09. september. Mandag. Gråt i gråt og det fugter lidt og vinden er svag fra sydlige retninger.
Er vågen ved 5 tiden og det er Sorte også. Han bliver lukket ind og sover nu på sofaen. Kabalerne løses og jeg småslumrer lidt og står så op og ser at Tøsen og Bror 😽 🐺lister rundt udenfor, giver dem lidt at spise, men interessen er ikke så stor, de vil bare ’snakke’ lidt. De er begge meget kontaktsøgende.
Badetid og så står den ellers på redigering af blogindlæg, herunder at sætte mig ind i de muligheder der ligger i brugen af den nye platform WordPress. En ting har jeg dog fundet frem til ikke længere eksisterer og det er emojis. 😊
Tester endnu engang Zwift på cykeltræneren og den vil altså ikke fungere tilfredsstillende. I morgen starter jeg så Bkool appen op, som skulle være ændret en hel del.
Så er der Vuelta, som jeg ser sammen med Sorte, da han bestemt ikke gider gå udenfor, hvor det stort set har regnet hele dagen. Dagens etape vindes minsandten af Jakob Fuglsang.
Så er der tarteletter Harry.  😋
Ser ’Kender Du Typen’ og ser noget af en dansk film, ’Nøglen til Paradis’, sikke noget bras.
Sorte går ud i regnen, men vender tilbage til sengetid og lægger sig på sofaen. Godnat.

10. september. Tirsdag. Det regner stadig og det har det jo faktisk gjort siden i går middags. 19 millimeter vand er der kommet fortæller vejrstationen her til morgen. Vinden er svag fra nordvest.
Jeg er oppe ved godt 5 tiden og et kvarter senere kommer Sorte og vil ud, selvom det tager lidt tid inden han går ud i regnen. Han vender tilbage et par timer senere og får morgenmad og lister så atter ind på sofaen.
Alberte og Malte kommer ind da jeg står op for at spise morgenmad. De får også en lille bid.
Aase skal til træning og det bliver med Toyota transporteren.
Jeg skal have testet om Bkool opdateringen er gået godt, men har besluttet at stoppe træningen nogle dage da ryg, læn og ben gør vrøvl, lidt mere end sædvanligt. Håber sgu det hjælper med lidt ro.
Nå, pensionisten skiftede mening og rullede alligevel 16 km på 1 time og 2 minutter og 75 højdemeter. Det tog lidt tid inden jeg havde fundet alle de nye indstillinger på programmet og jeg synes heller ikke at man kan fæste lid til at beregningerne er helt korrekte. Må tage en tur mere i morgen og forhåbentlig få stemt det hele af.
Efter badet, ud og hente Aase og vi ruller lige forbi Kenny på vejen for at tage lidt vasketøj med til Figenvej.
Så kommer Bjarni på en kort visit og har medbragt 3 flasker rigtig god italiensk vin fra Puglien, det er vin der altid smager fortræffeligt af sol og sommer. Tak gode herre. 🙂
Sorte kommer sjaskvåd og bliver tørt med et håndklæde og det finder han sig sgu i, men så vanker der også lidt frisk mad og vi går ind og ser TV mens vi ’snakker’ lidt og Aase bikser aftensmaden sammen.
Så står den på biksemad og spejlæg og bagefter kommer Sorte og får lidt at spise, inden han vælger at gå ud i regnen via vinduet i badeværelset.
Ser ’Manipulator’ og bagefter Barnaby, selvom det kneb med at holde øjnene åbne. Sorte får aftensmad og går ud. Ved dagens slutning har vi fået 22 millimeter regn det sidste døgn.

11. september. Onsdag. 14 grader, nogen sol og vinden er let fra sydvest.
Går en runde i huset lidt i 5 og det opdager Sorte vist og kommer så ind for at sove på sofaen.
Kabalerne lægges og nyhederne læses. Morgenmaden kalder og det gør Tøsen også, hun ligger i køkkenvinduet og bliver lukket ind til lidt at spise og drikke.
Jeg ruller i Bilka og til onkel Harald, for at købe halogenpærer til vores gamle lamper, samt tandbørster. 5 tandbørster for 15 kr. det er lige til at overkomme. Havde der nu stået Jordan eller Colgate på børsten havde den vel kostet 25 kr. pr. stk.
Hjemme igen og Aase ruller til Kenny for lidt rengøring mens han er i Vangede.
Jeg stiger på cykeltrænere og finder en rute på godt 26 km. men er vist ikke rigtig opmærksom på etapeprofilen. Jøsses mand, er der gået en klap ned.? Der er en kategori 2 stigning på og det tager mig 2 timer og 33 minutter at gennemføre etapen og der er 567 højdemeter. Gennemsnitshastigheden er så også kun 10,4 km i timen. Er en anelse kvæstet bagefter.
Må sgu være lidt mere vågen for hvad det er jeg begiver mig ud i. 😊
Sorte kom lige før start og gik så ind og sov på sofaen, men undervejs skiftede han til Aases værelse, da jeg var stået af for at hente lidt brændstof til den gamle maskine, sukker og mere vand.
Lidt senere mere cykling, men denne gang fra Spanien, hvor Phillipe Gilbert vinder etapen.
Aase vender hjem og Sorte kommer og får aftensmad.
Vi snupper lige en gang anden dags biksemad, men det gør den ikke ringere.
Pensionisterne samler sig omkring ’Kunstquiz’ og bagefter ser katten og jeg YouTube videoer og han slumrer ind og det gør jeg også, i køjen altså.

12. september. Torsdag. 14 grader, nogen sol og en let vind fra sydvest er dagens vejr menu.
Jeg må op ved godt et tiden, de 2½ liter vand jeg bællede i går kunne ikke bare lige fordampe. Sorte vil så ud samtidig. Ved 5 tiden vil han ind igen og jeg er ved at være lidt tung i den nederste del af ryggen. 😊
Aase kommer og fortæller mig, at jeg har glemt at stille skraldet ud til vejen, men det havde jeg ikke, havde bare ikke husket det. 😊
Tøsen møder op da jeg gør min morgenmad klar til indtagelse og hun får et par stryg over ryggen og noget at drikke, hun spiser kun ganske lidt.
Aase ruller en tur til byen og jeg går i gang med at skifte batterier i vore vejrstationer, skifte halogenpærer i vore lamper, afkalke bruse hoved, fodre fuglene og se lidt Vuelta mens vi venter på rutine service til gasfyret.
Vladimir kommer og bruger en god times tid på at efterse og konstatere at fyret har det ganske udmærket, men han skal skifte pakninger alle steder hvert andet år i henhold til loven om gasfyr. Selve eftersynet er gratis, vi har abonnement aftale, men reservedele skal betales.
Sorte har været her siden Vladimir kom og han slumrer på sofaen mens cykelløbet kører over skærmen.
Vueltaens etape vindes i dag af en for mig helt ukendt 22 årig columbianer, Sergio Higuita.
Så er der aftensmad til alle og menuen er i dag pasta og pølser til pensionisterne, kylling til Sorte og Tøsen kommer og får noget fisk fra dåse. Velbekomme. 😊
Tv kiggeriet er begrænset til ’Filmselskabet’ og så kommer Sorte og får aftensmad og lister ud og jeg ser noget totalt ligegyldigt på fladskærmen, som jeg allerede har glemt hvad var.

13. september. Fredag. 14 grader, noget blæsende fra nordvest og solen ses imellem lidt grå vattotter på himlen.
Var dårligt faldet i søvn i går aftes, da Sorte vendte tilbage og ville overnatte. Det gjorde han så til klokken halv fem. Hmm. Jeg lægger kabalerne og slumrer videre og drømmer at jeg var ude på cyklen og havde vovet mig op ad en bakke som jeg ikke kunne komme nedad igen. Sært.!
Tøsen møder op og får lidt håndspålæggelse og lidt at spise og daffer så ad sted igen.
Aase er på vej til træning og jeg er på vej til frisøren, om lidt. Det tager jo ikke særlig lang tid at ruske de få hår af hovedet, så snart er Figenvej atter nået.
Gør klar til en tur på træneren, men først er det nødvendigt at skifte bagdækket, som efterhånden hænger i laser. Sætter et specialdæk på som er beregnet til indendørs brug. Så ruller det bare og Enø turen vælges. Små 33 km på 1 time og 32 minutter og med 150 højdemeter. Er sgu lidt kvæstet bagefter, synes godt nok ikke at den tur er så hård i virkeligheden.
Så er der cykling fra Spanien, hvor Movistar foretager et kontroversielt angreb på den røde føre trøje.
Henter Lene og Kenny ved stationen og efter en sløjfe til Hvedevænget ruller vi mod Figenvej hvor Lene har lovet at fremstille pandekager. De er bestemt lækre og så med marmelade fra mormor. Pandekagerne indtages til ’Vild Med Dans’
Sorte kommer forbi et par gange, men der er vist for megen uro, men ved sengetid vender han tilbage og overnatter.

14. september. Lørdag. 12. grader, en svagt sløret blå himmel og vinden er let fra nordvest.
Klokken er fem da Sorte kommer og vil ud, jeg er vågen og lægger kabaler. Ved syv tiden vender han tilbage og går ind og sover på sofaen.
Malte møder op da jeg er ved at gøre klar til morgenmaden, så han får lige en bid med. Han får dog ikke kaffe og pandekage med smør. 😊
Dagen holdes motionsfri og forventer at plante mig foran fladskærmen og se dagens etape i Vueltaen, som er sidste frist for at gøre en forskel i klassementet. Håber de gir den gas. 😊
Nå, det gjorde de sgu ikke rigtigt. Fejlslagen strategi fra Movistar og Astanas side, blev til den røde trøjes fordel.
Så noget om fremstilling af chips og lod mig inspirere og drak et glas sangria til.
Så også noget om at plante træer, men budskabet drukner i uendelig lange tirader af taler fra de frelste.
Snupper en video fra YouTube om Concordens endeligt. Den kunne have være meget kortere, da man brugte de samme klip talrige gange og sagde de samme ting igen og igen.
Sorte kommer og får natmad og lægger sig på sofaen. Jeg fortæller ham at han ikke skal vække mig før efter klokken 5.

15. september. Søndag. 14 grader, en strid vind fra sydvest og himlen er grå.
Sorte sover sgu endnu og klokken er halv ni.
Tøsen kommer og får lidt morgenmad.
I dag er det Livas fødselsdag, hurra, hurra, hurra, hun sikkert sig en gave får som hun har ønsket sig i år. Tillykke med fødselsdagen søde Liva, vi ses næste fredag.  
Ser lidt på ugens transaktioner og går så i bad. Sorte er vågnet og får lidt at spise af Aase inden han går ud. Han har så sovet i 11 timer. Venter på Henrik som jeg har aftalt med at køre en tur til Mogens Mc og kigge lidt på de nye Suzukier kommer og henter mig.
Der er mange flotte maskiner og vi fandt et par stykker som nok kunne bruges i en ’snæver’ vending. 😊
Årstiden jo bare ikke rigtig til det, så vi må se til foråret, men her er et emme som både Henrik og undertegnede synes godt om. Suzuki Youhimora.
Vi kiggede også lidt på amerikanerbiler i de tilstødende lokaler, men der skal man virkelig have den store pengepung frem.
Vi ruller til Figenvej og nyder en pilsner over en snak. Sorte er jo vendt tilbage og slumrer i Aases værelse mens hun lægger kabaler. Han er sgu noget af en hygge Frans.
Vi ser lidt damecykling fra Madrid og bagefter starter herrernes sidste etape i Vuelta de Espana 2019.
Det er jo normalt en gang paradekørsel, hvor der kun konkurreres om etapesejren i Madrid.
Pasta og pølser er dagens ret, og bagefter ser vi lige slutningen på Vueltaen og duellanternes optræden på podiet. Jeg ser ’Den klassiske Musikquiz’ og gør så noget mad klar til den Sorte herre som dukker op kort før midnat og lægger sig til at sove på sofaen.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

Årstal Ude temp. Regn i mm. Vindstyrke km/t Vindretning Lufttryk
2019  12,6 19,8 0,0 NNV 1008,9
2018 16,3 2,8 1,6 1007,7
2017 14,0 58,5 7,1 SSV 0989,2
2016 18,1 37,4 1,4 SV 1015,3
2015 15,9 19,8 5,4 ØSØ 0998,8
2014 17,1 17,6 9,3 ØNØ 1014,9
2013 14,7 7,8 4,0 VNV 1006,4

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen.
Vejrdata

Nedenfor et billede af søndagens fødselsdagsbarn og noget man kan drømme lidt om.

Dejlige Liva.

Suzuki SV650 Yoshimora
73.000 kr.

Suzuki GSX-S1000AL9
133.000 kr.