08. januar. Mandag. Minus 6 grader. Solen skinner fra en skyfri himmel. Vinden er svag fra nordøst.
Hører ikke trissen, men katten kommer og vil ud omkring kl. halvtre. Slumrer videre til fruen banker ved godt syvtiden. Ritualerne indledes og jeg afmelder fruens besøg på Vadestedet. Har feber og ondt i r…. nemlig. Medicinmanden ringer ved godt halvnitiden og fortæller at jeg skal på antibiotika kur de næste 10 dage og derefter blodprøver igen. Infektionstallet er 20 og PSA-tallet er 10.
Medicinen leveres omkring kl. 13 og jeg tager den første pille, men efter at have læst indlæggelsessedlen burde jeg nok ikke spise flere af den slags. 😊
Holder lav profil det meste af eftermiddagen. Til aften serveres hurtigmad.
Så er der underholdning til alle. Jeg ser et par udsendelser fra DR TV. Blandt andet omkring behandlingen af prostata kræft og KOL.

09. januar. Tirsdag. Minus 7 grader. Solen skinner også i dag fra en næsten skyfri himmel og vinden er svag fra vest. Hører ingen, men må op en tur i nat. Slumrer videre til klokken næsten syv og lægger så alle kabalerne inden ritualerne startes. Skifter sengetøj og vasker det brugte samt noget sort og til sidst en stor sort dug der aldrig har været vasket tidligere. Den var fyldt med pailletter og Aase anbefalede at vaske den for sig selv, hvis nu pailletterne skulle falde af og sættes sig på undertøjet. 😊
Så møder katten op og får lidt spiseligt og vi lægger os en halv time på sengen og bliver helt normale.
Så kommer Marlene fra VISP og renser Aases høreapparater. Katten går ud samtidig med Marlene.
Jeg henter udendørskameraet og lader det op, batteriet holder ca. 15-16 dage her i kulden.
Dagens menu er selvkomponeret og består af LIDL frikadeller og brunede kartofler og andesovs. Airfryeren kom i brug til kartofler og frikadeller og sovsen varmede jeg i mikroen.
Så er der selvvalgt underholdning. Jeg ser DR TV, i dag om Poul Nyrups sørgelige oplevelse omkring hans datters selvmord. Forældre skal sgu aldrig opleve deres børs død.
Katten ønsker at overnatte og hun lægger sig i det lille kattehus.

10. januar. Onsdag. Minus 1 grad, gråt og tåget og vinden er svag fra vest.
Klokken er et, da katten kommer og vil ud, jeg slumrer videre til trissen kommer et par timer senere og nu kniber det sgu med at falde i søvn. Lidt kabaler og slumrer så til klokken seks, hvor de sidste kabaler lægges og så falder jeg i søvn og vågner først klokken godt otte. Ritualerne indledes og jeg når i bad inden jeg beslutter at holde lav profil i dag. Læser lidt og ser lidt på Facebook, det går der desværre alt for meget tid med. Så lukker Aase katten ind og hun lægger sig ved siden af mig på sengen. Det er en vældig rar fornemmelse når hun klemmer sig ind til mig og brummer som en velsmurt symaskine.
Så sætter jeg maden i ovnen, fisk, grøntsager og kartofler og så stinker det over hele hytten. Selv Aase lader sig genere af det. Vi må lufte ud senere. Katten sover i stuen.
Da jeg senere kommer ind og vil se lidt på fladskærmen, kommer hun over og lægger sig hos mig. Vi ser tv lige til ved 21-tiden og så vil frøkenen ud. Fruen hjælpes i seng og jeg ser lige en halv times South Park inden sengetid.

11. januar. Torsdag. 1 grads varme, solen arbejder på sagen og vinden er let fra vest.
Sover til ved sekstiden og må så op en tur inden kabalerne lægges. Slumrer lidt videre og vågner så ved otte tiden. Rutinerne tager over og kort efter morgenmaden kommer katten og vil hygge lidt. Vi lægger os på sengen og slapper en times tid og så vil hun ud igen.
Aase går sine 15 runder og cykler lidt og jeg sniger mig i fitness-lokalet og snupper ca. 40 minutter udmattelse og tortur. Har de foregående dage haft en smule feber, men den er væk i dag, så motionen kan gennemføres med god samvittighed.
Forårsruller, ris og karrysovs til aften og et stykke chokolade som dessert var hvad det kunne blive til i dag. Katten kommer atter, men går i fitness lokalet og sover lidt. Senere kommer hun og lægger sig hos mig en lille time inden hun går ud. Ser en Barnaby færdig og snupper så en South Park inden sengetid. Fruen hjælpes til køjs.

12. januar. Fredag. 4 graders frost, lidt overskyet og vinden er let fra vest.
Hører trissen og vågner så ved fem tiden, forsøger at lægge et par kabaler og småsover så ind imellem. Ved otte tiden startes ritualerne og jeg ved ikke rigtig hvad jeg har lyst til i dag. Nå det klarer katten for mig, for hun kommer og vil kæle og sove efter at Aase har gået sine ture og er klar til cyklen. Frøkenen bliver her det meste af eftermiddagen, men lister ud ved seksten tiden.
Jeg steger et par hakkebøffer i airfryeren, og laver et par sandwich, men synes ikke rigtig jeg har ramt den korrekte tid og temperatur. Men det kommer vel.?
Så er der dømt afslapning. Aase ser en masse omkring dronning Magrethe og jeg ser Matador.
Katten har været her og hvilt sig lidt, først på sengen bagefter hos mig mens jeg ser tv. Hun går ud inden sengetid.

13. januar. Lørdag. 2 graders varme og det regner en anelse, vinden er let fra vest.
Hører vist ikke trissen, men må alligevel op en tur midt på natten. Vågner tidligt og lægger kabaler inden jeg slumrer en time mere og så startes rutinerne.
Vasketøj sættes over og så smutter jeg en tur i fitness lokalet og maser mig igennem 45 minutters almindelig udmattelse. Aase starter sine gåtur og forventer så at cykle bagefter.
Jeg ser et afsnit Matador sammen med katten. Så afprøves airfryeren med en hel kylling. Jeg har læst mig til at en 1300 grams kylling skal have ca. 2 x 25 minutter ved 180 grader. Det forsøger jeg så, mens kartoflerne koges og sovsen varmes. Alt lykkes i en gasovn og i en airfryer, for resultatet var nu ikke så ringe. En del rengøring, men pyt det smagte såmænd udmærket.
Så lidt underholdning til pensionisterne, mens katten hygger sig sammen med mig i sofaen. Hun går ud inden sengetid.

14. januar. Søndag. 4 graders varme, noget blæsende fra vest og det er lidt gråt.
Hører ikke nogen eller noget og sover til klokken godt fem. Lidt kabaler og så startes ritualerne og bagefter er der dømt tv det meste af dagen, da vi skal se kongelig underholdning på højt plan.
Dicte har 10-års fødselsdag i dag og herfra lyder et højlydt tillykke til den unge dame.
Fruen går sine runder og cykler og jeg ser lidt Matador sammen med katten inden vi slår over til den kongelige underholdning. Så fik vi en Kong Frederik den X og en abdiceret dronning Magrethe. Ganske festligt. Vi spiser biksemad med kyllingerestser til aften.
Vores genbo Hanne, som også har fødselsdag, alderen nævnes ikke, kommer på visit og har medbragt en hjemmelavet muffin med creme fraise. Den snupper vi i morgen til eftermiddagskaffen.
Katten og jeg ser Matador og Aase får lige genopfrisket dagens begivenheder. Sengetid og katten har ikke til sinds at gå ud i finregnen og lægger sig i stuen, da jeg går til køjs. Hmm.
Et stykke Danmarks historie er skrevet i dag.Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata