04. november. Mandag. 9 grader, gråt og der kommer periodiske byger. Vinden er let fra øst.
Den sortklædte herre vil ud ved godt halv 5-tiden, okay, nu går den denne gang, for jeg var vågen. Men husk lige husreglerne dit sorte spøgelse. 😊
Katten vender tilbage et par timer senere og går ind på sofaen og sover videre.
Jeg går i gang med øvelserne som skal hjælpe på ryggen, den er efterhånden noget til besvær.!
Vil forsøge at foretage øvelserne ugens 5 første dage og så holde pause i weekenden for status. Vægttræningen er lagt på hylden for en stund.
Så er det min morfars fødselsdag og han ville have blevet 120 år. Det er også Kims fødselsdag og han ville være blevet 74 år. Desværre blev han kun 17 år.  Det var en meget god kammerat der alt for pludselig forsvandt.
Overvejer at rulle en kort tur på cykeltræneren. Nå, det blev ikke til noget.
Har store problemer med at få startet Pc’en, må efterhånden stærkt overveje at finde midler til en ny og tidssvarende maskine.
Har bestilt tid til at få skiftet til vinterdæk samt et lille eftersyn hos Toyota, på bilen altså.
Sorte og jeg flygter rundt i huset efterhånden som Aase nærmer sig med støvsugeren. Selvom katten efterhånden har vænnet sig til lydene i vores hus, er han bestemt ikke glad for støvsugeren. Til sidst flygter han udenfor.
Så er der rester fra de riges bord i går. Tøsen møder op og får en bid og gør mig en anelse nervøs, ved at hoppe op på computerbordet og tæt på skærmen, en klo i den og både katten og skærmen risikerer et møde med dødsriget.
Hun er jo venligheden selv og noget af en kælegris, så det er ikke helt nemt at få kostet hende ud igen.
Det lykkes dog og få minutter efter kommer kvarterets gentleman Malte og slår en sludder af og får lidt at spise.
TV kiggeriet ender i regulær zappen. Sorte har lagt sig på måtten i badeværelset, der er jo dejlig lunt, men den går ikke gamle ven, han vælger så at forlade huset til natten efter jeg har drillet ham lidt med støvekosten.

05. november. Tirsdag. 5 grader, gråt med lidt regn, 13 millimeter er det blevet til de sidste 24 timer. Vinden er svag fra nord.
Sorte banker på ved halvtre tiden og er indtager lige en let snack inden han går på sofaen.
Jeg sover videre. Drømmen om malermesteren, som var utilfreds med den maling jeg havde købt af en dame, forsatte ikke. Hvad fanden var nu det.? Vågner ved 6tiden og lægger kabalerne.  
Aase er stået op for at køre i Scala og jeg står op og fodrer Tøsen. Sorte mærker jo straks Tøsens tilstedeværelse og kommer for at jage hende ud. De smutter begge ud i regnen. Sorte vender tilbage kort efter og går ind og sover videre.
Aase må have transport til Scala da regnen stadig falder. Vi når lige at hilse på Malte og Bror.
Hjemme igen og jeg starter lige hjemmets vigtigste redskab, opvaskemaskinen. 😊
Lidt frokost og jeg henter Aase hos LH og vi kører til Figenvej via Aldi, hvor vi køber et par flasker Chablis til Bodil B. Lassens 75-års fødselsdag i dag. Vi ønsker et stort tillykke.
Aase ruller en tur til Bodil med flaskerne og får ønsket tillykke. Aase kommer hurtigt tilbage da hun har en aftale med frisøren. Vi bruger lige Toyotaen da det jo stadig regner lidt og det bliver jo mørkt inden hun når tilbage. Har et par sovende katte liggende, men de har altid en udgang via vinduet i badeværelset, når vi ikke er hjemme.
Spiser også rester i dag, men nu er det slut med den menu.
Forsøger efter bedste evne at se Barnaby, men oven på et par glas rødvin kniber det med at øjnene opfanger hvad der foregår.
Sorte vender tilbage til natten.

06. november. Onsdag. 3 grader, gråt men uden regn lige nu. Vinden er svag fra nord.
Sorte vil ud ved 4tiden, din drønnert, aftalen er stadig efter klokken 5. Han returnerer en halv time senere og får tidlig morgenmad inden sofaen indtages.
Jeg snupper et par timer mere og går så i gang med kabalerne. Senere snupper jeg lige den ugentlige blodprøve og værdien ligger som næsten altid, inden for normalområdet.
Bror kommer på en hyggevisit, men går snart igen. Aase fodrer Sorte og så går han ind i stuen.
Jeg går i gang med at klargøre ’Raketten’ til vinteropbevaring, så der bruges et par pudseklude og diverse vedligeholdelses sprays.
Batteriet demonteres, husk at tage minus polen af først, ja, ja, men jeg ved sgu ikke hvorfor, men det foreskriver eksperterne altså. Dækker maskinen til med et tæppe og så med en ’garage’ af plast med filt som underside. Det er ikke nok hvis vi får streng frost, men vi har så hentet et gammelt sengetæppe på loftet og så må det være nok.
Sorte har futtet lidt ud og ind og da Aase vender hjem fra byen kommer han ind og får en eftermiddags snack og stryger så ind på sofaen, hvor vi lige hygger lidt inden han falder i søvn.
Så dukker Tøsen op og får en bid, hun er notorisk sulten, men jeg har også konstateret at hun har en form for bændelorm, så hendes sult er forståelig.
Det er jo lidt kedeligt at hendes ejere ikke sørger for at få behandlet den slags. Jeg har jo ingen ormepiller på lager, dem fik Sorte i sin tid og han har været fri for orm siden da.
Gnaveben og pomme fritter er dagens hovedmenu. Vi ser ’Kurs mod Nord’ fra TV2, men synes ikke at serien kan leve op til de tidligere afsnit. Snupper også lige en James Bond film, Octopussy.
Sorte overnatter.

07. november. Torsdag. 4 grader. Lidt gråt og vinden er svag fra nord.
Sorte vil ud lidt før klokken 5. Jeg klarer lige kabalerne inden han vender tilbage.
Ved halv ottetiden går han ud igen. Ser et par hundrede gæs flyve mod nord, hej folkens, det er den forkerte vej, hvad med at finde en anden føre gås.?    
Jeg ruller mod frisøren for en hårafrivning og det tager kun godt 10 minutter, så er jeg på vej til LIDL for indkøb af flere typer vand.
Hjemme igen og kattene flokkes om os, de er ikke ude efter mad, men vist kun efter lidt socialt hygge.
Aase kører mod staden og køber lidt ind til noget kaffemik sammen med Bodil.
Jeg ser efter en ny cykeltræner på nettet, altså en smart træner, men priserne er lidt i overkanten af hvad jeg formår, sådan bare lige. Den gamle kan måske sælges, men det bliver nok ikke det store beløb kan indbringe.
Går over og sludrer lidt med Peter som er rimelig frisk, han ligger da på knæ og roder i jorden.
Sætter mig og ser ’Dommer John Deed’ på computeren, mens Aase drikker kaffe med Bodil.
Den sorte herre bliver vist lidt træt af snakken og kommer og henter mig, så han kan komme ud.
Aftensmaden springes over, da vi qua kaffemikken har indtaget både klejner og en stor konditor medalje, så vi kommer ikke i kalorieunderskud lige straks.
Ser endnu en lidt dårlig ’Soldater Kammerater’ film, de sidste kunne på ingen måde leve op til de første.
Sorte vender tilbage til natten og jeg ser et par musikvideoer fra YouTube med Oscar Peterson.  

08. november. Fredag. 5 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydlige retninger.
Klokken er 04:45 da Sorte mener han vil ud. Jeg er dog vågen, så han slipper for en reprimande.
Lægger kabalerne med noget besvær, tabletten virker som om den kører på nedsat kraft. Det sker alt for ofte.
Sorte vender tilbage og vi får lige en let morgen passiar.
Bror og Tøsen kommer og siger godmorgen, og det gør Malte også lidt senere.
Så er det ellers op og i tøjet, skal hente kattemad i Bilka og bagefter ruller jeg til tanken og vasker bilen, ruller hjem igen og lufter kareten ud til kattenes store fornøjelse. Så, væk med jer misserne, skal hente Kenny og så videre til lægefabrikken, så han kan modtage en gang akupunktur og et skud influenza vaccine.
Jeg har valgt den indsprøjtning fra. Er sgu nervøs for at blive skide syg af sådan et skud.
Kører Kenny til Hvedevænget og forsætter så til Figenvej for en bid frokost. Der mødes jeg af Tøsen som også var ude efter lidt frokost.
Tænder computeren for første gang i dag og klokker er 13. Har seriøst overvejet om jeg ikke skal holde en computer, telefon og tv fri dag en gang om ugen.
Pusler lidt på computeren mens Aase gør ænderne klar til en tur i ovnen i morgen engang.
Det er ta’ selv aftensmad i dag, så jeg snupper et par ny pillede kartofter og et kødben. Havde vi haft hund, ville den have været ellevild.
Ser filmen ’Den Skaldede Frisør’, den er måske ikke lige mig, men jeg kan godt lide Pierce Brosnan, han virker ærlig i sit skuespil. Katten overnatter.   

09. november. Lørdag. 4 grader, gråt og vinden er svag fra nordvest.
Klokken er kun 03:15 da den sorte mand vil ud, det gav lige et kryds i den sorte bog knægt. Gør ham opmærksom på at han ikke skal komme og banke på før efter klokken 5.
Nå, han hørte da efter denne gang, klokken er kvart over fem da han atter møder op og får en bid morgenmad inden turen atter går til sofaen for en kort ’snak’.
Aase kommer i køkkenet ved 8tiden og så møder katten atter op for en lille bid. Jeg var ved at lægge dagens sidste kabale, den var lidt svær. Sorte og jeg går en tur til sofaen for endnu en kort ’snak’.
Aase gør klar til at stege et par ænder, mens katten og jeg render rundt om benene på hende. Det lykkes dog alligevel og jeg mæsker mig i kråse, hjerter og halsen.
Sidst på eftermiddagen møder Kenny og Lene op og hjælper med at spise ænderne, de brunede kartofter og indtage en rødvin som skuffede lidt. Vi snupper så lige en islagkage til kaffen.
Hyggelig eftermiddag og aften og jeg ruller ’ungerne’ til Hvedevænget.
Jeg ser den danske film, ’Verdens Rigeste Pige’, men den er ikke værd at skrive mere om.
Sorte, som jo altid føler sig lidt ’hjemløs’ når der er andre end os selv i huset, har været gået og vender tilbage til sengetid.

10. november. Søndag. 2 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydøst.
Et par liter vand i løbet af dagen i går, tvinger mig op ved halvfire tiden og en time senere kommer Sorte og vil ud. Sover dog videre til klokken godt seks hvor katten lukkes ind.
Efter morgenmad og kontrol af vores computere og ugens transaktioner kalder badet.
Aase ruller til byen for at købe et par kager til eftermiddagskaffen
Efter en let frokost ser jeg cykelcross fra Italien inden Helle og Mia kommer på kaffevisit. De har medbragt en CD med gruppen ’Forstenet’, som jeg glæder mig til at høre. En flaske Sambuca fulgte også med og den tog vi altså hul på med det samme som supplement til kagerne. 😊 En rigtig hyggelig eftermiddag. Godt at se jer begge to. 😊
Tøsen og Bror møder op nogle gange og Bror har vist lært at banke på vinduet i havedøren når han vil ind. Men det er ikke det mest hensigtsmæssige knægt. Der åbnes normalt kun for herrer i sorte overfrakker.
Ser lidt banecykling først på aftenen. Har en amerikansk film sat på programmet til i aften. Tøsen møder op hen på aftenen og får lidt at spise og synes vist at hun nok kan slumre et par timer i mit værelse under tv-bordet. Næh, det var vist for hårdt at ligge på gulvet. så hun hopper op på sengetæppet og foretager lidt rengøring af pels med mere.
Bemærk lige frøken, at det kun er den tidligere nævnte herre i den sorte frakke der må overnatte.
Hun bliver lukket ud inden filmen begyndte. Filmen gik jeg kold i og gik i seng og Sorte overnatter.
 
Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

Årstal Ude temp. Regn i mm. Vindstyrke km/t Vindretning Lufttryk
2019 9,7 19,0 7,2 Ø 985,6
2018 9,7 9,9 2,9 ØSØ 1010,0
2017 -0,5 12,7 0,0 ØNØ 1010,6
2016 -0,2 25,4 5,0 N 1004,3
2015 10,8 27,5 7,9 SSV 1003,7
2014 9,1 23,3 3,2 1004,3
2013 6,8 29,6 3,1 NNØ 977,1
Gn. snit. 6,5 21,1 4,2 XXX 999,4

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata