14. oktober. Mandag. 13 grader, ind i mellem de mørke skyer skimtes den blå himmel, vinden er frisk fra vest og det kunne godt true lidt med regn.
Sorte hopper op i vinduet ved godt 4-tiden og jeg var vågen og hørte ham. Han lukkes ind til tidlig morgenmad og han går ind på sofaen og jeg i seng. Kabaletid, det var de letteste kabaler i år.
Efter morgenmaden er det tid til redigering af blogindlæg inden det gives frit.
Så lægges indlægget på bloggen og er så offentligt.
Bjarni kommer lige forbi og han har fået ny bil og er gået fra Volvo til Opel og den ser sgu helt ny ud, men er halvandet år gammel. Synes han har gjort et godt bytte der.!
Henter Lene og Kenny på Hvedevænget, da vi forventer besøg på Figenvej af familien fra Maribo med Liva i spidsen.
Mormor, Tilde og Liva kommer og drikker kaffe med en rigtig god hjemmelavet æblekage og brunsviger og vi leger med balloner, tyve og politibetjente og skadestue. He, he, Liva hygger sig gevaldigt og Kenny, farmor og undertegnede må holde for og hun er blevet rigtig god til at tale og fortælle hvordan vi skal lege, herligt. En rigtig hyggelig eftermiddag går hurtigt, vi ses snart igen siger den unge dame minsandten, da hun bliver båret ud i bilen af Tilde. Det håber vi bestemt.!
Sorte og de sædvanlige katte kommer på små visitter og får lidt spiseligt.
Lene og Kenny bliver og spiser med og Aase steger baconbøffer og kartoffel røsti.
Ruller Lene og Kenny til Hvedevænget og sætter mig foran Tv’et ved hjemkomsten. ’ Kender du Typen’ ruller over fladskærmen, men kender heller ikke typen denne gang.
Ser også endnu et afsnit om ’Emilie Meng’ og heller ikke denne gang stilles Sydsjællands Politi i et specielt godt lys, men ellers synes jeg nok at udsendelsen taber fokus på det essentielle, nemlig opklaringen af mordet på Emilie Meng. Sorte går ud til natten.

15. oktober. Tirsdag. 11 grader, spredte skyer der farer lidt hurtigt over himlen og vinden er frisk fra øst.
Sorte kommer fra vest og vil ind ved halvfemtiden, jeg var dog vågen da vandstanden var lidt høj.
Kabalerne klares og eksperten løses i første hug. Ved morgenmads tid dukker Tøsen og Bror op og de får lidt mad inden de smutter igen. Aase ruller til træning og jeg gør klar til en tur på cykeltræneren.
Ruller små 25 km på 1 time og 17 minutter og 149 højdemeter langs med Gardasøen.
Efter badet giver jeg mig til at se på editering af min blog. Kan ikke finde ud af hvorledes man opretter kategorier og ændrer teksten om mig og om bloggen. Kattene flagrer en om benene, da vi har dørene stående åbne. når nu vejret er rimeligt lunt her til eftermiddag.
Der går sgu ikke 10 minutter mellem hver gang der kommer en ’gæst’ som mener at han eller hun har lyst til en snack. Det er en misforståelse at der skal spises så ofte folkens. 😊
Ser ’ Lige i Skabet’ mens jeg venter på Barnaby. Sorte får natmad og går ud.

16. oktober. Onsdag. 11 grader, gråt og tåget, og vinden er svag fra nordvest.
Jeg er vågen alt for tidligt, men lægger så nogle kabaler og efter en lille times tid dukker Sorte op ved fem tiden og går direkte ind og sover på sofaen.
Jeg slumrer lidt og står så op ved 8-tiden og de to katte, Tøsen og Bror kommer lige og siger god morgen, men spiser kun ganske lidt. Sorte kommer og får morgenmad, jeg giver ham dåsetun som han spiser lidt af inden han sætter sig og venter på hovedretten. Han går atter ind på sofaen.
Aase støvsuger til nogens glæde og jeg ser lidt på den 21 år gamle Peugeot cykel som står på Bkool træneren. Hæver styret et par cm, således det sidder i samme højde som på landevejsraceren. Håber det medvirker til belastningen på ryggen går i den positive retning. Giver så lige de bevægelige dele en gang silikone olie.
Slapper lidt sammen med katten og ser lidt tv når øjnene er åbne. Sorte går udenfor og skræmmer Tøsen.
Så er der veganer schnitzler og pasta. Lidt senere er der ’Kunstquiz’ som pensionisterne bænker sig til.
Ser det meste af Frost og Sorte lukkes ud til natten, troede jeg, men han vendte tilbage og overnatter.

17. oktober. Torsdag. Næh, se det regner fra morgenstunden, det er næsten standarden for oktober.
Katten møder op ved godt 4tiden, men jeg var sgu vågen allerede. Han lægger sig på sengen i Aase værelse.
Jeg lægger kabaler på tabletten i min seng og slumrer så lidt indtil morgenmaden. Udenfor i vinduet sidder en kat, som det viser at være Malte. Han kommer og spiser rester fra dåsen med tun inden han lister ud i regnen.
Sorte kommer og får morgenmad, men vil ikke ud i regnen.
Jeg gør klar til at rulle en tur på træneren og det viser sig at der er en opdatering til Bkool og det tager simpelthen så lang tid at få den opdatering downloadet. Det er sgu efterhånden ved at være opdateringer og lignende jeg bruger mest tid på ved computeren, i langt de fleste tilfælde er det jo suboptimeringer som bare gør brugen af programmerne mere og mere uoverskuelige.
Jøsses, man kan også gøre skarn uret. Opdateringen til Bkool sidder lige i skabet. Turen til Enø og retur er blevet mere realistisk, således den ikke længere er så hård, at der skal bruges 2 timer på at køre strækningen, men kun ca. 1½ time, som det jo normalt tager i virkeligheden.
1 time og 32 minutter er jeg om 33 km. og det bliver til 164 højdemeter.  
Vi lægger lidt sager på loftet. Lidt senere serveres der pølser og pasta. Bagefter er der banecykling fra Holland og minsandten om ikke de fire danske gutter blev Europamestre i 4 km hold forfølgelses løb.
Sorte kom og så med, men gik da cyklingen var forbi, det gjorde vi andre også, vi gik til køjs.

18. oktober. Fredag. 12 grader, gråt og vådt efter nogen regn i nat. Vinden er let fra sydvest.
Er vågen for tidligt, ved sgu ikke hvad det er der vækker mig på de ukristelige tidspunkter. Lægger kabalerne og småslumrer så til jeg synes morgenmaden burde indtages. Sorte sidder ved havedøren og bliver lukket ind på sofaen. To andre mindre løver lukkes ind til lidt spiseligt, nemlig Tøsen og Bror.
Aase ruller til træning   og jeg ruller en tur i Bilka for at købe kattemad og på hjemvejen kigger jeg indenfor i Aldi.
Sorte kommer og får en formiddags snack inden han går ud til de andre katte. Jeg fordrer fuglene. Nu må jeg sgu da snart kunne udnævnes til æresmedlem i dyreværnsforeningen. 😊
Overvejer at træne lidt i dag, men synes tiden går uden at jeg får taget mig sammen.  Nå, det lykkedes heller ikke, gik en tur til den sidste del af Figenvej, da vi har hørt støj fra større arbejdsredskaber i mere end en uge. Det viser sig at der skal lægges nyt asfalt på vejen og man lige nu er ved at skrabe det gamle slidlag af. Håber sgu de forsætter op ad stamvejen. Den er i en elendig forfatning.
Ser en del banecykling og sætter bagefter en Olsen Bande film i DVD’en. Så er dagens underholdning i gode hænder.
Sorte går ud og kommer lidt senere ind til natten.

19. oktober. Lørdag. 10 grader, mørkt og let skyet og vinden er svag fra syd.
At det er mørkt, skyldes for det første at katten ville ud da den var godt halv fire, samt at vi et par timer senere er ved at gøre klar til en Toyota tur til Slagelse Station via Hvedevænget for at få Kenny med. Aase og Kenny skal til Hildas bisættelse kl. 10:30 i Hedensted. Det er jo ikke muligt at få en togforbindelse fra Næstved til Slagelse så tidligt om morgenen, derfor Toyotaen. Sorte når lige at få en gang morgenmad inden vi letter fra Figenvej.
Vi finder Slagelse Station på trods af mørket og ved hjælp af GPS’en.
Hjemme igen og jeg gør klar til en tur på cykeltræneren og vælger turen til Enø. Benene var ikke de bedste jeg har oplevet i år, men små 33 km på 1 time og 38 minutter samt 165 højdemeter blev det til.
Har startet opvaskeren og snupper lige en halv time på ryggen inden jeg atter drøner mod Slagelse Station for at hente Aase og Kenny. Tror at jeg kørte lidt for hurtigt forbi en stærekasse, men det vil tiden vise.
Vi ruller så mod Næstved og runder lige Rugvængets Smørrebrød og snupper et par fiskefileter og lidt pommes fritter med til Hvedevænget. Efter at have fortæret alt for mange kalorier, kører pensionisterne til Figenvej, hvor den faste stab af katte venter på os. Tøsen og Bror får lidt mad i bryggerset og Sorte får sin mad i køkkenet. Så forlader de alle restauranten.
Ser lidt banecykling og noget af filmen Batman Begins, men efter et glas rødvin kniber det med at holde interessen fanget.
Sorte møder op lige omkring midnat og går ind og lægger sig på sofaen.

20. oktober. Søndag. 10 grader, lidt gråt, med en smule vind fra sydvest.
Katten vil ud ved godt halv sekstiden og jeg var vågen. Kabalerne lægges og så snuer jeg en times tid.
Morgenmaden indtages og det gælder alle både i og uden for husstanden. Bror er pensionisterne meget venligt stemt og er næsten ikke til at koste udenfor igen. Sorte lægger sig på sofaen.
Ugens transaktioner kontrolleres og så kalder badet og bagefter har Kenny og jeg en aftale om at køre en tur ned og se Næsteved Cykel Centers lokaler samt indhold. Fine lokaler og mange elegante cykler i næsten alle prislag, dog mest i den lidt dyre ende. Alt præsenterer sig nydeligt og med god plads. Værkstedet befinder sig i samme lokale kun adskilt af lave skillerum. God idé, det var da noget nyt. Håber bestemt at det bliver en succes. Efter en sludder over en kop kaffe ruller drengene hjemad igen.
Synes det ganske fine vejr skulle nydes, så jeg startede raketten og rullede en tur til Bisserup og Holsteinborg.
Den forvoksede knallert på steroider er faktisk ganske god til den slags mindre udflugter, men motoren har det med at gå i stå når den er kold og gassen tages af og det sker efterhånden også når den varm.
Skal til service med den i morgen, så må mekanikeren have en sang fra de varme lande, igen.
Som nævnt, fin tur, men jeg skulle være opmærksom på pletvis våde og også glatte veje pga. nedfaldne blade.
Redigerer lidt på de billeder som jeg har taget på førnævnte udflugt og lægger nogle få på Facebook og lidt flere på blogindlægget for denne uge.
Vi spiser til aften og Aase har købt skiveskåret oksebryst med peberrodssalat og har fremstillet en højt belagt rejemad, en ostekiks afslutter måltidet, bortset fra et stykke chokolade som dessert.  Vi kom så lige til at snuppe et par skarpe til rejemadden, sammen med et glas velskænket øl. 😊
Vil gerne se ’Den Klassiske Musikquiz’ og får vel også set det første kvarter inden øjenlågene blev trætte.
Kommer tilbage til virkeligheden en lille time senere og så vil Sorte ud, men kommer efter kort tid igen og sover hele natten, håber jeg.  

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

Årstal Ude temp. Regn i mm. Vindstyrke km/t Vindretning Lufttryk
2019 13,5 40,2 11,3 NV 1003,1
2018 10,2 10,6 2,4 ØSØ 1007,3
2017 13,3 14,8 2,7 VSV 1012,1
2016 8,9 22,6 6,3 Ø 1017,3
2015 4,3 29,6 1,3 N 1014,6
2014 11,9 88,9 5,5 SV 996,9
2013 11 22,6 4 SSV 1001,6
Gn.snit. 10,4 32,8 4,8 XXX 1007,6

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata

Nedenfor et udtryk i billeder for ugen som gik.