12. december. Mandag. Minus 5 grader, lidt lysere end de andre dage og vinden er let fra nordvest.
Hører trissen, som ønsker Aase god jul.
Vækkes af katten på et tidspunkt og han vil ud. Sover så videre til klokken halv syv, hvor fruen banker og så står vi op for en kort bemærkning. Snupper lige en time mere og så sættes ritualerne i gang.
Jeg slås lidt med en urolig mave, men vi beslutter os for at tage på Vadestedet alligevel. Vi må lige have lidt håndspålæggelse inden julen begynder.
Pernille spørger om jeg har overvejet at starte på et ryghold efter nytår. Ja, jeg har det i hvert fald med i overvejelserne om hvad jeg skal vælge at gøre ved den til tider noget genstridige ryg. Rygholdet er nok ikke en dårlig idé, hvis jeg vælger at aflyse en eventuel rygoperation. Sveder lige lidt over det i julen.
Vi fylder lige lidt benzin på Toyotaen på vejen hjem og i dag kostede en liter ’kun’ 13 kr. mod næsten 15 kr. forrige gang. Snupper så også en omvej for at få bilen varmet igennem inden Figenvej.
Kaffe og et stykke kage om eftermiddagen inden vi går over til oksekødssuppen samt et stykke chokolade som dessert. Lidt tv-aviser, som jo stort set fortæller de samme historier. Katten kommer og hyggesnakker en halv times tid, mens fladskærmen flimrer med nyhederne.
Ser en dokumentar om skuespilleren Burt Reynolds fra DRTV og så er jeg på vej mod køjen efter at have assisteret Aase i samme øjemed.

13. december. Tirsdag. Minus 3 grader, en smule sol og vinden er let fra nordvest.
Hører den mandlige trisse og forsøger så at sove videre. Havde vanskeligheder med at falde i søvn og så kom katten og ville ud.
Vågner ved sekttiden og lægger nogle af kabalerne og slumrer så lidt igen indtil ved ottetiden.
Ritualerne udføres og jeg går i bad inden jeg snupper bilen og ruller en tur i Aldi for at hente de mest basale varer til livets opretholdelse.
Hjemme igen og sætter gang i vask og tørring selvom det er hundedyrt i strøm, men rent vasketøj skal vi sgu have. Så kommer Marlene for at kontrollere Aases høreapparater og får noget af en udfordring da hun ikke er opmærksom på hvad der er højre og venstre høreapparat. Det burde kunne læses inden i batterirummet med hjælp af farvere prikker. Desværre viste det sig at Aase havde to apparater med samme farve. Marlene er dog ikke tabt bag en vogn så hun kontakter hørercentralen som kan fortælle hende at der også er et nummer i hvert apparat og nummer 43 er højre og 44 er venstre og så er den på plads.
Jeg springer kaffen over i dag, da flimmeren er begyndt at genere lidt igen og hvilepulsen er lige høj nok.
Burgere og Risi Frutti er aftenens menu. Så lidt tv-avis som kun handler om regeringsforhandlinger og interne danske ligegyldigheder.
Synes ikke jeg rigtig kan finde noget at se, så kort tid efter at Aase er gået til køjs, følger jeg efter. Katten sover inde.  

14. december. Onsdag. Minus 2 grader, lidt lysere end de andre dage og spå er vinden let fra nordvest.
Hører atter den mandlige trisse, men falder i søvn igen og sover minsandten til klokken halv syv. Morgenløb og så lægges nogle kabaler. Rutinerne indledes og vi venter på at medicindamen kommer og gør Aase medicin klar til de næsten fjorten dage. Hun møder op ved middagstid og sorterer medicinen samt fortæller at det fra det nye år er slut med at få doceret medicin i hjemmet, så man skal enten møde op på Birkebjergcenteret eller får det lokale apotek til at gøre medicinen klar til levering. Vi vælger at få apoteket til at klare opgaven og bringe medicinen ud. Det skal dog godkendes af Aase læge. Vi ser lige at der er fundet et regeringsgrundlag mellem moderaterne, venstre og socialdemokratiet.  
Jeg ruller en tur til frisøren og bliver skalperet og når hjem til kaffetid og en kort sludder med katten.
Vi slapper lidt indtil aftensmaden fra Gordon, gider ikke at skrive hver gang hvad det er. Så er det tv-avis og katten og jeg sætter os på sofaen og forsøger at følge med hvad de ansvarlige politikere har aftalt. Det gider katten ikke høre på, så han går sin vej.
Jeg ser lidt film jeg har optaget og efter kort tid og et par glas rødvin er jeg stegt og fruen og jeg går til ro og katten har lagt sig for længst.

