18. november. Mandag. 10 grader, jamen dog, gråt som sædvanligt og vinden er let fra sydøst.
Klokken er kvart i fem da den sorte overnatter slår til. Er dog vågen så du slipper for videre påtale.
Snupper lige en time mere og lægger så kabalerne, ’eksperten’ med noget besvær.
Sorte kommer igen og får morgenmad og lister atter ud. Læser nyheder og står så op og lukker katten ind og vi får en kort ‘snak’ inden han slumrer hen.
Jeg går i gang med ugens blogindlæg og udgiver det til offentlig spot.
Forsøger også at få min efterhånden gamle og lidt slidte radio til at afspille cd’erne. Den har vanskeligheder med at finde de enkelte spor og en gang imellem lyder den som en lerduekaster, så jeg næsten tror at cd’en er på vej ud i værelset. Prøver at rense den med en dertil indrettet cd-rense-skive.
Så kommer Sorte og brokker sig lidt over logiet i stuen. Det forstyrres af rengøringshjælpen som så ofte om mandagen. Han får lidt at spise og kommer så ind og lægger til at sove på min seng.
Jeg higer og søger i gamle bøger, næh jeg gør ikke, det forgår på computeren, fordi jeg leder efter en pdf-fil som indeholder manusscriptet til den sidste Set & Sket bog fra 2016, der blev fremstillet hos Lulu.com.
Den er umiddelbart ikke til at finde. Jeg skulle ellers bruge den som skabelon til et par bøger mere, men må så bruge en tidligere udgave fra 2015. Næ, nej, starter sgu på en helt frisk, uden at skæve til hvad der er gjort tidligere.
Pasta og veganer schnitzel udgør aftensmåltidet, sammen med et glas rødvin.
Ser ’En Arabisk Rejse’ ’Det Sydlige Syrien’. Et rædsomt sted, hvor krig og ufred har smadret det meste af området og menneskerne. Ufatteligt hvor mennesker dog forstår at ødelægge alt omkring dem. Jeg læste engang i en bog, har glemt hvilken, men en person konkluderede: Kronen på skaberværket er svinet mennesket. Jeg lader lige teksten stå et øjeblik.
Sorte overnatter.

19. november. Tirsdag. 7 grader, gråt og mørkt og vinden er svag fra sydøst.
Klokken er nogle få minutter i fem da den sorte mand vil ud. Lægger kabaler og læser de uhyggelige nyheder og slumrer så en times tid mere.
Aase gør klar til motion i Scala og jeg overvejer at stille op til en tur på cykeltræneren efter morgenmaden.
Det blev ikke kun ved overvejelserne, rullede 25 km på 1 time og 11 minutter og med 103 højdemeter. Måtte af cyklen og lukke katten ud undervejs.
Han vente tilbage efter jeg var stået af cyklen og fik lidt frokost inden han gik på sofaen.
Ser lidt på billederne fra nat kameraet og minsandten om ikke der blandt andre optræder en flot ræv og så et pindsvin.

Går en runde og fodrer fuglene og sorterer nogle billeder på computeren bagefter. Slapper lidt og fremstiller så et par veganer burgere til fruen og mig.
Aases computer går i sort og jeg må ind og give den lidt kunstigt åndedræt og så kan den forhåbentlig lidt igen.
Venter på Barnaby og zapper lidt, men Barnaby var ikke lige sagen denne gang. Zapper lidt mere og ser noget om portrætmalere, lidt om skuespilleren Marlon Brando og lukker så katten ud, som også i dag brækkede sig på gulvtæppet. En lidt kedelig tendens for alle parter.

20. november. Onsdag. 6 grader, gråt og vinden er svag fra øst.
Når lige at falde i søvn da katten banker på vinduet, halløj du, klokken er kun kvart over midnat. Vi falder dog i søvn kort efter. Klokken kvart over fire vil han sgu ud, så op og stå senior, sover så til klokken 6.
Ved 8tiden kommer Aase i køkkenet og katten lukkes ind til lidt tun fra dåse. Har lidt udfordringer med at finde ud af, om det er kosten her han ikke kan tåle, eller han spiser andre steder også.
Aase er munter her til morgen, hun skal nemlig til tandlæge. 😊
Jeg har en aftale med Kenny om transport til akupunktur sidst på formiddagen.
Det når vi i fin stil og så er det til Figenvej for en ydmyg frokost. Katten får lidt dåsetun og han virker ikke voldsomt begejstret. Men jeg kommer vist til at skære ned på hans madforbrug, det kunne være medvirkende til at han har fordøjelses problemer.
Ruller en tur på apoteket og derefter i Aldi.
Menuen til aften er stuvede grønne bønner og kalkunschnitzel. Lidt senere ’Kurs mod Nord’ og så en ældre James Bond film. Sorte beslutter sig for en overnatning.

21. november. Torsdag. 7 grader, meget gråt og vinden er svag fra nordlige retninger.
Klokken 4 vil katten ud og klokken 5 vil han ind. Han går direkte på sofaen og jeg til køjs og snupper en time mere. Kabaler og nyheder flyder over skærmen på tabletten.
Morgenmad ved 8tiden og så lidt redigering af blogindlæg. Ruller en tur til Bilka for at købe kattemad.
Sorte kommer og får lidt at spise og bagefter skal vi ind på sofaen og ‘snakke’.
Vi ‘snakker’ kun lidt, synes jeg havde et par andre småting som jeg gerne ville klare. Så jeg afbrød seancen til kattens store fortrydelse og jeg fik så lige et par dask på armen af poterne og et bid i hånden.
Det skal jo så siges at han har altså styr på kræfterne, for jeg fik hverken ridser i armen eller hul på hånden, så det hører vist til under kategorien markeringsbid.
Da jeg så ville lette mig fra sofaen, fik jeg lige et par poter på det ene lår, men heldigvis stadig i den lette form.
Du er vist lidt fræk i dag, knægt.   
Har til hensigt at stå på cykeltræneren mens Aase går ud og handler lidt. Jeg når at rulle endnu en tur i det Østjyske på 25 km og det på 1 time og 8 minutter og 103 højdemeter.
Efter bad og lidt afslapning ad sted til Hvedevænget og hente Kenny som også i dag har en aftale på lægefabrikken. Bagefter ruller vi til Figenvej og snupper en kop kaffe og en klejne inden lasagnen.
Så ruller vi atter til Hvedevænget. Ser anden del af udsendelsen ’Mysteriet om Pedal-Ove’. Det er godt nok en sag som er umådelig svær at gennemskue.
Sorte overnatter, husk aftalen knægt.

22. november. Fredag. 9 grader, gråt i gråt og vinden er svag fra sydøst.
Han huskede ikke aftalen, men kommer dog tættere på klokken 5 end i går. Han lister udenfor og vender tilbage ved halvottetiden og får morgenmad.
En lind strøm af katte aflægger nogle korte visitter, Tøsen gør dog et længere ophold mens hun spiser.
Aase ruller til træning og jeg foretager lige en test med den digitale udendørs antenne jeg har liggende, men den synes ikke at fungere, så ikke mere test med den.
Sorte ligger og holder øje med mig under hele seancen. Efter lidt frokost lister han ud. Jeg lister ind og forsøger, med nogen besvær, at konvertere mine blogindlæg til bøger. Det er uhyre tidskrævende og et lidt kedeligt job, men nogen skal jo gøre det. 😊
Aftensmaden i form af anden dags lasagne indtages, det gør den nu ikke ringere.
Ser noget om rumkapløb, mens jeg venter på den franske film ’Kvinden fra Brest’, med danske Sidse Babett Knudsen i hovedrollen. Ingen ringe præstation synes jeg nok.
Sorte som har været på udflugt vender tilbage og hopper op på sofaen og lægger sig for natten og det gør jeg også.

23. november. Lørdag. 8 grader, gråt og vinden er vist frisk fra øst.
Den sorte pensionær overholder næsten vores aftale, klokken kvart i fem vil han ud og en time senere vil han ind. Morgenmad til ham og han lunter ind på sofaen og vil ikke snakke, men sove. Så er vi to. 😊
Lægger kabaler uden de store udfordringer og læser nogle interessante nyheder. Blandt andet om nogle Windows 10 kommandoer.
Aase ruller til byen efter blandt andet nogle svinekoteletter med skaft, ikke just veganer kost.
Jeg stiger på træneren og ruller min sædvanlige tur i Jylland. 1 time og 12 min med godt 100 højdemeter.
Havde trætte ben, hvilket tiden vist også anskueliggør.
Efter badet bliver jeg kapret af Kenny til en tur mod Næstved Storcenter, hvor Lene og Kenny havde et par ting på ønskelisten. Jeg smutter en tur i Bilka på Aases foranledning, da hun har bedt mig om at se efter baked beans fra Heinz. Bilka havde de bønner, men krydret med chili. Tager et par dåser med hjem, som Peter skal have ved lejlighed.
Vi ruller til Hvedevænget og sætter Lene og Kenny af og jeg ruller mod Figenvej.
Aase er gået i gang med de indledende øvelser til julebagningen, nemlig fremstilling af dej til vaniljekranse og brune kager.
Indimellem får hun så også tid til at stege koteletterne og koge blomkålen og gulerødderne, som vi indtager det meste af. Sådan en kotelet på mere end 150 gram glider ikke bare ned, når vi ofte spiser veganer kost, det kan mærkes vi bliver ældre, forstå hvem der kan. 😊
Sorte har været ude et stykke tid og kommer tilbage og får aftensmad, hvorefter han atter forlader huset gennem vinduet i badeværelset.
Aase forsætter med fremstillingen af dej, hun arbejder gerne om aftenen også.
Ser ’ En Sag for Frost’ og bagefter Barnaby. Katten overnatter.

24. november. Søndag. 6 grader, gråt og vinden er let fra sydøst.
Vågner med krampe i benene og må op og stå og det benytter Sorte sig af og sætter sig foran bryggersdøren og vil ud.
Slås lidt med benene som er noget urolige og i mellemtiden kommer Sorte og vil ind på sofaen.
Forsøger at få et par timer mere på øjet og ender med at sove til klokken ni. Så er dagen jo næsten gået. 😊
Et bad og så lidt administrativt gøren og laden samt aflæsning af målere er næste punkt på dagsordenen.
Tøsen kommer og får et måltid og smutter så igen.
Jeg har besluttet mig for ikke at foretage mig noget ’fornuftigt’ resten af dagen. Sætter mig på sofaen og ser ’Bonderøven’ sammen med Sorte, mens vi ’snakker’ lidt.
Venter på at der kommer cykelcross fra Belgien og bruger det meste af eftermiddagen på den form for underholdning. Ser også en udsendelse om Frank Sinatras mørke side, men det endte sgu da i den rene solstrålehistorie. De producenter og manusscript forfattere har da helt mistet jordforbindelsen.
Den sorte pensionær har vist besluttet sig for ikke at springe rammerne for vågen tilstand og har sovet det meste af dagen. Aase gav ham en eftermiddags snack og han fik også lidt aftensmad inden han gik udenfor.
Den ældre herre, katten altså, går noget ud og ind i løbet af aftenen, men ender dog med at overnatte.
Har set ’En Sag For Frost’ og et par naturudsendelser.

Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
201911,115,58,4SSØ1001,3
20184,313,49,5ØNØ1023,1
20172,310,60,0VNV1004,7
20168,516,90,61000,9
2015-6,966,30,2NV1011,6
20148,016,96,1VSV1006,6
20136,520,56,6SSØ1005,6
Gsn. Snit.4,822,94,5XXX1007,7

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata