En kort en lang en trekant en stang, en klokke der siger kling klang, er vist indledningen til en børnesang, men jeg har tilladt mig at bruge lidt af den i modificeret form som indledning til sidste uges cykel ture, og det med klokken er relevant nok, den har man sgu ofte brug for når man færdes på cykelstier….
Det lykkedes atter at rulle tre ture i ugen der gak….., ja en anelse gak har der vist sneget sig ind på en.
Mandag og torsdag gik, næ, næ kørte turen til….???, ja minsandten til Enø, det er i sig selv jo ikke særlig bemærkelsesværdigt, men det var vejret sandelig om torsdagen. Det var vel den mest stille og lune “sommerdag” i flere år….
Fredagen var såmænd af samme slags, for lige at nævne det, hvilket lokkede mig ad sted for at ekvipere mig selv lidt, samt en tur på Gladiussen, for at købte klamper til cykelskoene, men nej, det lykkedes ikke, så ind på nettet og købe dem. Næstved….hmm.
Generelt har ugen været over middel hvad vejret angår for årstiden, hvilket også fik fruen og undertegnede udi en gang hækkeklipning for anden gang i år, det er altså helt uhørt.
Og så til den lange.
I lørdags hvor Henrik og jeg tog på tur med MC’erne, den ta’r vi i et senere indlæg, havde Henrik ønsker om en cykeltur om søndagen, så vi aftalte, også med Kenny, at vi kunne snige os til en tur ad fodsporet måske mod Skælskør.
Om søndagen måtte Kenny melde fra, det var vist noget med lektier til mandag, staveord…???, så Henrik og jeg rullede ud ad Fodsporet, i hvert fald med hensigten at nå lidt længere end sidste gang, hvor vi måtte stoppe kort før Dalmose, som følge af lidt for blød asfalt.
Inden vi nåede så langt, Dalmose altså, mødte vi en stor del af alle typer motionstosser, gående, luntende, løbende, på rulleskøjter, på skateboards, på BMX cykler, og masser på racer cykler. En sludder undervejs blev det også til, blandt andet med nogle damer som havde det mål at nå Skælskør, og en herre som kom fra Skælskør og skulle hjemad fra Næstved.
Ja, det var måske muligt også for os, men vi holdte lige en pause på den anden side af den stærkt trafikerede Dalmose Avenue…!
Der traf vi en lettere kraftig dame som kom fra Slagelse, som spurgte om vi vidste hvor sporet til Skælskør befandt sig. Næh, vi havde regnet med at se afkørslen lidt længere fremme mod Slagelse. Hun fortalte at der var ca. 15 km. til Slagelse og ingen afkørsel.
Da jeg havde nævnt for Henrik at Kenny og jeg havde lidt kørende, om hvem der kunne køre den længste tur i år, lokkede han mig altså til at ta’ hele turen til Slagelse i forventning om at de tilbagelagte km, ville overstige Kennys distance på 83 km…
Slagelse blev nået, undervejs mødte vi ham langturs cyklisten der skulle til Skælskør, så en uvending, og så gik “toget” mod Næstved. Atter holdt ved Dalmose, da vanddunkene var tomme og forplejningen var brugt op. Hen til brugsen, og hente vand, men ikke uden brus, det siger jo sig selv, vand uden brus i en brugsforening, den går jo ikke.
Videre mod øst, og kort tid efter Dalmose findes til højre, ja gæt en gang, sidesporet til Skælskør. Der var forklaringen på, at vi aldrig indhentede de 4-5 damer vi havde talt med inden Dalmose.
Fra Dalmose til udkants Næstved er der vel ca. 22 km, nu var sukker depoterne ved at være tomme, så vi måtte plukke æbler som forplejning undervejs, da de små fluer og myg vi slugte ikke var særlig sukkerholdige eller vitaminrige.
Ved Fodby kørte vi for langt og måtte cykle ca.100 meter på grus og skærver. Se det var skidt idé.
Kenny havde fulgt os på Endomondo, og havde en velbegrundet mistanke om vi jo nok var gået tom for vand og bars, så han havde startet cyklen for at møde os omkring Fodby.
Det var en smuk gestus Kenny….!.. Beklageligvis kørte vi jo lidt for langt inden vi kørte på Fodsporet igen, og Kenny fulgte den korrekte vej på Fodsporet, og så…..???? med mindre end 500 m, og 2 minutter kørte vi fejl af hinanden. Ingen forplejning desværre…
Fremme ved Herlufsholm, punkterede cyklen, på baghjulet naturligvis, men Henrik havde heldigvis en lynlapningsspray med, og den klarede at lukke hullet og pumpe slangen, så den var til at køre hjem på.
Og så var det med km antallet…..jeps, 87,5 km….det rakte lige….
En rigtig, omend lang, god tur, med lidt trætte ben…..Skælskør venter så forude….men vist ikke i år….