16. december. Mandag. 3 grader, lysegråt og vinden er let fra syd.
Den sorte herre vil ud ved 4tiden, men jeg er vågen, så han slipper for påtale denne gang.
Han vender tilbage en times tid senere og får morgenmad og så er det hen i kurven.
Lægger kabaler og slumrer så til ved halv 8tiden, indtager lidt morgenmad og så i bad. Jeg har en tid hos medicinkvinden først på formiddagen. Forhåbentlig kan hun medvirke til at afhjælpe mine noget generende ryg og ben smerter, som så også har sat motionen på holdt.
Hun har et par forslag, blandt andet at lade en kirurg se / hugge hul på ryggen eller i første omgang forsøge at give noget medicin som tager smerter og symptomer, vi begynder med det sidste forslag. Hader når nogen vil skære i mig. 😊
Ad sted til apoteket hvor medicinen udleveres og så hjem og tage den første pille. 1 stk. i dag. 2 stk. i morgen og 3 stk. i overmorgen og så 3 stk. hver dag for eftertiden, forudsat de hjælper altså.
Aase gør rent og passer katte da jeg kommer hjem og den sorte mand synes ikke specielt godt om støvsugeren, så han forlader etablissementet. Huset er erklæret katte frit.
Redigerer blogindlæg da Bjarni ringer og han vil komme med computeren som er utilbens.
Sludrer lidt med Kenny via mobilen og vi forbander opdateringer til computere, mobiler etc.
Så kommer Bjarni med laptoppen og jeg sætter den til at arbejde med at hente opdateringer og så må vi se hvad der ellers skal foretages.
Mens computeren opdaterer lægger vi os begge to på sengen i mit værelse og læser lidt, katten og mig altså.
Han kan ikke være i kurven, for Aase støvsuger.
Katten spiser lidt og går så ud.
Jeg vinder retten til at lave aftensmaden og serverer spaghetti og veganerbøf. Det kniber at Aase tygge den, for hendes nylavede tand giver tandpine. Det trækker op til endnu et tandlægebesøg.
Lægger sidste hånd på Bjarnis computer, alle opdateringer er installeret.
Ser filmen ’Godfather 2’, det meste i hvert fald, men filmen kan ikke nå helt op til ’Godfather 1, selvom Al Pacino og Robert De Niro leverer nogle fremragende præstationer.
Nå, Aase kommer vist til at springe træningen over i morgen og få en tid hos tandlægen.

17. december. Tirsdag. 5 grader, det regner til en forandring og vinden er svag fra øst.
Synes også jeg er lidt svag, har ikke sover godt og den nye medicin har vist nogle bivirkninger.
Katten vil ud ved fem tiden, selvom det regner og vender tilbage en time senere.
Lægger kabalerne og småslumrer lidt. Aase kommer og ser om jeg er vågen, har lovet at ringe til tandlægen når de åbner. Det bliver gjort og Marianne finder en tid klokken 11:30.
Redigerer lidt på blogindlægget og så ruller vi en tur til tandlægen. Mens Aase mishandles ruller jeg en tur i LIDL for at købe en trådløs mus, da min nuværende mus ikke fungerer optimalt og den er med ’snor’.
Fruen hentes og vi ruller en tur i Rema efter fornødenheder.
Hjemme igen og katten har passet godt på huset mens vi fra fraværende.    Slapper lidt og GLS har for øvrigt været her med pakker, eller rettere pakke, for jeg skal selv hente den anden pakke på Seven Eleven. Lidt tumpet, GLS havde skrevet til mig at pakkerne ville blive leveret mellem klokken 08:00 og 11:00. Da klokken var 12:30 kørte jeg altså og da vi returnere var den ene pakke lagt på fliserne i indkørslen og den anden som nævnt taget med til pakkeshoppen. Jeg havde sgu betalt 39 kr. for at få den leveret på parcellen. 🙁
Kører en tur til Bjarni, efter at have hilst på Bror, med hans bærbare som burde fungere nu og henter så pakken hos Seven Eleven på Odensevej. Fik lige et tre flasker rødvin med retur fra Nyborgvej. Tak for det, men jeg har vist ellers nævnt at jeg ikke ønsker noget for de få opgaver jeg udfører, computeren passer jo som oftest sig selv, den skal jo bare have et lille skub i den rigtige retning.
Godt at se Jytte har lagt krykkerne og selv kan bevæge sig rundt, selvom om der jo stadig er nogle ulemper pga. skruerne i hoften.
Huset er katte frit da jeg kommer hjem. Vagthunden har forladt sin kurv.
Der er ta’ selv bord til aften og jeg sætter mig og ser det meste en gammel gangsterfilm med Lee Marvin. Meget forvirrende plot. Går kort efter over til ’Godfather 3’ som bestemt ikke kan leve op til de to foregående.
Katten overnatter.

18. december. Onsdag. 5 grader, næsten klar himmel, vinden er svag fra sydvest.
Er ikke helt klar over om katten vækkede mig klokken 3 eller jeg bare var vågen. Han ville i hvert fald ud. Kom tilbage ved 5tiden. Sover atter i kurven.
Har klaret kabalerne, og slumret til klokken halv ni.
Morgenmad, bad og så en tur i Aldi efter lidt til livets ophold, samt et juletræ.
Møder Bror og Alberte på min vej og får en lille snak med Bror og Alberte kommer ind og får frokosten.
Sådan som både hun og Malte æder, skulle man sgu ikke tro at de fik mad hjemme.
Aase drager til byen og pludselig er jeg alene hjemme. 😊 Nå, det varede kun kort, så kom Bror og ville sludre og måske finde et sted hvor kan kunne ligge lunt. Næh du den går ikke, den sorte mand er husets Don Corleone og ham vil jeg ikke lægge mig ud med. Efter lidt håndspålæggelse og lidt spiseligt lister han af.
Jeg henter Kenny, vi skal en tur i Storcenteret og bagefter på Figenvej.
Vi redder lige kaffen og et honninghjerte og katten sover i sin kurv. Vi skal have nogle juleting ned fra loftet og Aase kravler op og Kenny modtager godset og jeg ser på.
Mens Aase forbereder kartoffelmosen og den forlorne hare, kommer Sorte og får sin aftensmad og går så udenfor. Ruller Kenny til Hvedevænget efter vi har fyldt depoterne op. Sorte kommer ved hjemkomsten og synes nok at han kunne spise en smule mere inden han atter går ud.
Ser ’Public Enemy No. 1’ en fransk gangsterfilm. Ikke så ringe endda.!
Sorte vender tilbage til sengetid.

19. december. Torsdag. 5 grader, svagt lysegråt, vinden er let fra sydøst.
Sorte vil ud, kan simpelthen ikke huske hvornår og jeg sover videre. Han kommer tilbage ved 6tiden og får morgenmad og går atter ud. Jeg lægger kabaler og slumrer videre. Ved 9tiden banker han atter på døren og kommer ind og lægger sig i kurven ovenpå lidt mere morgenmad.
Jeg er en anelse små bims, måske pga. af den nye medicin. Den virker dog også lidt på smerterne i ryg og ben, så kemien må have en chance en måneds tid.
Så er vi kommet til årets vigtigste handling, nemlig at sætte juletræet på fod. Det er altid lidt bøvlet og i år er ingen undtagelse. Foden er for tyk og må saves til og med stemmejernet tilpasses lige det sidste.
Alberte og Malte kommer ofte på visit og spiser.
Ved præsentationen i går af den 75. tyvende udgave af La Vuelta som køres i år 2020, var også tre herrer som har været stærkt medvirkende til at jeg har fulgt og stadig følger cykelsporten, al den stund det er muligt.
Har lånt et billede via Twitter fra Photo Gomez Sport, håber de tilgiver mig, når det ikke er i kommercielt øjemed.

De tre herrer er fra venstre: Alejandro Valverde, Miquel Indurain, og Alberto Contador.

Aase pynter juletræet og jeg gør julelysene klar med batterier, vi er jo gået bort fra levende lys, på juletræet i hvert fald.
Sorte kommer og går ligesom de andre dage og får lidt at spise ind imellem.
Så har jeg lige aktiveret et 3 måneders abonnement på Spotify og det er ganske gratis, hvis jeg ellers husker at melde det fra inden de tre måneder er gået.
Spiser forloren hare og kartoffelmos i dag også.
Ser filmen ’Layer Cake’ med Daniel Craig. Synes han er en god skuespiller og filmen rimelig.
Sorte lægger sig i kurven efter at have fået lidt sen aftensmad.

20. december. Fredag. 5 grader, mørkt endnu og tåget og vinden er svag fra sydøst.
Katten vil ud, hvornår henstår i det uvisse, men jeg sover videre til ved halv sekstiden hvor katten banker på vinduet. Han indtager lidt morgenmad og lægger sig i kurven. Jeg lægger kabaler og småslumrer lidt.
Venter på at medicinkvinden ringer for at høre status på den sidst givne kemi.
Midlet virker vist efter hensigten ca. 80 procent, men har stadig lidt bivirkninger i form af kvalme og jeg er lidt småbims især om morgenen. Ja, ja, knyt. 😊
Som jeg forstår det, forsvinder de bivirkninger efter en tid. Kemien får en chance en måneds tid. Jeg skal jo stadig holde mig for øje, at det kun er symptomerne der behandles, årsagen til miseren er der sgu stadig.
Aase ruller til frisør og jeg ruller til Bilka efter have fodret Alberte og Malte.
Let frokost og så lidt afslapning inden jeg henter Kenny. Vi får jo besøg af Liva, Tilde, Anja og mormor som kommer et smut forbi efter at have hentet Tilde på efterskolen i Flakkebjerg.
Det bliver til nogle rigtig hyggelige timer med udpakning af julegaver og lidt leg, så meget som Liva nu kan klare, da hun jo får hoste når hun maser for meget rundt. Mormors arm har det heldigvis bedre. Menuen står på pizza og is og så lister familien fra Maribo atter til Sydhavsøerne.
Ser filmen ’De Uovervindelige’ som ellers er ganske god, men har det lidt svært med at Sean Connery bliver skudt, man skyder sgu da ikke den rigtige James Bond. 😊
Sorte har besluttet at overnatte, nå ikke, han vil ud omkring klokken 23:30.
Lidt billeder fra vores før juleaften tam tam kan ses nedenfor.

21. december. Lørdag. 6 grader, lidt gråt og vinden er let fra sydlige retninger.
Så er det årets korteste dag og vi sniger os langsomt mod sommeren. 😊
Nå, der tog jeg fejl siger Kenny, det er først i morgen.
Katten har også sneget sig ud og ind i løbet af natten, han sover nu i kurven.
Står lidt sent op og fodrer et par kattedyr inden formiddagskaffen.
Sorte har travlt med at holde de andre katte væk fra parcellen, han når næsten ikke at spise noget, men efter frokost gider han alligevel ikke mere og lægger sig i kurven og lukker øjnene.
Aase har været i byen og da hun kommer hjem kører jeg en tur i Sct. Jørgens Park og handler en enkelt julegave.
Bjarni kommer forbi og henter en pakke is jeg havde købt i torsdags og havde så glemt alt om det, indtil jeg kiggede i fryseren i dag.
Vi snupper lige eftermiddagskaffen og en hjemmebagt småkage. Han har lidt printerproblemer som vi ser på i morgen.
Aftensmåltidet består af pizza rester fra i går.
Ser ’Manipulator’ og bagefter ’Die Hard 2’, så er der virkelig gang i den.
Sorte overnatter.

22. december. Søndag. 6 grader, gråt og vinden er frisk fra sydøst.
Er oppe ved halvfemtiden og lukke katten ud og falder omkuld igen og lægger kabalerne. Han lukkes ind en time senere og får morgenmad.
Snuer videre indtil Aase vækker mig klokken godt 9. Herre Jemini, det halve af dagen er jo gået senior, du er to timer bagud, dem får du aldrig hentet igen. Har aftaler med både Helle, Henrik og Bjarni, men det må jo forsøges passet ind.  Alberte møder op da Aase henter cyklen og så kommer Bror, men han skræmmes ud af Sorte som er vågnet.
Når lige at kommer i bad inden klokken 12, efter en kontrol af vores forbrug af både dit og dat i den forløbne uge. Sorte er generelt lidt urolig og lister ud og ind. Så kommer Henrik med snebajere, men jeg springer lige over, da jeg skal ud og køre bil. Tror jeg snupper et par stykker når vi når frem til frokosten dagen efter Juleaften.
Ruller over til Helle og vi henter nogle meget tunge julepakker. Der er mange gode sager i de poser. 😊
Må aflyse besøget hos Bjarni, det aftaler vi at klare mellem Jul og Nytår.
Vi spiser lidt rester og nogle stegte ben.
Ser ’ Hammerslag i Spanien’ og bagefter ’Alene Hjemme’ og så er energien ikke til mere. Sorte overnatter.


Lidt statistik omkring vejret på Figenvej.

ÅrstalUde temp.Regn i mm.Vindstyrke km/tVindretningLufttryk
20194,923,98,4S999,9
20180,33,50,6ØSØ1015,6
20171,420,51,8S1014,9
20164,62,12,7SV1026,1
20159,021,29,5SV1004,9
20148,325,410,1SV994,4
20137,224,09,8SSV1012,5
Gsn. Snit.5,117,26,1XXX1009,8

Tabellen sammenligner vejrdata fra i år med samme uge i de foregående år. Normalt målt om mandagen. Vejrdata