16. september. Mandag. 10 grader, nogen sol, men skyerne puffes hurtigt henover himlen fra vest til øst.
Vores sorte ven kommer og gør opmærksom på at han vil ud omkring ved halv sekstiden.
Lægger kabalerne og står så op og snupper et let morgenmåltid. Har en rutine aftale på sygehuset i forbindelse med de blodprøver jeg selv tager en gang om ugen. Alt er forløbet normalt det sidste års tid og får en tid samme tidspunkt til næste år.
Ruller ind til LIDL, så Seven Eleven for påfyldning af benzin og til sidst en tur i Aldi.
Havde ellers en times cykeltræning i tankerne, men hiver plæneklipperen frem og banker plænen på plads. Sorte kom og kiggede, men kunne ikke lide når plæneklipperen kom for tæt på så han listede ind til bagboen.
Tøsen har været på visit et par gange, hun er et være pivhoved og det er hende der fik Sorte udenfor og så flygter hun.
Har fået en SMS og mail fra Sydbank omkring vores kreditforeningslån og de fortæller at det med fordel kan svare sig at lægge lånet om. Vi kontakter vores rådgiver og hun vil regne lidt på sagen og sende et forsalg eller to.
Kigger selv lidt på informationerne om kurser fra Totalkredit og ja, der vil nok være noget at spare.
Så er det vist tid til at redigere blogindlæg.
Pasta og veganer schnitzel udgør aften måltidet med Cream Bulet som dessert.
Sorte kommer og får aftensmad og vi sætter os på sofaen og ’snakker’ lidt mens tv avisen pludrer hen over skærmen.
Så er der ’Kender Du Typen’ og det gjorde jeg ikke. Den sortklædte herre forlader huset og vender ikke tilbage til natten.

17.september. Tirsdag. 10 grader, mest skyet og vinden er frisk fra sydvest.
Sorte banker på vinduet ved godt 5-tiden og jeg er vågen, han går ind og sover på sofaen.
Mens Aase og jeg taler i vores samtale køkken, kommer den sorte mand og får lidt morgenmad, inden han går ud og skræmmer Tøsen.
Aase ruller mod Scala og jeg gør udstyret klart til en tur på træneren. 1 time og 44 minutter og 27 højdemeter køres på Amager. Kalveboderne x 2.
Har ikke gode ben og ryggen gør sgu nas.
Efter lidt proteindrik og et bad, slapper jeg lidt med det nye Touring Nyt og læser nogle af artiklerne og test af nye Mc’er.
Aase kommer fra træning og lidt senere kommer Sorte og får tidlig aftensmad og lægger sig på sengen i Aases værelse mens vi alle snakker lidt sammen.
Sidst på eftermiddagen kommer Tøsen og får en snack. Vi spiser kartoffelgratin og tyske pølser, de er gode.!
Ser ’Manipulator’ og bagefter Barnaby og Sorte får lidt mad ind imellem og går ud midt på aftenen, men vender tilbage til sengetid.

18. september. Onsdag. 10 grader, små skyer på den blå himmel og dem forsøger månen at gemme sig bag. Vinden er frisk fra nordvest.
Jeg er oppe ved halvsekstiden og det er Sorte også og i samme ærinde vistnok. Han vender tilbage efter en god halv times tid og går ind og lægger sig på sofaen.
Så møder Bror, Tøsen og Malte op og får en lille bid. Sorte lader sig vist forstyrre at alle de besøgende, så han kommer og får morgenmad inden han lister ud til flokken. Lidt efter kommer Tøsen, sikke et rend. 😊
Aase render i byen og jeg render rundt om mig selv inden jeg snupper bilen og ruller mod apoteket, LIDL og til Kenny.
En let frokost indtages, primært vandmelon. Så starter jeg lige raketten og ruller en tur op til Præstøvej og tilbage igen. Så blev den rørt for første gang i mere end 14 dage.
Croissanter med Skagen salat udgør dagens aftensmåltid og lidt senere er der ’ Kunstquiz’ for pensionisterne, andre må også gerne se med.
Den sorte herre får lidt aftensmad og lister ud, for dog at komme tilbage ved sengetid.

19.september. Torsdag. 1,7 grader står der minsandten på vejrstationen, let sløret himmel og vinden er svag fra sydvest.
Klokken er kun halv tre da Sorte vil ud, men han er dog lidt i tvivl da temperaturen kun ligger et par grader over frysepunktet. Han kommer retur ved 5 tiden. Du står ikke øverst på popularitetslisten lige nu, knægt.
Efter kabalerne og en let slummer når vi frem til morgenmaden og Aase ruller efterfølgende mod Scala og jeg kravler op på cykeltræneren og kæmper mig igennem en Enø tur med de mest slatne stænger i år, tror jeg. Ethvert barn på en trehjulet cykel, havde være hurtigere om turen.
33 km på 1 time og 57 minutter med 155 højdemeter. Da jeg stod af cyklen og begyndte at rydde op, trampede der lige en edderkop i overstørrelse gennem gangen. Nåede at fange den og snuppede et billede. Den bliver lukket udenfor bagefter.
Efter badet er der cykling fra Toscana og Sorte som er mødt op og har fået en eftermiddags snack, kommer og ser med.
Vi spiser fransk skinketærte og et stykke chokolade. Ser ’Filmselskabet’ og ’Med på Noderne’ Katten har fået mad undervejs og er gået ud for en kort stund, men vender tilbage ved sengetid.

20. september. Fredag. 5 grader, gråt og det småregner, vinden er let fra vest.
Sorte vil ud ved godt 5tiden og vender tilbage en times tid senere og går ind på sofaen og sover.
Ved 8tiden kommer han og vil have morgenmad samtidig med mig og så går han ud.
Badet kalder og imens kommer Sorte tilbage og Aase fodrer ham atter. Han går så ud hvor Bror og Tøsen sidder og Bror hvæser sgu noget af Sorte, men gemmer sig alligevel under bilen.
Aase gør klar til at holde fødselsdag for Liva, som kommer på visit sidst på eftermiddagen sammen med Tilde og en veninde. Thunerne har også meldt deres ankomst.
Sorte kommer og får middagsmad og lægger sig så på sofaen hvor vi ’snakker’ lidt.
Lidt senere ruller vi en tur til byen, altså Aase og mig. Aase sættes af ved LH Meny og jeg henter Kenny hvorefter vi ruller mod LH for at tage fruen med hjem.
Familien fra Lolland dukker op, men veninden var ikke med, men det var til gengæld mormor og det er vi bestemt glade for.
Kenny har bestilt pizza til alle og Aase har forberedt is og frugt samt foretaget udsmykningen på fødselsdagkortet til Liva og resten af huset. Godt gået frue. 😊
Liva får gaverne, en Playmobil skole, en cupcake bod og en flot selskabskjole. Kjolen prøvede hun med det samme. De andre ting som skal samles, tror jeg at Tilde skal hjælpe lidt med, det er godt med en storesøster som engagerer sig.
Der går hurtigt nogle hyggelige timer, hvor vi leger gemmeleg og sætter balloner fast på loftet, som hun kan baske ned med Kennys hjælp. Det var en god fødselsdag. Dem må vi ha’ nogle flere af. 😊
Sorte forlod huset da gæsterne kom og han vente først tilbage efter jeg havde kørt Kenny hjem via Østre Ringvej, som nu er genåbnet efter næsten 5 måneders ændring af brohøjden. Så nu er der plads til køreledninger.
Mens Aase rydder lokalerne og vasker op, snupper jeg et par glas rødvin til det sidste stykke pizza og ser en aktion film. Sorte gik ud til natten.

21. september. Lørdag. 12 grader, noget gråt og vinden er let fra nordvest.
Vågner ved halv sekstiden og Sorte er ikke mødt op endnu. Han kommer først ved otte tiden og får morgenmad og lægger sig så i Aase værelse.
Efter kabalerne ser jeg på billederne jeg tog i går, de skal lige redigeres lidt inden mangfoldiggørelse.
Aase ruller en tur til byen og jeg går begge racerne igennem med luft og smørelse. Har til hensigt at køre en tur udendørs i morgen, hvis vejret arter sig. Hvis ikke, så er indendørs cyklen også parat.
Michael har øjensynlig fået forstoppelse, eller måske er det kloarken, for Toms Kloark er mødt op.
Jeg klipper et par spidser af vores hække, så behøver jeg vist ikke klippe dem mere i år.
Ser cykling fra Belgien og Sorte vågner op til dåd efter en 7 timers slummer.
Pasta og pølser med kommen smag, lidt specielt med kommen i den forbindelse. Snupper et glas sangria til at ta’ den værste smag.
Zapper lidt og ser lidt dansk film og Tom Cruise i Mission Impossible Ghost, som blandt andet er optaget i Dubai.
Sorte er gået lidt ud og ind det meste af dagen og beslutter at overnatte.

22. september. Søndag. 7 grader, næsten skyfrit og vinden er svag fra ubestemmelig retning.
Pensionisten vågner ved godt halvsekstiden og går en runde. Sorte sover stadigvæk og det gør han lige til klokken 8, hvor morgenmaden serveres og han bliver lukket ud efterfølgende. Så kommer Tøsen og drikker lidt og Sorte kommer atter på visit og lægger sig i Aases værelse.
Transaktionerne kontrolleres og så gør jeg klar til en udendørs cykel session, nemlig. Har lidt besværligheder med at få pulsbæltet til at fungere, men det kommer dog i gang undervejs. Tror batteriet skal skiftes.
Ruller mod Enø og tager lige en pause mens Græshoppen er oppe og det var den i ca. 15 minutter. Ruller over Bistrup og Fodby hjemad og så af Østre Ringvej og gennem krydset ved Ny Præstøvej, i store træk er der jo ikke meget nyt i det. Det bliver til 2 timer med 46 km på klokken og 250 højdemeter. Vejret var fint med sol og en svag vind fra øst. Havde taget både lange ben og lange ærmer på, men de blev taget af på Enø. Den prang farvede jakke beholdt jeg dog på.
Så står den på tøjvask og bad og så noget F1 fra Singapore og VM cykelløb fra England. Kenny kommer forbi og ser med.
F1 slutter med Kevin Magnussen som den sidste af dem som fuldførte. Dame / herre stafetcykelløbet sluttede med Holland som vinder.
Vi spiser en mør kalveculotte med franske kroketter til og bagefter er der is og friske brombær, hindbær og blåbær, det er bare lækkert. Et glas rødvin fra Puglien løb let gennem halsen.
Ser ’Den Klassiske Musikquiz’ og resterne af en aktion film med Bruce Willis. Sorte har gået noget ud og ind i løbet af aftenen og vælger så at blive ude til natten.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

Årstal Ude temp. Regn i mm. Vindstyrke km/t Vindretning Lufttryk
2019 * 12,3 36,0 7,9 VNV 1003,1
2018 * 12,5 0,0 2,6 1007,8
2017 4,3 33,9 0,0 1006,7
2016 13,5 0,0 2,4 NNV 1014,8
2015 5,7 24,0 Blank NNØ 1006,3
2014 10,3 21,1 3,2 NV 0999,2
2013 14,3 12,0 6,9 NV 1010,4

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. *=Målt tirsdag.
Vejrdata

Tryk på billederne for at se dem i fuld størrelse.