28. oktober. Mandag. 7 grader, solen skinner fra en næsten skyfri himmel og vinden er svag fra vest.
Er vågen ved halvtretiden men falder omkuld igen indtil katten kommer og vil ud ved godt halvfemtiden.
Slumrer vel 20 minutter, så er Sorte tilbage og går ind og sover videre på sofaen. Lægger kabalerne og bokser atter lidt med flimmeren. Spiser morgenmad og kaster mig over ugens blogindlæg.
Noget senere ændrer jeg Toyotaen til en transporter og samler lidt til lossen og medtager Bæstet til Kenny hvor vi bytter med en del af hans overskudslager som også skal på lossen. Bæstet opbevares bedst i Kennys kælderrum. Carporten på Figenvej er langtfra frostfri.
Ruller på lossen og som så ofte tidligere holder de fleste bilister klos op ad containerne så de næsten ikke er til at komme til. R…….. 😊, tænk dog hvis de skulle gå 4 skridt.
Kenny kommer på visit, han har taget Bæstet, men regnen satte en stopper for en tur rundt om Næstved. Vi snupper en kop eftermiddagskaffe i stedet.
Jeg er ved at gennemgå alle vores genopladelige batterier, som vi desværre alt for sjældent får brugt og genopladet, hvilket betyder at de taber evnen til at blive ladet op. Kasserer mere end halvdelen efter test i diverse opladere.
Så er der tarteletter med kylling i asppares og med kalkunbacon som pynt. Bagefter en pistacie dessert, som er aldeles kaloriefattig, nix.
Kører Kenny til Hvedevænget da han ikke havde lygter på Bæstet. Sorte går med ind og vi får en ’snak’ inden han lægger sig en halv times tid, derefter lidt at spise og så ud.
 Jeg giver mig til at zappe og ser primært noget om angrebet på Pearl Harbor. Sorte kommer og er i sit venlige lune, så jeg får et slik på hånden inden han kravler ned under sofaen og overnatter.

29. oktober. Tirsdag. Temperaturen ligger lige omkring frysepunktet, der er hvidt på tagene og solen skinner fra en krystalklar himmel. Vinden er svag fra nordvest.
Vågner ved firetiden ved noget der minder om kaninuld, eller var det kanonild.? Sorte vågner også og vil ud.
Han vender dog tilbage mindre end en halv time senere og sover så videre. Ved godt ottetiden vil han atter ud, tror det var fordi han kunne høre nogle katte klage sig.
Aase snupper cyklen til træning, selvom det er tæt på frysepunktet. Jeg stiger på cykeltræneren og ruller en tur langs Gardasøen på 23,5 km og bruger 1 time og 8 minutter samt stiger 146 højdemeter.
Efter turen kommer Sorte og Malte og ønsker vist lidt frokost. Sætter mig og ’snakker’ lidt med den sorte mand, hvilket er mit indtryk at han synes vældig godt om.
Ser på Internettet via Flightradar at Pia og Kurt letter mod Dubai. God tur folkens.
Ringer til thansen for en status på raketten, og får at vide den forventes klar senest fredag i denne uge.
Ruller en tur i Aldi og køber det sædvanlige. Køkkenruller og toiletpapir, samt bananer og kattemad.
Tester for 27. gang Bkool træneren op mod Zwift efter at have fuldt en del gode råd fra diverse grupper på Internettet. Jeg kan IKKE mere får den træner til at fungere sammen med Zwift, hvorimod det går fremragende op mod Bkool’s egen app.
Anden dags gullasch og kartoffelmos udgør aftensmåltidet. Det gør ikke retten ringere.
Zapper lidt indtil Barnaby kommer på skærmen og Sorte følger lidt med, men beslutter sig så for at kravle ned under sofaen allerede ved 21tiden.

30. oktober. Onsdag. Minus 2 grader, solen skinner fra den blå himmel og vinden er svag fra sydøst.
Er vågen ved godt 4tiden men katten sover stadig. Lægger kabalerne og slumrer så lidt videre. Pia sender et billede fra Dubais skyline og der er gyldne stråler overalt. De har det fint og her klokken 10 er det 29 grader og skyfrit. Det gad jeg altså ikke. Nå, rønnebærrene er vist lidt sure. 😊
Sorte kommer og vel ud ved godt 8tiden og har altså snuppet en skraver på 11 timer. Han vender dog tilbage kort efter og spiser morgenmaden, hvorefter han atter kravler ind på sofaen og vi lige får en lille morgenpassiar. Når jeg stryger ham over pelsen, kan jeg rigtig mærke de enorme muskler der sidder på baglårene og på skulderne, de fylder jo nærmest en tredje del af katten.
Så kommer Tøsen og Bror og får en kort snak og lidt morgenmad. Senere dukker både Alberte og Malte op et par gange. Sorte sover det bedste han har lært, men går dog udenfor hen på eftermiddagen.
Når man ser på Tøsens poter kan det jo konstateres at vi er ved at få lagt asfalt på Figenvej, for hendes hvide sokker er blevet sorte og det generer tydeligvis katten, for poterne rystes og slikkes ofte.
Fodrer fuglene og bagefter opdaterer jeg alle vore computere, det var sgu et større projekt.
Går over og får en sludder med Peter, som øjensynlig befinder sig rimelig godt, han skal dog forsat være i behandling.
Jeg rydder op i mit cykeltøj og får så gjort status på hvad jeg har hængene / liggende og hvis jeg ser nøgternt på det, behøver jeg vist ikke at købe cykeltøj de næste 4 år, jah, det skulle da lige være nogle fancy sommer handsker, hold nu op mand. 😊
Den sorte mand er tilbage og får lidt at spise og er legesyg, men går så ind og lægger sig på sofaen.
Rester fra køleskabet udgør aftensmåltidet.
Ser ’Bonderøven’ mens jeg venter på James Bond filmen ’For Your Eyes Only’.
Sorte Overnatter.

31. oktober. Torsdag. 5 grader, mest gråt og vinden er svag fra sydvest.
Vågner eller bliver vækket af et eller andet ved halvfiretiden, men sover dog videre til ved godt fem tiden.
Lægger månedens sidste kabaler og har så løst samtlige 155 kabaler i denne måned.
Ved halvsyvtiden kommer Sorte og vil ud. Han vender tilbage en times tid senere og går ind og sover videre.
Jeg giver Tøsen og Bror lidt mad udenfor, men de virker ikke så interesseret. Sorte får morgenmad og går så ud.
Får en sms fra thansen at raketten kan afhentes. Organiserer transport med Peter til thansen, så er jeg fri for at tage bussen.
Kører ad Ring Øst hjemad og får testet om de har justeret indsprøjtningen så maskinen ikke går i stå når gashåndtaget slippes. Det fungerer umiddelbart fint og motoren går generelt noget mere jævnt end tidligere.
Det er jo egentlig tid til at stalde raketten op, men venter lige til på søndag, da vejrudsigten giver antydning af en rimelig lun dag, hvor jeg måske kunne køre en sidste tur i år.
Aase ruller en tur til byen og jeg sætter udendørskameraet op ved blodblomme træet for at se hvilke fugle der kommer og besøger den store fuglekugle.
Tømmer postkassen og minsandten om der ikke er kommet et motorcykelblad. Det læser jeg om eftermiddagen og slapper lidt. Har satans ondt i hoved og nakke, tro sgu det skyldes for lidt rødvin, så det må der kompenseres for. Aase kravler på loftet med noget af det cykeltøj jeg ikke bruger lige pt.
Sorte møder op og vi mediterer lidt på sofaen.
Pasta og rester fra køleskabet udgør dagens sidste måltid. Lidt senere kommer Sorte og jeg giver ham en cocktailpølse om han leger med i flere minutter, men spiser den gør han ikke.
Zapper lidt og ser så filmen ’Soldater På Efterårsmanøvre’, men den kan heller ikke leve op til de første af slagsen.
Sorte ønsker at overnatte, husk nu reglen knægt.

01. november. Fredag. 2 grader med rim på tagene, gråt og vinden er let fra sydøst.
Han glemte reglen om først efter klokken 5. Klokken halv 4 kommer den sorte mand og vil ud.
Klokken 4 er han tilbage og sover videre. Nå, skide værd med det. Jeg sover også videre til klokken 7.
Aase er stået op og er i køkkenet og den sorte pensionær har jo en stærk social følelse og dukker så op til lidt morgenmad, inden han går ud og skræmmer Tøsen som ville ind, da han gik ud.
Sorte vender tilbage da Aase starter cyklen mod Scala og han får en formiddags snack inden jeg hopper på træneren og ruller en tur langs Gardasøen. 1 time og 6 minutter med 146 højdemeter blev det til.
Tøsen kommer og kunne vist tænke sig en bid, da hun jo blev snydt til morgen.
Lidt senere kommer Bror og vil ’snakke’, men blive lidt nervøs da jeg kører genbrugsbeholderen ind, og han stikker af.
Slapper lidt og læser nyheder på tabletten mens cykeltøjet vaskes.
Vinteren er over os, vi spiser suppe til aften. 😊
Ser en Halloween quiz, med loge brødrene fra Ørkenens Sønner og bagefter en god gammel western, Rio Bravo, med blandt andre John Wayne. 😊 Alle cowboyfilm med John Wayne er bare sagen. Det var de westerns der næsten altid havde udsolgt alle forestillinger i biografen i ’gamle’ dage.
Sorte kommer og går selvom det regner udenfor og beslutter sig så for at overnatte.

02. november. Lørdag. 5 grader, gråt og med periodiske byger, vinden er svag fra sydøst.
En sort mand kommer ved 3-tiden og vil ud, det var vist meget godt, for jeg konstaterede højvande.
Klokken er 4 og katten vil ind igen og er sulten. Han går ind på sofaen og sover videre.
Jeg slumrer også et par timer og lægger så kabalerne.
Står op ved 8tiden og spiser morgenmad sammen med Bror, som kom på en høflighedsvisit.
Efter lidt soignering under bruseren ruller jeg en tur i Aldi, hvor der er sort af mennesker, altså ikke sorte mennesker og der var næsten fyldt på parkeringspladsen.
Tester endnu engang Zwift med nogle nye indstillinger og måske har jeg nu fået fat i den lange ende. Prøver at køre en lidt længere tur i morgen, måske. 😊
Pasta og pip fri veganer kylling indtages, sammen med et glas rødvin.
Ser ’aHA’ og noget senere Monty Pythons Bedste. Slutter af med en gammel dansk film.
Sorte overnatter.

03. november. Søndag. 9 grader, lidt gråt og det sidste døgn har givet 16 millimeter regn. Vinden er svag fra sydøst.
Sorte møder op ved halv 5tiden, men jeg var vågen, han lukkes ud, han kommer tilbage en times tid senere.
Kabalerne lægges og jeg slumrer lidt mere.
Et beskedent måltid udgør kalorieindtaget her til morgen og så kigges der lidt på ugens transaktioner.
Tøsen møder op og får lidt tun fra en dåse som udløb sidste år, men indholdet fejlede ikke noget.
Aase ruller en tur i byen og jeg sniger mig i bad mens jeg overvejer hvad dagen ellers skal bringe.
En tur på cykeltræneren eller en tur på raketten.? Vælger raketten, da det formodentlig er sidste chance for et rimelig lunt vejr og delvis tørre veje. Kører mod Enø og kører faktisk første del af den rute som jeg ofte benytter på cyklen. Kører dog over Fodby og via Ring Nord samt Ring Vest på vej til Figenvej. Så fik jeg testet om motoren er blevet justeret tilfredsstillende. Det må siges at det er den. Den har fået en blødere gang og er hurtigere til at tage gassen og går ikke i stå når gassen slippes. Fin tur på ca. 55 km.  
Henter Kenny ved kaffetid og der er banecykling fra Hviderusland.
Aase tilbereder en hamburgerryg og nogle flødekartofler som indtages inden Kenny returneres til Hvedevænget.
Ser F1 fra Amerika og Kevin Magnussen udgår og Louis Hamilton bliver Verdensmester for 6. gang i træk.
Zapper lidt og sorte har efter nogen overvejelse besluttet at overnatte.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

Årstal Ude temp. Regn i mm. Vindstyrke km/t Vindretning Lufttryk
2019 9,0 9,1 3,1 N 1009,9
2018 5,2 12,0 10,5 ØNØ 1010,9
2017 4,7 36,6 1,6 NV 1010,5
2016 6,3 3,5 0,0 SV 1021,4
2015 3,1 4,9 0,0 ØSØ 1019,4
2014 12,8 59,3 7,6 SSV 1013,3
2013 12,0 28,2 8,2 SSØ 982,4
Gsn. Snit. 7,6 21,9 4,4 XXX 1009,7

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata