04. marts. Mandag. 5 grader, blæsende fra øst, og det er lysegråt.
Vågner ved halv sekstiden og går en lille tur. Lægger kabaler og står så op ved godt halvottetiden og sparker gang i ritualerne. Katten møder op og vi snupper lige en god halv time på sengen inden hun vil ud igen. Ups. I døråbningen møder hun Røde Leo og ham kan hun ikke kyse, så hun går ind i forstuen til havedøren og lister ud. Leo går sin vej.
Vi gør klar til at møde Rikke til el-stimulering ved 14-tiden. Så er vi er klar og ruller, men bliver så mødt af en dame på stamvejen som meddeler os at vi ikke kan komme ud fra Figenvej før om 15-30 minutter da der graves for enden af stamvejen af Næstved Fjernvarme. Vi kører hjem igen og ringer til Rikke og fortæller om vores forhindringer, men vi håber på at nå derop en smule forsinket. Det lykkedes og Aase får sin sag for med elektroder og stimulering af muskler. Det er meget koncentreret og det trætter fruen enormt, så hun er lidt slidt da vi starter hjemturen og kører via 365 på vejen hjem.
Kaffe og Bodils banankage samt en lille sort og vi er så atter lidt afslappede. Jeg har desværre ondt i ryg og højre ben og det er efterhånden temmelig generende. Snupper en ’bombe’ ved hjemkomsten og smører benet med Voltaren.
Spiser sprød kylling og kartofler og får et glas vin til. Vi underholdes via fladskærmen resten af aftenen.

05. marts. Tirsdag. 4 grader, lidt sol og vinden er frisk fra øst.
Vågner ved godt fem tiden og lister en tur. Gider ikke kabaler og småslumrer til ved syv tiden.
Så er dagens første besøgende klar i vinduet og katten lukkes ind og får lidt morgenmad inden vi lægger os en lille times tid på sengen og ’snakker’ lidt. Så står vi op og den unge frøken ønsker at komme ud igen. Vækker Aase og vi starter ritualerne. Aase har pyntet med små flag og fødselsdags servietter. Undertegnede har nemlig fødselsdag i dag. Vi gør dog ikke det ud af det, men Helle, Freja og Morten kommer på eftermiddagsvisit og har medbragt lækker kage samt en gave, det er ellers forbudt, men det var chokolader og nogle skrabelodder. En hyggelig eftermiddag går hurtigt og snart er det mørkt.
Vi springer aftensmaden over og jeg skraber lige mine lodder og minsandten om der ikke er gevinst. 550 kr. blev det til. Katten kom en tur, men da der kom flere gæster, smuttede hun igen.
Underholdning via fladskærmen inden sengetid.

06. marts. Onsdag. 4 grader, lidt sol og vinden er let fra øst.
Vågner ved seks tiden og lægger lidt kabaler og småslumrer så til ved halvottetiden. Der sættes gang i ritualerne og vi forventer at rulle en tur til el-stimulering til klokken 13.
Aases el-kontorstol har beskadiget et forhjul og har vist begrænset tid tilbage inden det går helt i stykker. Jeg ringer til Næstved Kommunes Hjælpemiddelcentral som har til huse på GHR og hører om de kan skifte et hjul. Ja i midten af næste uge er svaret. Ups, nej den går ikke så jeg nævner at jeg selv kan demontere hjulet og komme op og få det byttet og det aftaler vi så. Nå, det var lidt besværligt at få hevet af, men det lykkes og jeg henter et ’nyt’ brugt hjul og ruller hjem og monterer det og fruen er tilfreds. Kort efter ruller vi til GHR igen, men denne gang gælder det fruens venstre arm. Den får strøm efter alle kunstens regler og jeg prøver også at få sendt strøm gennem armen så fingrene bevæger sig af sig selv, en anelse ubehageligt. Hjemme igen og så lidt kaffe og kage til noget cykelløb på fladskærmen og missen kommer og ser med indtil hun ikke gider mere og går i fitness lokalet og der er hun stadig. Aftensmaden er kalkunfrikadeller med et glas italiensk rødvin til og den er faktisk god.
Pensionisterne sætter sig foran husalteret og katten kommer og ser lidt med. Fruen hjælpes til køjs og katten lukkes ud og jeg kravler også i seng.

07. marts. Torsdag. 2 grader, svag vind fra øst og solen kikker forbi.

Vågner ved godt fem tiden og lægger kabaler og småslumrer lidt indtil omkring halv otte. Har lidt svært ved at kommer op til overfladen, det må være rødvinen. Ritualerne sættes på aktiv og så går det bare derudaf. Katten er mødt op, men det kniber lidt med tiden misser, da jeg har en aftale hos tandlægen.
Hun lægger sig i stuen til fruens store fortrydelse da hun har til hensigt at gøre lidt rent derinde. Men inden hun når at gå i gang, er katten kommet og hoppet ud ad vinduet i mit værelse. Skrækkelige kat, sådan gjorde den sorte mand det også ofte.
Ad sted til tandeftersyn og det var en ny tandplejer, for mig i hvert fald. Hun var flink, grundig og lidt mere talende end den sædvanlige. Fik også taget billeder, af tænderne altså og det kunne sgu ses på regningen. Hjemme igen og fruen gør stadig rent, men på et tidspunkt går det hjul jeg monterede i går i stykker og kontorstolen kan ikke bruges, så Aase er forståelig nok temmelig irriteret, da stolen stort set bruges størstedelen af hendes vågne tilstand, kørestolen bruges kun når vi skal udenfor. Så jeg kommer atter til at kontakte hjælpemiddelcenteralen i morgen.
Vi spiser forloren hare fra Det Danske Madhus og det er ganske udmærket.
Underholdning til alle husets beboere.

08. marts. Fredag. 2 grader, let vind fra øst og enkelte solstråler når igennem skylaget.
Sover til klokken godt fem. Lægger kabaler og tænker lidt over hvad dagen kan bringe. Slumrer lidt videre og starter så rutinerne. Efter morgenmaden ringer jeg til Hjælpemiddelcentralen for at atter at få et nyt hjul, men Michael er på bytur så de ringer tilbage og jeg henter et ’nyt’ hjul efter klokken tretten.
Hjulet monteres og så kører fruen lidt igen.
Cykling på fladskærmen og Jonas Vingegård vinder en etape i Italien og Mattias Skjelmose vinder en etape i Frankrig. Så kommer Kenny på visit og jeg henter ham på stationen ved atten tiden og han har bestilt pizza efter ønske fra mor. Vi hygger os med pizzaen og rødvinen og får en snak om den foranstående barnedåb, med Lauritz som frontfigur og eller om løst og fast. Kenny skal videre i morgen til Liva og Maribo. Katten har været her flere gange, men jeg har sgu ikke tid til at ’snakke’ flere timer med hende, så hun brokker sig sgu noget og forlader huset. Beklager missen, vi må se i morgen. Tidligt til køjs, da Kenny skal med toget ved godt ni tiden i morgen.

09. marts. Lørdag. 2 grader, frisk vind fra øst og solen kæmper også i dag for at nå igennem skyerne.
Vågner ved tre tiden og går en tur og sover så til klokken seks. Lidt kabaler og klokken halv syv står jeg op og sætter skub i ritualerne. VI skulle gerne spise morgenmad sammen med Kenny inden han drager ad sted til stationen. Alt lykkes i en gasovn og lidt i klokken ni rullen sønnike og jeg til stationen, medbringende Livas ’nye’ cykel. Jeg ruller ind til 365 på vejen hjem for primært at købe lidt godter til katten, når hun nu blev ’overset’ så meget i går.
Hjemme igen, hvor der ryddes op og fodres fugle og lidt til katten som ikke er helt tilfreds med at jeg har nogle gøremål inden vi kan flade ud, så hun forlader parcellen gennem badeværelsesvinduet ligesom den sorte mand ofte gjorde. Lidt eftermiddagskaffe med en berliner til, samt noget cykling fra både Frankrig og Italien.
Vi spiser en croissant med skagenssalat til aften og snupper et glas øl, Hoegarden, samt et par snapse. Har svært ved at huske hvad jeg så i går, da det kneb gevaldigt med at holde øjenlågeende oppe. Fruen hjælpes til køjs.

10. marts. Søndag. 2 grader, pelikan fra nordøst og det veksler mellem skyer og lidt sol.
Vågner ved halvsekstiden og går en lille tur og ser så lidt på kabalerne, men gad ikke gå i gang med dem. Slumrer videre til klokken halv otte og henter så en pakke leveret med DAO udenfor døren. Sætter gang i rutinerne og ordner så lidt regnskab bagefter. Fruen træner med rollatoren og cyklen og bagefter med venstre hånd. Så ringer det på døren og udenfor står Hanne med en pakke leveret af DAO, men pakken lå altså ude på vejen. Hmm, men mange tak Hanne. Det har selvfølgelig været blæsten der har flyttet den lette emballage. Står af på naturens vegne, men kort efter ringer det atter på døren. Udenfor står en venlig dame som samler ind til Folkekirkens Nødhjælp, jeg giver et bidrag.
Ser lidt cykling og blunder lidt og efter kaffen står menuen på frikadeller og stuvet kål.
Lidt aftenunderholdning viser sig på fladskærmen, noget om et flystyrt i 1992 i Holland, hvor alle sandheder vist ikke endnu er kommet frem i lyset.

 
Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata