02. september. Mandag. 14 grader, nogen sol og en let vind svinger mellem sydvest og nordvest.
Er vågen ved 4tiden, men slumrer dog en times tid mere inden kabalerne lægges og Sorte kommer til morgenmad. Katten går så ind og sover på sofaen.
Øvelserne bliver udført under pust og støn. Men ingen cykling i dag, selvom benene har det fint efter i går.
Morgenmaden indtages mens jeg redigerer blogindlæg og billeder. Bagefter er der gennemgang af ugens transaktioner, som jeg ikke nåede i går.
Energi niveauet er dog ikke oppe på samme stade som i går, så der slappes lidt foran computeren.
Hakkebøffen serveres også i dag sammen med en kartoffelgratin. Sorte får mad og går ud igen.
Fladskærmen tændes og hen over den flimrer ’Kender du Typen’ og bagefter ser jeg den gamle danske film ’Støvsugerbanden’, derefter nægter øjnene at samarbejde længere. Sorte er vendt tilbage og han får lidt natmad inden han går udenfor.

03. september. Tirsdag. 13 grader, gråt og regnfuldt og der er kommet ca. 4 millimeter vand siden i aftes. Vinden er jævn fra sydvest. Noget tyder på af fruen skal have en lift til Scala.
Er vågen ved 4tiden hvor Michael drøner ad sted med lastbilen. En halv times tid senere kommer Sorte og banker på vinduet og bliver lukket ind til morgenmad, inden han går ind og sover på sofaen.
Lægger kabalerne og småslumrer lidt inden jeg står op til morgenmaden.
Tænder computeren og åbner for at se mail. Ind kommer en mail fra One.com som fortæller mig at min blog er konverteret til WordPress. Ser lidt på det og kan ikke se hvorledes, at jeg skal kunne redigere og oprette nye blogindlæg. Er efterhånden rigtig godt og grundigt træt af One.com og alle deres røvirriterende ændringer både tidligt og sent. Vil forsøge at finde en ny udbyder, måske. 🙂
Aase køres til træning og jeg ruller hjem og hopper på træneren. Ruller godt 27 km på 1½ time med 155 højdemeter. Var ikke helt tilfreds med ruten, som alt for ofte ikke korresponderede med det viste og stigningsprocenterne.
Henter Aase og så er det frokost.
Cyklingen fra Spanien er en enkeltstart som naturligvis vindes af Primoz Roglic.
Skinken og blomkålen glider ned og jeg ser ’Manipulator’, den er altså lidt ude i hampen og så er der Barnaby.
Sorte får natmad og går ud.

04. september. Onsdag. 14 grader, gråt og der er faldet 3,5 millimeter regn siden i går aftes. Vinden er let fra sydlige retninger.
Er vågen ved 4 tiden og det er Sorte også, så han får lige lidt tidlig morgenmad og lister så ud igen.
Lægger kabalerne og småslumrer lidt inden morgenmaden.
Dagen er motions fri, for det meste, så jeg drager med Toyotaens hjælp til Bilka, Harald Nyborg, LIDL og Aldi og bruger alt for mange penge som sædvanlig. 😊
Købte et par sandwich i LIDL, de er sgu ikke noget at skrive hjem om, men indtages alligevel til frokost.
Har solgt nogle bøger via QXL og skal sende dem til det mørke Jylland. Går ind på PostNord Danmarks hjemmeside og printer en label, efter betaling er foretaget. Det er i grunden rimelig nemt at komme rundt om.
Så er der en lidt kedelig etape fra Vueltaen og indimellem korresponderer jeg lidt med køberen af bøgerne.
Aftenens måltid består af pølser og pasta samt et glas hvidvin, så slumrer man så godt til ’Kunstquizen’
Ser lidt af ’Auktionshuset’ og undrer mig til stadighed over, hvor fanden køberne får alle de penge fra.
Sorte får natmad og sniger sig ud.

05. september. Torsdag. 13 grader, store skyer præger himlen og vinden er jævn fra sydøst.
Ude er godt men inde er bedst, tror jeg Sorte mener, han kommer ind ved 6 tiden og får morgenmad og slumrer nu på sofaen. Indtager et beskedent morgen komplet og redigerer lidt blogindlæg, mens jeg overvejer dagens trænings form. Ikke overraskende blev det en tur på cykeltræneren med godt 25 km på klokken og i tiden 1 time og 11 minutter og så med 91 højdemeter.
Rydder op efter træningen og bader. ’Roder’ lidt med computeren og så er der cykling fra Spanien og etapen vindes af Phillipe Gilbert.
Pasta og frikadeller går man ikke fejl af, slet ikke når det er Aases deller. 😊
Katten får også lidt aftens mad og går ud i efteråret.
Ser ’Filmselskabet’ og det sidste af den gamle danske film ’Flådens Friske Fyre’

06. september. Fredag. 10 grader, store vattotter på himlen og det stænker periodevis. Vinden er let fra sydvest. Jeg er ikke så let ved 2 tiden og må op og hvem når at bemærke det mon? det gør Sorte og han kommer ind og lægger sig på sofaen. Jeg slumrer videre.
Ved halvottetiden vil han gerne have morgenmad og lister så ud.
Det gør pensionisterne også, men det er for at handle lidt til i morgen, hvor Pia og Kurt kommer på visit. Normalt ville Aase selv klare det, men i dag havde vi besøg af skybruden så vi snuppede Toyotaen.
Sorte kom dog tilbage kort før vi kørte og efter en lille bid lagde han sig i Aases værelse. Han har med sikkerhed vidst at det ville blive dårligt vejr og har taget aktion på det. Han har stort set ikke på noget tidspunkt i løbet af sommeren sovet inde i længere tid. Da vi kommer hjem, sidder Tøsen i vinduet, hende har vi ikke set i et halvt år tror jeg. Hun får lidt at spise og lister så ad sted igen.
Jeg springer på cykeltræneren og vil afprøve en virtuel cykeltur til Enø på træneren, som er en tro kopi af den tur jeg kører udendørs. Jeg var lidt vel længe om den tur, men det havde jeg også ventet, det er faktisk normalt hurtigere at køre turen i virkeligheden. 1 time 46 minutter og små 33 km med 141 højdemeter blev registreret.
Et bad og så til Hvedevænget og hente Kenny som skal til akupunktur. Lidt senere ruller vi til Figenvej og får eftermiddagskaffen mens Vueltaen ruller over skærmen. Bagefter spiser vi æggekage.
Kenny køres til Hvedevænget og jeg ruller hjemad og ser ’En By i Provinsen’ samt forsøger at se Barnaby, men kan ikke holde interessen fanget og går til køjs efter at have fodret Sorte som så går ud.

07. september. Lørdag. 11 grader, spredte skyer pletter den blå himmel og vinden er svag fra sydvest.
Den sorte mand møder sgu op ved 2 tiden og banker på vinduet, det er sgu dårlig stil gamle dreng, men han synes umiddelbart ikke at det plager ham. Han lægger sig i Aases værelse og slumrer til ved godt 5 tiden, hvor han lukkes ud. Han møder dog op en time senere og spiser morgenmad inden han lægger sig på sofaen.
Aase steger og braser da vi forventer at Pia og Kurt kommer til frokost, og hun er vist godt med og jeg går til hånde / i vejen, mens jeg fodrer kattene og går ud med affaldet. Ser lidt på Internettet omkring mobilabonnementer, da vi helt sikkert betaler alt for meget i forhold til vort forbrug. Finder Oister som nok har det bedste tilbud, i hvert fald lige nu. Hvis vi skifter til Oister kan vi spare 180 kr. om måneden og de kr. kunne vel nok bruges til noget mere spændende.
Pia og Kurt dukker op og har som altid noget med til pensionisterne, blomster og vin og vi har en meget hyggelig dag, hvor vi får vendt det meste af familiebegivenhederne og meget andet. Tak for besøget. Tænk engang, vi har kendt de mennesker i mere end 44 år. 😊
Ser en Olsen Bande film og dem kan jeg stadig grine lidt af. Det er nogle fantastiske karakterer der blev skabt. Det er dansk komedie når det er bedst. 😊

08. september. Søndag. 14 grader, spredte skyer, svag vind fra nordøst.
Er vågen ved 5 tiden, men der er ingen Sorte, han dukker først op ved 6 tiden og går direkte ind og sover på sofaen. Jeg har lagt kabalerne, hvoraf den ene virkelig voldte problemer, men den blev løst efter en halv times tid.
Morgenmaden indtages sammen med et check af vore computere og fodring af de fleste af kvarterets katte, men Sorte sover bare videre.
Aase kører en tur til byen og jeg ser lidt på ugens regnskab inden badet. Motionstossen er sat på holdt til på tirsdag.
Vi spiser lidt sen frokost for at få has på resterne fra i går. Et par snapse og en tår øl fra Holland, nemlig Hoegaarden bruges til at skylle med.
Så er der Vuelta, og etapen er måske en afgørende en af slagsen. Nå, det blev det ikke, den gjorde ikke den store forskel i den samlede stilling.
Undervejs får vi besøg af Tøsen og Bror, som lige får en bid inden de atter lister ud i den fine vejr.
Senere ser jeg ’Den Klassiske Musikquiz’ og er som så ofte før, imponeret over deltagernes viden.
Ser også den sidste halve time af en actionfilm med Jason Stratham. Jøsses, der ligger nu talrige døde mennesker i vores tv.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

Årstal Ude temp. Regn i mm. Vindstyrke km/t Vindretning Lufttryk
2019  14,3 6,3 6,1 NV 1005,4
2018 17,4 48,0 3,7 Ø 1015,2
2017 11,1 23,3 1,1 VNV 1006,6
2016 12,4 53,6 0,6 N 1008,6
2015 8,3 15,5 1,9 NV 1010,3
2014 9,9 26,1 0,0 V 1007,6
2013 15,8 4,9 8,7 VNV 1002,7

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen.
Vejrdata