08. maj. Mandag. 8 grader, let vind fra øst og solen skinner.
Hører trissen, men sover videre til omkring halv fem. Lægger kabaler og småslumrer så til ved halvottetiden. Ritualerne startes og efter morgenmaden finder jeg på Internettet et billigt alternativ til den ødelagte Blue Ray afspiller. Vi gør klar til at køre til Vadestedet, så Aase kan få rørt lemmerne lidt. Efter det er foregået ruller vi en tur ud gennem alleen ved Gavnø og ser på udsprungne kirsebærtræer. Derefter rulles der til onkel Harald for at købe fuglefrø og DVD afspiller.
Hjemme igen til en let frokost og lidt cykling på fladskærmen og jeg sætter den nye DVD afspiller op og den virker umiddelbart fint, men gengiver ikke med samme billede kvalitet som den gamle.
Aftensmaden er grov paneret kylling med ris og grøntsager til.
Vander det nye græs, der hvor elefantgræsset stod og det gør det mange steder stadig. Det har ikke været effektivt med fræsningen.
Ser Forsvundne Arvinger og bagefter et par afsnit af MASH. Sengetid for høns og pensionister.

Alleen ved Gavnø.

09. maj. Tirsdag. 8 grader, frisk vind fra øst og solen skinner.
Hører trissen og hejser sengen op og ned inden hun forlader Aase, men glemmer at sætte natbordet på plads så Aase kan nå det.
Vågner halv fem og lægger kabalerne inden jeg forsøger at få et par timer mere på øjet. Står op ved halvottetiden og sætter ritualerne i gang. Bagefter kører jeg en tur på tanken for at vaske bil, men der var to før mig og det gider jeg ikke vente på. Hjemme igen og går i fitnesscenteret i ca. 40 minutter. Det var ikke min bedste dag.
Let frokost, Aase træner og jeg fylder bilen med pap, mens jeg får en gevaldig ’snak’ med Malte. Han er uhyre social i dag og kravler også op i bilen blandt papkasserne. Nå, efter en stund går han sin vej og jeg ruller mod lossen og får tømt bilen for pap, med mere.
Så er der cykling på fladskærmen inden vi spiser hurtigmad til Aase og jeg snupper et par pølser til nogle ris.
Så er der underholdning til pensionisterne. Aase ser Lykkehjulet og jeg snupper et par afsnit MASH. Den nye DVD-player skaber sig lidt, men en renseskive klarer problemet. Sengetid.

10. maj. Onsdag. 9 grader, stort set sol og vinden er let fra øst.
Hører ikke trissen, men hun var her også alt for tidligt, allerede klokken et. Sover til klokken fire og så kniber det sgu med at sove mere. Alle kabaler lægges og så forsøger jeg at snige mig til et par timer mere.
Det er ikke for godt og lidt før halv otte starter jeg dagens rutiner. Efter morgenmaden ruller jeg en tur i Aldi og køber alt for meget. Hjemme igen og Bodil B. L. er ankommet, det havde jeg næsten glemt. Hun klipper et par stiklinger af efeuen, som skal bruges til dekoration i forbindelse med en konfirmation.
Hun har medbragt æblekage til kaffen, men den gemmer vi til i morgen. Vi får lige en formiddagssludder inden hun ruller hjem. Let frokost og Aase går de 15 runder og cykler et stykke tid. Jeg låner Kennys MTB og ruller en tur til Rønnebæk Skole og hjem igen. Det er længe siden jeg har været så langt hjemmefra på cykel.
Hopper på cykeltræneren i fitness lokalet og ruller en halv time, nu må det så også være nok med at den motion. Vejret er godt og jeg vasker vores havemøbler og sætter mig lidt udenfor i solen.
Aftensmaden er kalkunfrikadeller garneret med kartoffeltern stegt i olivenolie og de er gode. Lidt grøntsager er der også. Godt og velsmagende måltid.
Underholdningen fra fladskærmen breder sig. Jeg ser et par MASH.

11. maj. Torsdag. 12 grader, en lidt sløret sol og vinden er svag fra sydøst.
Hører trissen og må op en tur bagefter. Slumrer videre til klokken seks og lægger alle kabalerne.
Gør klar til rutinerne og så er vi ellers i gang. Skal jo på Vadestedet i eftermiddag.
Aase rydder op og jeg går i fitness lokalet og bruger 40 minutter på at svede tran.
Ad sted til Vadestedet, hvor John er lidt hurtig færdig, men Aase synes det var nok.
Hjemme til kaffen og Bodils æblekage og lidt senere et par burgere fra Aldi, inden vi kaster os over tv-aviser og anden ikke lødig underholdning. Sengetid, vi skal op lidt tidligere i morgen.

12. maj. Fredag. 12 grader, mest sol og vinden er frisk fra syd øst.
Hører trissen, men slumrer videre til klokken halv fem, hvor jeg går en lille tur. Lægger alle kabalerne og står så op klokken kvart over seks. Rutinerne sættes i gang og ved ottetiden er vi nået til morgenbordet. Jeg har en aftale hos Toyota om et årligt eftersyn klokken kvart over ni. Kender ikke trafiktætheden på det tidspunkt, så ruller i god tid.  Lander hos Toyota 10 minutter før den aftalte tid. Sætter mig over i hjørnet og drikker en Wiener Melange og lidt senere en kop chokolade. Ser en tv-reportage fra Skagen og Læsø mens jeg venter. Det tog lidt lang tid med det eftersyn synes jeg nok. Tror ikke de gik i gang med øsen før klokken 10, for der fik jeg en melding på telefonen om åbne døre og vinduer. Nå pyt. Hjemme igen og vi spiser lidt frokost og Aase går de obligatoriske 15 runder og cykler bagefter. Jeg går amok og henter Kennys MTB ud fra redskabsrummet og ruller en tur til Rønnebæk og vores gamle hus og gennem Fruens Plantage på hjemvejen. Fik kørt godt 12 km på ca. 50 minutter. Slapper lidt og ser så cykling fra Italien. Det var ikke det mest ophidsende cykelløb jeg har set. Tarteletter til aften og et bæger citronfromage.
Kenny hentes på stationen, hvor han kommer fra Maribo efter besøg hos Liva og mormor. Vi får en lille aperitif og en snak inden sønnike overnatter i fitness lokalet.

13. maj. Lørdag. 10 grader, masser af sol og vinden er svag fra øst.
Hører ikke trissen og sover til klokken halv fem hvor kabalerne så lægges inden jeg forsøger med en slummer og nå frem til stå op tid. Starter ritualerne og pensionisterne når at konsumere det meste af morgenmaden inden Kenny kommer og deltager. Ved frokosttid kører jeg ham til Synoptik og bagefter skal han mødes med Jesper Valentin.
Hjemme igen og vi motionerer begge to det bedste vi har lært, Aase med runderne og cyklen og jeg smutter 40 minutter i fitness lokalet. Badetid.
Cykelløb på fladskærmen og til aften drøner jeg op til Skov Grillen og henter et par solide flæskestegs burgere samt en pakke pomme fritter. Det var en god burger og der var nok af den.
Underholdning til pensionisterne, jeg ser atter MASH. Tror det var / er den serie jeg har fulgt mest da den blev sendt i 80’erne og 90’erne. Et eller andet tiltalte mig dengang og gør det stadig uden jeg rigtig kan sætte ord på det.

14. maj. Søndag. 13 grader, svag vind fra øst og solen skinner for det meste.
Hører ikke trissen, men hun var allerede kort før klokken halv et, det kan vi ikke bruge til en skid.! ☹
Sover dog til klokken seks og lægger alle kabalerne. Småslumrer en halv times tid og står så op og forbereder dagens rutiner. Efter morgenmaden, lidt kontrol af ugens forbrug af de danske kroner.
Skift og vask af håndklæder og så går Aase i gang med motionen og bagefter smutter jeg en tur på cyklen og ruller 36 minutter på Swift. Let frokost og lidt cykelløb fra det solrige Italien, hvor det rent ud sagt pisser ned i stænger.
Til aften en gravet laksemad og en ostekiks samt et passende glas øl og hvidvin.
Midt på dagen fik fruen en nydelig buket fra sønnike i dagens anledning. Jeg pakker den ud med noget besvær og sætter den i vase, men måtte skifte vase efter fruens anvisning. 😊
Til aften ringer vi til Kenny og siger tak for blomsterne og kondolerer Lene, da hendes mor beklageligvis døde lørdag for 8 dage siden. En epoke er slut og selvom man lever videre med det, vil det for altid præge en, at man har mistet sine forældre.
Aase ser lidt underholdning og jeg vil snuppe et par afsnit af MASH, næh, det gjorde jeg så ikke, men så den gamle danske film, Ballade på Bullerborg.

Aktuelle vejrdata kan ses her. Vejrdata