15. december. Torsdag. Minus 1 grad, lidt lyst i horisonten og vinden er svag fra nordvest.
Må op ved halvettiden og falder så hen igen og hører ikke trissen. Vågner omkring klokken fire og kan ikke sove igen. Kabalerne får en tur og jeg roterer rundt i sengen indtil jeg står op ved halvottetiden.
Rutiner går sin gang. Vi har aftaler på Vadestedet, men dem aflyser jeg da jeg synes at vi begge er noget snottede og jeg hoster næsten hele tiden. Er lidt ked af det, ville gerne have ønsket vores kampfæller en god jul, men håber på jeg er mere frisk i morgen og kan køre derned og betaler min gæld og ønsker alle en herlig jul. Både det fysiske og mentale overskud er på laveste niveau lige pt.
Forsøger at slappe af det meste af dagen og forholde mig til den nye regering, som jeg nok må tilstå, er rimelig tilfreds med.
Aftensmaden er en røget laksemad og en ostekiks med et glas øl og et par snapse til. Så er der tv-avis og katten kommer og hygger lidt. Han vil dog snart ud, men det er allerede 7 graders frost, så klap lige hesten knægt. Forsøger at se lidt revy et eller andet sted fra, men efter 3 snapse og en halv liter øl går øjnene i sort lidt ofte. Fodrer den sorte herre og han lægger sig i fitnessrummet og pensionisterne går i seng.

16. december. Fredag. Minus 6 grader, solen stråler overalt og vinden er svag fra vest.
Hører ikke trissen, men katten som vil ud, men kan ikke huske hvornår. Han vender dog hurtig tilbage, men nu er jeg vågen og har svært ved at falde i søvn igen. Lægger lidt kabaler og småslumrer lidt indtil katten atter dukker op, men denne gang for at få lidt selskab. Jeg lægger min slåbrok på sengen og så ligger han der. Jeg vil ellers ikke have dyr i min seng, dit skrækkelige pelsdyr, men jeg gad simpelthen ikke lokke ham ind i kurven. Men lidt senere gik han alligevel selv ind i stuen. Morgenrutinerne sættes i sving. Pia ringer og vi får en snak og får sagt tak for leveringen af hjemmebagte småkager og chokolade konfekt. Det smager herligt Pia.
Jeg havde til hensigt at køre en tur i Aldi, men ombestemmer mig og bestiller varer fra Rema til levering på Figenvej. Jeg skal jo vænne mig til Rema når Aldi lukker på et endnu ikke angivet tidspunkt.
Får leveret varerne, men de gode indkøbere havde over set nogle småting i min angivelse på et par varer. Men de slipper denne gang. Så bestiller jeg julemenu, en hel and med mere, fra Bilka til afhentning i Bilka ToGo den 22. december. Ellers springer vi ikke aktivitetsniveauet.
Krebinetter og kartofler fra Gordon var bestemt spiselige og lidt Summer Bird chokolade til dessert er ikke ringe. De er ikke de store ting i tv’et, så det bliver til en del zappen inden sengetid. Det er minus 11 grader, udenfor heldigvis.

17. december. Lørdag. Minus 11 grader ved sekstiden, det er klart vejr og vinden er svag fra sydvest.
Hører hverken det ene eller andet før ved sekstiden og så kommer katten og vil ud.
Kabalerne lægges og jeg småslumrer indtil rutinerne tager over. Efter morgenmaden går jeg i gang med støvsugeren og bagefter vasker jeg gulv og håber på at være færdig til klokken 13 hvor damernes cykelcross starter. Jeg nåede det lige akkurat.
Katten er generelt lidt urolig i øjeblikket, ind, ud, ind, ud med korte intervaller. Han kommer dog og slumrer lidt hos mig under cykelløbet.
Kaffe og et par gode småkager af Pias er ikke dårligt.
Flødekartofler og et par opvarmede krebinetter udgør aftenens kulinariske indslag.
Forsøger derefter at finde et eller andet se bart i tv’et, men forgæves. Alle kryber til køjs.

18.december. Søndag. Minus 5 grader, og vinden er let fra sydøst.
Hører ikke trissen, men vækkes af katten som gerne vil ud. Sover videre til klokken seks. Lægger kabaler. Så er det tid til søndagens rutiner. Derefter ruller jeg en tur til onkel Harald for at købe et par små juletræer. Vi får ikke hentet det store juletræ ned fra loftet og får jo heller pyntet det. Der var mange hos onkel og det var var ikke nemt at finde en p-plads. Alt lykkes dog også uden gasovn. Så går turen hjemad via Ring Nord og så bliver bilen jo også rørt lidt. Vi sætter de små juletræer op, et i stuen og et i gangen.
Så slapper vi lidt og Aase lukker katten ind og han kommer og hygger sig lidt mens han ligger på mig og min seng. Normalt ligger han der kun ca. 20 minutter, men i dag lå han der i næsten to timer, så jeg fik ikke lavet en skid. Fik desværre ondt i ryggen aht. efter turen til onkel og må tage nogle af de smertestillende piller, som jeg ellers har lagt på hylden. Jesus, hvor er det irriterende at have ondt hele tiden. Snupper et glas hvidvin og hvis det ikke hjælper smager det dog godt.
Vi spiser resten af flødekartoflerne fra i går sammen med en veganer schnitzel og snupper så en Risi Frutti til dessert. Lidt tv-avis sammen med katten og så ender det i zappen for det meste. Sengetid.
 
Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata