19. december. Mandag. Minus 3 grader, nogen sol og vinden er let fra sydøst.
Hører ikke trissen, men vækkes af katten som vil ud og lidt senere ind igen.
Jeg sætter gang i rutinerne og bagefter lægger jeg mig lidt igen, da ryggen gør rædsom ondt.
Fylder mig atter med medicin og håber på at det tager en del af smerterne.
Katten kommer og gør mig selskab og vi ligger og hygger os en god times tid og så vil han ud.
Vi spiser et par småkager til Aases kaffe og så slapper jeg atter indtil aftensmaden skal tilberedes.
Noget sammenbiks og pasta samt lidt grøntsager som smagte udmærket. Så er der atter tv-aviser, men katten ser jeg ikke noget til. Han slumrer ude på badeværelset. Begge tv-aviser fortæller det samme så jeg smutter og skriver lidt blogindlæg i stedet.
Så Bonderøven, men det var en meget tynd kop te. Atter lidt zappen og så nærmer vi os sengetid og katten har lagt sig i fitness rummet.

20. december. Tirsdag. Nå da, plus 5 grader og det regner kraftigt, vi har fået 20 millimeter de sidste 24 timer. Vinden er let fra sydvest.
Hører trissen langt væk, sover dog uroligt videre. Har rædsom ondt i højre del af ryg og hofte. Kaster mig over den smertestillende medicin, den har kun ringe virkning, men tager dog toppen af smerterne.
Katten vækker mig helt, da han banker på vinduet ved syvtiden. Lidt morgenmad til katten lykkes det mig at finde, selvom det var uhyre svært at få højre ben aktivet.
Morgenritualerne gennemføres med noget besvær og så forsøger jeg at få noget mere og bedre smertestillende medicin ved at skrive til medicinkvinden.
Sprænger ikke rammerne for motion, men lægger mig i perioder på sengen og ser en del ligegyldige videoer. Frokosten går vi let hen over da Aase er i gang med at støve af og støvsuge møblerne med den lille håndstøvsuger. Kaffen indtages sammen med et par af Lenes gode pandekager og så slapper jeg lidt igen. Aftensmaden bliver en skive rugbrød med Remas hønsesalat samt en ostekiks og vi fik en enkelt snaps og en dåseøl som supplement.
Tv-aviserne løber over skærmen, men der er ikke meget nyt under solen. Lidt ligegyldigt tv og vi går til køjs, også katten.

21. december. Onsdag. 3 grader, tåget og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen men slumrer videre. Må op en tur ved fire tiden men falder så hen igen.
Kabalerne får en tur inden jeg vækker Aase og sætter fut under ritualerne. Vi har ikke noget fast program sat op til i dag, så vi forsøger at ordne lidt i huset og nogle andre småting. Let frokost.
Kaffe og kage midt på dagen og så slappes der atter lidt fra min side, mens Aase rengør ovn og køkken.
Tarteletter til aften og vi drikker en tår øl til samt indtager en snaps.
Tv-avis sammen med katten, som dog ikke gider se tv2’s tv-avis.
Kan ærlig talt ikke huske hvad jeg så her dagen efter, så det lader jeg stå i det uvisse. Godnat.

22. december. Torsdag. 3 grader, tåget og også i dag er vinden svag fra sydvest.
Hører vist ikke trissen, men må op en tur og sover så videre til ved sekstiden og lægger så et par kabaler og slumrer så lidt. Vågner ved godt ottetiden og sætter så gang i rutinerne.
Efter morgenmaden og et bad ruller jeg en tur mod Bilka ToGo og henter vores julemiddags menu. Smutter lige forbi lægecenteret for at vise mit milde åsyn for lægesekretæren så hun udløser en recept på medicin til brug mod smerterne i ryggen. Hjemme igen og så kommer familien fra Lolland, Mormor, Anja Tilde og ikke mindst Liva. Lene og Kenny er mødt op lidt tidligere og har købt ind til æbleskiver med mere og vi får en rigtig hyggelig eftermiddag. De to gamle spiser en graved laksemad efter at Lene og Kenny er kørt til stationen. En snaps og et glas øl gør ikke det lille måltid ringere. Vi går tidligt til køjs.

23. december. Fredag. 5 grader, lidt skyet og vinden er let fra sydvest.
Vågner klokken præcis fem. Lægger kabaler og vender mig så om på den anden side og småslumrer periodisk og står så op ved godt otte tiden. Ritualerne startes forsigtigt og ved ellevetiden har vi været i bad og klar til dagen. Kenny forventes at komme hjem hen på eftermiddagen og jeg henter ham på Hvedevænget ved 14tiden. Kaffe og lidt drikkelse mens vi slapper lidt. Aftensmaden er frikadeller, kartofler og sovs og så slog vi det sammen med en anden ret, falafel med diverse tilbehør. Alt smagte ganske udmærket. Katten synes vi skal være sammen hele tiden og vi lagde os en times tid på sengen inden vi spiste. Selv på toilettet fulgte han med. Mens jeg skriver blogindlæg, er han tilbage og lægger sig på sengen bag mig. Vi går alle tidligt til ro.

24. december. Lørdag. Juleaften, lørdag. 5 grader, noget skyet og vinden er ler fra sydvest.
Hører trissen, men flader i søvn igen. Vågner noget sent og jeg sætter fluks gang ritualerne., og forventer at høre fra Kenny hvornår han skal hentes. Han hentes ved halvettiden og vi slapper lidt det meste af dagen og jeg er generelt noget kvæstet, men vi går i gang med at tilberede andemenuen og den bliver dog også færdig og kan spises. Risalamande til dessert og så pakkes der gaver op, selvom det er FORBUDT at give gaver blandt de voksne. Katten kommer og synes at vi burde gå til køjs og det gør vi så.

25 december søndag 1. juledag og mandag. 5 grader, lidt overskyet.
Hører trissen og må op en tur bagefter. Slumrer videre. Vi spiser alle morgenmad og ved frokosttid drager Kenny til Søborg.
Vi slapper det meste af dagen og katten synes godt tilfreds med at jeg lægger mig ned ind imellem, så han kan få en ’snak’. Vi spiser rester og ser lidt tv bagefter. Sengetiden nærmer sig hastigt.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata