05. december. Mandag. 3 grader, mega gråt, frisk vind fra nordøst.
Hører ikke noget før klokken fire hvor katten åbenbart har fået den dårlige vane at banke på vinduet for at få tidlig morgenmad. Populær bliver du ikke, hvis det forsætter knægt.
Har lagt kabalerne og så er det tid at starte rutinerne, efter at have vækket fruen med lidt besvær.
Efter morgenmaden samler vi de få ting vi skal have med til Vadestedet, sammen.
Det regner da vi stiger ind i Toyotaen og det gør det også da vi skal hjemad igen. Vi får dog lige lidt massage og anden hjælp inden vi atten sætter kursen mod Figenvej.
Let frokost og så skifter vi badeforhænget i det badeværelse jeg bruger. Jeg piller det ned og Aase skifter krogene fra det gamle til det nye forhæng. Det var jeg sgu glad for hun gjorde. Jeg ikke tålmodighed til den slags pillearbejde. Bagefter samler vi lyskæder og placerer dem forskellige steder i huset.
Lidt kaffe og et stykke drømmekage og vi rydder lidt op inden aftensmaden som er flødekartofler og veganersteaks.
Så er tv-aviser og udover at venstre og socialdemokratiet er ved at blive enige om en regering er der ikke meget positivt nyt. Jeg ser den første tv-avis sammen med katten inden han fordufter.
Ser Ørkenens Sønner det meste af aftenen. Katten kommer tilbage og vi ’snakker’ lidt inden han lægger sig under sofaen. Vi andre finder også vores sovepladser.

06. december. Tirsdag. 2 grader, gråt, gråt og atter gråt og vinden er let fra sydvest.
Hører trissen men sover videre til klokken næsten syv. Når ikke alle kabalerne inden jeg starter ritualerne.
Efter morgenkaffen, startes rengøring og vedligeholdelse af vaskemaskine og opvaskemaskine, det går der lidt tid med. Så rydder Aase lidt op på værelset og vi samler lidt sammen til lossen.
Fruen motionerer og jeg kaster mig over Pernilles øvelser og hopper efterfølgende på gå bånd og spinningscykel i 2 x 12 minutter.
Så er det atter mørkt og aftensmaden venter. Flødekartofler og en krebinet.
Lidt tv hvor Ørkenens Sønner igen er hovedattraktionen. Vi siger godnat.

07. december. Onsdag. 0 grader, gråt og det truer med sne fra nordvest.
Tror ikke jeg hører trissen. Men er vågen flere gange. Kabalerne klares inden ritualerne startes.
Efter morgenmaden ruller jeg en tur i Aldi og køber lidt ind. Venter til fredag med det store indkøb, da Aldi har en stor del af de varer vi bruger sat som spotvarer. Bagefter en tur på lossen med papemballage.
Slapper lidt om eftermiddagen og ser lidt tv sammen med katten. Magter ikke øvelser i dag.
Aftensmaden er god solid dansk mad, frikadeller med spidskål og grønne bønner samt kartofler. Gode frikadeller. Et par glas rødvin til gør jo ikke måltidet ringere.
Vi ser Kender Du Typen, og Nul Julestjerner inden sengetid. Det er nu 6 graders frost. Men der er kun kommet et meget tyndt lag sne.  Ved godt tolvtiden kommer katten og vil ud og ind. Det sker et par gange i løbet af natten.

08. december. Torsdag. Minus 6 grader, vinden er svag og solen skinner fra en skyfri himmel.
Hører trissen som er uhyre snaksalig. Forsøger at slumre videre, men katten kommer og vil ud og ind.
Får lagt et par kabaler og så går vi i gang med dagens ritualer. Jeg går en tur på vejen og salter lidt, så ingen bare lige glider på røven.
Så gør vi klar til en tur på Vadestedet. Det er stadig koldt så jeg kører bilen frem så den kan få lidt af den sparsomme sol. Ad sted og vi kommer i god tid så Aase kan blive sat i gang med at cykle. Pernille er klar og vi går i gang med ultralyd og massage. Det er altid godt.! Undervejs vender vi lige lidt omkring livets mærkværdigheder. Hun spørger mig Gud hjælpen om jeg tror der findes noget efter den fysiske død. Min overbevisning er at det er slut, men er dog stadig lidt i tvivl. Pernille, du er sgu lidt af en udfordring. 😊
John har taget fat i Aase lidt i god tid, så da jeg er færdig, er Aase det også og vi ruller mod Figenvej.  Katten har passet godt på huset og vi nyder lige en kop kaffe og et stykke drømmekage.
Lidt vask og tørring og vi spiser et stykke med røget laks og skyller med et par snapse og et glas øl til aften.
Lidt tv og så er det atter sengetid.

09. december. Fredag. Minus 3 grader, vinden er let fra sydvest og det er en smule gråt.
Hører trissen og lidt senere katten da han vil ud. Lægger kabalerne omkring klokken tre og forsøger at få et par timer mere på øjet, ikke med det helt store held.
Op og starte ritualerne så vi kan være klar til Aases besøg hos tandlægen ved frokosttid. Alt flasker sig og Aase får repareret den ønskede tand og vi ruller videre til den store Aldi og køber lidt fornødenheder inden vi atter styrer mod Figenvej.
Slapper lidt om eftermiddagen og får en sludder med katten inden vi hen på eftermiddagen spiser lidt Mongolsk sammenkogt med ris og grøntsager.
Lidt tv-avis og ser på tekst tv’et at Aldi lukker sine forretninger i Danmark og over lader en del af butikkerne til Rema 1000. Katastrofe synes jeg nok.
Alle går tidligt til køjs.

10. december. Lørdag. 1 grads varme, lidt sol og vinden er let fra sydvest.
Hører trissen svagt, men sover videre til klokke halv seks. Lægger kabalerne og småslumrer lidt inden jeg står op og starter dagens ritualer. Vi har ikke noget fast program foran os i dag, heldigvis. Lene og Kenny kommer en tur og får en julesnak og hjælper Aase med at pynte op til jul.
Jeg henter dem ved halvtretiden og vi drikker kaffe og så går alle i gang med at pynte, undtagen katten og mig som sætter os på sofaen og ’snakker’ en halv times tid.
Vi spiser burgere fra byen til aften, men dem var der sgu ikke meget ved.
Lene og Kenny rulles til stationen først på aftenen og så slapper vi til sengetid.
Katten bliver inde, da vinduet på badeværelset holdes lukket pga. af kulden. Godnat.

11.december. Søndag. Minus 3 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydøst.
Hører trissen, men sover videre til klokken halvseks, hvor katten kommer og vil ud.
Kabalerne lægges og så nærmer vi os søndagsritualerne. Da de er overstået ordner jeg lidt regnskab og lister så i bad. Vi skulle til jule tam, tam hos naboen, men Aase er lidt bange for at komme til at fryse, så vi bliver inde og Linda og Rikke kommer med æbleskiver og Gløgg. Tak piger, det var en nydeligt træk.
Lidt cykelcross på fladskærmen, mens katten og jeg hygger os lidt. Faldt sgu i søvn til herrernes afslutning så jeg ved end ikke hvem der vandt. Aftensmaden levers af Gordon og er oksefrikadeller med kroketter og bearnaisesovs. Det smagte fortrinligt. Så lidt tv-avis sammen med katten og lidt lokal tv. Den sorte mand er lidt urolig og går så ud først på aftenen. Han vender dog snart tilbage og lægger sig for natten og det eksempel følger vi andre.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata