02. januar. Mandag. 7 grader, gråt og det truer med regn. Vinden er i det sydvestlige hjørne.
Hører ingen trisse og sover minsandten til klokken næsten seks. Lægger kabalerne og snupper lige en halv time mere, som blev til en time og så bankede fruen.
Ritualerne foretages også i det herrens år 2023. Vi gør klar til at fodterapeuten skal komme i eftermiddag og vasker fødderne. Nå, det var spildt for hun meldte afbud.
Aase samler julepynten sammen og rydder op både her og der.
Katten kommer og vil ud efter at have slumret siden i morges, men da han opdager det sjasker ned fortryder han og lægger sig og sover videre. Tror han er umådelig glad for at larmen fra fyrværkeriet er holdt op. Han virker bestemt noget mere rolig.
Vi spiser lidt rester fra køleskabet, sild og røget laks. Vi springer dog snapsen over denne gang.
Lidt tv-aviser og så ser jeg ’Tilbage til Fremtiden 2’
Tidlig sengetid og også katten er gået til ro i god tid.

03. januar. Tirsdag. 4 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Hører ingen trisse, men hostede mig også i søvn i næsten to timer. For helvede hvor er det trættende.
Vækker Aase ved ottetiden efter at have lagt kabalerne. Rutinerne startes og vi samler os sammen til en tur til Aases frisør efter frokost. Jeg lægger mig en times tid inden vi kører ad sted til frisøren.
Fruen bliver klippet og vi får som altid en god sludder med Susanne.
Ruller en tur over Rønnebæk og Myrup på vej hjemad. Lidt eftermiddagskaffe til lidt cykelcross på fladskærmen. Atter lidt rester fra køleskabet dækker det værste hul i maven.
Ser et par tv-aviser, som stort set viser og fortæller det samme.
Lidt mere tv sammen med katten og til sidst et kapitel af ’Tilbage til Fremtiden 3’.

04. januar. Onsdag. 5 grader, vinden er frisk fra sydvest og det har regnet hele natten. Ca. 16 millimeter er der samlet op indtil her i formiddag.
Hører trissen, men slumrer videre og får på et tidspunkt lagt kabalerne inden jeg sover videre til klokken kvart i ni. Venter på en opringning af Rune B. fra Køge Sygehus hvor jeg skal bestemme mig om jeg ønsker operation for ryggen eller ej.
Han ringer og vi får en snak og jeg en måned mere til at bestemme mig i. Hvis jeg havde ønsket operationen, kunne det være blevet i marts 2023.
Jeg lader lige tiden råde lidt endnu. Aase rydder julepynt væk og jeg slæber det på loftet. Vi har fået udført en del i dag, selvom vi stod sent op.
Så er der tv-aviser og et par andre udsendelser som ikke havde det store indhold.
Sengetid for alle.

05. januar. Torsdag. 3. grader, frisk vind fra nordvest og solen forsøger at bryde gennem skydækket. Knapt 20 millimeter regn har vædet haven, det sidste døgn.
Hører trissen, desværre. Kan ikke falde i søvn igen og lægger så kabalerne. Slumrer lidt og vågner så først klokken otte. Rutinerne startes op og bagefter ruller jeg en tur i Aldi.
Der kommer en medarbejder fra Hjemmeplejen og fortæller os at fra fredag den 13, vi få leveret Aases medicin direkte fra apoteket.
Aase skal være klar til klokken 14, da hun skal til træning for første gang i år. Vi når det og jeg aftaler med Pernille at vi de næste 3 måneder vil forsøge at give mig ultralyd og massage om mandagen.
Aase får en kort behandling af John og så ruller vi ellers til Figenvej hvor Aase cykler en lille times tid og jeg slapper lidt sammen med katten.
Gordon mad til aften, lidt for stærk krydret mad efter vores smag, så vi vil forsøge at undgå Samosa for eftertiden. Katten får også lidt aftensmad og så går han udenfor i kulden.
Lid tv-aviser og andet ligegyldigt flagrer hen over fladskærmen. Sengetid og katten har lagt sig.

06. januar. Fredag. 3 grader og der er en frisk vind fra nordøst og atter regner det kraftigt.
Hører trissen, men det lykkes mig at sove videre til klokken seks. Kabaler lidt slummer og så tager ritualerne over. Aase går de 15 runder og cykler en time og jeg er tom for energi, men får dog reserveret transport til og fra Roskilde når Aase næste gang skal have botox.
Katten er lidt tidskrævende i øjeblikket, så han får mad, bliver lukket ud og ind og foders atter i tide og utide samtidig med vi sludrer lidt.
Eftermiddagskaffe med et par æbleskiver til og senere udgør en rejemad og en ostekiks, aftensmåltidet.
Lidt Barnaby til mig og Aase ser lykkehjulet. Vi sniger os i seng alle sammen., katten som den første.

07. januar. Lørdag. 4 grader, vinden er let fra sydvest og det regner lidt.
Hører trissen og kan så ikke falde i søvn. Roterer noget rundt i køjen og småslumrer ind i mellem. Står op og starter rutinerne ved ottetiden.
Så finder jeg min ven Dyson frem og så går den vilde jagt over det meste af huset, men måtte lade fitnessrummet stå uberørt, da der ikke var mere strøm på batteriet.
Så rengøres begge toiletter, og det med sprit. Så går gassen af ballonen og jeg går i bad, mens Aase tager fat med støveklud og håndstøvsuger. Se så er huset næsten helt rent og det er dejligt.
Vi spiser køleskabsrester, brunede kartofler, veganersteaks og en hjemmekomponeret rødvinssovs.
Nu er det tid til afslapning. Vi ses lidt forskelligt på fladskærmen og går tidligt til køjs og også i dag er katten gået til køjs før os andre.

08. januar. Søndag. 5 grader, gråt og vinden er svag fra sydvest.
Hører trissen og nu kniber det med at sove videre. Går en lille tur og lægger så kabalerne. Falder i søvn igen og sover til klokken otte. Sætter gang i ritualerne og så lidt regnskabs kontrol og så er det Aases tur til at gå 15 runder og cykle en time, mens vi ser cykelcross fra Belgien.
Gordon har været her og vi snupper en af retterne fra kassen, nemlig Pasta Bolognese.
Katten futter lidt ud og ind og vi når at få en snak eller to ind imellem.
Lidt tv til pensionisterne og så går vi til ro.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata