21. oktober. Mandag. 11 grader, det har småregnet og det er stadig gråt udenfor, vinden er svag fra sydøst.
Klokken er godt fem og kabalerne lægges og Sorte vil ud.
Han kommer tilbage et par timer senere og får morgenmaden inden han bestiger sofaen.
Redigerer lidt blogindlæg, havde næsten gjort det klart i går, det er fordelen ved WordPress, at alt kan gøres klart på forhånd inklusive billeder.
Ruller en tur over til Helle og vi forsætter til Elgiganten for at købe en ny mobilos, da den gamle var skvattet i toilettet. Da det er en iPhone 6S hun har, er den desværre ikke vandtæt. En iPhone 7 er vandtæt ned til 1 mesters dybde. Det var et hurtigt køb, telefonen havde Helle reserveret i forvejen til søndagspris. Vi sætter den op i morgen eftermiddag, når der er kommet strøm på dyret.
Jeg har en udflugt mere, da motorcyklen skal til service i eftermiddag, håber sgu det holder tørt så længe.
Det gjorde det og maskinen blev indleveret ved godt 13tiden. Omkring 14:30 ringer Jannick fra thansen og fortæller at han ikke kan fikse det problem jeg har serveret for dem, nemlig at motoren går i stå når jeg slipper gassen. Han er nødt til at sende maskinen til Middelfart for at få det ordnet. Han forklarer mig, at hvis det er noget udover almindelig service skal man indberette det i god tid til supporten / service afdelingen når der bookes en tid. Det kan man altså ikke læse noget om på thansens hjemmeside.
Jeg forsøger så at ringe til en ven for at komme hjem fra Starbucks i Bilka, men det lykkes ikke, vennerne var indisponible, eller har jeg ingen? 😊 Hvad gør jeg så, jo, jeg tager bussen fra Bilka til stationen og skifter så til en ny bus som kører til Nygårdsvej, men forvent ikke at du kan køre lige til stoppestedet ved Figenvej, da buschaufføren holder pause inden bussen vender og kører mod Figenvej, selvom han steg på bussen for små 20 minutter siden. Elendige simulanter. ☹
Jeg går ad grusstien hjem til ryttergården, det er jo godt vejr og motion er jo ikke at kimse af.
Hvornår jeg så ser ’raketten’ igen vides ikke på nuværende tidspunkt.
Sorte sover i Aases værelse og har bestemt ikke tænkt sig at stå op, selvom Aase skal støvsuge. Mens vi ser lidt på Rejsekortet på nettet for at rette nogle fejl og mangler, forsøger vi at vække den ældre herre, men det hjælper først da Aase tænder støvsugeren, så den nærmest blæser på ham. Han virkede noget fornærmet da han forlader huset.
Så er der pasta og hakkebøffer. Jeg snupper et lille glas rødvin også.
Ser tredje og sidste afsnit af dokumentaren om Emilie Meng, men synes jeg står med en lidt dårlig smag i munden over den lemfældige efterforskning som vores ordensmagt har foretaget. Når det er sagt giver udsendelsen mig anledning til at tro, at den ikke ville medvirke til opklaringen af mordet, men det primære mål var politiets elendige efterforskning, synes sgu man skyder noget forbi målet med den dokumentar.
Sorte går ud til natten.

22. oktober. Tirsdag. 10 grader, lysegråt og vinden er svag fra sydvest.
Klokken er kun halv fire da en ældre sort herre banker på vinduet og bliver lukket ind på sofaen. Selvom jeg slumrer hen igen, er det ikke den optimale søvn der plager mig.
Kattene får morgenmad, selvom Sorte jager Tøsen og Bror væk fra indkørslen og bliver udenfor.
Aase cykler til træning og jeg gør klar til en tur på indendørs træneren. Ruller til Enø på 1 time og 32 minutter og kravler 165 meter opad.
Sorte banker på terrassedøren og kommer ind og får frokosten. Bagefter sidder vi og ’snakker’ lidt på sofaen.
Slapper lidt om eftermiddagen og så kommer Anette og sludrer lidt med Aase over et glas hvidvin, men katten sover bare videre.
Vi spiser veganer schnitzel og stuvede bønner.
Ser en udsendelse om John Lennon, eller snarere om ’vennerne’ og hvem der ellers har en mening om John Lennon. Så er der Barnaby, det kan jeg altid slappe lidt af til og fodre katten uden at jeg taber handlingen på gulvet. Sorte går ud til natten og kommer ind igen kort før midnat.

23. oktober. Onsdag. 11 grader, gråt og vinden er svag fra syd.
Jeg er sgu også noget svag, sover simpelthen aht. i øjeblikket og vækkes hen på morgenen, omkring klokken 4, når Michael med lastbilen drøner ad sted.
Sorte møder op ved 6tidn og vi går ind på sofaen og får en sludder.
Vil lægge kabalerne, men tabletten synes at være stået helt af, så kabalerne lægges på IPhonen i stedet.
Aase er tidligt på færde, da hun har en aftale med tandlægen. Det er vel det eneste sted hvor man er glad for IKKE at få noget for pengene. Aase har så fået en ny tid til udskiftning af en af de gamle amalgamplomber.
Aase går i haven og jeg ruller mod Aldi og bagefter til onkel Harald, hvor jeg møder Henrik som jeg kender fra et IT-kursus i 2002. Vi får en længere sludder om lidt IT, cykling og helbred.
Hjemme igen og Sorte slumrer på sofaen og Bror går helt ind i stuen, selvom jeg advarer ham at kattekongen af Figenvej ligger derinde. Lokker ham dog ud igen, men han er meget glad for at ’snakke’ og kredser rundt om mig inden jeg går ud i indkørslen og han følger med.
Renser foderkuglen for fuglelort og gammelt foder og giver så ellers fuglene mad.
Slapper lidt med en bog af Johannes Møllehave. Så tændes computeren og jeg redigerer lidt på blogindlægget for denne uge. Ude på græsset går et par gråkrager og en råge.
Så er der serveret kartoffelgratin og kalkunschnitzel.
Ser ’ Bonderøven’ hvor han er i Norge for at medvirke til bygning af en hytte.
Bagefter er der en James Bond film. Moonraker, som jeg har vanskeligheder med at holde mig vågen til.
Sorte overnatter.

24. oktober. Torsdag. 11 grader, gråt og vinden er frisk fra nordvest.
Jeg må op ved 3tiden, det skyldes formodentlig de tre kartonen vin jeg tømte i aftes. Nu skal det dertil siges at det gav altså kun 4 mindre glas vin, men åbenbart nok.
Sorte har været gået og er tilbage og slumrer nu på sofaen.
Jeg gør cykeltræneren klar og kører som så ofte før, en tur til Enø. 1 time og 36 minutter og 165 højdemeter tager det at køre de 33 km.
Aase er kørt en tur til byen og alle kattene er ude af huset.
Slapper med en bog om eftermiddagen og bokser lidt med flimmeren.
Vi spiser biksemad til aften og katten fodres og går ud.
Ser en Soldaterkammerater film, men ikke den bedste af slagsen. Sorte vender tilbage et par gange og ved halvtolvtiden kommer han og overnatter, med en besked om ikke at vække mig før efter klokken 5.

25. oktober. Fredag. 12 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Vi sover længe, umiddelbart ingen forstyrrelser af hverken, knallerter, lastbiler eller katte, for sidstnævnte sover endnu her ved halvottetiden, så han tog notits af min besked i går aftes. 😊 Har lagt kabalerne på tabletten, for jeg fik den sgu i gang igen ved at resette maskinen. Morgenmaden indtages og pludselig står Malte i køkkenet, han er kommet ind ad vinduet i værelset, mens jeg luftede ud. Han får lidt at spise og så vågner Sorte fra sin slummer og kommer og ser på. Malte og han enes normalt fint, og efter en stund går begge udenfor.
Jeg bliver indenfor og går i bad og Aase fodrer Sorte imens, han ligger vist og venter i stuen på at vi skal have en ’snak’, men jeg har ikke rigtig tid da jeg skal hente Kenny. Så kommer han ind på værelset og er legesyg og jeg får et par dask mens vi sidder på sengen. Så er det bare om at komme væk fra skudlinjen. Alberte kommer ind gennem vinduet i badeværelset og går en runde, hun får også lidt spiseligt og så lister hun ellers ud igen.
Redigerer lidt hjemmeside og ruller så til Hvedevænget for at hente Kenny til en gang akupunktur.
Desværre var der ikke nogen underholdning i venteværelset imens, i lighed sidste gang.
Vi ruller en tur til Aldi undervejs til Figenvej, hvor Kenny har lovet at assistere ved en gennemgang af WordPress til brug omkring redigering af blogindlæg.
Nå, han kommer til samme konklusion jeg selv, nemlig at en komplet WordPress skal installeres for at få alle muligheder for redigering. Det sætter vi os ned og installerer en dag inden Jul.
Vi snupper lige en kop kaffe lavet af kaffekapsler købt af Kenny i Kvickly til ca. halv pris af hvad de originale Nespresso koster.
Dem vi smagte, var de koffeinfrie og de smager næsten af lige så meget som de originale og kaffen er ikke bitter.
Kører Kenny til Hvedevænget og han skal i byen for at finde emner til at komme i en kurv til Lene, som jo fyldte 40 først på ugen.
Sorte sover det meste af dagen, men til aften kommer han og får en bid inden han lister ud.
Ser en amerikansk aktion film og bagefter den sidste halve time af ’Dødens Gab’. Hehe, det er virkelig en klassiker der vil noget.
Sorte kommer og overnatter. Husk nu aftalen om klokken 5.

26. oktober. Lørdag. 12 grader, gråt, frisk vind som nærmer sig kuling fra sydvest.
Han huskede det, klokken er 1 minut over 5 da Sorte vil ud.
Lægger kabalerne og falder så halvt i søvn igen. Klokken halv 8 kommer den Sorte mand tilbage og får morgenmad, hvorefter han går ud i den stive kuling.
Jeg læser lidt, gider ikke rigtig stå op, men får dog taget lidt morgenmad inden jeg går i bad.
Kenny ringer om jeg vil hente ham og Bertram ved stationen og køre dem i Bilka for at købe en Halloween dragt til Bertram. Kenny er bonusfar i weekenden, mens Lene fejrer fødselsdag sammen med veninderne. Jeg vil ikke undlade at nævnte at knægten hellere ville ned til Kenny, end til sin egen far. Hmm.!
Henter drengene på Kurts Torv, hvor de har spillet på flippermaskiner og vi kører via Netto på vej til Hvedevænget. Bertram har valgt tomatsuppe med kødboller som lidt sen frokost.
Jeg snupper en håndmad ved hjemkomsten til Figenvej og sætter mig og ser nogle lidt ældre Aha udsendelser med Jarl Friis Mikkelsen som vært. Motionen er suspenderet lidt, da energiniveauet er lidt lavt og jeg principielt har nået årets andet og sidste mål på motionsfronten, nemlig 3600 km på cyklen. Første mål var deltagelse i Medieløbet.
Efter pastaen og millionbøffen sætter jeg mig og ser en amerikansk aktion film og går så til køjs og Sorte er gået ud til natten.

27. oktober. Søndag. 9 grader, den blå himmel præges lidt af skyer og vinden er let fra sydvest og vi er gået over til NORMALTID.
Sorte møder op ved 5tiden, dansk normaltid, og han spiser lidt inden vi sætter os på sofaen og sludrer lidt om nattens hændelser.
Jeg går til køjs igen og lægger lidt kabaler, synes ikke rigtig inspirationen vil indfinde sig.
Læser de grusomme nyheder og står så op og læser vores målere af, til brug ved lidt statistik.
Malte sidder i køkkenvinduet og kommer ind og får morgenmad. Han er og bliver den mest omgængelige og rare kat som kommer her. Vil gerne ’snakke’, spiser hvad som helst, miaver aldrig for at få opmærksomhed og lister stille af, når sulten er stillet.
Ser lidt på ugens transaktioner og Bror kommer og får lidt håndspålæggelse, lidt senere kommer Tøsen også for en kort snack.
Aase ruller til byen og jeg ruller en tur på cykeltræneren langs Gardasøen. 23,5 km på 1 time og 7 minutter med 146 højdemeter.
Sorte får frokost og går ud, men da Aase kommer hjem, er han med ind og får en lille bid mere inden vi skal på sofaen og ’snakke’.
Snupper en stille stund på sengen med en bog og står først op da Sorte kommer og vil have aftensmad og en tur udenfor.
Aase fremstiller gullasch og kartoffelmos, se det er ikke så ringe endda.
Ser ’Den Klassiske Musikquiz’ og F1 og katten render ud og ind det meste af aftenen, men bliver her til natten.

 Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

Årstal Ude temp. Regn i mm. Vindstyrke km/t Vindretning Lufttryk
2019 11,3 35,3 2,6 ØNØ 1009,8
2018 8,0 0,0 1,6 NV 1016,8
2017 10,1 17,7 0,0 NNØ 1006,0
2016 6,1 38,8 2,3 1013,4
2015 3,1 4,9 0,0 ØSØ 1019,4
2014 12,8 59,3 7,6 SSV 1013,2
2013 11,0 28,2 8,2 SSØ 982,4
Gsn.Snit. 8,9 26,3 3,2 XXX 1008,7

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata