29. januar. Mandag. 3 grader, sol og vinden er let fra sydvest.
Vågner midt på natten og går en tur. Sover videre til klokken seks, men venter til klokken syv med at stå op og starte ritualerne. Aase og Bodil skal til Roskilde midt på formiddagen. Alt flasker sig Bodil kommer i god tid og Flexhandicap kommer til tiden og de ruller ad sted. Det gør jeg også, men det er til 365 discount og køber lidt ind. Henter smørrebrød hos Helles Spisekammer og da jeg er hjemme, kommer katten og vi lægger os på sengen og slapper, mens vi venter på at pigerne kommer retur. Det gør de omkring klokken 14 og vi spiser et par stykker smørrebrød og drikker lidt kaffe med Bodils gode banankage til. Bodil kører hjem ad sidst på eftermiddagen og vi spiser de sidste stykker smørrebrød til aften.
Underholdning til pensionisterne. Aase ser vist et afsnit af Matador. Jeg ser en krimi uden katten, som ikke dukkede op her til aften.

30. januar. Tirsdag. 5 grader, lidt sol som går over i det grå, let vind fra sydvest.
Vågner ved fire tiden og inspicerer lige toilettet. Kabalerne springes over og jeg forsøger at få et par timer mere med skiftende held. Lægger så alle kabalerne, står så op og starter rutinerne.
Efter morgenmaden skriver jeg til vores bankrådgiver at vi ikke i denne omgang ønsker at omlægge vores lån. Så kommer katten og sætter mig lidt på holdt, havde i tankerne at rulle på lossen med papkasser og tom emballage. Vi lægger os på sengen mens Aase går sine runder og cykler. Katten er lidt urolig og vil ud og jeg springer hurtig og elegant i fitness rummet, Det lyder da meget godt, ikk? Formen var ikke så god i dag, blev lidt for hurtigt træt, men kommer igennem de sædvanlige øvelser.
Spiser boller i karry til aften og så lader vi os ellers underholde af fladskærmen.

31. januar. Onsdag. 5 grader, lidt sol som også i dag går over i gråt i løbet af formiddagen.
Hører svagt trissen og sover så videre til klokken seks. Forsøger at snuppe et par timer mere. Gider ikke kabaler på det tidspunkt. Sætter gang i ritualerne omkring ved otte tiden.
Bodil kommer på en kort visit under indtagelsen morgenmaden og har noget hun vil tale med os om, tror jeg. Vi får en hyggelig formiddagssludder og Bodil stikker af ved frokosttid og vi begynder så småt at gøre klar til en tur til fodterapeuten. Katten kommer på visit. Det er ikke det mest velvalgte tidspunkt misser, vi skal ud ad døren om tre kvarter. Hun er ligeglad bare vi kan kæle og snakke lidt og hun lister ud kort før vi kører, med en klar tilkendegivelse af det ikke passer hende at gå nu.
Alt flasker sig hos fodterapeuten og inden for en lille time ruller vi atter til Figenvej, hvor kaffen venter.
Lidt senere spiser vi hjemmestegte hakkebøffer, kartofler og sovs.
Endnu senere underholdes vi via fladskærmen. Katten kom igen og ser lidt tv sammen med mig inden hun lister ud ved sengetid.

01. februar. Torsdag. 5 grader, blæsende fra nordvest og solen skinner periodevis.
Høre ej trissen men er oppe et par gange i løbet af natten. Gider ikke kabaler. Gider heller ikke at stå op før det bliver lyst. Ritualerne indledes og bagefter kører jeg en tur ud og handler. Hjemme igen og mikser lidt ydmyg frokost til os begge. Katten kommer på visit og vi lægger os en times tid på sengen inden hun går sin egne veje og finder et sted i fitness lokalet og slumrer videre. Vi forstyrres et par gange af leverandører af blomster og andet gods. Aase har jo fødselsdag i morgen.
Kaffe og berlinere og så slapper jeg lige lidt inden pastaen og carbonadaen sættes til varmning.
Så er der dømt underholdning til alle. Katten og jeg ser South Park inden hun atter forlader huset.

02. februar. Fredag. 5 grader. Blæsende fra sydvest og det er mørkt.
Hører ikke noget som helst og sover til klokken godt fem. Lægger kabaler og småslumrer til ved halvottetiden og så startes ritualerne. Det er Aase fødselsdag og selvfølgelig udbringes et højlydt tillykke med fødselsdagen da jeg vækker hende.
Bodil ringer og ønsker Aase tillykke. Jeg ruller en tur i LIDL efter lidt livsfornødenheder. Hjemme igen og Aase har lukket katten ind, men hun er næppe klar over at vi har fødselsdag i huset. Jeg trænger også lige til en pause, så vi sætter os i sofaen og ser South Park, katten nyder tydeligvis kontakten. Let frokost og så kommer Helle og ønsker tillykke og hun har medbragt blomster og en lun vest. Vi drikker lidt kaffe og spiser berlinere og Bodils gode banankage. Helle går hjem ad og vi slapper lige lidt. Atter kommer der en blomsterhandler og afleverer en buket, denne gang fra familien i Søborg. Vi ringer til Pia og siger tak for blomsterne og så ringer Aase til nevøen Jacob.
Til aften spiser vi en sildemad og en laksemad med grønne asparges efter fruens udtrykkelige ønske. En tår øl og et par snapse sneg sig med. Så kan vi vist ikke klare mere i dag.
Lidt tv sammen med katten og vi nærmer os sengetid.
Aase med laksemaden og en buket med blandt andet franske anemoner.

03. februar. Lørdag. 5 grader, nogen sol og vinden er frisk fra sydvest.
Hører trissen som ønsker Aase tillykke med fødselsdagen i går og stiller en pakke. Jeg må en ur op ved halvfiretiden og slumrer så videre til klokken seks. Lægger alle kabalerne og sætter så sving i ritualerne.
Bagefter vasker og tørres der tøj efter alle kunstens regler. Vennen Dyson kommer også i arbejde og filteret i toppen bliver renset, da maskinen kommer med fejl.
Har en fætter som måske bliver 79 år i dag, men ved faktisk ikke om han er i live. Tillykke alligevel.
Familien fra Søborg skulle have været på visit men de har vist ikke sovet så meget i nat, så visitten udsættes til i morgen. Jeg flader ud resten af eftermiddagen, desværre uden misse veninden. Hende har vi slet ikke set i dag. Sætter nogle kyllingelår i oven og forventer at servere dem med flødekartofler. Alt lykkes i en el-ovn og de blev rigtig gode.
Så dukker missen op og vi sætter os og ser et afsnit af South Park inden jeg går over til at se den første film i trilogien om Hobbitten. Eventyrligt univers og en film der er rigtig godt lavet, både med humor og fantastiske effekter. God underholdning hvis man lever med i det univers og abstraherer fra virkeligheden.
Så vil katten ud og jeg vil i seng.
Det diskuteres på Facebook hvem af Lauritz og mig der har mest hår på hovedet. 🙂

04. februar. Søndag. 6 grader, lidt sol og senere meget gråt, vinden er frisk fra sydvest.
Hører trissen tydeligt da hun taler med Aase og fortæller at hun skal på barsel til sommer da hun venter en dreng. Det er fruen jo lidt ked af, for hun synes usædvanlig godt om Nanna.
Jeg vågner igen ved godt fem tiden og lægger kabalerne og småslumrer lidt inden ritualerne startes.
Sætter lidt vasketøj over og så vente vi på af Lauritz samt mor og far kommer til Figenvej og hygger lidt i eftermiddag. Det gjorde de heldigvis i dag og vi kan se at der sker en udvikling med Lauritz’ opmærksomhed og mimik. Dejlig fyr og vi får lige en kort snak mens jeg holder ham, men det kan sgu godt gøre mig en anelse nervøs når han er så lille. 😊
Vi spiser en hamburger og lidt is inden vi går over til kaffen og så må familien ellers forlade os igen, hvis de skal nå hjem til en fornuftig sengetid. Tak for visitten, den er vi glade for.
Aftensmaden springer vi over, og snupper måske en kiks lidt senere.
Katten kommer og vi ser videre på filmen om Hobbitten fra i går. Fruen tømmer opvaskemaskinen, så der er rent bord når ugen begynder i morgen. Så forlader min sidekammerat mig og lister ud i mørket.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata