et par rødder og jeg for et anseligt beløb. Er dog ikke færdig men skal komme igen on ca. 14 dage for at få den midlertidige fyldning erstattet af en permanent plastfyldning.
Er godt ødelagt, men vi skal begge til fysioterapi og det kommer vi. Først Aase, som ikke får udstrækninger i dag, da armen er meget øm og blodunderløben. Kører fruen hjem og ruller så atter mod Vadestedet for at blive behandlet af Pernille. Alt går fint og hun finder et par steder hvor det virkelig gør ondt når hun masserer. Har det godt bagefter og ruller en tur til Hvedevænget og Kennys lejlighed, som desværre lugter ganske rædsomt. Lufter ud og ruller så til den store Aldi for at købe lidt til livets opretholdelse.
Hjemme igen og nu er bedøvelsen af tanden ved at være væk og jeg har rædsomt ondt i hele højre side af munden. Snupper et par store Von Osten og lidt senere til æggekagen et par solide glas rødvin samt en hel del smertestillende medicin. Aase spiser rester fra i går.
Mere rødvin i løbet af aftenen mens jeg ser en hel del valgflæsk. Aase går til køjs og jeg ser lidt mere i tv’et inden jeg nærmest falder omkuld. Smertestillende medicin og rødvin er en formidabel sovepille.

01. november. Tirsdag. 12 grader, lidt tåget og vinden er svag.
Hører ikke trissen eller for den sags skyldt heller ikke noget andet og vågner først klokken kvart over seks.
Tandpinen er der sgu stadig men må så holdes nede med medicin da vi skal ud og køre omkring frokosttid.
Rutinerne sættes i gang og katten får morgenmad.
Fruen skal til frisør og vi får som altid en god sludder med Susanne inden vi ruller over til Næstved Hallen for at stemme. Det gik rimelig nemt, men der var ved at danne sig længere køer.
Så er vi endelig hjemme og jeg forsøger at slappe lidt af da jeg har både tandpine og ondt i højre ben.
Da tandpinen plager mig, springer jeg eftermiddagskaffen over.
Vi spiser en laksemad samt drikker et par glas vin og forsøger efter bedste evne at følge med i valgresultaterne. Vi går dog tidligt til køjs.

02. november. Onsdag. 9 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydvest. Det har regnet i nat, men det blev vist til en enkelt millimeter.
Hører trissen som var Nanna, son Aase rigtig godt kan lide. Er vågen pga. den forbandede tand som er ved at drive mig til vanvid. Forsøger med diverse piller og om morgenen kan jeg nogenlunde holde smerten stangen. Jeg ringer til lægen på Aases vegne for at få noget antibiotika til at bekæmpe urinvejsinfektionen.  
Taler med Rikke og jeg skal jo som tidligere aflevere en urinprøve på laboratoriet for at få bestemt hvilken type infektion Aase har til raget sig.                         
Jeg ringer til tandlægen og taler med Marianne, som fortæller at tandlægerne holder fri resten af ugen. Det er sgu ikke optimalt synes jeg, men Marianne kan åbenbart udskrive recepter og hun udskriver noget penicillin som jeg skal forsøge mig med. Ad sted til apoteket og hente medicinen, så til laboratoriet med Aases urinprøve og til sidst en tur i Aldi. Er så ved at være lidt slidt, men får dog fremstillet lidt frokost til fruen. Hun går de femten runder og cykler en times tid.
Jeg ligger underdrejet med tandpine og forsøger med flere kombinationer af medicin at få slået smerterne ned, med skiftende held. Småslumrer lidt om eftermiddagen og springer madlavningen over og Aase forsøger sig med diverse hjælpemidler at få fremstillet et par stykker smørrebrød.
Aase spiser og jeg sætter mig og snakker lidt om løst og fast. På fredag skal jeg tage stilling til om jeg vil opereres for de indeklemte nerver. Uha, uha, det er sgu ikke nemt at beslutte sig. Pernilles behandling er bestemt god, men virker det også på længere sigt? Jeg har besluttet mig for at forsøge at få beslutningen udsat til det nye år, hvis det er muligt.
Helle ringer og vi får blandt andet en hyggelig snak om Mortens flytning og et eventuelt besøg hos Loui.
Lidt ligegyldigt tv og så er det godnat.

03. november. Torsdag. 9 grader, lidt gråt og vinden er let fra nordvest.
Hører ikke trissen og sover til klokken halv seks, hvor katten kommer og synes det er tid til morgenmad.
Lægger lidt kabaler, men synes ikke rigtig inspireret og småslumrer lidt til klokken halv otte og jeg står op og sætter gang i rutinerne. Ringer atter til lægerne i Lægecenteret for at få en diagnose til Aase.
Efter nogen tid slipper jeg igennem og får at vide, hvad vi allerede havde mistanke om, at fruen har blærebetændelse. Der lægges en recept på receptserveren og medicinen kan hentes efter frokost.
Først ruller vi dog en tur til Vadestedet, hvor vi begge har en aftale om lidt træning og håndspålæggelse.
Efter endt behandling ruller vi i Sct. Jørgens Park efter lidt medicin til fruen. Havde håbet på at vi kunne få Aase vaccineret for influenza og Covid19, men teltet var lukket.
Hjemme igen og Aase indtager den første tablet til kuren for blærebetændelse og vi snupper en kop kaffe og en småkage.
Til aften spiser vi en menu bestående af sejfilet, kartofler og lidt grøntfoder samt dressing. Atter ganske velsmagende.
Så er der tv-aviser og en kat der gerne vil have lidt aftensmad.
Ser det meste af tv-aviserne og blunder så lidt til fruen skal til køjs og bagefter følger jeg hendes eksempel. Katten er gået ud efter lidt aftensmad.

04. november. Fredag. 9 grader, noget fugtigt og gråt og vinden er let fra sydvest.
Sover til klokken halvfire og må så sprinte ad sted mod toilettet. Rødvinen fylder en del.
Sover videre til klokken halv syv og lægger nogle af kabalerne og står så op og starter dagens rutiner.
Efter morgenmaden er jeg en anelse træt, men det må være rødvinen fra i går. Venter på at der ringes fra Køge Universitetshospital hvor vi skal drøfte om jeg vil opereres eller måske forsætte den konventionelle behandling med fysioterapi. Rune ringer og vi bliver enige om at jeg forsætter med fysioterapien og vi tales ved lige efter nytår.
Nå, så aftaler pensionisterne at vi vil forsøge at blive vaccineret på Svane apoteket i Sct. Jørgens Park. Vi har godt nok en aftale om vaccination i morgen på Grimstrupvej, men vi gider sgu ikke at skulle ad sted i morgen.
Lander på handicapparkeringen lige ved indgangen til butikscenteret og lister så ind og finder et telt hvor vaccinationen skal foregå. Taler med damen som står for vaccinationen og efter kort tid lukkes Aase og jeg ind til den snaksaglige dame og Aase bliver spurgt om en del omkring hendes person, sikkerhedsspørgsmål, allergi etc.
Så får fruen de to stik og vi sætter os ud og venter ca. 10 minutter inden vi må gå hjem ad. Så kommer Jytte og Bjarni forbi og vi får en ordentlig sludder om sygdom med mere. Bjarni har været en tur på Riget med udrykning og fejl på den ene hjerteklap. Virker dog nogenlunde frisk.
Hjemme igen og vi snupper en lille en til kaffen inden vi skal lave aftensmad, som i dag er kalkunfrikadeller med kartofler og sovs. De frikadeller smagte sgu rigtig godt. Et glas rødvin til maden supplerer fint den gode mad.  Aase ser Vild med Dans og jeg ser Frost. Det bliver lidt sent inden vi kommer i seng.

05. november. Lørdag. 7 grader og klart vejr med nogen vind fra sydvest.
Hører trissen klokken halv tre, men falder i søvn igen, selvom jeg stadig har tandpine, hvilket jeg efterhånden er rigtig godt træt af. Lægger kabaler og står så op og sætter rutinerne i gang. Fruen er lidt øm og rød i skulderen hvor hun blev stukket i går.
Aase hopper på cyklen og jeg laver Pernilles øvelser. Så 2 x 10 minutter på løbebånd og spinningscykel. Bagefter ruller jeg en tur i Aldi og derefter til Kennys lejlighed for at lufte ud. Der lugter også i dag, dog mindre end sidste gang. Tror simpelthen det er gulvbrædderne der er / har været for fugtige og der skal masser af varme til at få lugten til at forsvinde.
Lidt eftermiddagskaffe og noget senere et par burgere som erstatning for aftensmaden.
Aase ser Den Store Bagedyst og jeg ser Ørkenens Sønner. Katten får lidt natmad og så går vi alle til køjs.

06. november. Søndag. Køligt, 7 grader og det er gråt og vådt og vinden kommer fra sydvest.
Hører hverken buh eller bøh og vågner ved sekstiden og lægger alle kabalerne inden jeg står op og vækker Aase og vi indleder søndagens rutiner. Da strømmen er noget billigere ned sædvanligt, går jeg amok med både vaskemaskine og tørretumbler. Ellers springer jeg ikke akkorden. Katten får lidt mad og han gider bestemt ikke at gå ud i det noget råkolde vejr. Så han lister atter ind i køjen efter vi har taget en kort ’snak’.
Aase lægger kabaler og jeg slapper lidt og så kommer Gordon med næste uges menu fra SundTakeAway.
Går ud og fodrer fuglene og giver dem lidt frisk vand. Skriver lidt på bloggen og holder så en pause for at gøre næste uges pille boks klar med den daglige dosis kemi.
Aftensmaden som Gordon leverede, er kamsteg med sovs og kartofler og stegte gulerødder.
Lidt tv til pensionisterne, kan ikke huske hvad Aase så, men jeg så anden del af Ørkenens Sønner fra i går.
Natmad til katten som lægger sig i fitness rummet og vi andre går i seng.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata