12. februar. Mandag. Atter viser vejrstationen 2,5 grader, og det har vist småregnet det meste af natten og gør det stadig. Vinden er svag fra øst.
Vågner ved fem tiden og lister en lille tur inden jeg forsøger at sove videre til klokken syv.
Omkring halv otte sættes der gang i ritualerne. Vi skal jo til Vadestedet ved frokosttid.
Efter morgenmaden lister jeg i bad og snupper så en kvarter på sengen inden vi pakker Toyotaen og ruller til træning. Fruen cykler lidt og så kommer John og bruger 15 minutter på at få Aase til at gå ved barren. For øvrigt regner det endnu. Vi ruller dog en tur i Sct. Jørgens Park og går ind og handler i Damborg og får set hvor parken ser ud i de nye ’klæder’ Fruen er tilfreds og hun har ret, det har givet det gamle koncept et gevaldig løft. Dog mangler der stadig vist lidt færdiggørelse hist og her.
Hjemme igen og så er der cykelløb på skærmen og det var et af de gode løb på grusveje i Spanien.
Aftensmaden er brunkål med flæsk fra Det Danske Madhus. Vi fik leveret tre forskellige retter i dag som en prøve, ikke sådan at forstå det er gratis, for der er det ikke. Men det smagte godt og der var nok til os begge. Vi rydder op og lufter ud og så kommer den efterhånden noget kræsne kat. 😊 Ingen brok, blot en konstatering, jeg har jo selv vænnet den til maden. Hun lægger sig i fitness lokalet mens jeg lige skriver lidt på blokken, inden jeg går ind og tænder for tv’et. Så forventer jeg at frøkenen dukker op så vi kan socialisere lidt. Ja, og det gør vi så en god times tid, så vil frøkenen ud. Aase får en hjælpende hånd og jeg ser lige et afsnit Carmen Curlers inden sengetid.

13. februar. Tirsdag. 4 grader, lidt gråt med finregn og vinden er svag fra vest.
Sover til klokken fem og lægger fire ud af fem kabaler inden jeg slumrer videre til klokken godt otte.
Vækker fruen og sætter ritualerne i start position. Har lidt administrative opgaver jeg gerne vil have løst i dag. Noget omkring græsslåning med robotklipper. Noget om visitering af el-stimulering af Aases arm og nogle spørgsmål til et firma som udfører el-stimulering.
Ingen cykling på skærmen i dag, så katten og jeg snupper en lille time på sengen med lidt håndspålæggelse. Jeg skal dog passe gevaldigt på, for hun er i mægtigt humør og vil gerne lege, helst med min hånd, så der vanker et par hug. Så vil hun spise og vil måske ud, men Røde Leo sidder udenfor og vil ind og smage på frøkenens mad og mærkværdigvis lader hun ham blive inde, mens han spiser og så går hun ud. Leo spiser godt og synes at her er hyggeligt og bliver siddende ude i bryggerset en stund. Pensionisterne drikker kaffe og spiser banankage og ser lidt fjernsyn.
Så er det tid til aftensmad og vi spiser hamburgerryg og flødekartofler, mens jeg sælger Bkool træneren. Den hentes i morgen ved middagstid. Så møder katten atter op og vi sætter os og ser South Park og kæler en times tid. Jeg gentager nok mig selv, men alle burde have et kæledyr at ’snakke’ med. Det er en fantastisk oplevelse at mærke den positive respons fra katten. Så vil damen ud og vi siger tak for besøget. Jeg ser et afsnit af Carmen Curlers, mens jeg nyder et glas hvidvin.

14. februar. Onsdag. 4 grader, gråt og let vind fra sydvest.
Sover til klokken seks og lægger så kabalerne og småslumrer lidt mere, men står op ved halvottetiden og starter rutinerne. Har et par småopgaver med at rette et par svævehylder som efterhånden hænger lidt. Så kommer der en herre og henter Bkool cykeltræneren og jeg kører et par affaldsspande ud til vejen, synes sgu ikke det er smart at der hentes to affalds containere på samme dag.
Jeg skriver til et firma i Tåstrup som tilbyder el-stimulering af muskler, så må vi se om der nogensinde kommer en respons.
Fruen motionerer det bedste hun har lært og ser lidt cykelløb fra i går, mens hun indtager en ydmyg frokost. Så kommer katten og får lidt spiseligt inden hun smider sig på sengen ved siden af mig. Lidt senere går vi ind og ser cykling fra Portugal. Jeg står jo for aftensmaden, så du må selv se cykling misser, så kommer jeg igen lidt senere. Vi spiser rødspættefileter med kartofler, gulerødder og persillesovs, leveret af Det Danske Mad hus. Aase var tilfreds med fisken. 😊
Oprydning og så lidt redigering af blogindlæg. Gider ikke skrive mere i dag, så jeg reder seng og går ind og ser et afsnit af South Park. Ind imellem behandles nogle ret så kontroversielle emner. Bravo.
Ser det foreløbig sidste afsnit af Carmen Curlers. God nat.

15. februar. Torsdag. 6 grader, gråt og det finregner og vinden er svag fra sydvest.
Har desværre sovet afbrudt og vågner også ved tre tiden. Trissen har endnu ikke været her. Lægger kabaler og forsøger at sove lidt igen, men hører så trissen, øv. Roterer noget rundt i sengen og står så op ved halvottetiden og ritualerne påbegyndes. Så går fruen i sving med at støve af og støvsuge med den lille støvsuger og jeg går i gang med at finde ud af hvordan vi får Aase videre i sit genoptræningsforløb. Vi er ikke længere tilfredse med det kvarter vi får en gang om ugen.
Kontakter en visitator i Næstved Kommunes regi og forelægger ham situationen og han sender sagen videre til Patricia som ringer mig op om eftermiddagen og kommer med nogle ideer til det videre forløb, da hun ikke kan tilbyde yderligere assistanse via Næstved Kommune. Blandt andet foreslog hun at kontaktede Hjerneskadecenteret for at få at vide om de kender nogle fysioterapeuter i Næstved området som kan tilbyde el-stimulation. Jeg ringer til Hjerneskadecenteret og taler med Louise, som jo ikke kan lukke Aase ind uden for ’nummer’, men hun kender tre steder som jeg kan kontakte for at forhøre mig om hvad de kan. I første omgang skriver jeg til Næstved Rygcenter og så må vi se om det giver nogen respons.
Så har vi fået en ændret opgørelse om hvorfor vi kan få en ældre check. Opgørelsen er baseret på smaskforkerte beregningsprincipper, hvilket jeg kommer til at se på og klage over. Tænk at man i Udbetaling Danmark ikke kender lovgivningen, det er sgu bekymrende.
Aftensmaden er brændende kærlighed. Vi ser lidt tv sammen med katten, men hun vil ud allerede ved tyve tiden. Ser et par udsendelser jeg har optaget, men de var ikke noget at samle på, så de røg i skraldespanden. Snupper et par afsnit af South Park og da fruen er hjulpet til køjs, trisser jeg lidt rundt inden sengen findes for natten.

16. februar. Fredag. 9 grader, lysegråt med enkelte solstrejf og vinden er svag fra syd.
 Vågner ved godt firetiden og lægger nogle kabaler, den ene kabale har jeg dømt som uløselig. Det har jeg tidligere været ude for og efter nogle dage bliver den ændret. Småslumrer til ved otte tiden og får så sat rutinerne i gang. Havde tænkt mig at rulle en tur i LIDL, men kunne ikke tage mig sammen og ryddede lidt op mens fruen gik sine runder og mens hun cyklede, slappede jeg lidt af og have satans ondt i ryggen bagefter. Afslapning kan være ubehageligt.
Katten kommer på visit og hun er tydeligvis utilfreds med at jeg ingen lækkerier har, men kun den sædvanlige tørkost. Vi sætter os dog og ser noget cykling, men frøkenen er generelt lidt urolig og hen på eftermiddagen lister hun ud. Vi spiser Frikadeller og kartofler med sovs fra Det Danske Madhus. Det var ganske udmærket. Næsten som var det hjemmelavet.
Opdager til min store glæde at jeg kan se Frasier via Viaplay og går straks i gang. Det er vel en af de bedste serier jeg har set nogensinde. Replikskiftet er formidabelt og humoren uden sidestykke i amerikanske serier. Ser tre afsnit og går så til køjs efter at have hjulpet fruen samme vej.

17. februar. Lørdag. 4 grader, rimeligt lyst og op ad dagen skinner solen lige til klokken 17. Vinden er let fra nordvest. Vågner ved sekstiden og lægger kabaler og også i dag er der en kabale som virker uløselig.
Sætter gang i ritualerne ved godt halvottetiden og har i tankerne at rulle en tur til LIDL. Nå, det blev det ikke til, jeg bestilte varerne i Rema i stedet og lod Dennis at levere dem, så havde jeg tid til at vaske og tørre tøj i stedet. Fruen og jeg motionerer omkring frokosttid og bagefter er der cykling på fladskærmen. Jeg gad ikke se de første løb og slappede på sengen i stedet. Senere så jeg dog enkeltstart i Vuelta Algave. Aftensmaden er en laksemad og en ostekiks samt et glas øl til furen og jeg snuppede et glas hvidvin. Så tror jeg nok at jeg sætter tid af til et par afsnit af Frasier. Katten har vi ikke set i dag.
Aase ser Dansk Gran Prix og jeg kastede mig altså over Frasier.

18. februar. Søndag. 3 grader, vinden er frisk fra sydøst og det truer med regn. Da jeg gik i seng i går aftes, var det faktisk 2,5 graders frost.
Hører trissen, men sover videre til klokken seks. Lægger nogle kabaler, men gider ikke kabaler lige pt.
Står op ved godt halvottetiden og sætter ritualer i gang. Efter morgenmaden vasker jeg sort, tøj altså, og bagefter håndklæder. Så i tørretumbleren med det hele.
Lidt administrativ roderi og fruen hjælpes lidt ved motionscyklen efter hun har gået de femten runder.
Jeg slapper lidt og så er der cykling på fladskærmen og minsandten om ikke katten dukker op og gør mig selskab et par timer, inden hun atter vil ud, selvom det sjasker ned.
Det står kylling frikasse og kartofler på menuen.     
Underholdning til masserne, Aase ser Melodi Gran Prix fra DR TV og jeg ser Frasier.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata