23. januar. Mandag. 0 grader, lysegråt og næsten vindstille.
Sover elendigt og må op ved halvtretiden. Kan ikke falde i søvn igen og lægger kabalerne. Situationen med Sorte plager mig nu også om natten. I dag skal opgaven løses.
Ritualerne indledes og jeg skal en tur til fysioterapeut omkring frokost. Nå, ikke. Fodterapeuten som Aase har en aftale med ringer midt på formiddagen og spørger om vi kan komme til frokost i dag i stedet for på onsdag. Det siger vi ja til og jeg aflyser min tid på Vadestedet. Vi parkerer lige uden for døren og Aase får ordnet sine fødder til hendes absolutte tilfredsstillelse.
Hjemme igen og jeg går i gang med at finde en dyrlæge som vil komme og se på den sorte mand. Efter en 5-6 forskellige forsøg hos ud kørende dyrlæger og hvor INGEN af dem havde tid til at køre ud i denne uge, opgiver jeg og følger et råd jeg fik med på vej fra en klinik i Næstved om at ringe 1812. Det gør jeg og får så en person i telefonen der lover at sende en ud og se på vores plagede ven, men her tre timer senere er der stadig ikke dukket nogen op.
Drikker eftermiddagskaffe og slapper lidt og så til aftensmaden som er en laksemad og en ostekiks.
Lidt underholdning til Aase og masser af Barnaby til mig direkte fra Tv’et og så er det sengetid.

24. januar. Tirsdag. 1 grad, lysegråt og vinden er let fra sydvest.
Hører trissen, som taler højt og tydeligt, men slumrer dog til omkring halv fem og sniger mig så til en time mere. Kabalerne lægges og så slumrer jeg lidt igen. Nå, op og starte ritualerne og se til katten som ligger i fitness lokalet. Stadig ingen livstegn fra Dyrenes Beskyttelse. Nå, ved godt 14-tiden dukkede der en medarbejder op, men katten var gået en halv time før hun kom. Aftaler at ringe til hende når han vender tilbage. Sniger mig i motionslokalet og snupper 2 x 11 minutter på redskaberne.
Drikker kaffe med fruen og indtager et kraftigt stykke kage.
Ser en eftermiddags Barnaby. Så er aftensmad fra Sundtakeway. Ser tv avis, men de kunne have fremstillet en kopi fra DR1 og sende den til TV2. Aase ser ’Kender du typen’ og jeg ser Barnaby. Katten vender tilbage først på aftenen. Håber han sover til i morgen til han bliver hentet. Godnat.

25. januar. Onsdag. 0 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Sover uafbrudt til klokken fem og så vågner jeg med alle nerverne uden på. Bliver katten her til han bliver hentet, eller vil han ud inden da.? Forsøger at se til ham og han kommer listende og lægger sig ved havedøren, som har været hans foretrukne opholdssted i de sidste par uger. Så kommer damen fra Dyrenes Beskyttelse og får ham lempet ind i en transportkasse. Det var så det sidste vi får set til vores bedste fire benede ven. Nøj, hvor har jeg det dårligt med det. Jeg havde ikke troet det ville genere mig så voldsomt. Men jo mere man lærer og hører om mennesker, jo mere er jeg kommet til at holde af dyrene.
Rydder hans kurve og tæpper væk og tager det med på lossen ved lejlighed. Støvsuger gulvene i hele huset og man kan ikke være i tvivl om at der har færdes en kat, men alting får en ende. Vasker bademåtter, for der kunne han godt lide at ligge, der var jo dejlig varmt fra gulvet.
Ruller en tur i Aldi og køber lidt fornødenheder.
Hjem og vaske og tørre tøj mens strømmen er på et rimeligt prisniveau.
Mens tankerne flyder, forsøger jeg at fremstille aftensmad til fruen og mig. Aase spiser tarteletter og jeg et par optøede pizza stykker. Jeg holder normalt altid hvid januar, men i dag brød jeg princippet for at mindes missemanden. Jesus Christ, jeg tager mig selv flere gange om dagen i at se efter ham.
Tv-aviser og underholdning til fruen og jeg ser noget at en film som jeg går totalt kold i.
Vi går tidligt til køjs.

26. januar. Torsdag. 0 grader, noget mørkt og vinden er væk. Totalt vindstille.
Tror ikke jeg hører trissen, men jeg var også smækbedøvet at rødvin. Sover til klokken godt fem.
Kabalerne studeres og så slumrer jeg en halv time mere og så må ritualerne altså begynde.
Efter morgenkaffen går jeg i stå, men forsøger at rydde op i aviser og blade og andre småting som hentes i dag. Ved frokosttid aflyser John Aases tur til Vadestedet da han er på vej hjem pga. sygdom.
Fruen går så de 15 runder og cykler en lille time og jeg ser lidt tv og går så i fitness lokalet for 2 x 11 minutters totur mens tankerne stikker lidt af. Savner min daglige ’snak’ med katten.
Aase drikker kaffe og jeg nøjes med et stykke kage. Slapper lidt og så spiser vi til aften, ris og mørbrad.
Ved ikke hvad fruen ser, men jeg ser som så ofte tidligere, en Barnaby. God nat.

27. januar. Fredag. Minus 2 grader, solen skinner fra en skyfri himmel og vinden er svag fra vest.
Hører trissen langt væk, men sover til klokken fire og så kniber det med at sove. Lægger kabaler og småslumrer inden jeg sætter gang i dagens rutiner.
Aase gør rent med støveklud og moppe. Jeg roder og gør rent i fitness lokalet for at etablere en seng til Kenny, som forventer at overnatte efter at have besøgt Liva. Generelt rydder vi lidt op undervejs.
Kaffe og lidt kage og lidt senere frikadeller, sovs og kartofler udgør aftensmåltidet.
Så lidt tv-aviser og bla, bla, bla. Henter Kenny ved stationen omkring kl. 20:30.
Vi får en snak om løst og fast inden sengetid og Kenny sover i fitness lokalet hvor vi har en dobbelt sovesofa stående.

28. januar. Lørdag. Minus 4 grader, lidt gråt og vinden er svag fra sydvest.
Jeg slumrer til klokken fire og så kniber det sgu med at sove mere. Lægger kabaler og forsøger at slumre et par timer mere. Sætter ritualerne i gang og vi spiser morgenmad sammen med Kenny. Det er nu hyggeligt mester. Lidt senere ruller vi til Hvedevænget for at Kenny kan lave et opsamlingsheat og sende det sidste til genbrugspladsen. Jeg er ikke til megen hjælp og ruller hjem, hvor vi får en opringning fra Pia som vil komme på en visit på deres vej fra Nykøbing Falster og Kurts moster, til Hovedstaden. Jeg får hende dirigeret til Sct. Jørgens Park og Næstved Vinhandel så hun kan tage noget seriøs hvidvin med til Figenvej. Hun køber både hvidvin og SummerBird af Lars til en fornuftig pris da hun nævner at hun er på vej til os. Jeg får dog ikke lov til at betale selvom jeg helst vil dække omkostningerne når vi får gæster. En rigtig hyggelig eftermiddag med dejlig hvidvin går desværre alt for hurtigt. Vi spiser aspargessuppe til aften og overlever så en dag mere, forhåbentlig. Jeg har ikke glemt missemanden som jeg bestemt savner, selvom han til tider tog lidt meget tid fra andre gøremål.
Ser lidt tv, men da vi allerede i eftermiddag snuppede et par glas vin, har jeg sgu noget besvær med at holde mig vågen.

29. januar. Søndag. 2 grader, gråt og vinden er let fra sydvest.
Sover til klokken halv fem og må så op en tur og bagefter lægger jeg dagens kabaler inden jeg slumrer en time mere. Så er det op og starte ritualerne. Så vasker og tørrer jeg tøj i lange baner, nu her hvor prisen er under en krone pr. kWh-time. Flytter om på fitness redskaberne for bedre at kunne udnytte pladsen i lokalet. Let frokost og så er det tid til at hente Anette til et glas vin og lidt tilbehør.
En hyggelig eftermiddag med enkefru Hansen, som også har lidt heldredsproblemer at døje med.
Kører Anette hjem og så sætter vi en ret i ovnen, italienske kødboller og pasta og som sædvanlig smager det fortræffeligt. Ser Rick Stein i København, men udsendelsen er fra året 2016. Så er der ’Den Klassiske Musikquiz’. Jeg er overordentlig imponeret over de menneskers enorme viden. Sengetid for pensionister.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata