01. januar. Mandag. GODT NYTÅR. 5 grader, gråt, finregn i perioder og vinden er svag fra sydøst.
Da pensionisterne først gik til køjs ved et tiden i nat, snuppede vi lige en lille times tid mere på øjet her til morgen. Lægger kabaler og sætter så gang i ritualerne.
Så skal der vaskes og tørres håndklæder samt et par andre småopgaver skal klares.
Katten kommer og hilser på, men det kniber jo altid med at have tid til hende om morgenen, så efter lidt spiseligt og ’snak’ og lidt håndspålæggelse lister frøkenen ud igen.
Røde Leo kommer på en kort visit og får lidt at spise. Fruen starter det nye år med at gå 15 runder og cykle lidt. Jeg er endnu ikke kommet op i de omdrejninger.
Vi spiser sen frokost med sild og snaps og et glas øl og til statsministerens Nytårstale drikker vi den sidste sjat champagne og spiser et stykke kransekage. Det slap du nu meget godt fra Mette.
Let underholdning til pensionisterne og katten kommer for at kæle lidt, men både kradser og bider mig i hånden. Sluppert, tror hun var irriteret over det varede så længe inden jeg tog mig tid til hende, men vi skulle altså lige have lidt at spise frøken. Hun lister ud kort efter og vi lister i seng.

02. januar. Tirsdag. 5 grader, gråt og lidt regn. Og den svage vind er i sydøst.
Hører trissen i nat og det er Nana og hun sludrer og taler altid pænt til Aase. 😊
Vågner et par gange i løbet af natten og lægger så kabalerne, men mangler en.
Op lille Hans, op og hjælp din kone, hun banker, så vi banker gang i rutinerne og efter morgenmaden træner vi begge. Katten mødte op men var lidt urolig og valgte så at gå ud igen efter at have fået lidt spiseligt.
Tror sgu ikke jeg fik lavet så meget praktisk i dag. Driver lidt rundt og lægger mig en times tid og bare slapper af. Lidt senere kommer katten og vi sætter os og ser krimi fra Charlie. Aftensmaden var ris og kylling med noget stærk sovs til.
Så ser katten og jeg James Bond med Daniel Craig. Vi bliver dog ikke færdige inden katten vil ud. Fruen hjælpes til køjs og snupper lige en lille halv time mere af filmen. Bliver dog ikke færdig. Synes faktisk den var udmærket.

03. januar. Onsdag. 5 grader, regnfuldt, har her ved tv-avis tid fået 41 millimeter siden midnat. Vinden er frisk fra sydøst. Har flyttet min ’normale’ sengetid et kvarter senere og sov sgu til klokken næsten seks.
Kablerne lægges, nogle i hvert fald. Så op og sætte gang i ritualerne og bageftervasker vi op. Det tager Aase sig af. Så bestiller jeg varer i Rema og forventer at få dem bragt. Jeg går i bad og vinduespudseren indfinder sig imens. Omkring frokost kommer varer med et par våde personer, som var gående fra Nygårdsvej, som de påstod var oversvømmet så man ikke kunne komme igennem. Det har jeg lidt svært ved at forstå, hvordan det hænger sammen. Så kommer katten og efter at have fordelt varerne til de forskellige pladser sætter vi os og ser resten af en James Bond film, som så var Daniel Craigs sidste, i og med at han døde til slut.
Aftensmaden står i okseburgerens tegn og fruen var tilfreds med min måde at lave burgere på. Nemlig uden salat, og alt muligt klister i mellem. Det var også gode danske hakkebøffer købt i Rema.!
Katten kommer og vil ud, troede hun, men det regner og blæser stadig, så hun fortrød og lage sig på stolen i stuen. Tror hun venter på jeg kommer og sætter mig, så vi kan se en krimi. 😊
Vi så aktionsfilm det meste af aftenen og katten har altså ikke i sinde at gå ud i det møgvejr.
Et glimt af Figenvej ændret til vandland.

04. januar. Torsdag. Minus 3 grader, gråt og det truer med sne og der er kommet 3-4 cm og vinden er frisk fra sydvest.
Hørte trissen Susanne og en god halv time senere kommer katten, så hun har overnattet til klokken godt to og så lukker jeg hende ud efter et par forsøg.
Har ikke sovet ret meget og er en anelse slatten da jeg står op omkring kvart i otte og aktiverer ritualerne efter at have lagt et par kabaler. Går derefter i gang med at vaske, tørre samt lægge på plads, først hvidt, så sort, og så en hel ny stak håndklæder. Her til aften kører tørretumbleren stadig med det sidste hold.
Undervejs i forløbet har jeg været ude og rydde sne, og fy, fy, salte lidt, men vi kan jo ikke have at pigerne om natten glider på røven i indkørslen. Linda, vores flinke nabo mod øst havde dog ryddet det værste langs hækken ude på vejen. Tak for det Linda, jeg er lidt utilbens i dag, så det var meget velkomment.
Bodil B. L. har sendt en sms med et billede af det øverste af Figenvej, som var oversvømmet i går. Så det var forklaringen på hvorfor de to ’bude’ fra Rema var gået herned.
Jeg er plaget af ondt i røven lige pt, har desværre mistanke om det kan skyldes den forbandede prostata kirtel vi gamle mænd ofte er generet af. Skal tisse 10 gange om dagen og er i det hele taget temmelig generet det meste af tiden. Tager en ’bombe’ og håber på det forsvinder efterhånden. Jeg er sgu ikke lun på et besøg hos kvaksalverne. Vil hente vores post, men postkassen er frosset og jeg må i gang med en lighter og noget sprit til at tø låsen op med. Det virker og jeg smører det med silikone.
Vi spiser pølser og pølsebrød til aften. Stegte det hele i airfryeren.
Ser en film med Bruce Willis og den var god som aften underholdning.
Vi går begge til køjs.

05. januar. Fredag. Minus 7 grader, noget gråt og vinden er let fra sydvest.
Hører trissen Susanne og så kniber de med at sove videre. Jeg ruller rundt i sengen de næste 4 timer og står så op ved syvtiden og sætter gang i rutinerne. Vi er stået lidt tidligere op end sædvanligt da jeg har en aftale med tandlægen ved elleve tiden. Den aflyser jeg dog og ringer til en medicinmand og forklarer mine symptomer og bliver anvist at fremtrylle en urinprøve og så ellers gå på laboratoriet og få taget en blodprøve. Svaret fås på mandag. Ingen undersøgelse og det er måske meget godt. Prøverne bliver klaret og jeg er hjemme igen efter mindre end en halv time. Tager det lidt med ro og masser af varme på bagdelen. Aase støver af i det meste af huset.
Småblunder en del af eftermiddagen og så ringer Helle for blandt andet at fortælle at Josefine flytter ind hos hende i en periode. Hurtigmad og rester til aften og så lader pensionisterne sig underholde fra fladskærmen.

06. januar. Lørdag. Minus 4 grader, lidt gråt og vinden er let fra nordøst.
Vågner ved firetiden og skal tisse og gør et forsøg på det, men det kunne sgu godt være bedre.
Lægger kabaler og forsøger at slumre lidt og sætter så ritualer i gang. Fruen går i gang med at træne og jeg krabber mig ud på badeværelset i den hensigt at tage et bad og barbere mig. Det lykkes og så går jeg en tur med kammerat Dyson og skriver lidt på blogindlægget for denne uge.
Går så ind og ser cyklecross for damer i første omgang, herrerne kommer vel bagefter.
Aftensmaden var kylling lår filet og ris. Let underholdning til pensionister via fladskærmen.
Har ’snakket’ lidt med katten i løbet af aftenen og da jeg går til køjs, vil hun ud.

07. januar. Søndag. Minus 8 grader, svag vind fra øst og solen skinner.
Bliver ikke vækket af hverken trisse eller tisse og sover til klokken næsten syv.
Står så op og gør ritualerne aktive. Bagefter lidt ’kontorarbejde’ inden jeg ruller en tur til 365 og køber lidt ind. Springer frokosten over da vi formoder at Bodil B.L. kommer til kaffe og medbringer den gode banankage. Det gjorde hun og vi får som altid et par hyggelige timer.
Da Bodil er kørt hjemad, sætter jeg kalkunfrikadellerne og bulguren i ovnen og så er aftensmaden reddet.
Katten kommer også til aftensmad og så sætter vi i sofaen og hygger os til Rick Stein i Frankrig. Så kan det næsten ikke være mere afslappet. Hjælper fruen til køjs og så ser katten og jeg en udsendelse om Dronning Margrethe. Hun er en ener, på den bedste måde. Jeg går i seng og katten sover videre. Det er ellers ikke det arrangement jeg synes bedst om, for så ved jeg at hun kommer og vil ud engang i nat, som oftest når trissen har været her.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata